Torstein og multer hører sammen. :0)

Min kjære elsker multesyltetøy, multer som dersert, og å plukke dem. Da får han samtidig gått i fjellet. Det siste liker eg og. Så neste år får eg håpe eg kan vere med. Men i år får eg kose meg heime med strikketøyet, medan han langer ut på fjellet. Multesesongen er på hell, så han må få med seg siste rest. Det er ikkje akkurat godt ver i dag, så det spørs kor lenge han blir. Men veret kan ikkje stoppe ein om ein skal bo her i vest. Og det gjer vi, i alle fall noen år til. Nok om det. Her er fangsten hans fredag og lørdag


Det er jo han som er fotograf, den guttungen hehe. Lovde å ta med eit sånt bilde også. for som dere sikkert skjønner, er han ein elsker av musikk også.


tror dette var ca 5 kg. Da skulle ein tru att det vart arbeide på meg når han kom heim med bære. Men der tar ein feil. Multene er hans ting. Altså ikkje noe eg skal blande meg Bort i nei. Dermed måtte eg ta eit bilde av han når han står ved gryta også


Skjønne "gamlingen" min :0). Sprek og flink er han.

og her er resultatet av kokene


Pluss att han har kokt eit åar kg etter småturer før også. multesyltetøy av 7 kg multer og vel det er ikkje å forakte. I gårkveld fikk eg servert ein liten porsjon med multe og krem :0). vi hadde så sein middag så det vart berre ein liten smak i går. Men godt var det.

Litt kjedlig å vere åleine på ein søndag også, men eg syns det er så bra att han liker å gå i fjellet og koser seg med å plukke bær. Så fr eg glede meg til enste år da eg kan vere med. Eg har både pinner og garn som venter på meg eg.

ha ein fin dag folkens og kan dere så kom dere ut i naturen. Klem til øst og vest, sør og nord

28 kommentarer

fruensvilje

02.09.2012 kl.10:22

Så hærlig Greta:))sitter her og skryter din mann opp i skyene til min mann hi hi.

Han har spurt meg om vi skal ta en tur på hytta i dag:))vi får se jeg vil det gjerne selv om vi har regnbyger.

Middagen er straks ferdig,jeg var tidlig oppe og lagde en god hjortegryte :)så det er jo bare å varme til kvelden om vi reiser på setra.

Kjedelig å være alene ja,men han er nok tilgitt siden han er så dyktige:)ha en fin dag hjemme du

tromsfruen

02.09.2012 kl.11:41

Skjønner godt at du er fornøyd med den flinke mannen din :-)

Da er vel juledesserten i box?

Kos deg med strikkingen i år så er du nok klar for fjellet neste sesong!

Klem

Liv

02.09.2012 kl.11:51

God søndag! Det var litt av en fangst. Er like lettvint som å handle på butikken dette for deg. :)) Herlig å ha et sånt depot utover vinteren, sunt og ikkje minst så smaker det godt.

Eg har nett malt (grunna) fire dører. Passelig arbeid på en sånn dag. Nå skal det strikkast her og.

Klemmen.

kunsth

02.09.2012 kl.11:55

Nydelige bilder Greta - kos deg med strikketøy og gled deg til "gamlingen" er i hus igjen. Og ikke bland deg opp i den flotte hobbyen hans - som kommer dere alle til smaksbehag, høres ut som en flink kar ;)

siljeirenehobby

02.09.2012 kl.11:57

Så kjekt at han koser seg i fjellet og på kjøkkenet når han er tilbake:) Neste år blir det turer på dere begge to, godt å ha noe å glede seg til:)) Håper det går fort frammover med deg og kneet ditt?? Kos deg med strikketøyet i det fine inneværet:)) Klemmer i fleng på skjønne du<3

Hobbystua

02.09.2012 kl.12:13

Så deilig og ha multer til både syltetøy og som multekrem,,heldige deg som har en mann som farter opp i fjellheimen etter slike godsaker. Og gjør jobben på kjøkkenet også. Men du har nå strikkepinnene og gjør en god jobb der,,så neste sesong er du sikkert klar for og bestige multeterrenget igjen du også:) En fortsatt fin dag må du ha:)

janomine

02.09.2012 kl.12:14

Snakk om heldiggrisen Greta! Molte er fantastisk godt, men jeg har ingen til å plukke dem for meg ;)

Allis

02.09.2012 kl.12:59

God formiddag Greta:)

Fy søren så flink og sprek mann du har. Multekrem er jo bare så godt!! nammis. Vi pleier å få en god porsjon multer av svogeren min på hjetland , han og er en reser til å plukke bær;)

Ha en flott søndag videre og fortsatt god bedring;)

Klem;)

gretashobby

02.09.2012 kl.14:26

fruensvilje: så morsomt da Connie hehe. håper dere får ein fin tur på hytta da. Og kanskje han finner ut att han skal plukke litt også. Uansett så kan dere kose dere sammen på tur på fjellet eller noe annet.
Høres godt ut med Hjortegryte. har ikkje smakt det på 18 år.
fortatt fin søndag

gretashobby

02.09.2012 kl.14:29

tromsfruen: håper det blir noe att til jul. Men det blir nok ikkje multkrem til jul. det bruker vi faktsik ikkje å ha. :0) Ikkje på julaften i hvertfall. ruker det til mye annet. da

gretashobby

02.09.2012 kl.14:33

Liv: Ja det er veldig sunt og godt og npraktisk å ha det ferdig. Og så mye billigere for meg og matbudsjettet. Men timeprisen til T er nok ikkje høg. Men så masse trim han fåt.
Han vart ikkje så lenge i dag. Vart ca en kg. Men i dag var det så forferdelig vått der oppe over alt.. det var trulig ja, etter det veret i natt. No koser vi oss med sein lunch og da blir det enda seianre middag

gretashobby

02.09.2012 kl.14:35

kunsth: Takk :0). Nei, skal ikkje blande meg nei hihi. Deilig å få alt sånt ferdig i hus. Og ja eg var kreativ medan han var på fjellet og diktet litt att. Diktet baksiden av ei pute, eller kanskje det blir forside . Kven veit. Ha ein fin søndag videre

gretashobby

02.09.2012 kl.14:42

siljeirenehobby: Ja, han koser seg på fjellet og det er kjekt, sjølv om det var veldig vått i dag. Litt i våteste laget.
Ja, Silje vennen, neste år blir eg med på fjelltur. Håper det i alle fall. Det går fremover, sakte men sikkert. Bruker ikkje krykke inne og ei ute når vi går tur. Eller rettere sagt når vi går minitur så bruker eg ei krykke halve vegen. Fysio dama mi, forøverig verdens beste fysiodame, Ser forskjell for kvar gong, sjølv om eg no er der tre gagner i uka. Og det er det beste av alt.
Koste meg og skal fortsett med å kose meg med strikketøyet mitt i ettermiddag, skjønning. Var faktisk litt kreativ medan han var på fjellet. Like greit det.
Håper du har ein fin dag og nyte familielivet. klem på verdens skjønneste Siljemor. <3

gretashobby

02.09.2012 kl.14:44

Hobbystua: Ja, eg er jo heldig. Skal ikkje nekte for det. Gleder emg sinnsykt til eg kan vere med. så kan eg sitte å sjå på medan han plukker hehe.
Ja, tenk hadde eg ikkje ahtt strikketøyet mitt, men det har eg så det er ikkje noe å tenke på. Ha ein flott dag du også vennen min

gretashobby

02.09.2012 kl.14:46

janomine: Javisst er eg heldig. Han er godt oppdratt hehe. Nei da han er god og spesiell. Og flink å tilberede dem også. Så eg skal apsolutt ikkje kalge. Ha ein fin søndag du og

gretashobby

02.09.2012 kl.14:48

Allis: Kjekt å ha slike gode bærplukkere i familien. Torstein har ikkje visst heilt kvar han skulle gå før, men no veit han det. Var ikkje noe fint plukkever på fjellet i dag da. Var så veldig veldig vått. Men en kg vart det i dag og.
Takk for det vennne. Det kommer seg dag for dag. sjølv om eg ikkje ser det heile tida. Litt utolmodig no hehe. Flott søndag til deg og. klemmen

strikkogtov

02.09.2012 kl.15:48

Multe med krem gir assosiasjon til jul, men her blir det visst masse desserter. :)

gretashobby

02.09.2012 kl.15:55

strikkogtov: Og ikkje berre desserter. Men sylte på skiva og andre ting også.

tovepia

02.09.2012 kl.18:39

Wow!!!..jeg spiser multer bare på julaften, så jeg får et glass av plukkende venner:))..dette var enormt, all ære til din mann!!

Ha en finfin kveld, klem;)

gretashobby

02.09.2012 kl.18:41

tovepia: Berre på julaften, det er da altfor sjelden hehe. her blir det litt kos litt oftere. Og multe er den bæra som er aller aller sunnest.
takk det samme til deg

Farmors

02.09.2012 kl.21:12

Hei kjære Greta! Skal si dere er like flittige begge to! Nydelige sokker! Gikk det bedre med de håpløse bokstavene i kommentarfeltet? Jeg har prøvet å slette dem!

gretashobby

02.09.2012 kl.22:41

Farmors: så fint sagt da. Takk takk. Alltid kjekt å høre att folk liker det ein lager. er så glad for att du ahr fjherna dei håpløse bokstavene :0). Dysleksien min liker ikkje slike kommentarfelt. hehe.

mimouna

03.09.2012 kl.11:56

Det var litt av en fangst! Hjemmelaget multesyltetøy er skikkelig luksus. Håper du også kan være med neste år, det er flott i fjellet om høsten. Flink mann du har som sylter selv. :)

gretashobby

03.09.2012 kl.12:42

mimouna: Ja vi skal kose oss med den i høst. og forhåpentligvis i vinter. I dag skal han koke blåbær som vi har lagra i frysen. Ja, han kan det der med å lage syltetøy og det vart det brått hans jobb :0)

malla

03.09.2012 kl.17:27

Heldig du som har ein som går i fjellet og plukker. Kos deg med strikket du og drøm om kor fint det blir å gå i fjellet til neste år!

gretashobby

03.09.2012 kl.17:39

malla: Javisst er eg heldig :0). eg gjer så godt eg kan. Har ingen ting å klage på nei :0)

Fru Helianthus

03.09.2012 kl.18:27

Heldig du er som har en bærplukkende mann! Som attpåtil tar etterarbeidet og :D

gretashobby

04.09.2012 kl.08:45

Fru Helianthus: alltid heldig eg ja :0). I går tok vi opp blåbær fra fryseren som han kokte nydelig sylte av. Tenker du er heldig på andre måter du og

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits