Garn til nytt oppdrag og vinterbilder fra igår

Godmorgen god morgen kjære dere som titter innom. Da har ei ny helg fløge avgårde og vi er forhåpentligvis klar for ei ny godduke. Klare til å gripe sjangsen og leve her og no. eg skal gjere minst tre kjekke ting i dag, kanskje fleire også. først skal eg av å trene og denne gangen håper eg at eg slepp så voldsom gangsperre hehe. Så skal eg begynne på eit nytt oppdrag. Og utpå dagen blir det skyping også Det er det eg veit foreløpig.


fikk på lørdag ein pose med 20 nøstersilja inn dørene. Det skal bli til kofta til høgrepå bildet. Får prøve å få den fremlitt bedre


Skal bli spennde å prøve.Både fordi eg no skal bruke anna garn enn det som er i oppskrifta og eg har og tenkt å bruke andre pinner. I oppskrifta står det smart på p nr 2,5 og 3. Det høres heilt feil ut for meg, spes når det er mønster heile vegen. Eg har tenkt å starte med p 3 og 3,5 og så får eg sjå kossen det blir. Eg strikker stramt så eg tror det må passe. Skal bli kjekt å komme igang. Tror eg satser på å starte etterlunch. Rekker det vel ikkje før den tid.

I går var vi å gjekk tur på vinterføre. Det var litt rart, siden vi ikkje har gjort det før i år. Her kommer noen bilder fortløående av vinter i Høyanger. ( Det meste har foresten reist no, men det er utrygt for meir)

 


Nesten litt trolsk


snøen var våt og smelta fort. Snødde stort sett heile dagen. I natt har det regna. Men no snør det att Heilt lett. vi får ta litt vinter no da, sjølv om vi ikkje liker det kroppen og eg. Da var det ei mye bedre uke forrige uke,.


Det blir litt fine bilder da. Men eg gleder meg meir til å kunne fotgrafere våren og vise frem. den er fin her den. Å som eg gleder meg på vår. Og den kjem den. Men mars er lunefull. får vel vente ein månad til, så er den nok i emning. Og ein månad går fort. Om ikkje altforlenge er det sommer og vi glemmer alt som heiter snø og vinbterstormer, gjer vi ikkje. Håper på ein fin sommer i år. Syns vi fortjener det. Men no får vi leve her og no og nyte livet så best vi kan. Det er opp til oss sjølv stort sett å ha eit godt liv. Ta vare på sjangsene og kvarandre. ein veit ikkje kva morra dagen bringer. Ikkje kva denne dagen bringer heller foresten. Glad i dere alle mine kjære

25 kommentarer

Liv

17.03.2014 kl.09:15

God morgen! Den kofta er vakker. Eg trur du gjør heilt rett i å ta tjukkare pinner. Smart har eg brukt til mange plagg, men har da aldri brukt så små pinner. Når det er mønster over heile kofta trengst det i alle fall tjukkare pinner.

Ha en fin dag. Klem.

17.03.2014 kl.09:37

God morgen.Den kofta har eg strikt men hadde grønn isteden for blå og da den var ferdig likte jeg ikke fargene så den blir ikke brukt men veldig kjekt mønster å strikke,Har nå bare å sy til halsen og få i knapper på Melissakofta,Det er jammen mye arbeid å montere og jeg liker det lite men det må jo gjøres,Har bare halvannet forstykke igjen på dorthe jakken og har begynt på en sommertopp,Må ha forskjllige ting så jeg kan bytte litt på strikkingen,Nydelige bilder du tar men du bor jo en flott plass og.håper det går bra med treningen i dag og jeg ønsker deg en flott dag,klem

fruensvilje

17.03.2014 kl.09:53

God morgen.Så morsomt att du har fått oppdrag på hestejakka :))jeg har oppskrifta selv og ja jeg har sett på den både en og to ganger hi hi,har lyst på den men det blir nok ikke flere på meg i år da.

Fine snøbilderså får vi bare håpe att det er en rask liten erleride som er innom :))

ritahobbyfoto

17.03.2014 kl.09:53

flotte bilder :)

den genseren så fin ut, du som er så flink til å strikke,

klarer dette lett som en plett.. :)

ønsker deg en flott dag videre. :)

gretashobby

17.03.2014 kl.12:32

Liv: vil tro det er rett ja. Men eg ser det fort når eg begynner på mønsteret. Har ikkje kome igang enno. vart så mye anna i dag. Men no skal eg skunde meg å bli ferdig å komme igang.
Nei det høres litt merkelig ut med så tynne p på smart. i alle fall for emg. No er det jo silja eg bruker og det er tynnere, så vi får sjå.
Fin dag til deg også vennen. klem

gretashobby

17.03.2014 kl.12:36

Anonym: God formiddag. å så kjedelig da å ha strikka ei slik kofte og så ikkje lyst til å bruke den huff o ghuff. Du får selge den. Sikkert nokon som liker fargen.
Du er jammen ivrig og får gjort masse. Eg slipper å montere denne kofta heldige meg.
Eg har som regel dagstrikk og kveldstrikk. Kveldstrikk er slikt som eg kan sløve og strikke og sjå tv samtidig. Men av og til bryt eg dei reglene og strikke på det samme på dag og kveld. Men det er ikkje heilt lurt. Blir meir sliten da. Best med variasjon.
Treningen går supert den. Snøfullplass i dag, men det legger ikkje ned bare snø i lufta.
Håper du får ein flott dag klem

gretashobby

17.03.2014 kl.12:38

fruensvilje: God formiddag. Klart du kan strikke den til deg sjølv om du har strikka to gensere til deg sjølv før. Kvifor ikkje foretsten. Du kan jo sjå kossen denne blir med silja no da og så kan du lage den i det om det blir bra.
Det er ikkje att noko på bakken no, men det snør tett, så vi får sjå kossen det går utover dagen. Kan hvertfall kose oss inne i slikt ver. Ha ein fin dag vennen

gretashobby

17.03.2014 kl.12:39

ritahobbyfoto: Takk for det. T som har prøvd seg som fotograf att.
Ja eg kalrer det greit, spent på kossen den blir med anna garn og pinner. Det er det som er spenninga. Ser ut som å vere ei kjekke jakke å strikke. Nydelig dag videre til deg

mimouna

17.03.2014 kl.12:40

Oj, dere fikk mye snø jo! Litt rart med vinter nå, når vi hadde startet på våren. Men vi får ta det som det kommer. Ha en fin ny uke! :)

Spent på jakken, den tror jeg blir flott!

gretashobby

17.03.2014 kl.12:47

mimouna: Jada vi fikk litt, men alt er borte no. Men no snør det skikkelig tett igjenn så kanskje det legger ned på nytt. Skikkelig giktaver og eg som var så fin forrige uke esj hehe. fin uke tild eg skjønning

Hobbystua

17.03.2014 kl.14:17

Heisan Greta.-) Skal si du har nydelige farger du skal strikke med nå,men sikkert mye mønster og holde styr på. Men så dreven du er så går dette opdraget sikkert bra. Men fy så mye snø Dere har fått,usj det burde holde seg vekk nå syntes jeg. Men vi har sol og blå himmel i dag men den ødelegges av en kald og hard vind. Så var ikke godt og gå ute i dag. Må du ha en fortsatt fin og glad mandag :-))

gretashobby

17.03.2014 kl.14:28

Hobbystua: All snøen er reist den. Har snødd par tre ganger i dag også, men det legger ikkje ned noe. Så da går det greit. Akkurat no er det opplett, nesten sol og bare litt vind. Går greit da. vi får ta det veret vi får, sånn er det med den saken.
Jakka blir nok kjekk å strikke den. Spent på kossen den blir med anna garn og pinner men det blir nok bra.
Så kjedelig med hard vind når det er sol ute. da kan ein ikkje kose seg ute alikevel, men men. Håper du ahr ein fin dag alikevel. klem

Hekleri og Ra

17.03.2014 kl.19:13

Det så ut som et spennende oppdrag :-) Den blir nok helt perfekt den Greta. Du kan dette!!

Her er snart all snøen vekke, og blomstene dukker opp i bedet :-) Har vært deilig med noen dager med sol, selv om det har blåst masse.

Lisbeth

17.03.2014 kl.19:43

Alltid spennende med nye prosjekter :) klem fra Beth

17.03.2014 kl.19:59

Ufordrageleg med snø på denne tida. Uff, heldigvis har me sluppe unna det. Den genseren blir sikkert spennande å strikka,med så mange fine fargar.

fjellgeitbundingen

17.03.2014 kl.20:04

Hei, fint innlegg og flotte refleksjoner. Kjente jeg tok dem til meg. Blir ellers spennende å se hvodan hestejakka kommer til å bli :)

strikkogtov

17.03.2014 kl.21:17

Er dette egentlig et gammelt mønster? Synes det er noe kjent med det. Synes å huske at i "gamle dager" var det pinne nr. 2 1/2 og 3 som ble brukt på gensere og kofter. Jeg hadde også gått opp en pinnestørrelse. Fine farger, denne blir fin!

gretashobby

18.03.2014 kl.08:43

Hekleri og Ra: Eit kjekt oppdragvirker det som.Hittil kjekt å strikke hvertfall. håper du har rett. Det som er spennde er jo at eg har anna garn enn oppskrifta tilsier.
Snøen var vekke i går og så kom det litt att i natt. Har nok vore under 0 i natt kjente eg da eg gjekk heim fra bilverkstedet. Men regner med at det tiner fort vekk no. +2.
Vil gjerne ha litt sol og varme vi og. Uten vind så klart. Har veldig lyst til å starte verandasesongen.Superdag til deg vennen

gretashobby

18.03.2014 kl.08:44

Lisbeth: Det er det heilt klart. Klem

gretashobby

18.03.2014 kl.08:45

Anonym: Ja det er det annonym. det virker som ein veldig kjekk jakke å strikke ja. Ha ein fin dag

gretashobby

18.03.2014 kl.08:49

fjellgeitbundingen: Så koselig at du liker det eg skriver. Det gjør så eg fortsetter å skrive det veit du. Den har visst mange navn denne jakka. Den virker kjekk å strikk hvertfall i går. Så får vi sjå etter kvart. klem

gretashobby

18.03.2014 kl.08:51

strikkogtov: ja det er det. Den har flere navn. 1962 og hestejakke er det flere som har kladt den. Det er nok derfor det står slik i pinnestørrelse ja.
Ser alt no at den hadde blitt veldig liten om eg skulle brukt dei pinnene. Tror du har rett. Ha ein fin dag

Laila

30.04.2014 kl.17:09

Jeg vurderer å strikke denne koften. Hvor får jeg kjøpt det heftet?

gretashobby

30.04.2014 kl.17:51

Laila: Oppskrifta g brukt var fra it strikkeheft som fulgte med ukbladt hjemmet nr 2. Får den heilt sikkert om du sender spørsmål til dem

Laila

30.04.2014 kl.19:25

Tusen takk for svar!

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits