Skulle vere lat i dag hadde eg bestmt meg for

Det er farlig det å bestemme seg for å ikkje gjere noko anna enn å strikke. HAr eg strikka i dag? Nei. Har eg vore lat i dag, Nei hehe. Eg steiker knekkebrød. Fordi varmluftsdelen på komfyren min ikkje virkar, så må eg steike eit og eit brett i gangen. Så steikinga tar sin tid. Men det er jo ikkje jobb for emg da. Berre å passe på når det er steikt. Kan vere vanskelig nok det, når ein holder på med så mykje anna samtidig. Har steikt ferdig to brett.


Dette er første brettet. Andre brettet vart litt mer steikt, men det gjekk bra. Eg var å hengte opp klede på verandaen da klokka ringte og fikk det ikkje med meg.


Det var ein kald fornøyelse no før sola kjem. Men greit å ha hengt begge vaskene ut slik att dei får tørka i sola når den kjem om ca 1 1/2 t. Satser på att vinteren er over snart og har begynt å vaska opp noe av all ulla vår. Dermed fikk eg rydda litt i alle pulsvanter, sjal/skjerf og slikt samtidig. tror eg skal gi vekk eller kaste ein del eg aldri bruker sjølv. Har noen favoritter som blir brukt mest og så blir det jo alltid noen nye kvart år :D. Blir nonen flere ullvasker fremover også.

medan eg styrte på kjøkkenet med knekkebrøda, lagde eg froksotbalndig så vi har ei stund


Ein full isboks holder ei stund det, når vi bruker mellom 30 og 35 g pr porsjon. Grei froksot det med gresk og/eller russsisk youghurt til. Og litt sylteøy uten sukker eller friske bær. Er som relgel froksoten her i huset.

Det er mye ein kan gjere samtidig. Eg kokte egg, skar opp marinert og ein times tid seianre stiekte kyllingfilet. Lagde salat i ei stor skål. skal blande det saman seianre. Men syns det er greiast og blande kjøttet og egget i like før servering. Har litt fetaost i og så skal eg har vanlig ogst i terninger. Da er middagen i dag kalr. God salat med freske knekkebrød med smør på til. :D. Blri nok knekke brød til lunch på meg goså:D er no godt da.

Pc'en var med emg på kjøkkenet, såe g har samtidig med alt det andre eg gjorde på på kjøkkenet, chatta med to venniner. Men no kjenner eg att det skal bli godt å roe ned. Litt sliten no. Får finne frem strikketøyet medan eg ventar på att neste brett blir ferdig steikt. Håper å få sette meg ut sånn litt over ett, når sola har fått varme opp lufta littegranne.

Eg lovde foresten å vise frem ildtungene mine som har begynt å blomstre att etter ein tur på gjesterommet. Spnnser dei ut Connie:


Det er den røde som har flest blomstrer. Ser att eg ikkje fikk emd skikkelig blomstrene på den kvite. Men dei er der :D Oppdaga også i dag att orkideen har tenkt å begynne å blomstre att.


Masse knupper og ein som holder på å spretteut. Kjekt ja. Julekaktusene som blomstra litt i påska er ifred med å gi seg no. Dei får vel flytte ut på eit av småromma att, slik att dei kan kvile til dei kal blomstre i november igjen. Får ta inn graniummene mine. Men det får bli i morra. deo må stelles litt og det orker eg ikkje i dag. No skal eg kvile litt.

 

ha ein fin dag til min lesere

12 kommentarer

fruensvilje

09.04.2013 kl.11:27

ha ha så det var ildtunge :))jeg har en jeg også men vi sier ildtopp :))

Du har jammen vært dyktig i dag,da er det også ekstra godt å sette seg med strikk ute dårlig samvittighet :))

Jeg lyt vel legge ihop noen handuker før sykkelen kommer frem:)skal sykle til Bjørke i dag så det er vel bare å få det gjort

passion4lifeandtravel

09.04.2013 kl.11:31

Wow, for en aktiv dag du har hatt, så mye deilig mat, virkelig flink har du vært <3 Nå håper jeg du har tatt deg en velfortjent hvil. Ha fortsatt en fin dag <3

Solkro

09.04.2013 kl.11:35

Det der er ikke verst du har fått gjort mye du :)))

Da kan du slappe av til kvelden etter en knallgod middag :)

Goe knib<3

venkesstrikk

09.04.2013 kl.11:40

Vi hadde også ødelagt varmluft på vår 25 år gamle komfyr, men nå har vi kjøpt ny og det går jo dobbelt så fort med det meste. Knekkebrød må en ha. Et tips til den greske yoghurten. Bland i steviadråper med smak. Jeg har dilla på den som er karamellsmak på. Er jo uten kalorier og smaker nydelig

gretashobby

09.04.2013 kl.11:46

fruensvilje: Kan godt hende det heiter ildtopp, men eg har alltid kalt det iltunge, ja aj kjært barn har mange navn. enkle å ha med å gjere er dei no i alle fall. No nyter eg ferske knekkebrød og kaffi. så blir det jobbstrikking resten av arbeidsdagen. god tur til bjørke på sykkel.

gretashobby

09.04.2013 kl.11:47

passion4lifeandtravel: takk Mette. Syns eg ahr vore flink i dag ja. No spiser eg ferske knekkebrød og leser blogger og ksoer meg. Så blir det strikking resten av dagen. fin dag til deg også vennen <3

gretashobby

09.04.2013 kl.11:48

Solkro: Har vore aktiv i dag ja. Og gleder meg på middagen. Det er no berre godt da. No tester eg knekkebørda og dei var gode denne gangen også. fin dag videre til deg også

gretashobby

09.04.2013 kl.11:50

venkesstrikk: det skal eg hugse neste gang eg er i nerleiken av ein helsekost. Takk for tipset vennen. Jo det går nok mye fortere alt ja. Skulle invistert i ein ny, men resten av komfyren er så god. Så er det ikkje så forferdelig gammel heller.

Gørill

09.04.2013 kl.12:12

Lat dag, sa du!! Om du lurer på bunaden. så er den til det største barnebarnet mitt, hun går i første klasse,og er snart 7 år, så blir hun ekstra fin i år. Mye jobb for en såpass liten bunad, men størrelsen heter 12 år, så det blir litt utvidelsesmuligheter. Kos deg med strikketøyet videre i dag!

gretashobby

09.04.2013 kl.12:20

Gørill: Vart ikkje så lat nei. Har visst meir energi enn eg trodde da eg swtod opp. Kjekt det. Det er litt av ein jobb på ein bunad til ei lita/stor jente. Men du ahr jo fleire så den vil vel gå i arv og kjekt att den kan utvides. Ha ein flott dag

stubbetufsa

10.04.2013 kl.11:55

Det høres ut som du har en mengde energi for tiden!

Potteplantene dine er flotte nå som de har begynt å blomstre.

Klem fra nord!

gretashobby

10.04.2013 kl.11:58

stubbetufsa: Ja, eg fikk energien i påskegave :D. Dei er ikkje så verst. Koselig med blomster.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits