peanøttkjeks :)
I går formiddag var eg på facebook. Vel der bruker eg å titte innom ganske så ofte. Poenget er at ein av mine venner der Vidar hadde som status at han ahdde bakt peanøøkjeks. og at dei var illie goe. Det ville eg og smake og ba om oppskrift. Det fikk eg og siden eg hadde det som skulle til, s prøvde eg dem. Dei var virkelig ille goe. Litt vel søt, men det fikser eg ved neste omgang.
Fikk spøsmål om eg ikkje kunne legge den på bloggen og det kan eg vel.
Her er oppskrifta til Vidar Mathisen på Peanøttkjeks:

2 1/2 dl peanøttbutter grov type.
1 1/2- 2 1/2 dl sukker.(i hans oppskrift var det 2 1/2 dl men eg trur eg vil bruke mindre enn 2)
1 egg.
Rør det godt sammen  arbei litt med deigen så den vert litt fast. Akkurat passe til å trille ca 25 kule er av. sett dei på steikebrett og trykk dem flat med ein gaffel. Steik dem på 175g i ca 10 min. Dei skal vere litt brune. La dei kjølne på steikebrettet.
kjempegode, og det beste med dem er jo at dei er glutenfrie.

Har hatt ei stille og rolig 17. mai feiring i år. Veret var sånn at vi feira dagen heime. Hadde stemninga fra tven som stod på i heile 17. mai programmet. Sang Ja vi elsker og andre sanger samans med tv en :)
og så har eg strikka ein del. Det skal eg komme tilbake til i morra.

lagde emg ein ny middagsrett også. Tok ikkje bilde av den, men eg skal utvilke den litt og legge den ut ved eit seinare høve. Godt var det i alle fall.

I morra er T tilbake på jobb og vi er dermed tilbake til normalen. Det er ei stund siden. Så kanskje det ikkje er normalen lengre. Bortsett fra den siste uka som vi var sjuk så har vi enten vore bortreist eller hatt besøk. Med eit par tre dager mellom kvar. Det har vore kjekt. Synd vi vart sjuk siste uka. Men no er vi friske att. Nå er det berre det vanlige og det må vi vel leve med :)
Ha ei flott ny uke

4 kommentarer

17.05.2010 kl.21:02

Så nå gode ut. Jeg bakte en annen sort kjeks i går som var veldig gode...

17.05.2010 kl.21:29

høres ut som gode kjeks,og eg er veldig glad i peanøttsmør.Vi har hatt en fin dag bortsett fra att eg ha for lite kle på,det var kaldt ute

Anlen

17.05.2010 kl.21:51

Det såg godt ut!! Kanskje eg må handle litt;)

Elles må eg nemne at det er lov å ha skaut til alle bunadar frå Sunnmøre, det seier Husfliden! Her har damene hatt Ørskogbunad med skaut for 30 år sidan...

Mette

18.05.2010 kl.10:54

Nam:)Ser skikkelig godt ut.. dissa må prøves endag:)

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits