Litt om Brgensturen og garnkjøp

Da er den turen over også. Vel heime etter noen fine dager i Bergen. fikk ikkje truffet alle eg ville i Bergen på grunn av sjukdom, men sånn er det. Berdre lykke neste gang. Vart meir tid til å shoppe da. Det er jo ikkje bra for lommeboka mi. Bra eg ahr eit par oppdrag som ligg å venter, så eg får fylt opp att den :0)

Egtok noen bilder i Bergen, men var ein dårlig fotograf.Berre dei bilda som er beregna på privatbruk vart fine. Resten var enten den eine eller den andre ikkje slik at det egner seg på trykk. Så da får vi grie oss med bildet av garnet som vart kjøpt da. Garn er som regel heldig på bilde


Her er / hesper Trollgarn fra Hillestad, det skal brukes til eit tjukt høst og vinterskjørt. 7 nøster viking merino ekstra fin til ei strikkabukse. Fabel i rødt og kvitt til Liverpoolsokker, 3 nøster sandnes merino til ein hals, Og 2 nøster babymerino fra Debbibliss. Det skulle vere så bra. Det blir vel til ein barnehals det da. Og så datt det eit sokkegarn nøste ned i handleposen min hm. Det stod overhode ikkje på lista. Mange timer med kos å gøy her. Det blir liverpoolsokkene og så eit anna oppdrag som står for tur først. Men i helga blir det berre sokkestrikking. Vi har besøk av eldstesonen og da setter eg meg ikkje til med mønster og skal tenke.

Første dag i Bergen gjekk i ett. Traff kjentfolk på båten. Etter ankomst var det berre å få sjekka inn og gå og møt Toril og dattra. Dei to er jo hovedgrunnen til at eg dro til Bergen akkurat no. Vi var saman i ca 3 timer.Altforlite tid, men det vart no slik denne gangen. Hadde eg bestemt meg før kunne eg ha reist ned ein dag før, men da var dt ikkje ledig coop ovrnatting.Må vere ut i god tid skal eg få til det slik eg vil heilt. Var ikkje akkurat favoritthotellet eg budde på denne gangen heller, men greit nok når eg skulle bo der åleine. Frokost på døra i ei papirpose er ikkje akkurat kos. Men eg hadde ein plass eg kunne trekke emg tilbake til og slappe heilt av. Stå opp når eg ville og legge emg når eg ville. Og det passer jo meg best.

Hadde noen trivlige timer saman med Toril og dattra. Er så sjelden eg treffer Toril. Ho bor ved Trondheim og opp over dit er eg ikkje flink til å reise. Da er Toril flinkere til å dra sør over. Håper ho kommer ein gong i vår/sommer/høst på besøk hit.

Da dei to dro med flybussen, tok eg bybanen til Merima. Ho hadde fylt 50 år rett før helga og da var det kjekt å kunne feire henne litt med eit besøk. Det var noen trivlige timer der også. Ho skulle følge emg til bybanen og så vart det til at ho gjekk med emg heilt til den blå steinen. Så fikk ho ta bybanen tilbake, mens eg gjekk på rommet. Etter ein trivelig dag, var det godt å slappe av noen timer før eg fann senga. Voknet litt noen ganger fordi rommet mitt var like over fotballpubben, men klarte å stenge lydene ute og sovne att ganske fort. Det hadde vel vore verre om det hadde vore helg.

Torsdagen var dagn for avlysninger av avtaler. Heldigvis vart ikkje alt avlyst. Første avtale ble avlyst på grunn av alvorlig sjukdom i famlien til vedkommende. håper det går bra. Eg brukte da morgentimene til å besøk eit par garnbutikker. Det gjelder å kunne stille om å finne på noe på eiga hånd. Når ein har så amnge avtaler, må ein ha i bakhodet at ting kan skje så avtaler må bli avlyst. Det ahr eg opplevd dei fleste gangene eg ahr slike Bergensturer med mange dametreff.

Midt på dagen møtte eg mor til svigersonen og vi dro ut til Hillestad ullvarefabrikk. Der ahr eg aldri vore før. Men eg kjem nok garantert tilbake, i alle fall om eg liker garnet.Fikk i alle fall veldig god hjelp der. Veldig service innstilt. Hillestad ullvarefabrikk ligger utenfor Knarvika. Da passa det å stoppepå Ikea og spise middag på vei tilbake til Bergen. Der vart vi sittende lenge å skravle. Det var noen kjekke timer saman med Irene. Dette må vi gjere om att.

Den neste avtalen visst eg kunne bli avlyst. Synd men ein gang skal vi få det Til Silje. Slik er det bare. Da gjekk eg på buksejakt. Veldig greit å vere åleine når ein skal kjøpe bukser. Tar jo litt tid å prøve og slikt. Heldige meg elelr severre fann eg meg 3 bukser. Men 3 gode bukser for 700 kr, da kan man vel ikkje klage. Ble med ein genser også i handleposn. Etter mye trakking, var det greit å skaffe seg eit enklet kveldsmåltid å ta med på rommet. Slappa av med litt strikking og tv, før eg tok ein tidlig kveld.

Dagen i går vart det litt shopping og så traff eg Torstein når han var ferdig. Spiste litt og vandra litt i byen. Når Stian (eldstesonen) var ferdig på jobb, plukka vi opp han og tok fatt på heimreisen. Gjekk litt treng dei første mila, sjølv om køa var vel begynt å minke. Fra Knarvika og heim gjekk det veldig radigt.

Det var turen min til Bergen. No skal eg vere iro ei stund. vere iro og spare penger, kanskje :0). Det er snart påske. Torstein skal ha fri heile påska. Men vi har ingen planer for påska. Kanskje får vi besøk, kanskje drar vi på dagsturer elelr vi bare er heime.Vi er open for det meste. Tenkte å ta det som det kommer. No skal eg i førsteomgang kos emg heime med besøk av Stian så får vi sjå kva som skjer fremover. Ønsker dere ei flott helg

 

26 kommentarer

fruensvilje

05.04.2014 kl.09:01

Vel heime igjen.Synes du har fått gjort veldig masse på turen din,hadde jo ikke vært helt det samme å shoppe om alle avtalene hadde kommet iorden,kjøpe klede ,ja da er det egentlig best å være alene eller ha ei god venninne i samme ærend.

Hillesvåg sitt garn er helt supert jeg har faktisk brukt svært masse av det tidligere og plaggene som ble strikket er like fine i dag :)

Ønsker deg også en fin helg

Eva Petronella

05.04.2014 kl.09:29

Det høres ut for at du hadde en fin Bergenstur, vennen. Den byen er virkelig trivelig. Koser meg også alltid i Bergen :-)

Ha ei riktig fin helg.

gretashobby

05.04.2014 kl.09:29

fruensvilje: Ja eg har fått gjort masse.Og det er sant. Ikkje like enkelt å kjøpe klede, spes ikkje slike som ein må prøve. Og bukser tar litt meri tid enn ein genser, jakke. Så det var nok meningen at det skulle bli slik denne gangen.Garnet hadde eg fått kjøpt uansett da.
Så bra da. Eg er spent på det, og litt synd eg ikkje akn starte på skjørtet med det samme.
håper du får ein fin dag og ei super helg også

gretashobby

05.04.2014 kl.09:33

Eva Petronella: ja eg koste meg heile tida eg.Litt dumt og trist med avlyste avtaler. Men eg klarer å finne på ting sjølv eg.Og det ahdde aknskje blitt vel travelt også.
Bergen er alltid trivelig å besøke.Ha ei flott helg du også. Stor kelm til vennen min i Trondheim

strikkogtov

05.04.2014 kl.09:52

Det var en innholdsrik tur. Mye fint garn har du kjøpt også, og du har en plan med alt høres det ut som :)

Toril

05.04.2014 kl.10:47

Det var veldig koselig å treffe deg igjen også. Og ja, det ble litt liten tid, men bedre enn ingen ting. Så jeg setter pris på at du tok deg tid og råd til å komme når vi var der. Ser ut til at du koste deg resten av turen også :-) Ha ei fin helg :-)

Elins strikkeri

05.04.2014 kl.11:07

Hei. Kjekt å høre om ein koselig tur til Bergen:)) og eg ser at du har fått kjøpt deg fint garn, alltid kjekt med litt nytt garn. Håper du får ei flott helg, klem:))

05.04.2014 kl.11:19

Så kjekt du hadde en fin tur selv om ikke alt ble så det skulle.Heldige du som fikk med deg så mye fint garn.Jeg var jo på fredagstreffen å hadde det kjempekjekt.Får så mange gode klemmer der av både menn og damer men nå har jeg fri 4 uker men skal jo på tur til Nederland den22 april og kommer hjem den 29.Da fyller et av barnebarna 20 år.Søndag skal eg i selskap til Espen som blir 19 år.Tiden flyr av gårde.Ønsker deg en fin helg og kos dere med sønnen som er på besøk,Helgeklem

Hobbystua

05.04.2014 kl.12:23

Heisan Greta:-) Selv om ikke alt ble som planlagt så fikk du deg en tur og ikke minst fått shoppet mye fint garn igjen. Og du har jo allerede planer for hva du skal bruke dette til. Så arbeidsledig blir ikke du utover våren heller:-) Nå får du kose deg og hyggelig at sønnen er hjemme en tur hos dere. Så en fortsatt fin helg til deg og dine:-))

ritahobbyfoto

05.04.2014 kl.12:37

så bra du er tilbake, har savnet deg og blogginnlegg fra deg.

så bra du har hatt det fint i bergen da :)

ønsker deg en flott helg.

gretashobby

05.04.2014 kl.13:30

strikkogtov: Det var det. Ja, masse herlig garn og alt har sine prosjekter og da er det lov å kjøpe det.bortsett fra sokkegarnet da.Men det sei jo seg sjølv.Sokker. fin lørdag videre til deg

gretashobby

05.04.2014 kl.13:31

Toril: Det var koselig sagt Toril.Vi må sette som mål, om eg får bestemme, at vi treffes minst to ganger til i år. I alle fall ein men helst to. Og da litt lengre enn vi gjorde no.
ja, eg hadde ein god tur. fikk ikkje til alt, men det kan ein ikkje forvente. Ønsker deg og ei super helg. klem

gretashobby

05.04.2014 kl.13:32

Elins strikkeri: Ja det vart ein fin tur og masse herlig garn fikk eg med heim. Takk det samme til deg

gretashobby

05.04.2014 kl.13:35

Anonym: Kan ikkje forvente att alt går som planlagd.Så eg er godt fornøgd. Kjekt med desse fredagstreffene dine ja. Godt å bli satt pris på for det ein gjer.
Så kjekt med Nederlandstur da. Det må eg få høremasse om etterpå.Og fult opp med det samme du kjem heim.Aktiv dame med aktivt liv.
Fødselsdager i ett sett hos dere.Kjekt det.
Takk det skal vi.Regner emd at helgen din ogsåblir super. Helgaklem sendes deg også

gretashobby

05.04.2014 kl.13:37

Hobbystua: Ja eg fikk emg tur og fikk treffe fløere.Og dei to damene eg traff første dagen, var grunnen til eg dro ned.Så bra det da.
Arbeidsledig blir eg nok aldri. Det spørs bare om man orker å gjøre alt ein har planer om. Men vi får ta ein ting om gangen eller noe liknende hehe.
Skal ut og lufte emg litt no og så blir det sokkestrikking i sofakroken saman med gutta. klem tild eg vennen

gretashobby

05.04.2014 kl.13:38

ritahobbyfoto: Neimen så koselig sagt da vennen. Har da ikkje vore vekke elnge no. Men rekker ikkje alt denne damen heller.
Ja har hatt noen fine dager i Bergen.Klem og god helg til deg

fjellgeitbundingen

05.04.2014 kl.17:10

Hei, så fint dette hørtest ut. Til tross for noen avlysninger fikk du hilst på flere og fikk litt spennende egentid. Blir spennende å se prosjektene dine ferdig :) Må du ha en super lørdagskveld.

Liv

05.04.2014 kl.17:21

Jamen på tide du kom heim og blogga igjen! Hehe.

Tross alt så hadde du sikkert en grei tur. Godt å få lufte seg litt, og heldig med været var du og. Må være supert å være i Bergen uten paraply. Sist eg var der så bøtta det ned.

Blir spennande med skjørtet du skal strikke.

Ha en super lørdagskveld med besøket. Klem.

Oldemorbloggen

06.04.2014 kl.07:33

Du kan kunsten å kose deg på Bergenstur åleine. Kva heiter det Coop-hotellet med fukost i pose?

gretashobby

06.04.2014 kl.08:17

Oldemorbloggen: Ja dt kan eg veit du. Det heiter P-hotells

Oldemorbloggen

06.04.2014 kl.18:22

Det er ikkje det verste du kan gjera å avslutte dagen med ein Cognac.

gretashobby

07.04.2014 kl.08:17

Oldemorbloggen: Det passa denne dagen. Det er sjelden kost hos meg. Første gang eg har smakt alkohol i år faktisk

mimouna

07.04.2014 kl.12:48

Bra at det meste av turen gikk etter planen da. Og nytt garn og nye klær er kjekt å ha med hjem i kofferten. :)

gretashobby

07.04.2014 kl.14:36

mimouna: Ja det vart ein bra tur, sjølv om ikkje alt gjekk etter planen. Det gjør igrunnen aldri det, så da veit eg det.

Hekleri og Ra

14.04.2014 kl.00:12

Her var det mye flott garn :-)

gretashobby

14.04.2014 kl.08:10

Hekleri og Ra: Det var ein herelig liten fangst ja. Ha ien strålandes dag til deg og dine

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits