Garnfangst, Førdetur og ei avsluttning til ettertanke

I går var vi til Førde. Veiene var fine å kjøre på opp, så bilturen gjekk fint også. Var litt spent på det, siden veien her i bygda har vore så dårlig skrapa. men det var fine veier heile veien. Kan jo oppleve det meste på denne tida av året. Var litt venting før eg kom til på sjukehuset, så tida gjekk. Men alt gjekk bra der og da kunne eg slappe av resten av dagen.

Første stopp var sjølvsagt garnforetning. hadde forlagtlappen min med navn og nr på eit av hefta eg skulle kjøpe og fann det ikkje att i bladhyllene der oppe. Så eine prosjektet fikk eg ikkje kjøpt garn til. Kanskje det ikkje blir på ei stund det da. Men dette garnet her fikk eg i alle fall tak i + eit babyhefte


Dette er garn til to babyprosjekt og eit til voksen.

Tror alt dette får ligge litt. Har fått eit par forespørsler om mariusgenser bestillinger. Og ønsker fra noen andre , og dei kommer først akkurat no. Har jo god tid på babytøyet. Garn til dei prosjekta må eg bestille. Hadde jo vore kjekt om alt vart avkalrt samtidig, både mariusene og det andre, så eg kunne bestilt alt på ein gong. Men det er sikkert vanskelig å få til. Men får avklart noe i dag og da blir det bestilling i helga.

Får strikke på det som er påbegynt i helga. Og ikkje begynne på noko nytt før eg ser kor mye bestillinger det vert.

I dag skal eg på trening og ellers gjøre ingen ting spesielt. Vi vart veldig slitne av turen i går begge to. etter garnkjøp var vi innom flere amtbutikker, og helsekost og da ville min kjære hjem. Eg følte ikkje att eg var sliten, før eg kom heim men da var eg heilt tom. fortsatt litt tom i dag, så dagen blir rolig.

Tar med noe til ettertanke:

En mann kom sent hjem fra jobb, trøtt og irritabel. Ved døren ventet hans 5 år gamle sønn.

Sønn: ?Pappa, kan jeg spørre deg om noe??

Far: ?Selvfølgelig. Hva lurer du på?? svarte mannen.

Sønn: ?Pappa, hvor mye tjener du i timen??

Far: ?Det har du ingenting med! Hvorfor spør du om sånt?? spurte mannen sint.

Sønn: ?Jeg har bare lyst til å vite det. Kan du ikke være så snill å fortelle meg det??

Far: ?Hvis du absolutt må vite det, så tjener jeg 250 kr. i timen.?

Sønn: ?Åhh?, sa sønnen og kikket ned i gulvet. ?Kan jeg få lov til å låne 100 kroner av deg??

Faren ble rasende. ?Hvis den eneste grunnen til at du vil vite hvor mye jeg tjener, er for at du kan gå ut og kjøpe deg en idiotisk leke eller annet tull, da kan du marsjere rett inn på rommet ditt og legge deg. Tenk over hvilken egoist du er! Jeg jobber ikke flere timer hver eneste dag for slik barnslig frekkhet!?

Sønnen gikk stille til rommet sitt og lukket døren.

Mannen gikk og satte seg i stolen og ble mer og mer irritert over sønnens frekke spørsmål. ?Hvordan våger han å spørre om hvor mye jeg tjener bare for å få penger??

Omtrent en time senere hadde mannen roet seg og begynte å tenke seg litt om: Kanskje guttungen virkelig trengte de 100 kronene for å kjøpe noe han trengte, og dessuten maste han svært sjelden om å få penger? Mannen gikk til guttens soveroms dør, banket på og åpnet.

?Sover du, gutten min?? spurte han.

?Nei, pappa, jeg er våken,? svarte gutten.

?Jeg har tenkt meg litt om og kanskje jeg var litt for streng mot deg,? sa mannen. ?Det har vært en lang dag og uheldigvis tok jeg sinnet mitt ut på deg. Her er de 100 kronene du spurte om å få låne??

Gutten satte seg straks smilende opp og ropte: ?Tusen takk, pappa!? Så stakk han hånden innunder puten og dro frem noen krøllete sedler.

Da mannen så at sønnen allerede hadde penger, begynte han å bli sint igjen. Sønnen telte pengene sakte og kikket opp på faren.

?Hvorfor skulle du ha flere penger når du allerede har?? murret faren.

?Fordi jeg ikke hadde nok, men nå har jeg det!? svarte sønnen. ?Pappa, nå har jeg 250 kroner. Kan jeg få lov til å kjøpe en time av tiden din, for da kan du komme hjem en time tidligere i morgen og spise middag sammen med oss??

Faren var knust. Han la armene rundt sønnen sin og ba om forlatelse.

Dette er bare en kort påminnelse til alle dere som jobber mye. Vi skal ikke bare la tiden renne vekk uten å være sammen med de som virkelig betyr noe for oss, de som står oss nært. Vær så snill og husk på å spandere tid verd 250 kroner på noen du virkelig bryr deg om.

Hvis vi dør i morgen, vil bedriften vi jobber for kunne erstatte oss i løpet av få timer; men familie og venner vi forlater, vil savne oss resten av livet ♥

Da gjenstår det å ønske alle ein god start på helga. Skriver nytt innlegg når skrivelysten tar overhånd. enten eg har noe å meddele eller ikkje. Nyt dagen og ta vare på deg sjølv og dei du er glad i.

14 kommentarer

fruensvilje

15.02.2013 kl.09:09

Du har fulltidsjobb med strikkingen din du :))men det går unna så du koser deg nok.

Det var en rørende historie du skrev her.Sitter o tenker på mediaen som går nå om pensjonen vår,no oppfordres det norske folk å jobbe mer og lengre så mange barn kommer nok desverre til å oppleve mer av denne typen historie

lulltove

15.02.2013 kl.09:11

Tankevekkende. Jeg har nok jobbet altfor mye før, men nå har jeg blitt tvunget til å ta det litt roligere. Jeg kan kjenne at det er godt. Ha en fin og god fredag! Klem

Oldemorbloggen

15.02.2013 kl.09:13

Dette fekk tårene fram hos meg.

Det er ikkje sikkert at soga er sann, men det får ein til å tenkje.

matja

15.02.2013 kl.09:22

Her var det mye lekkert garn.Kjekt at du har mange strikkeoppdrag.

Historien er virkelig en tankevekker. Ha en fin dag:)

tromsfruen

15.02.2013 kl.09:40

Åh! Fikk tårer i øynene av den historien. Det var en tankevekker. Nå har jo ikke jeg små barn, men den får en til å reflektere over hvor viktig det er å ta vare på sine nærmeste.

Denne uka har jeg savnet barna mine nordpå mye, og barnebarna. Jeg måtte ringe min eldste datter i går og spørre om ikke hun og Amanda kunne komme hit når de har vinterferie, vi skal selvfølgelig hjelpe med billetten. Håper de får det til....

Ønsker deg en god strikkefredag og lykke til på treningen.

Jeg skal lese og lese.....

Klem <3

Malsen

15.02.2013 kl.10:28

Nå var det lenge siden sist. Jeg leser litt blogger fremdeles, men det er ikke så ofte tiden rekker til å kommentere. Det er kjekt å se at du har masse strikkeplaner og mange oppdrag. Ikke minst må det være koselig å strikke til det kommende barnebarnet :)

Det er viktig det du sier om å ta seg tid til de som virkelig betyr noe. Selv har jeg mistet mange som sto meg nær de siste årene og da er det viktig å ha gode minner å ta frem. Så jeg støtter deg i at vi må bruke tid på de vi er glad i og danne gode hverdagsminner med dem!

gretashobby

15.02.2013 kl.11:14

lulltove: Ja eg syns den var veldig takevekkende. Er så lett å tenke for mye jobb og forlite på barna. Tanken er jo ofte att ein skal bli ferdig så får ein tid til å vere saman med dem, men så strekker liksom ikkje tida heilt til bestandig. det er ein posetiv side ved det å måtte ta det meir med ro, da får meir meir tid til å vere saman med dem man er glad i også. Ønsker deg og ei fin helg

gretashobby

15.02.2013 kl.11:19

Oldemorbloggen: Ja det er rørende. Nei det er slett ikkje sikkert att den er. Men den kunne vore det. Og formålet med den er jo å få oss til å tenke og det gjer den virkelig

gretashobby

15.02.2013 kl.11:22

matja: Er litt fint det garnet ja. Men no elgg eg det til side litt og tar det andre først.
Ja detn historien får oss til å tenke og det er jo det som er meningen med den også. Ha ein fin dag du og

gretashobby

15.02.2013 kl.11:24

tromsfruen: Ja, den historien får oss til å tenke. Og det er det den er tenkt til. Eg og savner barna mye for tida. No ser det ut som vi skal få besøk av småjentene i noen dager i vinterferien og det gleder vi oss til. håper att du får det slik att dere får besøk også. Lykke til med lesinga og ha ein fin dag

gretashobby

15.02.2013 kl.11:30

Malsen: Heisann. så koselig å få kommentar fra deg igjen da. skjønner att dagene er travle og man ikkje rekker alt. Man må prioritere når man har små barn.
vi må ta os tid til å bruke tid på dem man er glad i. Ingen veit kva morgendagen bringer og da kan alt vere forseint. Er ikkje like lett alltid å sjå det. Men ein må prøve.
ja eg har litt oppdrag og ønsker fra barnebarn og så er det jr som må ha eit lite lager til han kommer til verden.
ein gong må eg få tid til å komme innom lageret ditt også når eg er i Bergen. Tanken er der.det veit du. klem og ha ei super helg

gretashobby

15.02.2013 kl.11:46

fruensvilje: god formiddag vennen. Ja eg har det, vel eg ahr ikkje det da. Men i perioder har eg det. Men så kan eg la vere noen dager også om eg vil det. Det er det fine emd min jobb. Bakdelen er vel att ein ikkje verdt rik av den. Men eg er vel rik nok, om enn ikkje på penger.

ja, du hareit poeng der. Det landet trenger ei flere av den gode gamle "nabokona" og tid for alle til å vere meir saman med sine kjære. Tida går for fort og snart er dei små voksne. Tenkte også på sangen som Finn Kalvik sang om samme emne. Ridernake og vugge sang elelr noe sånt het den. Man må leve no og ta vare på dem man er glad i. ha ei strålandes helg vennen

Tiara

15.02.2013 kl.18:54

Åååå, en rørende historie og absolutt en tankevekker. Det er nok mange barn som føler det slik og mange foreldre som har dårlig samvittighet for at tiden ikke strekker til. De aller fleste gjør jo så godt vi kan for å tilfredstille kravene til både jobb, hjem og familie. Flott garn du har vært og kjøpt. Ønsker deg en riktig God Helg!

gretashobby

15.02.2013 kl.18:56

Tiara: Ja det er ei tankevekker og det er nok sant som du sei. Dei aller aller fleste gjør så godt dei kan. Og for dei fleste er det bra nok. Heldigvis. Fin helg til deg og

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits