Første del av Harry Potter inspirerte veske ferdig

God morgen god morgen. hovrdan står det? Her er det heilt greit. Eg har tent noen lys, skrudd opp varmovnen, laget meg frokost og nyter stilheten ein onsdags morgen. Fikk gjort litt i går, på strikketøya altså. Husarbeide var det lite av. Får vel  heller prøve å gjere litt i dag. Men eg fikk storhandla da. Huff da går pengene. Men da har eg vel lager av litt ei stund. Men over til overskrifta.


ytterstoffet av veska er ferdig. No er det foret som skal strikkes, så må det festes på sjølve veska. Lurer på om eg skal hekle dem sammen med fastmasker og så hekle reimer/håndtak og så med fastmasker.Eller om eg skal sy/strikke den sammen og lage hanker med rillestrikk. Innbiller meg at det vert fastere med hekling, men har ikkje erfaring. Noen som har noen gode råd der? Kanskje vanskelig å sei siden dere ikkje heilt ser kva eg meiner. er ikkje sikker på om eg skal ha ei reim eller om eg skal ha to heller enno. Litt å tenk på enno.


Den er ikkje heilt lik på begge sider. På denne sida ser dere at Løva er litt lenger oppe. På den andre siden, som eg sjølvsagt ikkje har tatt bilde av... Er den midt på. Tror eg likte det best slik. Men det kan jo den som skal bruke den, bestemme sjølv. kva som er fremme og bake.

i dag får vi komme skikkelig igang med foret. Det skal sjølvsagt vere einsfarga. så ikkje så spennde å  strikke, men spenninga ligger i om den vil passe inni.Håper det. Testet ut litt i går og eg går for 6 mindre masker. Det blir altfor lite med ein pinnestørrelse mindre. Så fårvi håpe det holder.


T som fotograferte i går og da måtte der jo vere med eit lite tullebilde også hehe

Kveldstrikket fikk noen cm videre i går også. Har "berre" 23 cm + 12 cm att på bakstykkje nede. Den bikka 120cm i går. Veldig greit at det er rett fremog vrangt tilbake.Perfekt kveldstrikk.Slipper å tenke. Berre når eg skal måle.Satte merke i går. Så da slipper eg å måle heile greia att :0).

Lurer på om eg skal prøve Lene Beatrick sine frokostbrød i dag. Lavkarbo. ho bruker dem veldig mye sjølv sei ho. Og så er dei perfekt til ostesmørbrød.Det er det eg vil teste ut i dag da. Tror eg. Eller kanskje eg skal lage karrikarbonader til.Det må eg finne ut av fort. Har kyllingkljøttdeig i frysen som i tilfelle må tines. Store avgjørelser på gang her, skjønner dere. Bra eg har noe å bruke hjernen på. I tillegg må eg vaske klede. Skulle gjere det i går, men da må ein ha vaskemiddel.Og eg som bruker å ha lager, var gått heilt tom. hm. Dårlig tegn eller?.

Ein liten ver raport til slutt.  Fortsatt mørkt ute, så eg ser jo ikkje noe serlig kva ver det er da hehe. Men eg ser det blåser, men tempen har stege til + 4. Det er visst meldt  regn til helga. Ja, ja vi tar det vi får vi.Og dagen skal da bli god uansett, ikkje sant?

28 kommentarer

Jeanette

29.01.2014 kl.08:01

Veska ser kjempefin ut! Jeg ville ha heklet reimene hadde jeg vært deg, som du sa så blir det litt fastere om du gjør det, så slipper du at den utvider seg mye over tid :)

gretashobby

29.01.2014 kl.08:05

Jeanette: Det er det eg tenker eg og. Og da er det greit å hekle dem sammen også. Sjølveveska og foret.

morsinunge

29.01.2014 kl.08:20

Den var fin, med fine detajler som jeg som ikke kan strikke kan klare å forstå at er mulig å få til :))

Her på Skodje er det stor skogbrannfare og blitt forbud mot all bruk av åpen ild, så jeg må nesten håpe på regn... selv om jeg nyyyyter disse dagene her, uten regn ;))

gretashobby

29.01.2014 kl.08:22

morsinunge: Håper den blir fin når den blir ferdig også.
Det er vel stor brannfare over heile vestlandet fra Bergen og oppover no. Skikkelig tøft og uten nedbør.Det er meldt regn her i helgen.så får vi sjå kva som skjer

Siv Svanem

29.01.2014 kl.08:28

Jeg er så imponert over det du får til. Strikker like jevnt og fint som en maskin.

ritahobbyfoto

29.01.2014 kl.08:30

Den ble fin.

Jeg tror ikke jeg hadde hekklet.

Hva med dobbel hank strikket. :)

Tror det hadde vært finere å strikket noe , men jeg er ingen ekspert :)

Ha en flott dag :)

gretashobby

29.01.2014 kl.08:35

Siv Svanem: oisann, det var fint sagt. tusen takk sakl du ha. Men er vel ikkje heilt enig med deg der da hehe

gretashobby

29.01.2014 kl.08:36

ritahobbyfoto: Tror den blir bra.er fornøgd så langt, men finnisjen er jo veldig viktig. Så er spent på kva eg bestemmer emg for. fin dag til deg også

Liv V.

29.01.2014 kl.09:54

Hei.

Tøff veske, det er sikkert. Eg har et hekla handlenett med strikka hanker. Er ikkje mye vekt de hankene tåler. Må da være noen som har laget strikkaveske? Kom med ideer folkens!!

Hadde veska vært tova så hadde hankene blitt sterke. Eg trur i alle fall eg ville ha strikka de doble på noe tynnare pinna. Poenget med ei veske er jo at vi putta noe (alt for mye) ned i den. :)

Håper du kommer fram til noe som du og mottaker er fornøyd med.

Ha en fin dag da! Klem.

29.01.2014 kl.10:19

God morgen,Skal si veska blir fin.Tror nok jeg ville ha heklet hankene.Jeg må strikke et par sokker i full fart for min svigesønn spurte meg om nye de gamle var ikke så gode lenger å klart jeg sier ja.han er så hjelpsom og snill med meg så det er bare kjekt.Idag skal jeg til ei annen venninne og være med på pensjonisttreff.det er 1 gang i mnd.så litt travelt men veldig kjekt men i morgen skal jeg være hjemme.vi har heller ikke så mye vind i dag og faktisk titter sola litt frem nydeligt.Ha en fin dag du er bare helt topp.klem

Lisbeth

29.01.2014 kl.12:01

Den ble knallfin, tror jeg ville strikket hanker, men strikket de på langs, hvis di skjønner, Da strekker de seg ikke så mye når du får litt vekt i vesken :) Blir spennende å se den ferdig :) Klem fra Beth

gretashobby

29.01.2014 kl.12:21

Liv V.: Tror den blir bra ja. Får håpe det er noen som har gjort som leser innlegget. Hekla med dobbelt garn kanskje. eg får prøve meg frem tenker eg. Men først må foret strikkes. Tar litt tid det også.
tenker at den skal tole å ha litt oppi den ja. Det håper eg også. får tenke eit par tre dager til. Fin dag til deg og vennen. ser ut som det blåser mindre i dag. klem

gretashobby

29.01.2014 kl.12:24

Anonym: Håper den blir bra ja. Klart man strikker sokker når svigersønnen spør. Det hadde eg gjort også. eller eg bruker å gjøre det :d. På besøk kvar dag no du, det er ikkje verst. Kan jo bli litt travelt også, alt du er med på, men du tar deg vel tid til å ta deg inn att av og til.
vinden tar seg visst opp i det eg skrev i forrige svar at det var mindre vind. Den har viosst kommet for å bli hehe. kanskje sola kjem her også. Inn vinduet er den ikkje før kl ett i tilfelle. Ha ein fin dag du også vennen. kjære deg klem

gretashobby

29.01.2014 kl.12:26

Lisbeth: Håper den blir bra ja. Er ikkje sikker på om eg veit kva du meiner.Men tror det er å ha to hanker, ein på kvar side av veska? Har eg rette da. Klem tilbae til deg

hobbystua

29.01.2014 kl.13:51

Heisan:-) Så fin vesken blir Greta,men ser du lurer litt på hanken enten heklet eller strikket. Er det en voksen person som skal ha denne,eller et barn? For det har nok litt og si på hvordan den vil bli brukt. Tror nesten jeg hadde gått for strikket hank og gjort den dobbel for og få litt fasthet i det. Men det tror jeg i hvert fall at du finner fort ut selv også. Pent strikket og fin blir den. Håper du har en fin dag og får gjort det du skal. Klem fra Marianne.-)

mimouna

29.01.2014 kl.14:57

Gøy å se vesken vokse! Det var visst litt mer arbeid med den enn jeg hadde sett for meg, men den blir flott da!

Usikker på det med hankene jeg også. Men jeg tror en enkel hank type skulderveske fungerer best til mottakeren. Kanskje strikket rundt som et rør, så den bli dobbel?

Er sikker på at du finner en grei løsning, gjør det du synes fungerer best.

Håper du har en fin dag! Klem.

fruensvilje

29.01.2014 kl.16:46

det blir en kjempefin veske,når det kommer til håndtak ville jeg spurt kunden hva hun vil ha,2 hanker eller 1 skuldereim,jeg ville hatt 2 handtak i tubestrikk

gretashobby

29.01.2014 kl.17:16

hobbystua: det er ein voksen tennåring som skal ha den. Eg finner nok ut av det. Må prøve meg litt frem ja. Men no tror eg at eg veit kossen eg skal prøve. Må bare strikke ferdig foret først.. Tror det blir dobbelt garn på tynne pinner. Men eg må teste både det og hekkla. Så får vi sjå.
har brukt dagen til å strikke og sett på brann som er slukket og ny brann som har starta. Nifst dette her.. Klem fra Greta

gretashobby

29.01.2014 kl.17:18

mimouna: Veit ikkje kva du trodde. Eg veit at det er meir arbeide enn eg trodde hehe. Men blir den bra så er det greit det. tror den blir bra ja. Tror eg veit kossen eg skal gjere det. håper å komme så alngt at eg får prøvd det ut om ikkje så altfor lenge.
Takk dagen har vore fin bortsett fra at eg syns det er trist med alle brannene. klem

gretashobby

29.01.2014 kl.17:20

fruensvilje: Det er ei gave. Men eg skal gjøre som eg sjølv tror er best. Men det vert to store hanker slik at den kan henge over skulderen. Det er det eg ser for emg. Så får eg sjå kossen eg lager den

fruensvilje

29.01.2014 kl.17:24

det høres veldig ok ut,det blir praktisk iallefall

strikkogtov

29.01.2014 kl.21:22

Kjempekul veske, både mønsteret og fargene. Jeg hadde tatt ull og tovet håndtak. Det hadde blitt stilig :)

gretashobby

29.01.2014 kl.21:37

strikkogtov: Håper den blir bra. Hehe det hadde du nok gjort. Blir nok ei anna løsning. Klem

Marianne

29.01.2014 kl.21:58

detta blir kjempe fint - spennande.

gretashobby

30.01.2014 kl.08:27

Marianne: Det blir det ja :D

Hekleri og Ra

30.01.2014 kl.21:36

Den blir jo kjempeflott! Men det visste jeg jo at den kom til å bli ... gleder meg til å se den helt ferdig :-) Heklet hank tenker jeg ville være det mest stabile :-) Ha en riktig flott kveld Greta :-)

gretashobby

31.01.2014 kl.08:27

Hekleri og Ra: Viss eg får til hankene som eg vil no så blir den bra ja. skal teste ut noen forslag i dag. Håper du får ein fin fredag til tross for all snøen. klem

Hekleri og Ra

31.01.2014 kl.21:27

Kan ikke la snøen ødelegge en fredag vel ;-) Lykke til med hanken Greta :-) Spent hva som blir resultatet til slutt :-)

Riktig god helg! Klem

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits