Polarbrød men mest skravling

God ettermiddag. I dag starta eg friskt med å rydde og ordne ein time før frokost. Eg stod opp litt før kl 7. Det som møtte emg var eit kjøkken eg ikkje hadde orka og rydda etter middagen i går. Esj. Liker det ikkje. Var sliten i gårkveld og det var T også. Så da fikk eg tatt det i dagtidlig da. T kom ruslende opp når kaffien var ferdig og det var kalrt til å spise frokost. Heldige han som fikk sove litt, det gjorde han godt. etter frokost dro sprekingene ein tur på fjelelt, men før det byttet vi på sengene. Å nesten så eg gleder emg til å legge emg i kveld. er så deilig med reine sengklede. Vi gjekk ein ras tur opp i Vassdalen og ned att. Prøver å få opp att lun gekapasiteten min. Da er det ein grei plass å gjere det på. motbakke gåing i 28 min i dag. Eg puster og peser og T rusler ved siden av. esj... Men det skal komme seg før vinteren slår til håper eg.

Da vi kom ned att begynte T på golvvasken medan eg gjorde andre ting. Dusja og så dro vi ein tur i sentrum. Der traff vi ein del kjekke folk å vi brukte sjølvsagt mykje lengre tid enn planlagt. Kom i snakk om mat og eg sa at eg var hekta på lavkarbo polarbrøda for tida. Kan du ikkje legge dei ut på bloggen med oppskrift, fikk eg spørsmål om. Klart eg gjer det da. Her kjem det

Vil du også lage?
Da trenger du:

6 egg
1/2 boks CC
80 g revet ost
3 ss soyamel
3 ss linfrø
3 ss sesamfrø
3 ss solsikkefrø
2 ss fiberhusk
1 ss bakepulver
1 ss olje
1 ss himaze (kan sløyfes)

- Fordel hvitten og plommen hver for seg. Pisk hvitten stiv med litt salt.
- Tilsett CC sammen med plommene og kjør sammen med stavmixer
- Tilsett alt det tørre + oljen og osten i blandingen med plommene og visp sammen.
- Bland hvitten i også.
- La røren stå å svelle i ca. 10 ? 15min. (Tips! Blir ikke røren tykk, tilsett med fiberhusk).
- Fordel røren til små polarbrød på stekebrettet
- Stek på 200 grader i ca. 20 ? 25 min.

Det er ikkje min oppskrift, eg har stjelt den fra denne bloggen http://sprudlendesunn.no/blogg/

Eg baker også hennar brød.Har planer om å prøve fleire av hennar oppskrifter, men må komplitere med litt ingredienser når vi er østafor. Det er ikkje alt ein får tak i bygda. Og siden eg ikkje skal til Førde emd det første, får eg vente til vi er østafore.

Eg kan garantere att desse er knallgode go dei står seg så godt i kjøleskapet. Eg lagde ein porsjon forrige helg og spiste dei to siste på fredag. I dag blir det altså ferskbakst til middag. T holder på å lager sien fantastiske rundstykkjer no. skal elgge ut bilde av dei i morra om dei vert bra nok til å vise fram som han sei. Tenker at dei er så gode att eg berre må smake i dag og. Tar med eit par bilder fra turen på fjelelt også.


Dette er i Vassdalen


Ser snøen i fjelltoppene


Vinteren er på veg


Da får eg vel sette emg i kosekroken min kanskje. Eg har ikkje strikka enno i dag. Sånt går ikkje and. Ha ein super lørdagskveld10 kommentarer

fruensvilje

19.10.2013 kl.17:46

skal si dere er samstemte med fordelingen av husarbeidet :)og så flinke å komme dere på fjellet,neste så eg missunner dere litt hi hi.

I oppskriften bruker du noe du kaller cc ,hva er det for noe ?

Da ønsker jeg dere begge en fin lørdagskveld

gretashobby

19.10.2013 kl.17:49

fruensvilje: Vi er eit godt team ja, syns det sjølv hvertfall. Og vi bruker fjellet så godt vi kan. det er ein av fordelene med Høyanger at ein kan komme seg lett på fjellet. Og ein av bakdelene at det stenger for så mykje sol og samler så mykje fuktighet. Men alt har sine sider. CC er cottage cheese. takk det samme til deg

Grete

19.10.2013 kl.18:47

Såg ut som gode brød dette her :) og flott utsikt fra fljellet, jeg hadde ikke kommet meg opp, verken knær eller kondis til det hihi så du er go' :))

gretashobby

19.10.2013 kl.18:52

Grete: Har trent og trent knea no siden det var operert ifjor, og no klarer eg det. Veldig kjekt. Må få opp lungekapasiteten, eller sblir det ein tøff vinter. Brystet snører seg sammen på grunn av bechtrewen. Heilt herlig å klaree nye ting. det gjelder bare å ikkje overdrive, da går det fort feil veg

Grete

19.10.2013 kl.19:23

uff ikke kjekt når man ikke får puste :( ja du har vært flink med knetreninga :) håper mine også blir sterkere etterhvert, ble kanskje litt mange operasjoner på ett år på meg hehe, men NÅ er det slutt :)

Liv

20.10.2013 kl.08:30

God søndag!

Trening og pesing er vel berre positivt. Merker jo god forskjell etterhvert, når kroppen forlanga mer trening og det blir mindre pesing. I din unge alder hadde det jo vært dumt og berre havna i en stol. :) Ingen framtid i det når en er berre halvveis i livet.

Polarbrøda har eg skrytt av før, men gjør det gjerne igjen. Nydelige!

Ha en fin søndag. Blir vel en tur i dag og? Er meldt opphold, så vi kan trygt gå ut døra. :) Klem.

gretashobby

20.10.2013 kl.08:33

Grete: Ja eg syns no det sjølv da og treneren min syns det og.hehe. Men fortsetter eg ikkje så .....Har ikkje noko valg. Men no skal vi ikkje tenke på slikt. Vi er kvar og ein vår eigen lykkessmed og kan gjere dagen vår så god som råd berre vi vil det nok. Håper du får ein flott dag

gretashobby

20.10.2013 kl.08:39

Liv: God søndag morgen til deg oppe i bakkene. Det er ikkje vits i å gi opp enno nei. Så lenge man kan gjere noko sjølv. Eg kunne godt ha sittet i rullestol om eg ikkje ahdde trent. Alt er bedre enn ingenting. Blir nok ut ein tur i dag også. Må benytte deet så elnge det er mulig ja. Ikkje så enkelt når snøen laver end. Men det er det jo leeenge til.
Ja, polarbrøda liker du :D.
Fin søndag til deg og. klemmen

janomine

20.10.2013 kl.10:05

Så heldig du er som har kort veg til fjellet. Jeg er veldig glad i fjellet, men nå vil ikke knærne mine. Står nå på venteliste til nytt høyre kne. Flotte Polarbrød, de skal jeg prøve! Fortsatt fin søndag. Jeg får snart besøk av ei venninne og vi skal sy denne søndagen. Gøy å gjøre ting sammen.

gretashobby

20.10.2013 kl.12:33

janomine: Ja vi er heldige slik. glad i fjellet når veret er fint. Desse knærne lager mye styr for oss. Det er kjedelig. Eg har sjølv bytta eit kne og operert det andre så eg veit det. Men du kan nyte fjellet etterpå. Lykke til med den foreståande operasjonen.
ja du må prøve dem, dei er både sunne og gode. Så koselig med sy sammen dag. Det kan eg tenke emg er stor stas. Eg liker også strikkebesøk. Ha ein fin søndag du og

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits