Osteleiver eller noko slikt. /lavkarbo


Starta dagen med ein ny posjon med osteleiver. Det er dette som vert brødmaten stort sett her i huset. eller knekkebrød og kjeks. Lever jo lavkarbo som eg har tøte om mange ganger. Og brødmaten er alltid verst å finne alternativer for. Desse er blitt utvikla over tid. Prøver diverse brød, brødmuffisn og rundstykker. Syns det meste er godt akkurat når det er ferskt, men eg tror det er mye fordi eg vil. For når eg skal ta det opp att fra frysen så smaker det ikkje så godt lengre. Men det gjer desse leivene/lappenene eller kva eg skal kalle dem.Lager dem med avrent tyrskisk youghurt. Sett det avrenning natta over, da er youghurten ganske fast og fin. Kan sikkert bruke kesam eller vanlig youghurt naturell også

Oppskrift.

3 mellomstore egg som verdt del i plomme og kvite.

2 toppa ss avrent youghurt

2 never raspa ost

2 ss heimelaga mandelmel/eller ei blanding av mandler, solsikkekjerner, sesam og linfrø malt i blender. Eg bruker 1 ss chiax i tillegg.( eller bytter ut ei av ss med mel)men det er ikkje nødvendig om du ikkje har det. Chiax smaker ingen ting men metter veldig godt.

litt sat og pepper.

bland eggpolmmer og alt det andre sammen. Stivpisk egghvitene og bland dei forsiktig inn i resten. Legg på steikebrett med ei stor ss og steik på 175g i ca 20 min.

veldig gode og kan brukes til mye. Spiste no med smøreos og skinke med småtomater til. Veldig god lunch. 2 stykker er passe til eit måltid og du verdt mett lenge.

Føler att veret er litt lettere i dag, sjølv om skodda ligg ganske så langt ned i fjella i dag og. Men det er ikkje akkurat verandaver enno her nei. Gleder emg stort til det. Men får gjere det beste ut av kvardagen som den er i dag. Håper på å komme litt lengre på den hersens Sabeltanngenseren. Har ikkje lyst å lage nokon ny fort nei. Det er egentlig ikkje arbeid for emg. Hodet orker det ikkje. Men det er tilfredstillende når eg får det til da. Men det er dårlig timesbetaling for å sei det slik hehe. skal strikke 3 par med liverpoolsokker etterpå og det ser eg virkelig frem til. Men genseren skal verte ferdig først. Dermed basta hehe.

Ha ein fin dag

 

 

9 kommentarer

lulltove

12.03.2012 kl.14:03

De så gode ut. Disse vil jeg prøve :)

vestlandsfrue

12.03.2012 kl.14:44

Godt å finne et alternativ for brød som er velsmakende. Du får ha lykke til med genseren! Her går det fremover, om enn ikke så raskt.

Ha en fin dag!

fruensvilje

12.03.2012 kl.15:40

ostelappane såg gode ut,sev går jeg mest for tyrkisk yughert med litt solsikkefrø i til frokost for tida:))Skal skrive ned oppskrifta og se om jeg prøver dem en dag.

Litt kjedelig å strikke noe en ikke synes er morsomt,men du blir nok ferdige og da er det glemt:))

tovepia

12.03.2012 kl.16:03

Hører at denne genseren kanskje ikke er noe for meg heller;)...den ser vrien ut med all denne trådsnuinga.

Ser jo unektelig gode ut disse lappene, men er rdd eggsmaken på lavkarbobrødmaten, for den hadde jeg problemer med da jeg bakte et brød en gang..

Ha en fin ettermiddag i skodda, klem fra mæ;)

venkesstrikk

12.03.2012 kl.18:13

Ja det er viktig å få unna det kjedelige først. De såg deilige ut de osteolettene, absolutt noe jeg vil prøve en gang. Nå står det knekkebrød i ovnen :-)

Allis

12.03.2012 kl.18:27

Åysann, de her ser jo ut som sånne polarbrød. Syns du er standhaftig og flink som holder ut denne lavkarbodietten, hehe..

Ha en fin kveld videre nede i "bakkane"

Hobbystua

12.03.2012 kl.18:59

Heisann:) Disse osteleivene ser gode ut Greta,,og sikkert artig og prøve ut noe nytt og spise:) Lykke til med sabeltanngenseren,,den har jeg hørt av andre er en utfordring og strikke,,så er nok ikke noe for meg og begi seg på ihvertfall:)) Må du ha en fin kveld og så håper jeg våren kommer til deg med penvær også,,her har vi hatt en nydelig dag:))

Hilde Johnsen

13.03.2012 kl.13:55

Jeg går på lavkarbo, jeg også, og disse hørtes gode ut. De må prøves!!! Takk for oppskriften.

passion4lifeandtravel

13.03.2012 kl.20:37

Kan tenke meg du puster lettet ut når du er ferdig med kapein sabeltann genseren...og lykkelig blir den som får den :-)

Jeg er ikke bare imponert over strikkingen din...men også over alt du utretter på kjøkkenet <3

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits