Heime igjenn og sola den er jo her også :D

Ja da er damen heime att etter nesten 5 uker østafor. Har hatt noen fine uker. Har treft nesten alle i fam på begge sider som bor østafor. Det er vel berre bror min med fam vi ikkje traff. Dei var på ferie andre steder. vi får håpe det klaffer bedre neste tur østover. 

Vi avsluttet østlandsferien med Samling i Buhagenklanen. Torstein sitt kamera var ikkje samarbeidsvillig. Det vart dermed andre som tok bilder. Har mange eg har fått lov til å legge ut, men eg må berre få dem tilsendt først. Dermed kjem eg tilbake til  den samlingal.

Eg har no pålagt meg sjølv kjøpestopp av garn. Sjølvsagt ikkje til spesielle oppdrag der eg ikkje har garn liggende. Men garnkjøp uten mål og meining hehe, det blir det ikkje noko av,  i alle fall ikkje i år og kanskje ikkje neste år. No er det fult over alt. Det vart med andre ord litt garnkjøp i ferien også. Alt eg kjøpte var på tilbud. Utenom det som er det siste oppdraget mitt.


Denne posen med 8 nøster nepal kunne eg berre ikkje la ligge der. Den kosta berre 100 kr. Kvelden før vi reiste opp att fikk eg melding fra ei som hadde kjørt samme strekninga som vi skulle gjøre dagen etter. Ho hadde sett eit skilt der det stod alt garn med 30-50 % avslag. Det måtte eg berre få vite sa ho. Veldig glad for slike beskjeder :0). Hadde nok ikkje sett det om eg ikkje visste det. For vi bruker ikkje å stoppe der. Der fikk eg tak i mye.


50% på dette. No er klutegarnskuffa mi stappfull.


11 nøster med brun og 14 med burgunderrød. Det burgunderrøde skal bli sid jakke til meg, så alt er jo ikkje uten mål og mening. Det brune er nok til ei jakke. Eller kanskje noko anna. Det var 30% på dette.


Dette er det siste oppdraget mitt da. Telemarkgenser som eg skal strikke i størrelse 1 år. Genser, lue og sokker skal eg lage til oppdragsgiver. Får begynne på det når eg er ferdig med det eg har på pinnene no, som eg har holdt på med lenge. Har aldri stirkka så lite noen sommer som hittil i år. Vart noen kluter som er gitt vekk før eg tok bilde av dem. Og så har eg holdt på med ein dress til Trym lenge. Merka i gårkveld att det er lettere å strikke heime ja. Satte meg ikkje ned før utpå kvelden, men da gjekk pinnene i sitt vanlige tempo.

Vaska så og sei ikkje klede medan eg var på tur. Dermed vart det veldig mye klede som skal vaskes no. Heldigvis er veret perfekt til slikt arbeide. Dei tørker medan neste vaskemaskin går. Men det tar litt tid alikevel. Sjølv om eg ikkje har vore heime på lenge, så blir det støv over alt. Så støvkluten har også fått lufta seg. Litt trengs å gjeres når eg har vore borte og Torstein har vore heime. Han er flink å holde det iorden og reint.  Men eg vil kanskje ha det litt annerledes. hehe. Vi fikk også fjerna den gamle fryseren fra boda i går. Må kjøpe oss ein liten ny ein. I alle fall før bæra er moden på fjellet.  Kanskje rekk vi å få kjøpt noe jordbær også. får sjekke i dag og fremover på torget. No skal eg gå laus på første klesvask og få skikk på badet og gangen, så er eg ferdig med vaskinga mi.  Skal nyte sola litt i dag også. håper alle koser seg i det fine veret.

 

6 kommentarer

fruensvilje

22.07.2013 kl.10:09

Velkommen hjem igjen,sola er i ferd med å komme her også bare tåka letter helt.

Du hadde jammen skaffet den masse godt garn til en rimelig penge :))garn kan ligge i mange år men kjenner jeg deg rett bruker du dette fort opp :))ikke kommer du til å ha problemer med å finne ut til hva heller :))det brune alpakkagarnet kan jo bli noen supergode ullbukser til den lille gullgutten :))

Liv

22.07.2013 kl.15:12

Velkommen heim som mormor. :)) Så mye herlig "snop" du har med deg. Blir nok mye bra av det i løpet av en høst og en vinter.

Et herlig vær. Vi bur ute for tida.

Klemmen.

gretashobby

22.07.2013 kl.21:08

fruensvilje: Takk takk. Kom heim lørdagskveld. Men det tar litt tid å komme seg iorden og alnde etter å ha vore vekke så lenge. Det har eg alltid.
Ja no ahr eg mye garn og det er leeenge til eg blir tom for garn. Garantert. Har mye garn som kan brukest til både lille Trym og godjentene i Bergen. Det er bare å vite kva ein skal strikke.

gretashobby

22.07.2013 kl.21:11

Liv: Takk for det vennen. Ja no er eg både mormor og farmor. Tenk så heldig eg er. Det er ikkje alle forunt det. Ja har nok garn til det aller meste vil eg tro. Spørs om eg må opne butikk. skal vel få nok å gjøre emd strikking i vinter også.
Det er bare eit nydelig ver. Tenk så heldige vi er som hadde samme veret i øst også. Dette er ein utrulig sommer når det gjelder veret for oss. Herlig

Hekleri og Ra

23.07.2013 kl.19:29

Borte bra, men hjemme best :-) Gleder meg til å se alle de forskjellige garn-nøstene bli til blogginnlegg ;-) Kos deg! Klem

gretashobby

24.07.2013 kl.08:59

Hekleri og Ra: er vel noe i det, kanskje :0). Tar ei stund før eg kjem med bilder av dette garn gjrot om til plagg, tror eg. Bortsett fra oppdraget da. Det skal eg starte på om ikkje lenge

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits