Gi meg handa di, ven, når det kveldar, det blir mørkt og vi treng ei hand.....

Var på minnegudstjeneste i går og denne sangen sit att etterpå som noen gode vers å ta med seg fremover høsten

Gi meg handa di, ven, når det kveldar,

det blir mørkt og vi treng ei hand.

La dei ljose og venlege tankar

fylgje oss inn i draumars land.

Lat varmen frå ein som er glad i deg

tenne stjerner i myrkaste natt.

Gje meg handa di, ven, når det kveldar,

det blir mørkt og me treng ei hand.

 

Varme tankar og hender som trøyster

er som sol over frosen jord.

Kjenne varmen frå ein som er nær deg

gjev langt meir enn store ord!

Lat varmen frå ein som er glad i deg

tenne stjerner i mørkaste natt!

Gje meg handa di, ven, når det kveldar,

det blir mørkt og me treng ei hand

 

Det var ei fin markering, sjølv om eg ikkje likte like godt alle innlegga. Men eit par av dei greip meg på ein veldig god måte. Steminingsfult å gå i blomstertog til torget og tenne ly til slutt.

Livet går vidare og kvardagen vender tilbake til alle. Ikkje på same måte for alle, men vi som ikkje er direkte berørt tar no til for fult på den gamle og gode kvardagen. mange starter på jobb att i dag, andre har fortsatt ferie. Vi er så heldige att T har att litt ferie. Så når alle har kome tilbake på jobb og der igjen er nok folk til den daglige drifta, er planene våre å ta oss ein liten tur til Trøndelag og litt seianre flerie dager i Bergen. Bo på hotel med cooprabatt og treffe enner og familie. Men det vert noen uker til enno.

På fredag etter jobb dro vi ein snartur til Førde. Måtte innom Helsekost og plantasjen. Og så måtte eg ta ein titt på dei aller første høstklea. var ikkje så mykje som var komen i butikkane enno. Men kjøpte meg ein topp og ei skjorte. Alt eg kjøper meg no, er for strikkepenger så da er det ekstra kjekt.


Stemoren som eg jøpte i vår, hadde gjort sitt. No trengte vi litt vakkert å sjå på. Hortensiaen til venstre, håper eg å kunne bevare å ha lenge.

 
Litt på veggen også over plassen min på veradaen

 
Sånn som dette er det desverre her frem til klokka bikker ca 23.00, da skin sola igjennom og vi har sommer resten av dagen. Litt trasigt for den skodda er noe av det verste kroppen veit. den er bra den, men eg kjenner det godt alikevel. Vart kanskje litt uforståande, men ......


Skal sende ein stor pakke med luer og pannebånd i dag. Her er det som er ferdig siden forrige innlegg


Lua som er på hodet, har anna påskrift elelrs er alt likt det eg har vist frem før. No får han få denne pakken og så får han bestemme seg om han skal ha meir og av kva i tilfelle.


Da skal eg gi meg for denne gong. Strekker ut ei hånd til dem som treng det og vil ha ei hand å holde i. KLEM

 

11 kommentarer

Georgine

01.08.2011 kl.10:22

Flott at du var der. Ja hverdagen vender tilbake til de fleste av oss, hos noen vil hverdagen aldri bli det samme. Kanskje ikke for oss heller for jeg tror den er forandret for alltid.

synnovesyr

01.08.2011 kl.10:24

Nydelig ord...godt og kunne samles i denne tunge tiden vi har hatt nå.Hverdagen har blitt litt spesiell,daglig gjøremål gjøres men tankene er hos alle de berørte.Ha en riktig fin dag:)

ewymarie

01.08.2011 kl.11:52

De ordene leste de opp i begravelsen til en i familien for noen år tilbake. Så de betyr mye for meg. Ha en fin uke : )

tovepia

01.08.2011 kl.12:16

Denne sommeren vil vi alle minnes med en slags vemod og sorg, selv om vi ikke er direkte berørt, og jeg føler virkelig med de som nå begraver sine kjæreste.

Ha ei god augustuke, klem fra meg som også har skodde og ingen sol;)

fruensvilje

01.08.2011 kl.13:44

Den sangen rører meg også.Min hverdag har begynt igjen selv om den tragiske hendinga sitter i.Skjønner att du vil ha litt nytt i krukkene på verandaen,det blir litt annerledes her hvor jeg har en diger hage.Kos dere videre med dei siste feriedagane,her ligger nok tåka fortsatt ikke mye glimt av sol nei

strikkogtov

01.08.2011 kl.18:06

Den sangen er nydelig :)

Ingrid

01.08.2011 kl.19:32

Hverdagen kommer tilbake og godt er det. Ikke helt som før tror jeg, men etter en slik hendelse sitter vi merket igjen noen og enhver. Den sangen er bare så nydelig. Kurt Nielsen og Helene Bøksle sang den i Oslo Domkirke. De to med de flotte sangstemmene og den sangen var best av alle syns jeg.

Strikker du bokstavene på luene eller broderer du de på til slutt. Mye arbeid uansett.

ajende

02.08.2011 kl.21:24

Vakker sang..og det treng vi i disse triste tider. Kjenner en jente som er skadet, men "heldig" og kommer hjem snart.Det har vært en tid med livet snudd oppogned.Og godt en ikke vet hva som venter i morgen.Kos deg videre i sommer.Og du får pinnene til å jobbe ..ser jeg..

Anlen

03.08.2011 kl.00:19

Klem til deg! det er mange triste minnesamlingar i desse dagar!

Bittami

03.08.2011 kl.14:41

Hei vennen:-)

Det var et fint innlegg, og sangen du skriver er nydelig. Hørte den mye på radio i dagene etter tragediene. Hverdagen er tilbake her, men føler det som om noe er forandret i landet vårt for alltid. Det gjør både godt og vondt. Vi er blitt en erfaring rikere (som vi godt kunne vært foruten), og vi har vel blitt litt mer "voksne". Samtidig har vi opplevd et samhold som har overgått alle tradisjonelle arrangement, som før har gitt oss samhold. Folk bryr seg faktisk om hverandre, og det gjør godt å se.

Så flink du er med alle luene og pannebåndene! Håper du får godt igjen for slikt arbeid, det er viktig at ekte håndlaget blir satt pris på! Blir spennende å se dem i bruk:-)

Hos meg (oss) er det litt forandringer på gang, men det skal jeg fortelle om seinere. Hvis alt blir som planlagt da.... Spennende uansett:-)

Bloggen min har vært forsømt i sommer, men skal ta meg kraftig sammen og starte bloggingen igjen. Trenger bare å tenke litt over hvordan den skal være i framtiden, må nok ha en liten makeover snart:-)

Ha en koselig dag videre, kjære vennen, og kos deg masse:-)

Klæm fra meg!

Anne-Britt

03.08.2011 kl.19:36

Flott sang, og fint innlegg. Ennå flere flotte plagg. Ha en fin helg

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits