Babyjakke der mønsteret er bygd på ei jakke fra 1800 talet.

Dette var ei spennende og gøy jakke å strikke. Den har vore Vm strikk, fordi den er lett å strikke til tv-titting. Samtidig er det ein heilt ny måte for emg å strikke jakke på. Den er strikket i ett stykke, ved att ein tar opp masker tilarmene og alle sømmer og opptak av nye masker er markert og skal vise. Den såg heilt rar ut før eg begynte å sy den sammen i gårkveld.


Tenkte eg skulle vere lur å fotografere den ute, men veit ikkje kor lurt det var. Var så kaldt fordi eg hadde ikkje kledd emg for å stå der. Så det gjekk i hu og hast hehe


Har strikket den i babymerino fra drops. Deilig garn og strikke med og ikkje så veldig varmt, men kløfritt. Grei jakke til høsten kanskje :D. Den er størrelse 0-6 mnd. siden den er i rillestrikk så er den veldig tøyelig og armene er bretta opp. Den kan sikkert brukes ganske lenge. Det er ei jakke som kan brukes av både gutt og jente mener no eg. Men den er tiltengt gutt denne gangen :D. Kan godt tenke meg å lage fleire slike. Var så heldig att eg fikk oppskriften av http://medpinneroggarn.blogspot.no/. Kjekk bloggvennine det. :D. tusen takk.

Starta dagen med å kjøre min kjære på jobb. Han satser på att han er såfrisk att det går bra å starte att. Eg håper han ahr rett. Bare han klarer å la vere å stresse, så går det vel bra. Men han ahr ikkje mykje å gå på. han har gått ned 5 kg medan han har vore sjuk. så no må han feitest opp att. Å vere 59 kg er ikkje nok for ein voksen kar. Siden det er så kaldt ute, så fann vi ut att det var best att eg kjørte han på jobb, og så henter han når han sakl heim. så slipper han å vere ute i kulda. Og sette seg å kjøre heim i ein iskald bil. Her skal vi ikkje ta noen sjangser hehe.

I går bevega eg meg lite. i dag hadde eg først tenkt å sykkle inne, men det er no så kjedelig. Og passer best i dårlig ver. Skulle ein del ærender også. Dermed kledde eg meg godt og rusla nedover. Skulle innom 4-5 plasser. litt frem og tilbake og så handla eg til slutt. vart litt meir enn eg hadde tenkt. Glad eg ahdde ryggsekk med. blir litt ekstra "trening" å gå heim når ein har 7-8 kg i sekken. Det er heldigvis magebelte på sekken, dermed går det ikkje ut over skuldrane. var ute av leilighetea i halvanna time. Da var det godt å komme inn i varmen att. lagde emg ein god kopp te og lagde ferdig babyjakka. Er ikkje heilt sikker på kva eg skal strikke no. Fortsette på skjørtet mitt, strikke eit par sokker, eller noko heilt anna. Får tenke på det litt og så får eg sjå kva eg gjer.

Håper dere ahr like fint ver som oss. Det er nydelig, men kunne tenke meg noen få grader varmere. Men skal ikkje klage. vil ikkje ha skodde og regn. Ha ein fortsatt fin dag.

30 kommentarer

marianne

11.02.2013 kl.15:05

Hei på deg! Så flott jakke, den blir nok god for en liten en etter hvert :) Gratulerer med at du skal bli mormor!! Det blir stas vet du, men du har jo barnebarn før, og vet hvor herlig det er :)

Hos meg er det nå mildere, kun -5 nå, og tett snøvær. Det har kommet 10-15 cm siden fredag. Men så lett som dun, så det er ingen sak å måke.

Ha en fin dag videre, kos deg med det du har på pinnene, for noe er det vel?? Hehe..

gretashobby

11.02.2013 kl.16:47

marianne: ja den vart fin. Syns det eg og. Det skal verte kjekt å verte bestemor igjenn ja. er jo så heldig som du sei å vere farmor til to jenter og da blir det litt morro å blir mormor til ein liten gutt også. Det er jo bare kjekt å vere besteforeldre. Her er tempen som den ahr vore i det siste. Kaldt og fint. Men som sagt litt vel kaldt etter min smak.
det blir eit sokkepar på pinnen i kveld. Så får eg sjå om det blir det eg strikker på i morra også.
fortsatt fin dag til deg. klem

Lisbeth Pedersen

11.02.2013 kl.17:01

Heisann :) å så flott baby jakke du har strikket, den blir god å ha for den lille. Sikkert kjempe kjekt med barnebarn. Og kjekt med en mormor/farmor som deg, og som strikket så masse fint.

Jammen har du hatt en tung sekk på ryggen, fått god trening der :)

Her er heldigvis ikke snø, men uff det er så kaldt. Jeg trives ikke med snø og minus grader. Men det våres vel snart.

God bedring til din mann :) og en flott dag til dere begge :)

gretashobby

11.02.2013 kl.17:06

Lisbeth Pedersen: Hei vennen. Ja jakken vart fin den. Det er veldig kjekt å vere bestemor. Du kan glede deg til det. Det var da fint sagt. Elsker å vere bestemor. Skulle bare ønske dei bodde mye nermere.
Det vart god trening ja.
Er ikkje noe glad i vnter og kulde eg heller. Men bedre enn regn og skodde. Vil ha vår og sommer og masse varme. Men vi får bare innrette oss etter det veret som vi har der vi bor.
Takk for det vi skal kose oss. Vi du og dine å ha ein fin kveld også

Liv

11.02.2013 kl.17:16

Det var ei fin jakke. Gjorde seg med mønsteret på kragen, kjempefint!

Blir vel ikkje siste babyplagget fra dine hender dette året tenker eg...

Godt å lufte seg i finværet. Det skal visst vare noen dager til.:)

Ha en fin kveld. Klemmen.

Grete

11.02.2013 kl.17:18

Ble ei søt jakke dette her :) synes mannen din høres veldig tynn ut, du får feita han oppatt nå som han har blitt friske :))

fruensvilje

11.02.2013 kl.18:17

Veldig fin babyjakke:)jeg hadde en nesten maken i samme rillestrikk til elsdte sønn og joda denne jakken kommer nok til å vokse med barnet :))

Godt att T er såpass att han kom seg på jobb,men han bør få noen kg på kroppen ja er helt enig der :))du får servere ham noe godt :))

Spasere med flere kg på ryggen er utrolig god trening,og sikkert kjekkere enn å sykle innomhus :))

gretashobby

11.02.2013 kl.20:16

Liv: Det blir det nok ikkje nei. Men har god tid da. Blir eit par sokker no før neste prosjekt. Og så må eg vel få ferdig skjørtet mitt kanskje.
Ja det er godt å komme seg ut ein gong for dag minst. Kjedleig å trene inne, når ein kan komme seg ut.
Fin kveld til deg og vennen klem

gretashobby

11.02.2013 kl.20:16

Grete: takk, syns det eg og. Han er ikkje feit nei. har starta oppfeitinga. Har nett fått seg krem og fruktsalat.
Fin kveld til deg

gretashobby

11.02.2013 kl.20:19

fruensvilje: takk, så stilig da. Ja eg syns det var ein fin og god patent. og med den fargen, kan den passe til det meste.
Veldig godt å få han på jobb att. Og det ser ut som han tolte det. Orka ikkje å jobbe noko heime i kveld. Men det skulle bare mangle.. Har nett servert han dessert. krem og fruktsaltat i dag og. det var det han ahdde lyst på. Får det han vil ha no.
Ja, det var ein fin trim og herlig å komme seg ut i tillegg. Ønsker deg ein fin kveld

Tiara

11.02.2013 kl.20:28

Jakken ble helt nydelig. Får håpe det går bra med mannen din.59 kg på en voksen mann er fryktelig lite. Håper han klarer å få i seg litt mat, så han får kreftene og kiloene tilbake. Ha en fin, ny februaruke:-)

gretashobby

11.02.2013 kl.20:33

Tiara: Tusen takk sakl du ha. Vart veldig fornøgd emd den sjølv også. Gøy å strikke. Eg skal gjere mitt beste å lage god og neringrik mat til han. så kommer vel kg på att får vi håpe. Ei fin uke til deg også vennen

strikkogtov

11.02.2013 kl.20:50

Den jakka var kjempefin Morsomt at du bruker et så gammelt mønster. Jeg har også strikket ei babyjakke, der du strikker alt i ett, men den ser litt annerledes ut.

janomine

11.02.2013 kl.20:58

Nydelig jakke. Veldig artig med gammelt mønster.

Hekleri og Ra

11.02.2013 kl.21:30

Utrolig flott jakke :-)

gretashobby

11.02.2013 kl.21:53

strikkogtov: Takk for det. Ja det var veldig gøy å strikke ei så gammel jakke.kjempekjekk måte å lage den på. håper eg kan strikke fleire slike

gretashobby

11.02.2013 kl.21:53

janomine: Takk sakl du. Ja, syns også det er gøy me dså gamle oppskrifter

gretashobby

11.02.2013 kl.21:54

Hekleri og Ra: Takk sakl du ha vennen

venkesstrikk

12.02.2013 kl.09:14

Artig med gamle mønster og dette var jo veldig flott.

gretashobby

12.02.2013 kl.09:39

venkesstrikk: Ja, ikkje sant. Må bli flere slike tror eg

Gørill

12.02.2013 kl.13:48

Se der ja, du var superrask! Ja, den jakka er så fin! Den jeg strikket vokste ikke med barnet. Men så var det på pinne 2 (tror jeg) med regia silk. Den passet bare i et par mnd. Men med tykkere garn og pinner kan den jo bli mye større også. Skulle gjerne ha vært hjemme med tv-strikking (brodering). Men jeg er jo glad for at jeg fortsatt er i jobb. Har planer om å jobbe ut 2014, det går fort dit, da blir jeg pensjonist. Gleder meg litt, bortsett fra alderen da! Ha det fint! Klem ;)

elins strikkeri

12.02.2013 kl.14:06

hei. Den jakken blei veldig fin, er vel til det kommende barnebarnet den. Ja sant vi har deilig ver no om dagane, koser meg, klem:))

gretashobby

12.02.2013 kl.14:48

Gørill: Den gjekk fort den ja. sport jakka det der hehe. Klart du ahdde likt det. Men ver glad du for att du kan vere i jobb. Skulle apsolutt helst ha vore det eg og. Men ein får gjere det beste ut av ein kvar sin situasjon. Leve no så får vi håpe vi kan kose oss og leve om noen år også. Ha ein fin dag

gretashobby

12.02.2013 kl.14:48

elins strikkeri: Ja, syns den vart fin eg og. Ja, det er den. Kjekt å strikke så små plagg også.
Vi får nyte veret medan vi ahr det, sjølv om eg kulle ønske det var litt varmere. Ha ein fin dag du også

hobbystua

12.02.2013 kl.21:57

Dette var en fin babyjakke du har strikket Greta,,og artig når du nå har noen nye små du kan strikke mye fint til etterhvert:))

tovepia

12.02.2013 kl.22:45

Så flott jakke du har strikket!

Godt å gå med sekk til butikken, det gjør jeg av og til selv; skikkelig trening hvis man handler for mye:))

Ha ei god uke videre, klem;)

gretashobby

13.02.2013 kl.07:44

hobbystua: Takk vennen. Ja den vart ganske så fin syns eg. håper eg får anledning til å strikke fleire slike. blir vel litt etterkvart ja :D

gretashobby

13.02.2013 kl.07:46

tovepia: Takk skal du ha. syns den vart fin sjølv eg.
Veldig kjekt å både få frisk luft, handla og trene samtidig. 3 ting på ein gong det.
God uke videre til deg også vennen

mimouna

13.02.2013 kl.10:41

Artig med den litt uvanlige konstruksonen, og jakken ble veldig fin! Håper det går bedre med T og at han kommer seg nå. Slitsomt å være syk lenge, og ikke bra å bli så tynn. Men det høres ut som om du passer godt på ham. :) Klem fra meg.

gretashobby

13.02.2013 kl.12:13

mimouna: Ja, den var både morsom å lage og den vart fin syns eg sjølv.
T blir bedre, men det går seint. Det er slitsomt for han å vere på jobb heile dagen, men det går seg vel til etter kvart. Eg gjør så godt eg kan og skal fortsette emd det. Meir kan ein ikkje gjere. Stor klem tilbake min venn

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits