God morgen/Eit innlegg om lavkarbo.

Eg sitter p eit hotelrom i Bergen i dag og skriver. skal ikkje ut fr midt p dagen og har litt tid til overs. Derfor tenkte eg skrive eit innlegg om lavkarbo generelt.

Hei. fikk eit sprsml om kva eg har i meg i lpet av dagen, siden eg lever p lavkarbo. Noen syns det er litt vanskelig. Det er nok sikkert det i starten.

Hovedsaken er jo ikkje spise vanligbrd, knekkebrd, ris, poteter, pasta og andre grnnsaker som vokser i jorda. Som ein hovedregel. Men s er det finne alternativer.Ta f.eks. frokosten i dag. Den bestod av kvitost, salami, rdbeter, litt eggerre, tomat, agurk. Og til dessert :0) Youghurt med bitte litt bringebrsylte. det var utskeielse det. Eg har alltid vore glad i plegg, og da er det stort sett ikkje noe porblem. Men det er jo ikkje ofte ein spis frokost p hotel. Kvardagen er det viktigste.

Frokost er ofte for meg frokostblanding med tyrkisk youghurt og ein desj rrt jordbr eller bringebr. Frokostbalndingen har eg laga av mandler, parantter, solsikekjerner, sessam og linfr. Nttene har eg hakka og resten er som dei er. oppbevarer det i ein plastboks. Den samme blandingen maler eg og bruker som mel. Ofte nr det str mandelmel s bruker eg denne balndingen. Eller nr eg lager egne oppskrifter/ikkje bruker oppskrift.

Rester av pannekaker, omelett med bacon eller skinke, kokte egg med majones og noe anna plegg til. Dette er berre noen eksempler.

Lunch: alt fra lavkarboknekkebrd med mye plegg, rester fra dagen fr, taffelost som er laget til kjeks i microen, lchf loff bruker eg mye. Enkelt lage og no har eg funne ut at dei kan fryses ogs. Vafler, omelett, Det er s mye. berre ein tenker seg om.

Middag er for sei det enkelt. ta vekk poteter, ris spis salat istede, elelr andre former for grannsaker ta litt mer kjtt/fisk og lag ein saus der du putter i flte/cremefraich eller noe anna med ein del fett i. Det florer av oppskrifter p nettet. det er i grunnen berre velge vrake. Kunne brukt kjttdeig om min kjre T hadde vore glad i det. Men skal prve innfre litt mer kyllingkjttdeig. da m eg bruke ein del mer krydder. DKrydder er det berre bruke, men minst mulig salt. Det binner vannet i kroppen. eg er glad i ntter og har alltid ein liten pose i veska p lur. Skulle det g for alng tid mellom to ml, eller trenger eg noe ha ved siden av maten, s tar eg litt ntter. Bruker mest mandler og parantter. lik balnding av dem gir ca 4 karbo p 100 gram. Ofte trenger eg ikkje kveldsmat, men av og til vert dagen for lang eller eg har ikkje spist nok fett til middag. Da m eg ha litt om kvelden.Og viss ein vil kose seg litt, s finnes det amnge gode alternativer til sjokolade og slikt.

Eg har linker til amnge gode lavkarboblogger og eg kan ikkje legge inn alle dei men eg har tre favoritter, dei kjem her

http://fristendelavkarbo.wordpress.com/

http://charlotte1987.blogg.no/

http://lenabeatrice.net/

Eg er ingen ekspert og eg kunne sikkert vore mye meir konsekvent. Men eg er forngd med resultatet s langt. Eg har meir enn halvert medisinbruken, i sommer var eg s og sei nesten ned i 0, men hausten merkes p kroppen sjlv med lavkarbo, desverre. eg er mye mer opplagt, sover bedre om natta, har gtt ned 12 kg og minka 20 cm rundt livet. Hadde berre ei bukse som passa, S n mtte eg kjpe nye. Alergiene mine ser ut til ha forsvunne. eg toler svinekjtt att. Humret er mye jamnere. ikkje att eg var s humrsjuk fr heller, men ..hehe.

Hper dette innlegget er til hjelp til ei farmor som ville ha noen rd. No skal eg strikke litt og s ein tur inn til Bergen sentrum. Hper det ikkje regner nr eg skal ut, for da kan eg g inn til sentrum Tror kroppen trenger det i dag.

S f vi sj kva resten av dagen bringer med seg

11 kommentarer

fruensvilje

04.09.2011 kl.10:48

jammen har du gtt mye ned i vekt,om jeg greier vre like standhaftige som du gjennstr se men jeg tror jeg vil prve:)har bestilt meg en ny festdrakt men likte ikke midjemlet mitt:((m vist ta meg selv i nakken her.nsker deg en kjempefin sndag.PS pusvantane er supergode dei kommer til bli svrt godt brukt

siljeirenehobby

04.09.2011 kl.11:17

Hey min venn. Ja jeg m innrmme at jeg er litt pvirket av deg og denne lavkarboen...Men tror jeg m g over litt snn gradvis som du sa, er veldig spendt p om magen min tler dette.....Magen min liker ikke fett og liker ikke s mye grnnsaker..Men hallo det gr jo ann prve:))))

Du er knall flink og jeg er helt imponert!!! Du er jo blitt enda flottere og slank og fin<3<3<3 Kos deg videre i byen min venn:)) Klem

venkesstrikk

04.09.2011 kl.12:04

Lavkarbo er igrunnen enkelt bare en kan prinsippa og s gir det gode resultat fort. Kos deg i Bergen, her er det regn, men vi skal prve oss en tur ut likevel

Strikkepinnen

04.09.2011 kl.14:35

Flinkingen. Lavkarbo er jo blitt heilt i skudde for ti. mangen det har blitt ein go medisin for. Kjempe bra. Jeg har jo diabetes og har hatt det i 25 r ,s dette er jo kost eg kjenne gtt igjen. . Kos deg i Bergen.

PS har lagt inn ka eg syns om garnet ; )

tovepia

04.09.2011 kl.19:02

Sannelig er du flink! Synes jo du var slank fr, og n 12 kilo ned!! Jeg er imponert!

Har aldri prvd dette kostholdet, men det er jo tydelig at det funker for svrt mange.

Nyt kvelden, klemmer fra meg;)

Farmors

04.09.2011 kl.19:47

Hei p deg, og takk for mye info. Skal sjekke de linkene du legger ved! Det lignet mye p det kostholdet jeg gikk p, men fikk ikke s god uttelling i kilo. S kom sommeren og det ble noen utskeielser. Prver ro meg inn igjen, vil s gjerne ned noen kilo.

05.09.2011 kl.10:33

Det var greit fortalt Greta,s enkelt er det bare. :-) toppers

nsker deg en fortsatt fin og koselig tid i Bergen.

Klems

Yvonne

05.09.2011 kl.10:34

Ehh hilsen Yvonne :-)

mimouna

05.09.2011 kl.23:05

Heisann Greta. Hper turen hjem gikk greit. Og takk for en koselig bytur, litt stolt over at det ikke garnlageret mitt vokste. Da venter jeg spent p se hvordan hstjakken blir. :o)

sandra

06.09.2011 kl.13:29

s flott at lavkarbo virker s godt for deg :)

Bittami

07.09.2011 kl.01:13

Jeg m si du er kjempeflink med lavkarbo'en din. Prvde meg p den, jeg ogs, men klarte ikke holde meg unna brd. Spiste proteinbrd ca 2 uker, og da ville jeg ikke se det mere. Ble kjempelei av det, og syntes det smakte egg av det. Men lavkarboknekkebrdene er gode, det synes jeg enn.

Ellers er jeg ikke s glad i lage mat, derfor blir det heller ikke prvd ut s mange oppskrifter her i grden. Liker det gjerne veldig enkelt, s slipper jeg st s mye foran komfyren. Er s mye annet jeg heller vil bruke tiden min p.... :-S

Ha en koselig uke framover - strikk mye og nyt tiden!

Klem!

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Hyanger

Eg likar veldig godt strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespsrel p mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er s heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til strikke det dei vil ha, tareg p meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker ogs gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, s er det berre legge inn forslag p det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gy, lrerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits