Strikkebok, søndag'stur og brann i bygda

Da har februar kome godt i gang og det går stadig mot lysere tider. Sjølv om det er veldig mørkt ute enno. Det er mandag og trening hos fysio i dag. God å få trent litt skikkelig. Detvart det ikkje mykje av i går, men det kjem eg tilbake til. Først vi eg vise dere boka eg fikk på lørdag.


Eg fikk ei strikkebok til jul, som eg hadde fra før. Den fikk eg levert inn på bokhandelen her og så bestilte eg denne istede. La til ein 100 lapp og så var boka mi.dei hadde den ikkje inne, så dei bestilte den til meg. Dei som jobber på den lokale bokhandelen vert så glad når ein bestiller bøker hos dem, istede for å bestille på nettet. Dette er ei bok som tar for seg veldig mye forskjellig.Ei god oppslagsbok med mange gode grunnoppskrifter. Mange ting eg har lyst til å lage, men kanskje på min måte med litt elelr litt større forandringer. Men med oppskrifter der det er tlett å få til.Den har det meste. Altså er innom det meste. Tror det kan vere ei god bok å ha.

Tenkte å fortelle om søndagsturen våres også. vi hadde bestmt oss for at id ag skulle vi gå tur. Det blåste berre litt, var +7 og opplett. Kledde oss for det føre og tenkte oss ei tur bak tunellen for å sjekke tilhøva der. Først skulle vi berre kjøre ned i sentrum å få kasta litt glass og metallavfall. Det småregna litt, men det hadde vi ikkje tenkt å bry oss med. Skulle jo dusje når vi kom heim. Medan Torstein kasta avfallet blåste det opp litt og regna meir.Vi vart litt usikkre og tenkte å kjøre ein tur ned på kaia for å sjekke om det gav seg.


Såg brått ikkje så fristende ut


byga kom raskt innover fjorden og brått tok vinden nesten tak i bilen


Da regne slo mot ruta bestemte vi oss for at det ikkje vart noen gåtur alikevel. Men vi hadde jo kledd oss og ville ikkje heim tvert. Vi kjører ein tur og ser om vi finn noen fine ismotiv, meinte min kjære .Og det gjorde vi.

Is er det nok av og vi stoppet mange plasser og tok bilde ut av bilvinduet. Her er eit lite knippe


Sånn som dette er det over alt. Blir mye is som skal dette ned viss det no blir mildt ei stund


ein tanngar til ein eller anna ekkels skapning, kanskje


tja, det vart no med


Dette og vart visst med  :0)

Eg har eller vi har som kjent ikkje skikkelig kamera, men prøver å ta biler eg ikkje ahr utstyr til alikevel. Veret lett og eg syns eg såg eit uhyre borte i fjhellsida. zooma heilt inn og knipsa av. Når eg fikk det på pc'en beskar eg det og fikk frem det eg såg. Sjølv om det vart noko uklart


Ei brølandes løve tror eg at det er, eller?

Det har vore utrulig mange branner i januar og det ahr fortsatt i no når februar har starta. Det brenn sjelden i bygda her. Men vi har snakka mykje om det.Bebyggelsen står tett og slik vinden har vore, kunne det blitt skikkelig ille om det begynte å brenne. Men heldigvis så har det ikkje gjort det.  Den byga eg skrev om før som fikk oss til å ikkje gå tur. Det var berre ei byge. I alle fall når det gjalt vinden. Den jagde vekk vinden på ein måte.Det vart heilt stilt etterpå. Det regna vel stort sett heile dagen, men ikkje så veldig mye og blikkstilt. Og da tok det fyr i eit hus. Den som vil og er intresert, kan gå inn å lese om det her på denne linken  http://www.nrk.no/sognogfjordane/familie-miste-huset-i-brann-1.11514624  Eg burde ha lært med å legge til linker skikkelig, men får det aldri til.Men det er jo bare å merke den å legge den i søkefeltet. Tragisk for dei det gjalt og skummelt for nabolaget. Husa står tett der og, så det var veldig bra at det ikkje blåste lengre. Det kunne blitt ille.

Prøvde olagarnet i går og det blir tjukke gode sokker av det. Greit å ha ragger og sokker i flere tjukkelser. Prøvde også ei oppskrift fra Bitta si bok. Resultatet kjemnår dei blir ferdig.  Da får eg kome igang med det som må gjerast før trening. Ha ei god mandag alle man. Take care

28 kommentarer

03.02.2014 kl.08:43

Fine bilder .

gretashobby

03.02.2014 kl.08:44

Anonym: Takk :0)

03.02.2014 kl.09:15

God morgen Det var noen flotte bilder.det er helt utrolig så mye fint det er i naturen.Jeg strikka et par tubesokker og strikket på to som hadde t

fått hull under foten.Den ene ermen på nancy kofta er ferdig og tenkte å få den andre ferdig idag,Er spent når alt er på pinnen og til å begynne med mønster,er litt mye masker til å begynne med så det blir noen dryge omganger men spennende.Må gjørt litt fornuftige ting og så får rydde å vaske litt idag Har skiftet på senga og.Ønsker deg en kjempefin dag,Her kom sola nå så flott.store klem til deg

ritahobbyfoto

03.02.2014 kl.09:50

Det så vått ut det være der.

Var ute en liten tur i går jeg også. Men jeg hvet faktisk ikke om det var lurt.

Ønsker deg en fin mandag :)

Oldemorbloggen

03.02.2014 kl.10:01

Her var det regn i går, så no er heldigvis brannfaren over. Eg ser ofte at du ofte har fleire strikk på pinnane på ein gong og det har eg funne ut er ikkje dumt. Då blir ein ikkje så lei det eine strikket.

gretashobby

03.02.2014 kl.12:18

Anonym: god morgen min venn. Eller god formiddag. No har eg vore å trent og skaffa meg ein enkel presskanne, til eg får tak i ei meir skikkelig ei.
Strikka du på tuebesokker sei du. Betyr det at durekket opp att til før hullet og strikket på Nytt?
Er alltid masse masker når ein kjem så langt på plagg som skal ha raglan eller rundfelling, men heldigvis så minker masketallet fort. det er det som er gøy da.
du har vore driftig i dag. eg er litt elelr ganske så tung, så det blir ikkje store utskeielser med husmorjobbing i dag. skal bare strikk etter lunch og skype. Ha ein fortsatt fin dag. klemmen

Lisbeth

03.02.2014 kl.12:19

Flotte bilder, her er også 2-3 prosjekt på gang hele tiden :)) Ekkelt med alle disse storbrannene...Synes synd på de som mister hus og heim. Ha en fin produktiv uke Greta, klem fra Beth

gretashobby

03.02.2014 kl.12:23

ritahobbyfoto: Det var det, men byga gjekk fort over heldigvis.
Huff da, gjekk du formye da.Det høres ikkje bra ut.

gretashobby

03.02.2014 kl.12:25

Oldemorbloggen: sant det er lurt ja. HAr alltid fleire strikk.og ahr ein da forskjellig tjukne på garn og pinner så blir det variasjon på måten ein strikker på og ikkje så belastende på skuldre og armer.tenk at eg kan lære deg noko, det var kjekt.

gretashobby

03.02.2014 kl.12:26

Lisbeth: Takk, var noen som var ok der. Ja, det kan ikkje vere noko kjekt nei å miste alt. Sjølv om ein må vere glad for at ikkje liv og helse går tapt først og fremst.
takk det same til deg vennen.klem fra ho Greta

mimouna

03.02.2014 kl.12:54

Den boken har jeg også. :)

Skikkelig byge dere fikk, ikke noe fristende turvær akkurat. Men dere fikk i alle fall fotografert noen fine is-skulpturer da. Skummelt med disse brannene, vi får være glad det kommer litt regn nå så ikke alt er knusktørt. Fælt for de som mister alt. :(

Ola-garnet er supert det, blir akkurat passe tykke sokker. Og så har det en grei pris også. Ser de ofte har det som kampanjegarn på OBS her.

Ha en fin uke! klem

03.02.2014 kl.14:48

Ja eg klipper over der hulleter og tar opp masker derfra etter å ha renst alle små garntuster

Liv

03.02.2014 kl.15:13

God ettermiddag!

Jamen fine bilder om det er sol eller uvær. :)

Skal forstå at du har lyst å strikke sokker med en sånn haug med sokkegarn som ligger å frister. Må være kjekt med noen småprosjekt nå etter at du har strikka jakka.

Ja det var fælt for Karoline og fam. dette her. Men likevel, det gikk til alt hell bra med de. Hadde vel blitt en større katastrofe hvis brannen hadde starta i stormkasta dagen før. Orka ikkje å følge den tanken....

Blir spennande å se sokkane du strikka med din vri.:) Boka du har fått har eg ikkje sett før. Sikkert fristelsa på kver ei side der.

Ha en fin ettermiddag og kveld i finværet.

mimouna

03.02.2014 kl.16:06

Dagens andre kommentar: Vesken er kommet! Imponert over at postmannen klarte å stappe den esken ned i postkassen, men veldig greit å slippe hentelapp. Nå henger den på en stol inne hos frøken Dings, spent på reaksjonen. Fortsettelse følger! :)

gretashobby

03.02.2014 kl.16:56

mimouna: Veldig kjekk bok. I alle fall til å få tips om maskeantall og teknikker. ja det er skikkelig trist å miste alt dei eig. Hadde syns det var særs tøft ja. Blir gode sokker tror nok det ja. Kommer snart på bloggen.Kanskje alti morra. får sjå kva eg orker i kveld. Takk det samme vennen

gretashobby

03.02.2014 kl.16:57

Anonym: Ok, skjønner.Tror eg hadde strikka nye da eg. hehe

gretashobby

03.02.2014 kl.17:01

Liv: Det gjeld å finne motiva og bruke augo som du sei. Takk for det. No blir det jakkestrikk om dagen og sokker om kvelden denne uka, tror eg. Ja, heldigvis gjekk det bra med dei.Ho er sånn ei skjønn jente. Når ho sitter i kassa går eg til ho så snat eg kan. Nei vi slipper den tanken heiltklart.
Du skal få sjå i når du kjemein tur ei av ukene som kommer. :0). Ha ein fin kveld du også

gretashobby

03.02.2014 kl.17:02

mimouna: Å så bra og så spennende. Da må forsettelse komme fort ja. Gleder og gruer meg

fruensvilje

03.02.2014 kl.17:50

kanskje det var bra regnet kom så brannen ikke fikk spredd seg,skikkelig skummelt så mye som det har brent i det siste.

Is er flott å ta bilder av og kan tegne seg som mange forskjellige motiv,masse fint dere fanget på kamera da.

Alltdid spennende med nye bøker særlig når dei innholder masse fint en kan skape selv .)blir spennende å se hva du strikker etter den boka da

mimouna

03.02.2014 kl.19:00

Tittei igjen! Vesken ble særdeles godt mottatt. :) Ingen bilder i dag, frøkna nektet å stille opp uten å få style seg først, hihi. Men vi prøver igjen i morgen.

gretashobby

03.02.2014 kl.20:13

fruensvilje: Det var nok bra ja. Håper det er lenge til neste gang.
Ja mang kan finne mange motiv bare man bruker øynene. Blir spennende å sjå kva eg lager ja

gretashobby

03.02.2014 kl.20:14

mimouna: Så bra da. Bilder får dere ta når frøkenacer klar omvho blir det

Grete

03.02.2014 kl.21:27

Alltd kjekt med noen grunnoppskrifter :)

Litt av et vær ja og mye is, minner meg om der vi bodde før !

hege

03.02.2014 kl.22:42

Hei hei. Masse nydelige naturbilder du har knipset, uværsbilder kan være skikkelig flotte de også, ettersom jeg er vokst opp ute ved kysten syns jeg disse bildene med store bølger og ruske vær har noe eget ved seg :)

Såå flink du er å bruke din lokale bokhandel, da tar man samfunns ansvar slik at man fortstatt kan ha butikker nært seg- tommeln opp!

Du spurte etter link til panna cottan jeg lagde, har ingen fast oppskrift jeg bruker, pleier bare google det så kommer det opp mange flotte oppskrifter, går alltid for den enkleste. Lykke til bare å prøve :)

gretashobby

04.02.2014 kl.08:08

Grete: Det er hjeilt sant Grete. Kan gjøremykje ut av dei. Og få mange ideer. Det veret var heldigvis berre ei byge, men is har vi nok av ja. Men snø derimot. Neio det har vi ikkje hatt i år. hadde ei helg i november og så var det gjort. håper du får ein flott dag

gretashobby

04.02.2014 kl.08:10

hege: Hei, takk for det.Ja det er heilt sant at dei kan vere. Det har det.Veldig kjekt å sjå, synd det er så dårlig for kroppen hehe.
Ja, det er jo litt kjekt også da. Spesielt når dei takker deg for at du gjer det.
Takk for tipset.Googler mye, men glemmer det av og til. Ha ein flott dag

Nina

04.02.2014 kl.08:16

Nå har jeg lest de siste 3 innlegga dine - og veska ble jo SÅ fin! Du er knallflink med de pinnene :) og hansker, det skjønner jeg ikke hvordan noen får til! Så dyktig og effektiv dame du er, helt imponert! Herlige bilder fra kjøreturen, isskulpturer er fascinerende :) ha en god tirsdag!

gretashobby

04.02.2014 kl.08:25

Nina: så kjekt at du leser deg opp på innlegga mine. Ja veska vart bra og mottaker vart visst kjempeglad, så da er eg glad også. Det er mye småplukk med hansker. Det eg liker minst med dem, er alle trådene. to på kvar finger i tillegg til at eg brukte to farger, så det tok si tid det. Men det er kjekt når det er gjort.
Takk, enda mer skryt. Håper du får ein flott tirsdag du og. klem

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits