strikk og bakst på ein laurdagskveld

Eg har kome i bakemodus att. Det må vel bety at formen er på vei opp til normale høgder :)
Bakte rundstykker i dagtidlig. Deigen var satt før kl 8.
For tida er det det vanskelig å ligg lengre enn til litt før 7.30. Når eg står opp, må eg bevege meg litt, før eg kan sette meg ned å spise frokost. kva passer bedre da enn å sette gjærdeig :)
Eg bakte i går også, men da foreviga eg dei ikkje. edet har eg gjort i dag.

Desse er både grove og gode :), syns eg. Stubbetufsa syns eg burde blogge grisene mine. Eg skal ta med eit par kvar gong eg blogger, men tror ikkje det vert eit eige grise innlegg, men kven veit :).

Eg brukar alltid å steike med varmluft. i går svikta varmluftdelen på komfyren min. Mitt i siste stieka. Irriterende. Men resten av komfyren virker jo. Dermed måtte eg steike på vanlig måte i dag. Med vanlig over og undervarme. det tar lengre tid å steike kvart brett, men eg trur kanskje dei blir likså gode som med varmluft :). Sånn kan det gå.

T har lagt ned forbud mot at eg skal sette igang å bake mange bakster for dag. Det er nok lurt, men veldig vanskelig. Eg har så lyst å gjere så masse, og så blir det ofte litt mye. Nå skal eg prøve ei stund å vere flink å ikkje ta på meg for mykje.

Innimeloom strikkinga på Mariusgenseren, har eg laga nye forklede til bunadane til godjentene til farmor. No har eg strikka dem i Mandarin bommulsgarn. det er det litt enkelere å vaske vekk flekker på.
bunadane strikka eg til dem i fjor. Dei fikk dei 6. mars i fjor.

http://gretashobby.blogg.no/1236451213_storprosjektet_mitt.html
her kan dere se dem igjen. Dei skal altså få nye forkler.

Vi hadde god middag i dag. kyllingfilet som er marinerte i youghurt med masse godt krydder. Steikte dem og lagde saus med cremfraish og fløte.
Steikte poteter løk og småtomater i steikovenen. Vart veldig godt.
til dessert no litt seinare på kvelden hadde vi gulrotkake med varm heimelaga blåbærsylte med tina jordbær i. Veldig godt.
Nå har eg vore opp så lenge som eg ikkje har vore på over ein månad. Det er eit godt tegn.Men no kjenner eg at senga kaller. ute har det såvidt begynt å regne eller kanskje det er snø. Det får vere kva det vil.

Håper alle som les dette har hatt eller skal ha ei god natt. Og at søndagen blir enda bedre enn de forvnetar. Stor klem til alle som les dette

7 kommentarer

Bittami

07.03.2010 kl.00:31

Nam og nam! Så gode dei rundstykka såg ut:-) Jeg har også blogga litt no midt i natta - vi er aleine hjemme denne helga og berre kosar oss:-) Sambo er på skiweekend i Hemsedal og står slalom.

I går kjøpte vi pizza og kosa oss med, og i dag laga vi taco. Fekk god hjelp av Johanne og Ingrid, så det gikk så fort. No skal eg snart kjøre ut og hente Johanne og ei venninne, dei har vore på besøk hos noen venner.

Ønsker deg ei god natt, og like fin form i morra og kommende dager. Det er så godt når ein merker at formen stiger:-)

God helg til deg og T!

Klem frå meg!

matja

07.03.2010 kl.08:32

God morgen vennen.

De skulle jeg gjerne hatt til frokost:)Ser bare helt herlig ut.Kjekt å høre at formen er bedre.Her går det dårlig med strikking for tiden,men jeg kommer nok sterkt tilbake.H.har vært ute å luftet Tassen og det har så vidt begynt å regne.Skal bli godt å få vekk snøen,for nå er jeg lei.Ha en flott dag.Klem:)

janne

07.03.2010 kl.09:37

nammm disse så deilig ut... flink du er og du har alltid noe å blogge du vennen :)

mimouna

07.03.2010 kl.11:32

Her var dagens frokost tørt brød som måtte piffes litt opp i brødristeren. Tror jeg heller vil spise hos deg jeg! :D

Håper formen fortsatt kommer seg og at du også får en fin søndag! *klem*

Bodil

07.03.2010 kl.12:28

Mmm, eg synest eg kjenner kor gode dei er! Håper du har ein fin dag :) Klem

07.03.2010 kl.12:53

Heisann flinke Greta:)) Skal si du står på,både som hobby-dame og husmor!! Flott sveis forresten....spennende å gi frisøren frie tøyler:)) Ønsker deg en super søndag videre:))

Hobbystua

07.03.2010 kl.12:55

Dette så bare så godt ut,tenker dere har hatt en god frokost med helt ferske bakervarer.Har faktisk satt en gjærdeig her selv nå,,skillingsboller skal det bli.

Ha en fortsatt fin dag:))

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits