Tur til Lærdal for kontrol og litt til

I går var vi til Sogndal og Lærdal. Grunnen var kontroll av dette .....kneet mitt. Vi tok heile  dagen fri, så vi fikk utnytta dagen som ein tur også. Det var ein veldig grå og trist dag da vi starta.


Fjella er egentlig ganske høge innover fjorden. Bilda er tatt enten på vegen inn eller ut innafor Høyangertunellen. Her i bygda var det så grått da vi dro att det var ikkje verdt eit bilde.


Her er det gått mange ras. Det er ikkje sjelden att vegen her inne er stengt på grunn av ras. Det er mange som vil ha bru fra Balestrand til Hella ja. Men det skjer vel ikkje dei første 5-10 åra. Vi stoppa i Sogndal for litt småhandling og ein rask liten matbit. Slo til meg eit rekesmørbrød på kafen der. Og eg tok ikkje vekk brødskiva. hehe. Korleis skal dette gå hihi. Har liksom ikkje så veldig lyst til å handle så det vart berre det aller nødvendigste. Hadde ikkje lyst til å gå innom garnbutikken ein gong. Humøret var der liksom ikkje.

Da var det på tide å dra videre til Lærdal. Måtte vente litt før vi kom inn. Torstein var med inn denne gangne. Det varierer om bruker å gjere det. Men da legen kom for å hente meg så sa han att det er greit att mannen blir med også. Da ble han det. eg slapp å bestemme emg sjølv.

Han ville så gjerne gjøre kvardagen lettere for emg. Men såg ikkje kva han skulle gjere uten å skifte kneet og det vil han ikkje før det er heilt heilt nødvendig. Det er eg enig i eg og. Vi snakka litt frem og tilbake. Siden eg har denne Bechtrewen så reagerer ikkje kroppen sånn som den skal på ein del behandling. Ikkje er det vits i noe mer kikkhuslskraping heller. Det blir bare slitasje på kroppen. Derfor vartdt vi enige om att. Eg skulle trene kvar dag. Konsentrere meg om å styrke musklaturen rundt kneet og opprettholde bevegligheten. Bruke kneet så mye som eg greier men ikkje gjere for mye. Så kan det holde i ...år. Den dagen eg merker att no orker eg ikkje meir, eller kneet virkelig streiker, så ringer eg direkte til sjukehuset i Lærdal. Da kjem eg til veldig fort. Eg er i deira papir og trenger ikkje å gå om fastlege for å komme til så lenge det gjelder kneet sjølvsagt. Da har eg tryggheten att eg slipper å gå i eit halvt år den dagen eg trenger hjelp. Det er godt å vite. Eg var fornøgd da eg gjekk derifra.


Veret hadde letta samtidig med humøret. Da er det vakkert langs fjorden


Vakkert eller?

Normalt ville eg altså no ha avslutta med bilde av alt garnet eg ahdde kjøpt på garnbutikken i Lærdal og Den store i Sogndal. Men det vart altså ikkje noe av. Skal ta det att, det er heilt klart.

Får jo sjangsen no når eg snart skal til Nøtterøy/Tønsberg i konf. Da må eg kjøpe meir garn. Kan ikkje la lageret gå tomt heller (ingen fare på dei nei). Har vel nok garn å strikke på som det er. Får fortsette på babysjakka og kjøreposen i helga. Ingen av dei blir nok ferdig med det første. Vi får sjå. skal i alle fall ut og trene litt. Må ikkje ta det for hardt i dag. DAgen i går sitter nok litt i kroppen enno. Ønsker alle ei god helg

19 kommentarer

Grete

27.04.2013 kl.08:27

Tenker du fortjente det rekesmørbrødet jeg :))

Nei ikke lett å vite hva som er best, operere nå eller vente, er kanskje best å vente for deg for disse protesene varer jo heller ikke evig vel ?

Jeg fikk beskjed fra kirurgen i fjor høst at jeg bare måtte venne meg til smertene i kneet, for med en ny operasjon ville risikoen for at det ble verre være større enn at det ble bedre, da går jeg heller mindre i trapper !

Ja ja vi er noen vrak, men humøret har vi beholdt ikke sant :)) klem til deg og ha en fine dag :))

fruensvilje

27.04.2013 kl.08:29

God morgen.Å få beskjed om att skifte av kne er neste steg er ikke så kjekt du er jo en ung kvinne fortsatt :)så jeg håper du greier å opprettholde det noen år til.

Vakre bilder langs veiene dine i går:)håper det blir govær her i dag også for det ryktes om besøk i heimen min i dag

gretashobby

27.04.2013 kl.08:34

Grete: HAr jo skifta eit kne. Og det må skiftes att ja. Det varer sånn ca 15 år. Så eg kommer nok til å bytte det eg undersøkte i går først. Det som kan vere problemet med to protese kne er att bevegligheten blir for dårlig. Det kneet eg har bytta har eg berre 90-100 grader bøy på. Skulle det bli sånn på neste også. Blir det vanskelig å komme seg opp ned bratte bakker. Dei vil jo ikkje skifte før ein må. Siden det må skiftes att. Viss ein elver lenge nok og eg ahr jo tenkt på det. Når ein må bytte igjen er jo det enda vanskeligere for att det lykkes. Vi får ta tida til hjelp. Det viktigste for meg er att den dagen eg trenger hjelp så skal eg få det. Vi er så spreke som bare det. Bare vi står på

gretashobby

27.04.2013 kl.08:37

fruensvilje: Ja, det er nok med eit protesekne foreløpig. Det var ein veldig stor påkjenning på heile kroppen det skiftet. Bechtrewen gjør jo heile swituasjonen litt vanskeligere. Tar det som det kommer. Det som er viktigst for emg er att eg får hjelp den dagen eg trenger det.
Sola kommer her også når den kjem seg over fjellet. Er litt spent når det skjer no. Har ikkje vore sol her på ei stund.
Så kjekt da emd besøk. det er vel fra to små det da, kanskje. fin dag til deg

Hekleri og Ra

27.04.2013 kl.08:44

Flotte bilder fra kjente områder :-) Godt at du ikke kjøpte så mye garn nå, det blir 35% på masse Drops garn hele mai måned ;-)

Ha en flott lørdag med håndarbeid :-) Klem

Grete

27.04.2013 kl.08:48

15 år ja, da må du vel beregne å skifte både to og tre ganger til da vel ? ja for vi skal da vel bli over 100 :)))

gretashobby

27.04.2013 kl.08:50

Hekleri og Ra: Ja, det er vel litt kjekt å sjå bilder herfra :D
Så bra att eg ikkje handla garn da. Da får eg hamstre litt når eg er i Tønsberg. Så kjekt da. Takk for att du sa fra. Ha ein fin dag. klem

gretashobby

27.04.2013 kl.08:52

Grete: Det skal vi. Men må eg skifte for tredje gang er det bare for å få vekk smertene. Da kan eg ikkje regne med å kunne gå. Men utviklinga kan jo gå fremover. Vi får ta det som det kommer tror no eg. :0)

strikkogtov

27.04.2013 kl.10:07

Så flotte i bilder, både fra godt og dårlig vær! Lykke til med kneet ditt. Skjønner du må finne en balansegang mellom trening og hvile :)

Oldemorbloggen

27.04.2013 kl.10:24

Stakkars deg som har Bechtrew, eg har ei syster som har det same. Ho lever i syden, Kanariøyane, mesteparten av vinteren. Ho er mykje betre når ho er der.

gretashobby

27.04.2013 kl.12:50

strikkogtov: blei ikkje så verst dei bilda. Dei skifta med humøret hehe. Ja, det går bra til vanlig men så av og til blir det akkurat litt for mye. Men det er vel vanlig for dei fleste

gretashobby

27.04.2013 kl.12:52

Oldemorbloggen: Det er nok heilt sant ja. Man er mye bedre i syden. Dei siste åra har vi ikkje prioritert sydenturer. Pengene er brukt andre steder. Men får det att ja. Men sånn er det. AMn må leve med det. Det er ikkje synd i emg da

Liv

27.04.2013 kl.17:36

Hei igjen!

Idag har eg hatt masse lesestoff på dei ulike bloggane eg følger med på. Har ikkje hatt data på snart ei veke!!! Fekk virus på maskina, og så tok det tid før den blei levert i Førde. Abstinensen har vært grusom. Hehehe.

Godt å være tilbake til normalen.

Ha en fin lørdagskveld! Klemmen.

fruensvilje

27.04.2013 kl.18:00

bare en liten i dag :)

gretashobby

27.04.2013 kl.18:04

Liv: tenkte litt på i dag kvifor eg ikkje hadde sett deg på bloggen. Det må ha vore heilt forferdelig med virus på maskina og ikkje ahtt data på ei heil uke. det vil ikkje eg oppleve. skjønner att du ahr hatt mye å lese deg opp på i dag da.
ha ein flotters lørdagskveld og ein god søndag

synnovesyr

27.04.2013 kl.22:35

Synd at det ikke var noe å gjøre uten oprasjon,men godt at du har tryggheten om rask hjelp hvis det skulle bli nødvendig. Jeg var i Lærdal for 2 år siden da min sønn var med i et sykkelløp som gikk over Filefjell,det var et koselig sted. Ha en fortsatt fin helg. Selv har jeg arbeidshelg.

gretashobby

28.04.2013 kl.08:45

synnovesyr: Eg visste jo det egentlig, sånn er det. Men eg klarer emg eg. Må bare fortsette å trene og ikkje trene for mye og i alle fall ikkje for lite hehe.
Det er veldig fint i Lærdal syns eg også. Stort sett mye bedre ver der enn i resten av fylket. Ha ein fin arbeidshelg vennen.

tromsfruen

28.04.2013 kl.11:40

Bra at humøret ble lettere etter legebesøket, og været likeså. Men flott at du har en avtale om rask behandling dersom du bestemmer deg for det. Er nok viktig med trening for å utsette operasjon lengst mulig. Mamma fortalte jo nå at hun har jo for lenge siden fått konstantert slitasjegikt i begge hoftene, og legen har villet søke henne til operasjon. Men, hun vil ikke, og trener istedet 3 ganger i uka for å styrke muskulaturen. Jeg har ikke hatt mye tid til blogging i det siste.

Ha en fin søndag, Greta! Klem :)

gretashobby

28.04.2013 kl.12:25

tromsfruen: takk for koselig kommentar vennen. Skjønner att tida ikkje strekker til for deg. Men det tar du att når du føler for det og du gjør det. så bra att mor di trener istede. Da er musklaturen så god att den dagen ein må operere så kjem ein seg så mykje fortare til att. Koselig dag ønsker eg deg og dine. Klem fra Greta til Tina vennen :D

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits