Lavkarbo rundstykker, sokker og epletreblomster

Hei. Mandag lagde vi rundstykker av denne brødmiksen


Kjøpte pakken på helsekost. Der stod ein lapp om eit tips fra ein kunde om korleis ein kunne lage rundstykker av det med litt forbedring. det skulle tilsettes 200g raspa ost. 1 egg, 1 ss olje og 1 ts salt. Pluss vannenet som skal tilsettes. Rørdte alt godt sammen. Lot det stå litt og satte det med skei på bakebrettet. Det vart 12 stykker. Men eg tror kanskje att eg vil enten lage det til 15 eller 9 neste gang. Slik att eit mål vert to eller ett rundstykke. Vart passe med eit og halvt i denne størreslen. Slik såg dei ut når dei var ferdig


Dette var veldig god lavkarbo brødmat. det smakte ikkje egg av dei. Steikte dem på 175 g i ca 40 min. har oppbevart dei i kjøleskapet etterpå og dei holder seg like gode dag etter dag. Dette vert det kjøpt meir av.

Enda eit sokkepar har blitt gjrot ferdig.


Dette er også eit sokkegarn og eg har visst mista lappen. godt garn å strikke av. Men også denne gangen var garnet slite av inni og tatt vekk eit stor del. så dei vart ikkje akkurat lik. Men det gjer i grunnen ikkje noko


Mye flette mønster av forskjellige karakter på desse. veldig kjekk å strikke, men det tar vel litt mer tid å strikke enn dei uten noe serlig mønster på. er veldig i sokkemopdus for tida. Begynner på stadig nye. Strikker noen timer på paret og så finner eg eit anna strikk. Kan sjonglere slik når eg berre strikker for lageret. Det er der desse også havner.

Inederste del av veien opp mot blokka står det noen gamle eple trær. I år blomsterer dei veldig vakkert.

og så eit nærbilde av blomstrane.  det same bildet som eg har øverst på bloggen for øyeblikket


Desse trea vert aldri stelt, så epla er vel knapt etandes, men dei blomstrer og pynter opp i år.

No skal eg til å ordne meg for å stikke ein tur på kafe med ei vennine. Er så veldig sosial for tida hehe. Kjekt det å ikkje vere for mykje åleine. Det går litt i bølgedaler dette her. Da ønsker eg alle ei fortsatt fin uke. Nyt dagen og livet Og husk att det er i dag vi levere. Ingen veit kva morgendagen bringer så vi får berre leve medan vi kan det.

 

 

 

16 kommentarer

fruensvilje

31.05.2012 kl.15:14

Deilige småbrød :)

Flotte sokker,utrulig kor flinke du er med flettestrikking.

Når det gjelder epletrea så har vi et slikt gammelt tre i hagen,mest til pryd men dei små harde eplene gir en nydelig eplesaft,det er bare å dele epla i 2 og putte dem i saftkokeren:))

venkesstrikk

31.05.2012 kl.15:22

Vakre sokkar med mykje arbeid. Kos deg med selskap

gretashobby

31.05.2012 kl.16:13

venkesstrikk: takkk Venke. vi koste oss vi

gretashobby

31.05.2012 kl.16:14

fruensvilje: Takk Connie. Hm, det er ingen andre som bruker dem. Kanskje eg skal forsøke å lage saft. Får sjå formen ann til da :0)

fruensvilje

31.05.2012 kl.16:20

om Torstein plukker så kan du passe saftkokeren:))

gretashobby

31.05.2012 kl.16:25

fruensvilje: det var ein god ide. Vi får sjå. :0)

Hobbystua

31.05.2012 kl.17:00

Nydelige sokker du igjen har strikket,,er så pent med disse falske flettene:) Og epletrær i blomst er helt nydelig. Artig og lese at du er sosial nå,,men hjelper sikkert at en er på den rette årstiden,,lettere og komme seg ut av døren:) Så en fortsatt fin dag og hygg deg masse:))

gretashobby

31.05.2012 kl.17:12

Hobbystua: Takk Marianne. Ja her var det både falske og ekte fletter. Får nesten alltid med falskefletter. både åleine og sammen emd ekte fletter. Kjekt å kombinere. ja, det sosiale livet går i bølger. No skale g berre roe ned resten av kvelden. Kjenner eg vert meri sliten også. Kos deg sjølv du og ha ein fin kveld

mimouna

31.05.2012 kl.19:41

Så fine sommerbilder du har tatt. Deilig med sol og varme, selv om det visst er over for denne gangen alt. Vi får vel flere runder med sommer får vi tro. Flotte epletrær, de er så vakre når de blomstrer.

gretashobby

31.05.2012 kl.20:49

mimouna: Må forevige sommeren medan ein har den, veit du. Så har ein noko å sjå tilbake til på regntunge og kalde dager. eg har bestilt masse sol og varme i sommer og det er min tur til å nå frem emd bestillingen min, får eg håpe :0)

Ajende

01.06.2012 kl.09:23

Epleblomstring er vel noe av det vakreste i mai.?

sandra

01.06.2012 kl.09:36

heisann =) Har ikke vært innopm bloggen din på ei stund og her var det sannelig mange fine bilder =) Deilig med ny og ubrukt årstid ikke sant =) ? Har ordnet litt ute jeg også men det har ikke kommet på bloggen enda... i dag, 1.juni snødde det faktisk på morgenkvisten her jeg bor....ikke bra ! Kjempefine sokker fu strikker også =) Jeg holder mest på med søm for tiden, også baker jeg masse :) Ha en fortreffelig sommer Greta =) !

gretashobby

01.06.2012 kl.10:13

sandra: så kjekt å høre fra deg igjen. du har det vel ganske så travelt, så det er ikkje så rart att du ikkje er så ofte på bloggen. Takk for hyggelig kommentar. God sommer til deg også

gretashobby

01.06.2012 kl.10:14

Ajende: Du har iet poeng der ja

Anne-Britt

03.06.2012 kl.12:48

Fine sokker du har strikka, o g det er så herlig med vår/sommer. Akkurat i helgen er det iskaldt her i Østolfd synes jeg. 11 grader, overskyet og vind. Skulle vært hagedag i dag. Får se om lysten til å kle på seg jakke og gå ut er der. God helg videre

gretashobby

03.06.2012 kl.13:38

Anne: Takk :0). Det er kaldt her og. 12g og vind i skrivende stune. Får vel prøve å stikke ansen ut for døra i dag og, men det er ikkje så veldig fristende. Men sommeren kommer att :0). Kos deg vidre i helga du og. klem

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits