Lue som vart dukkehatt, masse snøog gave haug

God morgen. I dag er det to uker atttil lillejulaften. Det er 12 dager til eg må vere heilt ferdig med gavestrikkingen og det skal gå veldig greit,

viss eg ikkje gjer fleire slike bommerter som i går. det var så gale at eg vart ikkje irritert ein gong. berre lo og lo her for emg sjølv. da eg drev og pakka inn alle gavene, fann eg ut att eg kanskje skulle strikke noen luer også til eit par personer. Det er ei eg lenge har hatt lyst å strikke. Sånn lue som er berre rettstrikk og så ruller den seg opp litt nede i kanten. så tenkt så gjort. Fann frem eit par nøster medsandnes alpakka og liten rundpinne nr 4 tenkte eg ville passe. Hadde ei oppskrift som sa eg skulle legge opp 130 masker. Syns det var vel mye, men tenkte ok, eg følger oppskrifta. Det var masse sport på tv så eg strikka og strikka og strikka og såg sport. Men da lua varferdig, sånn ca da hopperne hadde avsluttapå Lillehammer, ja da var eg ikkje fornøgd med lua. Den var så vid og nei, ikkje fin. Eg drev å vaska litt klede og tenkte eg hiv den i vaskemaskina så kanskje den tettner litt. Har gjort det med noen votter eg strikket sist vinter og syntes ikkje dei vart noe serlig tovetpå 40 grader. Hadde vel ikkje hodet heilt med meg. Var veldig sulten og ja, tenkte ikkje klart. For sånn vartresultatet.


Ein ypperlig dukkehatt vart det, men det var jo ikkje det det skulle bli hihi hoho haha. Det er sjelden er ler høgt for emg sjølv, men det gjorde eg i går. Det var jo ikkje anna å gjere. No veit egkossen eg skal tiove og tove skikkelig hihi.

Det var ein heil dags arbeid og den lua der, nei den strikker eg ikkje fleire ganger, tror eg. Da må det hvertfall vere i eit tjukt garn. Den passer ikkje til tynt garn. da måtte eg ha ein pause i strikkinga. Fann fremgarn ogpinner til ei lue etter ege hode litt seinare på kvelden, men den har eg berre så vidt lagt opp til. 

Gavne vart altså ferdig innpakka i går. Tror ikkje alt vart slik eg førsthadde tenkt og tror nok at noen får meir enn eg først hadde tenkt også. Men det er jo gøy da. da gjenstår to luer, siste finnisen på ei stor gave, halve ei litt stor gave, ei halv anna gave og jakka til T. Den skal eg strikkepå i dag. er ferdig med ryggen berre, så no  haster det litt med den. Men tror egskal bli ferdig uten å stresse. Synd gårsdagesns produksjon gikk i vaksen.

ute regner det i dag, men det tok sin tid før det slo omher i går. Slik sågdetut på verandaen da det hadde slutta å snø og gradestokken viste ca 0


No har et dotte masse sammen og er vel berre halveis eller kanskje litt meir.

Skal på trening i dag. Det regner og regner og er berre +1g. Da har ikkje denne dama mye lyst til å gå  nedover. Sendte melding til eit par venniner og begge kunne kjøre meg. så i dag kjører søte Nina meg opp og ned fra trening. Er heldig som alltid ahr noen som stilleropp for emgnår eg trenger det. Eg er heldig

Av slutter dagens innlegg med gavehaugen etter att det har blitt pakka inn


Faktisk skreve 3 julekort også. Dei skal vere med i pakker som skal sendes. Bør jo få ferdig dei no og sendt dei avgårde. Må berre få strikka ferdig eine lua. håper dere får ein flott dag og dere som strikker, kast ikkje noko i maskina når dere er sulten og ikkje tenker heilt klart. ;0)

18 kommentarer

fruensvilje

09.12.2013 kl.08:28

he he dette har faktisk eg også vært ute for :))jeg strikket en ullundertrøye som ble til en fin dukkekjole :))men det var da barna var små.

Det var litt av en gavehaug ja,godt når det er ferdig så kan en virkelig slappe av.

Ha en fin dag på trening da,jeg stikker en snart tur til Ørsta så eg får kjøpt passpatour til bildene mine

gretashobby

09.12.2013 kl.08:32

fruensvilje: :0). Bra det ikkje er bare eg somikkje ahr med meg hodet bestandig. alle får strikkating av meg i år. vel alle som fårgaver.Noen får penger og noen har eg sendt penger til så andre skal kjøpe. Men dei fleste får strikkagaver. Så kjøper T gaver til noen også da. Syns det er greit med strikkagaver til dei som vil bruke det og fra emg siden det er det eg gjør.
God tur til ørsta. Ha ein super dag du også

Grete

09.12.2013 kl.08:59

Synes dukka kledde hatten helt utmerket jeg :) aldri så gale så det ikke er godt for noe hihi

men ellers enig, begynne på ting mens man egentlig er opptatt med noe annet OG sulten...jaja :))

09.12.2013 kl.09:34

God morgen.Er så gla du fikk bruke lua,Dukken ble jo riktig så fin.Idag skal jeg på besøk til min bror.Han var så heldig å bli bestefar den 25 oktober til en alldeles nydelige gutt.så idag skal jeg være med han til min flotte nevø hans samboer og lille Magnus,jeg gleder meg som en liten unge.Ja det er godt å ha gode vennere som kan hjelpe nåt det trengs.Håper du får en fin dag.så må du kose deg med strikket.Klem fra liv

Liv

09.12.2013 kl.09:38

En sunn latter forlenger livet, heter det. Jamen er det godt å le i alle fall.

Av og til er det lurt å håndtove. Berre kryste og jobbe med strikket i passe lunka vatn. Blir ikkje mye mindre, men mjukt og godt. Men jentene dine blir sikkert glad for dokkelua. :))

Godt når gavene er klare, litt av en haug forresten. Eg har vært ute for å ikkje ha full oversikt og. Hadde ikkje notert etter kvart som eg handla. Måtte en runde til på butikkane, blei ei dyr jul....hehe.

Ha en fin dag. Du blir nok ferdig med jakka, ingen tvil om det.

Oldemorbloggen

09.12.2013 kl.09:52

Akkurat som deg, gjorde eg og den feilen ein gong med ei luve som var for stor. Putta i vaskemaskina og ut kom den som luve til ei dokke.

Lisbeth Pedersen

09.12.2013 kl.10:46

Ja sånn går det :) men dukken gledde jo hatten veldig godt da.

Vi fikk masse snø her også. Men snøen varte bare ett døgn, så kom øs-pøs-regn og vi sitter nå igjen med masse slaps.

Ha en fin treningsøkt

Og ha en fin dag

baravara

09.12.2013 kl.11:40

Den er veldig pen! Toving er ikke enkelt! :)

gretashobby

09.12.2013 kl.12:16

Grete: Å ja da ho kledde den godt ho. Men så var det ikkje ho som skulle ha den da. du kan få sagt det. Var ikkje akkurat dei tankene eg hadde da eg tok den ut av maskina. håper neste produkt blir bedre.

gretashobby

09.12.2013 kl.12:18

Anonym: He he, den blir nok brukt ja. Men ikkje til det den var tiltenkt til hihi.Ja dukken kledde den ho. :0).
Så koselig da. skjønner du ser fremtil å møteein ny verdensborger.Dei er berre så herlige desse små. gleder meg til jul så får egtreffe allemine bådesmå og store. :0). Godevenner ergull verdt. Håper eg kan vereein likegod venn ein annan gong.. Kos degpå babybesøk klem

gretashobby

09.12.2013 kl.12:21

Liv: Hehe, det er jo det. Eg skulle liksom ikkje tove den sånn ordentlig. Skulle bare sjå om den kom bedre ut enn inn i maskina. Eg tover jo aldri med vilje da. dukka er fornøgdmed sin nye hatt ho.Jamn og fin vart den også. Hehe.
resten skalbli ferdig og så får eg begynne litt tidligere neste år viss egapsoluttmålage så mange hehe. tror du eg gjørdet?
Huff det høres ikkje kejkt ut.Nei sånn er det ikkje ehr da. Trenger ikkje å gjøremeir enn å sluttføre det som er påbegynt. Men kjekt om eg fårtil resten også.Men no er det full fokus på jakka.I alle fall etterlunch. fin dagtil deg oppe i bakkene også. innever erdet hvertfall

gretashobby

09.12.2013 kl.12:22

Oldemorbloggen: så bra at det ikkje er berre eg som gjer slike ting. Ja ja gjort ergjort og kanskje eglærer av det. Hehe

gretashobby

09.12.2013 kl.12:24

Lisbeth Pedersen: Ja, sånn gjekk det og dt har brakt mye latterogglede med seg.Ikkje dumtdet heller hihi.
Tar litt tid førall snøen er vekke men no er detvel ikkje meir enn halvparten att hvertfall her. Håper dei kommer og skraper veiene snart for dei var utrulig ekle å kjøre på.
Trenigsøkta var god den.HA ein fin dag

gretashobby

09.12.2013 kl.12:25

baravara: Nei det er sant og eg som egentlig ikkje skulle tove den sånn på rett. hehe.

strikkogtov

09.12.2013 kl.18:46

Såååå fin dukkelue, da :).

Jeg blir helt svett når jeg ser alle julegavene. Jeg har handlet litt, men har ikke pakket inn noen ting.

Hobbystua

10.12.2013 kl.00:25

Luen passer godt på dukken,men er ikke noe annet en og le,for jeg har opplevd slikt flere ganger selv¨. Ja strikker og strikker og ser ikke feilen føre en er ferdig. Men godt det ikke var et stort plagg da,en lue strikker du fort på ny,,,men skjønner frustrasjonen når du skal ha det ferdig føre jul. Pakker har du nok av ser jeg....akk ja må nok se og bli ferdig selv,,i dag har jeg bakt 2 slag kaker. Så det går seg til.-))

gretashobby

10.12.2013 kl.07:44

strikkogtov: Joda den vart jo det. Men det var jo ikkje det den skulle bli jo....
Ein bra haug. Det blir nok litt til ja.
Du rekker det nok før jula ringer inn du også.

gretashobby

10.12.2013 kl.07:48

Hobbystua: Har du opplevd slikt, eg trodde du var ein mester i å tove eg. Eg slulle jo bare vaske den skulle ikkje tove den hehe. Men det er bare å le av ja.
Vasker aldri store plagg før egsender dei fra emg. Det er eit prinsipp.Det må folk gjøre sjølv. Det tør eg rett og slett ikkje.Spes ikkje etter att eg sendte 3 heile dresser til eit trillingpar. Strikket medsamme sort garn.Mora vaska dem før bruk og den ein tovet ganske mye.
Baker gjør ikkje eg da. I alle fall ikkje enno.Får sjå om egfårlyst og har tid når det nermer sg litt mer.
ha ein super duper dag vennen min.Og bak noen gode kaker og send lukta av dem over til meg. hehe. Stor stor klem fra Greta din venn i sogn

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits