Eg kjøpte ikkje garn i Bergen, men det vart nytt garn alikevel

Hei og god morgen kjære alle sammen. Er innom berre ein snartur. Måtte bare fortelleom egkjøptegarn på fredag da eg var i Bergen. Nei eg gjorde ikkje det. tenkte at no fikk eg bruke av det eghadde. Men detviste seg atdetvartnytt garn på megden dagen alikevel. I baggen til jentene var det med ein stor pose med garn til farmor. Fikk den med det samme vi kom hjem til Høyanger.


9 nøster med kortina. Spørs om eg ikkjemå prøvemeg på eit sitteunderlag. Kor masse garn går det til eit slikt i cortina, er det noen som har det i hodet? og så fikk eg


12 nøster vestlandsgarn. Er det eit garn som passer til toving. Tenkte kanskje viss det gjorde det at eg også skulle prøve meg på votter.? Regner emd at det ermange tovere der ute som har gruie på dette. Eller kanskje eg skal lage leggvarmere av det.Detburde passe bra. Vi får sjå kva detblir til. Eg er i hvertfall heldig. Tusen takk svigerdatter.

Skal sjå om det blir ein skikkelig bloggrunde på megi kveld.HAr vore så veldig trøtt desse to siste kveldene, så eg har ikkje orka. Såg berre i går at der er masse innlegg eg har lyst å lese.

Håper det letter litt opp i dag. Regnet godt da eg stod opp. Men det fårno vere det veret det vil tenker eg. Blir ein flott dag uansett. Da ønsker eg alle ein fin dag, og så lover eg å lese hos dere i kveld viss eg ikkje blir for trøtt. klem :0)

29 kommentarer

Aina

23.02.2014 kl.08:20

Hei. Heldige du :-) Her har du mange kosestunder foran deg.

Jeg bruker 4-5 nøster Cortina til sitteunderlag. Legger opp 80 masker og strikker til det er tomt. Pinne 8-10. Noen synes Cortina toves veldig lett, så begynn forsiktig.

Vestlandsgarn er flott til både tova og vanlige votter

gretashobby

23.02.2014 kl.08:29

Aina: Takk for tips. Tover det på 40g med ei bukse eller jakke inn da og vanlig vaskepulver?

Kari-Janne

23.02.2014 kl.08:42

Har strikka tovatøffle av Cortina tråden, trur den er sterkere enn Fritidsgarnet, men bruker vel nesten dobbelt så mykje av Cortina så Fritidsgarn.

marianne

23.02.2014 kl.08:55

Hei og god morgen Greta :) Så heldig du er, flott garn som kan brukes til toving alt sammen... Jeg har brukt begge typene til tovede votter,tover på 40 gr. med vaskeballen i. Slenger med litt Milo vaskepulver. Min erfaring, er at Cortina Soft tover mer enn vanlig Cortina. Bare et tips... Jeg tover heller 2 ganger på 40 gr., så har jeg mer kontroll :) Lykke til, og ha en fin søndag!

gretashobby

23.02.2014 kl.08:58

Kari: Tror at viss eg skal prøve meg på toving med det garnet så blir det sitteunderlag. Egstrikker jo alt anna, men toving har eg liksom aldri prøvd meg på.

gretashobby

23.02.2014 kl.09:03

marianne: God morgen Marianne. Ja eg er veldig heldig. får finne megei oppskrift på votter og så får eg prøve emg frem etter kvart. Blir ikkje akkurat no. Må gjere ferdig det egholder på med først. Akkurat no blir detlite strikk. Det veit du vel du og.Når barenbarn er på besøk, blir det ikkje så mye. Kasnkje eg skal gjøre litt i dag da, men vi får sjå. Ha ein fin søndag du og

Else Elise

23.02.2014 kl.09:37

Stadig innom sida og ekstra hyggeleg at du er i Høyanger. Der har eg og har hatt ein del av slekta mi.

Hekleri og Ra

23.02.2014 kl.10:23

Så flink du var som kom hjem uten å ha kjøpt garn :-) Hyggelig å få garn-gave da :-) Du er flink til å komme på ideer du kan bruke garnet til :-)

Ha en flott søndag og så gleder jeg meg til nye innlegg :-)

I dag blir det fem-mil og bunadssjalet. Fikk strikket ca 20 runder på det i går :-)

akbhandy

23.02.2014 kl.10:28

Så mye flott garn du har fått Greta. Jeg bruker bare Cortina Soft når jeg lager sitteunderlag. Bruker 5 nøster når jeg Strikker slike underlag som det ligger mønster på på bloggen min. Tover på 40 grader med Milo. Har da ikke noe annet ilag med. Når det gjelder votter av dette garnet, synes jeg vottene blir for harde. Har kanskje blitt forvent med Fritids, Vamse og toppgarnet. Blir spennende å se hva du lager. :-) Kos deg med barnebarn. :-))

Oldemorbloggen

23.02.2014 kl.10:33

Folk veit nok kva gåver som fell i smak hos deg, nemleg garn.

fruensvilje

23.02.2014 kl.10:48

god morgen.Så kjekt å få en pose full av nydelig garn da,reine godteposen for deg det :))

Ser du har fått mange gode råd og godt er det for jeg er ukjent med begge dei garnsortane hi hi

Liv

23.02.2014 kl.11:02

Hei!

Jamen er du heldig! Var litt ukjent garn for meg. Eg har hørt masse positivt om Cortina, men Vestlandsgarn er nytt. Eg har brukt en del Østlandsgarn, kanskje ikkje akkurat det samme. :) Hvis det er rein ull og skal vaskes for hånd, så går det nok greit å tove.

Kan eg ringe på hos deg tirsdag formiddag og hente pakken fra Bergen?

God tur imorra! Klem.

23.02.2014 kl.11:22

Hei.Så heldig du er med både barnebarn og garn.Er ikke rart du blir trett,Jeg er alltid trett etter jeg har hatt barnebarne men det er jo koselig å ha de. Veslandsgarn har jeg strikket kofte i men tror det må vaskes for hånd,Nå må dere kose dere med de små og ha en flott dag,Sender klem til alle

Hobbystua

23.02.2014 kl.11:36

Heisan:-) Skal si Greta har fått i både pose og sekk her med så mye deilig garn. Du er heldig som har en snill svigerdatter og barnebarn som sender med så mye fint. Men du er vel verdt det for lager jo så mye fint til dine små og store i familien din:-) Ja nå kan du strikke og tove mye fint. Men hygg Dere masse med småjentene som har kommet på vinterferie. Klem fra Marianne:-)

mimouna

23.02.2014 kl.12:12

Heisann! Fin gave det der!

Vestlandsgarn = Østlandsgarn = Safir. Kjært barn har mange navn. ;) De tre garntypene er identiske. Cortina til sitteunderlag blir bra. Vestlandsgarnet tover slik som de oker/oransje vottene jeg strikket. Blir lett tovet med synlige masker på finvask 40 grader, tover hardt på 60 grader. (I alle fall i min vaskemaskin. )

Ha en fin søndag i regnet! :)

ritahobbyfoto

23.02.2014 kl.13:53

så heldig du er da, flott gave da :)

ønsker deg en flott søndag videre .

klem

gretashobby

23.02.2014 kl.21:23

Else Elise: Så koselig da at du er ofte innom bloggen min. :0)

gretashobby

23.02.2014 kl.21:25

Hekleri og Ra: Veldig flink ja. det var veldig kjekt det :). Det skulle ikkje vere noko problem det. takk for det.blir fart på bloggen att fra tirsdagskvelden eller onsadgs morgen. Regner med du kom eit godt stykkje på sjalet i dag. klem og ha ei fin start på ny uke

gretashobby

23.02.2014 kl.21:27

akbhandy: Ja ikkje sant. Veldig fornøgd med det. blir nok sitteunder lag eg prøver meg på ja med cortinaen sikkeert. Så får vi sjå kva det blir av det andre. Kan ikkje bruke alt påeoin tiong unasett. vi koser oss vi.Ha ein flott start på ny uke.

gretashobby

23.02.2014 kl.21:27

Oldemorbloggen: Der har du eit poeng kjære deg

gretashobby

23.02.2014 kl.21:28

fruensvilje: God kveld. Ja dette var reine godteposen vet du. JA rådene strømmer på.Det er kjekt. Skal forsøke meg etter kvart.

gretashobby

23.02.2014 kl.21:31

Liv: Ja eg er veldig heldig. Tenker dei funker begge garntypene. Får prøve ut eit i gangen. Kan godt hende østlandsgarn og vestlandsgarn er noe av det samme. Veit at det er enkelte garntyper som ahr forskjellig navn alt etter kva forretning dei selges fra.Men veit ikkje om det er tilfelle med dette. Det ser 100% og håndvask så tenker at det passer bra til toving.
Har skreve mail til deg eg. vi skal kose oss i morra. klem

gretashobby

23.02.2014 kl.21:34

Anonym: Så er heldig ja. Det er faktisk ikkje barnebarn som gjør meg trøtt.det er mer veret og litt dårlig nattesøvn. Men sov bedre i natt. Koser oss med barenbarna.blir jo så klart litt meir sliten, men det går bra. Vi koser oss i alle fall. Takk det samme

gretashobby

23.02.2014 kl.21:36

Hobbystua: Ja eg er veldig helddig. Ja det er eg heilt klart. Eg er heldig på alle punkt. Eg koser meg med garnet og det drypper litt på familien ja. og det er kjekt. Det kan eg veit du. Men først skal vi nyte litt til tid med jentene. Klem fra meg

gretashobby

23.02.2014 kl.21:39

mimouna: ok, det er det ja. Får prøve emg frem.Spennde blir det.Skal ta eit ting i gangen. Tror eg prøver meg på sitteunderlag først. vi har hatt ein flott dag i regnet med mye bra. skal kose oss litt til emd besøket. klem

gretashobby

23.02.2014 kl.21:40

ritahobbyfoto: Eg er heldig ja. Takk for det.Ønsker deg ein fin start på ny uke. klem

Nina

24.02.2014 kl.10:02

Guri så heldig du er! :) sikkert veldig koselig med besøk også:) noen dager er det vel sånn for de fleste, at vi er for slitne til både å lese og skrive blogg. Har selv hatt det så travelt, og tanken på å blogge falt rett og slett helt vekk! Håper uken din blir god, skal bli kjekt å se hva du tryller frem med garnet ;) klemmer fra Nina

malla

24.02.2014 kl.20:59

Så held du er som har fått så mykje fint garn. Eg var ein tur innom Rauma ullvarefabrikk i vinterferien, men greide å begrense meg til nokre få nøster. Litt mindre flink når eg var i Trondheim, men kjekt med nytt garn!

gretashobby

24.02.2014 kl.21:04

malla: Ja det er eg virkelig. du var da litt flink da. Men garn er jo forbruksvare, så det går nok med. Det er det.Heldige emg har faktisk fåttenda meir.Ha ein flott kveld og ei god uke videre.klem

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits