Kjøkkenklut og meninga med livet

desember 2008 037
Eit litt dårlig bilde, men det er jo berre ein kjøkkenklut..
Det var eit dumt utsagn, for der ikkje berre berre å vere ein kjøkkenklut heller. Viss kjøkkenkluten er av god kvalitet, altså strikket av ett godt garn, blir den flittigt brukt. Heimestrikka kjøkkenkluter er det beste som finnes til å få reint på kjøkkenet.
Denne er strikka av garnet Tuva, tror det er kjøpt på europris, men er ikkje heilt sikker. Det er det beste bommulsgarnet eg nokon gong har strikka av. Så er kluten like god som garnet var, så blir denne kluten min beste venn på kjøkkenet.
Så var det meininga med livet. KVa er det gode liv og kva skal eg bruke livet mitt til.
Det er det eg prøver å finne ut nå.
Først skal eg sjølvsagt bli bra i kneet. Men for at eg skal bli bra, må eg også ha det bra med meg sjølv. Den psykiske og fysiske helsa heng saman.
Eg har tenkt og grubla litt over korleis det er eg lever og korleis eg og min kjære bruker liva våre.
Har er altfor mykje ubrukt liv.
Eg har levd i min egen lille verden her med pc og strikketøy, inne i min trygge leilghet. det har sjølvsagt påvirka min kjære også. Ergo har vi sittet her i snart 8 månader.
Vel eg var vekke i ein månad da, men eg levde ikkje noko meir fordet.
Det positive er at eg/vi har skjønt at her må det ein forandring til. Vi jobber med kvart vårt og sammen.
Eg har sett meg opp ein del mål og tidfesta dei, en del ønsker for kva eg har lyst til å oppleve og gjere i løpet av året, og så har eg sett opp noen drømmer som eg håper skal gå i oppfyllelse, men dei involverer andre også. Dermed kan eg ikkje påvirke resultatet åleine.
Eg har nå kome meg langt opp i stigen att, men har ein del trinn igjen.
Må bygge opp att sjølvtiliten, ikkje vere så feig at eg ikkje sei og står på det eg sjølv meiner er rett.
Eg skal bli "frisk", komme meg ut blant folk, finne ut kva eg vil bli når eg vert "stor", få meg noko å gjere slik at eg kan tjene noen kroner, det gjer i alle fall godt for sjølvbildet.
Ta tak i dagen og leve i dag. Begynne å følge alle dei "gode" råda eg har gitt til andre. Er så veldig mykje enklare å gi råd til andre, verre å følge dei sjølv.
Frå mandag den 5. skal eg kvar dag gjere ein ting i huset eg har veldig lyst til å gjere (forstå det den som kan), så skal eg vere med på butikken kvar gong vi skal handle. Ut av bobla.................Det er en begynnelse. Kan ikkje gjere for mykje, for først og fremst må eg trene og bli god att i foten min.

For å oppsumere litt. For å vere ein god kjøkkenklut må kluten vere laga av godt materiale. Da kan kluten brukast til å vaske skikkelig reint og renske vekk all skit.
For å vere eit godt menneske, må ein finne frem til det gode og solide i seg sjølv. for det er der. Eg skal ikkje forandre meg å bli ein anna enn den eg er, eg skal berre leve mitt liv på min måte.
Til alle dem som les dette. Hugs å leve og gjere det nå. Det kan vere for sient om ein utsetter det og så er det så lett å glemme å leve og ta vare på seg sjølv.
Korleis kan ein vere der for andre om ein ikkje først er der for seg sjølv.
Ha ein fantastisk dag alle sammen

16 kommentarer

Hobbystua

02.01.2009 kl.11:47

Godt nytt år Greta.Nå har jeg lest det du har skrevet her...ble faktisk litt rørt,,,Ja det er mye en kan ta tak i hvis en har vilje og et positivt syn.Ønsker deg alt godt og nå må du prøve og leve ut det du ønsker.Ha en fortsatt fin dag.Klem fra meg:))

matja

02.01.2009 kl.12:30

Godt sakt.Fornuftig å sette seg små delmål.Mange små seire i hverdagen gjør mye for motivasjonen og humøret.Skal heie på deg.Dette klarer du fint.Kluten er forresten kjempefin.Stooor bjørneklem fra meg:)

Unsepus

02.01.2009 kl.14:10

Det er veldig viktige tema du tar opp der, noe som hver og en av oss helt sikkert burde tenke mer på. I begynnelsen av det nye året er det lett for at det blir litt tid til ettertanke, men det er viktig å ikke gruble for mye også! Jeg tror mitt eget mål må være å komme meg mer vekk fra datamaskinen. Det kan bli vel mye pc når jeg setter meg ned ved den selv etter 8 timer på jobb...

Lenestyle

02.01.2009 kl.14:22

Det høres ut som om du er på god vei i en positiv retning Greta! Alle gode ønsker til deg og prosessen du er i :)

Livm

02.01.2009 kl.15:37

Jeg tror du er på god vei allerede. Det er flere av oss som skulle gjort mer ut av hverdagen, og det er sant som du sier, det er lettere å gi råd enn og følge dem selv! Håper du får et riktig GODT år både med deg selv og med helsa di. Vi snakkes nok!

ihkdesign

02.01.2009 kl.15:55

Jeg klapper og heier deg frem Greta;)Og Bergen venter på deg vettu;)Kanskje det kan være et av dine delmål for 2009.Jeg har vært igjennom det samme med "isolasjon"Prosessen var forholdsvis lang for min del. Men etter 2 år så tok jeg "små babyskritt" og vips så var jeg straks en gladere mer utadvendt jente;)Jeg Vet at med tiden til hjelp, så vil de fine målene du setter deg bli vel verd å klare;)FLOTTE KLUTER;)Fikk alltid slike av min oldemor;)Klem og ha en så fin dag som mulig;)

Livm

02.01.2009 kl.16:41

Prøver og sende en mail til deg med adressen du oppga men den feiler og kommer i retur. Vil du sende meg en mail?

Strikkepinnen

02.01.2009 kl.19:00

HeiJa, det er mye vi kan ta tak i, hvis en har vilje og et positivt syn.Du er flink Greta.Fine mål du har satt deg.God helg

Ronille

02.01.2009 kl.19:15

Flott innlegg Greta :) Og fortsatt kjempe masse god bedring!Nei mønsteret på skjerfet er kjemepe lett, tok nokre mønsterrapportar før mønsteret satt, men da var det enkelt :)

Mayeliz

02.01.2009 kl.19:20

Ja nå har du jaggu skrvet ned noe av det som er essensen for et godt liv :-)Jeg heier på deg, og vet at livet går i bølger - men med små justeringer får man det ofte bedre både med seg selv og sine omgivelser.Ha en kjempefin kveld... nå skal jeg på "jente-trimmen" :-)

Turi

02.01.2009 kl.20:15

Lukke til med prosessen du er i gang med.

Ruth Synøve

02.01.2009 kl.20:42

Du er på god vei allerede. Dette går veien.

For ingen er som du, du er unik, og når du er du med all din selvtillit-da blir det bra! Flott klut. Lykke til!!1. Gud velsigne deg .

Livm

02.01.2009 kl.20:44

Nå sendte jeg svar på mailen jeg fikk av deg, men får den i retur igjen!! Har du flere mailadresser.?

02.01.2009 kl.23:53

You'll Never Walk AloneWhen you walk through a storm, hold your head up high, and don't be afraid of the dark.At the end of the storm, is the golden sky, and the sweet silver song of the lark.Walk on through the wind, walk on through the rain,Though your dreams be tossed and blown,Walk on, walk on with hope in your heart,And you'll never walk alone, you'll never walk alone.Frank Sinatra

Greta

03.01.2009 kl.10:01

Det var kloke og fine ord. KVen skrev dem?

LilleBlå

03.01.2009 kl.20:32

Flotte ord, Greta!Jeg satte meg faktisk ned og funderte frem mine egne mål, og faktisk ble de ganske så lik dine... Jeg skal bli flinkere til å komme meg ut blandt mennesker, finne troen på meg selv, og gjøre litt mer av hva JEG har lyst til! Fine mål det vel?Ha en vakker førstelørdag i 2009, og nyt den!Klem til deg fra meg

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits