God morgen/Eit innlegg om lavkarbo.

Eg sitter på eit hotelrom i Bergen i dag og skriver. skal ikkje ut før midt på dagen og har litt tid til overs. Derfor tenkte eg å skrive eit innlegg om lavkarbo generelt.

Hei. fikk eit spørsmål om kva eg har i meg i løpet av dagen, siden eg lever på lavkarbo. Noen syns det er litt vanskelig. Det er nok sikkert det i starten.

Hovedsaken er jo å ikkje spise vanligbrød, knekkebrød, ris, poteter, pasta og andre grønnsaker som vokser i jorda. Som ein hovedregel. Men så er det å finne alternativer.Ta f.eks. frokosten i dag. Den bestod av kvitost, salami, rødbeter, litt eggerøre, tomat, agurk. Og til dessert :0) Youghurt med bitte litt bringebærsylte. det var utskeielse det. Eg har alltid vore glad i pålegg, og da er det stort sett ikkje noe porblem. Men det er jo ikkje ofte ein spis frokost på hotel. Kvardagen er det viktigste.

Frokost er ofte for meg frokostblanding med tyrkisk youghurt og ein desj rørt jordbær eller bringebær. Frokostbalndingen har eg laga av mandler, paranøtter, solsikekjerner, sessam og linfrø. Nøttene har eg hakka og resten er som dei er. oppbevarer det i ein plastboks. Den samme blandingen maler eg og bruker som mel. Ofte når det står mandelmel så bruker eg denne balndingen. Eller når eg lager egne oppskrifter/ikkje bruker oppskrift.

Rester av pannekaker, omelett med bacon eller skinke, kokte egg med majones og noe anna pålegg til. Dette er berre noen eksempler.

Lunch: alt fra lavkarboknekkebrød med mye pålegg, rester fra dagen før, taffelost som er laget til kjeks i microen, lchf loff bruker eg mye. Enkelt å lage og no har eg funne ut at dei kan fryses også. Vafler, omelett, Det er så mye. berre ein tenker seg om.

Middag er for å sei det enkelt. ta vekk poteter, ris spis salat istede, elelr andre former for grannsaker ta litt mer kjøtt/fisk og lag ein saus der du putter i fløte/cremefraich eller noe anna med ein del fett i. Det florer av oppskrifter på nettet. det er i grunnen berre å velge å vrake. Kunne brukt kjøttdeig om min kjære T hadde vore glad i det. Men skal prøve å innføre litt mer kyllingkjøttdeig. da må eg bruke ein del mer krydder. DKrydder er det berre å bruke, men minst mulig salt. Det binner vannet i kroppen. eg er glad i nøtter og har alltid ein liten pose i veska på lur. Skulle det gå for alng tid mellom to mål, eller trenger eg noe å ha ved siden av maten, så tar eg litt nøtter. Bruker mest mandler og paranøtter. lik balnding av dem gir ca 4 karbo på 100 gram. Ofte trenger eg ikkje kveldsmat, men av og til vert dagen for lang eller eg har ikkje spist nok fett til middag. Da må eg ha litt om kvelden.Og viss ein vil kose seg litt, så finnes det amnge gode alternativer til sjokolade og slikt.

Eg har linker til amnge gode lavkarboblogger og eg kan ikkje legge inn alle dei men eg har tre favoritter, dei kjem her

http://fristendelavkarbo.wordpress.com/

 

http://charlotte1987.blogg.no/

 

http://lenabeatrice.net/

Eg er ingen ekspert og eg kunne sikkert vore mye meir konsekvent. Men eg er fornøgd med resultatet så langt. Eg har meir enn halvert medisinbruken, i sommer var eg så og sei nesten ned i 0, men hausten merkes på kroppen sjølv med lavkarbo, desverre. eg er mye mer opplagt, sover bedre om natta, har gått ned 12 kg og minka 20 cm rundt livet. Hadde berre ei bukse som passa, Så nå måtte eg kjøpe nye. Alergiene mine ser ut til å ha forsvunne. eg toler svinekjøtt att. Humøret er mye jamnere. ikkje att eg var så humørsjuk før heller, men ..hehe.

Håper dette innlegget er til hjelp til ei farmor som ville ha noen råd. No skal eg strikke litt og så ein tur inn til Bergen sentrum. Håper det ikkje regner når eg skal ut, for da kan eg gå inn til sentrum Tror kroppen trenger det i dag.

Så få vi sjå kva resten av dagen bringer med seg

11 kommentarer

fruensvilje

04.09.2011 kl.10:48

jammen har du gått mye ned i vekt,om jeg greier å være like standhaftige som du gjennstår å se men jeg tror jeg vil prøve:)har bestilt meg en ny festdrakt men likte ikke midjemålet mitt:((må vist ta meg selv i nakken her.Ønsker deg en kjempefin søndag.PS pusvantane er supergode dei kommer til å bli svært godt brukt

siljeirenehobby

04.09.2011 kl.11:17

Hey min venn. Ja jeg må innrømme at jeg er litt påvirket av deg og denne lavkarboen...Men tror jeg må gå over litt sånn gradvis som du sa, er veldig spendt på om magen min tåler dette.....Magen min liker ikke fett og liker ikke så mye grønnsaker..Men hallo det går jo ann å prøve:))))

Du er knall flink og jeg er helt imponert!!! Du er jo blitt enda flottere og slank og fin<3<3<3 Kos deg videre i byen min venn:)) Klem

venkesstrikk

04.09.2011 kl.12:04

Lavkarbo er igrunnen enkelt bare en kan prinsippa og så gir det gode resultat fort. Kos deg i Bergen, her er det regn, men vi skal prøve oss en tur ut likevel

Strikkepinnen

04.09.2011 kl.14:35

Flinkingen. Lavkarbo er jo blitt heilt i skudde for tiå. mangen det har blitt ein go medisin for. Kjempe bra. Jeg har jo diabetes og har hatt det i 25 år ,så dette er jo kost eg kjenne gått igjen. . Kos deg i Bergen.

PS har lagt inn ka eg syns om garnet ; )

tovepia

04.09.2011 kl.19:02

Sannelig er du flink! Synes jo du var slank før, og nå 12 kilo ned!! Jeg er imponert!

Har aldri prøvd dette kostholdet, men det er jo tydelig at det funker for svært mange.

Nyt kvelden, klemmer fra meg;)

Farmors

04.09.2011 kl.19:47

Hei på deg, og takk for mye info. Skal sjekke de linkene du legger ved! Det lignet mye på det kostholdet jeg gikk på, men fikk ikke så god uttelling i kilo. Så kom sommeren og det ble noen utskeielser. Prøver å ro meg inn igjen, vil så gjerne ned noen kilo.

05.09.2011 kl.10:33

Det var greit fortalt Greta,så enkelt er det bare. :-) toppers

Ønsker deg en fortsatt fin og koselig tid i Bergen.

Klems

Yvonne

05.09.2011 kl.10:34

Ehh hilsen Yvonne :-)

mimouna

05.09.2011 kl.23:05

Heisann Greta. Håper turen hjem gikk greit. Og takk for en koselig bytur, litt stolt over at det ikke garnlageret mitt vokste. Da venter jeg spent på å se hvordan høstjakken blir. :o)

sandra

06.09.2011 kl.13:29

så flott at lavkarbo virker så godt for deg :)

Bittami

07.09.2011 kl.01:13

Jeg må si du er kjempeflink med lavkarbo'en din. Prøvde meg på den, jeg også, men klarte ikke holde meg unna brød. Spiste proteinbrød ca 2 uker, og da ville jeg ikke se det mere. Ble kjempelei av det, og syntes det smakte egg av det. Men lavkarboknekkebrødene er gode, det synes jeg ennå.

Ellers er jeg ikke så glad i å lage mat, derfor blir det heller ikke prøvd ut så mange oppskrifter her i gården. Liker det gjerne veldig enkelt, så slipper jeg stå så mye foran komfyren. Er så mye annet jeg heller vil bruke tiden min på.... :-S

Ha en koselig uke framover - strikk mye og nyt tiden!

Klem!

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits