Det vart ei klaffelue i går og skryt av ei dame med maraton ambisjoner

God morgen. Det tok litt tid før eg kom i gangng med strikkinga i går, men når eg først hadde starta,  ja så vart eg litt hekta. Måtte jo sjå om eg fikk den til. Etter litt prøving og konferering så vart det dusk på også. Slik vart den


Dårlig farge gjengivelse. tok bilda rett før leggetid i går kveld med nettbrettet. Den er altså rød nederst, orange i midten og gul øverst. Dusken er med alle fargene. Kanskje den kunne ha vore større. Men den kan nok utvikles litt mer. Får sende den avgårde og så får vi sjå om eg lager fleire med eller ute forandringer. Greit å prøve den på eit rett hode. Meg kledde den ikkje hehe. 


Det blå hodet kler jo stort sett alle luer da :0). HAr brukt falk på p nr 3,5. Tok utgangspunkt i ei klaffelue eg såg i eit hefte fra Viking. Greit å ha eit masketal å gå utifra. Las oppskrifta der noen ganger. La vekk heftet og strikket den på min måte. Lengda, altså antal omganger er vel sånn ca som på originalen. Greit å vite storleiken også. Starta med 19 masker på klaffene og endte opp med 130 masker til slutt. Fellinga var 8 masker to rett sammen ein omgang uten og så ned til 13 masker gjensto. 22 omganger med orange og 6 omganger gult før eg begynte fellingen. 

Vart vel gjort litt anna i går også. Gjekk stien da, det tar jo ca timen. Men det er noen som er sprekere enn oss ja. Er ei dame her i bygda som har slitt med ein god del plager. Ho tok tak i livet sitt og starta å trene. Rett trening gjer underverker viser det seg gang på gang. Sjølv om ikkje alle plagene forsvinn, kan ein lære å mestre dei på ein heilt anna måte. Og ein del av plagene forsvinn så lenge ein holder kroppen iform.No er målet hennar å springe halv eller heil maraton i Oslo i haust. Det står det respekt av. Medan vi gjekk stien ein gang. Møtte vi på ho  3 ganger. Ho sprang rundt og rundt ho  da. Aner ikkje kor mange runder det vart på ho til slutt. Eg er så imponert.

eg får fortsette med mi trening. Ingen planer om å springe maraton, men vil gjerne bli i bedre stand til å takle vinteren. I dag er det trening hos fysio. Det er ein veldig god start på uka og ha ei skikkelig treningsøkt der svetten renn. Siden T har ferie, blir  det vel ikkje ei vanlig uke. Vi får ta ein dag om gangen og sjå kva vi finn på. Fortsatt blir det vel ganske så rolig tror eg. 

Ta vare på dagen og den du er glad i. Ingen veit kva morgendagen bringer med seg. 

#lue #strikkalue #klaffelue #trening #maraton

28 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug

08.09.2014 kl.07:51

Utrolig hvor mye fint du lager. Ny uke, nye muligheter. Høsten krever litt omtanke i hagen for den som har det.Hos meg er det plommene akkurat no---i overflod. Spent på å se hva du strikker denne uka. Jeg har to nøster Inca Alpakka mørk lilla som jeg må legge en plan for.:-)

Malin

08.09.2014 kl.07:56

Det var meg det :-)

Det blei 5 runder,21,29 km...og den 20.sept skal eg springe maraton i Oslo.

Kan følge meg på Facebook "veien mot den ultimate styrkeprøven"

Malin :-)

gretashobby

08.09.2014 kl.08:01

Ellbjørg Skinderhaug: Tusen takk for det. Ja det er sant. ein måt a vare på dagene og ukene, dei fer såf ort avgårde. Hage har vi ikkje og akkurat noer det nok det beste. Hadde ikkje rukke og ordna alt tror eg. Så herlig med masse plommer da. Av og til kan det vel kasnkje bli vel mye, men bedre det enn omvendt. Skal sette skikkelig igang med ein fanagenser på dagtid, så får vi sjå. Det garnet kan bli ein herlig hals vil eg ro. Ha ein god dag og fin uke.

gretashobby

08.09.2014 kl.08:10

Malin: Så bra.Torstein har jo spørønge ein del i sitt liv og han syns det står stor respekt av det du får til. I den løypa der så tel det du sprang i går mye meir enn ein halvmaraton. Gleder emg til å sjå kossen det går. Skrver om deg når det heile er over.

fruensvilje

08.09.2014 kl.08:25

Der var hua allerede strikket,ja der tar du iallefall maraton :))fin vart hua også,og er hua som det ser ut til så slipper brukeren en hue som siger ned i øynene :))

Ønsker deg nok en gang en fin dag

Malin

08.09.2014 kl.08:52

Ja har sett han sprunge i årevis,og eg tenkte alltid,at han orka....men no Skjønna eg..det gir meg så mykje dei turane...:-)) hels Torstein og sei tusen takk :-)

gretashobby

08.09.2014 kl.09:12

Malin: Han takker tilbake.

gretashobby

08.09.2014 kl.09:14

fruensvilje: Det er sant. Den går ikkje for langt ned i øynene. Det kan vere greit det :0). Hehe, kanskje det er på den måten eg må ta maraton. Den vart litt tøff. Håper den passer. Takk det samme

08.09.2014 kl.09:49

Hei.Bevares vel så fort du strikket den lua.Jeg fikk besøk an alle barna og noen barnebarn og min bror med familie så vi var 14 stykker og det er mye i denne leiligheten.Men det var koselig.Hadde tenkt å ta huset idag men fikk melding av kommunen at de tok vannet i5 timer.Får iallefall støvsuge.Ellers er eg litt sliten etter helgen så det er godt å ha fri noen dager.Har ikke blitt så mye strikking med helgen.Du må ha lykke til med treningen din og ha en fin dag sammen med Torstein.Goe klem

strikkogtov

08.09.2014 kl.10:15

Veldig god fasong på den lua. Ser ut til å være fin i fargen også, selv om det i følge deg sel ikke var helt god fargegjengivelse. Ha en fin dag :)

Lillemor

08.09.2014 kl.11:06

Hei min venn mellom fjellene, du er dyktig. Jeg har et par klaffeluer liggende, en til oss hver, men jeg tar på meg min når vi er langt til skogs, he he. Jeg kler bare pannebånd og de er lette å strikke :-) Leste om at beintettheten til T hadde gått ned på 2 år, det var heldigvis ikke mye. Håper han får medisiner som bremser, det er mye nytt på markedet som har meget god effekt, iflg sønnen som er lege, det har jeg vel nevnt før. Ha en koselig uke med T i heimen og nyt livet. Klem fra meg i Tigerstaden.

Ann-Elin

08.09.2014 kl.11:12

Hvilken størrelse var den lua? Ja, jeg trenger å komme meg ut og gå litt jeg også, det er viktig å røre på kroppen og få litt tilskudd av vitamin D og frisk luft i lungene.

gretashobby

08.09.2014 kl.13:16

Anonym: God formiddag. Vel det gjekk greit fort ja. Men den var enkelt strikket også da. Fult hus hos deg da skjønner eg.
Du trenger å roe ned no ja. Kvil deg noen dager og slapp av med strikketøyet ditt du.
God treningsøkt vart det og ja vi koser oss vi vet du. Klem

gretashobby

08.09.2014 kl.13:17

strikkogtov: håper og tror du har rett. Blir ikkje heilt god farge gjengivelse når eg bruker nettbrettet. Men det er så enkelt. For da legger bilda seg direkte på dropbox. Takk og fin dag til deg også.

gretashobby

08.09.2014 kl.13:21

Lillemor: Hei på deg. Takk :0). Det er vel ungdommen som passer best i slike luer. Men dei er nok god å bruke i skauen når det blåser :D.
vi satser på at han får stagga det med medisin. Kan godt hende du ahr nevnt det ja. Greit med lege i familien. Kva sort lege er han? Vi skal gjere så godt vi kan :D. Han ahr vaska gol og bil i dag, så no skal han få kvile resten av dagen :) Klem til deg

gretashobby

08.09.2014 kl.13:22

Ann: Damestørrelse skal det vere. Det er veldig viktig. Du er vel ute på lange trilleturer kvar dag? Trening hjelper på det meste det. Ikkje bare det fysiske i kroppen.

Lillemor

08.09.2014 kl.14:49

Sønnen er spesialist i nevrologiske sykdommer og datteren er onkolog, kloke barn vi fikk, he he. Mannen min er frisk som en fisk, men han har aldri vasket et gulv, men begge bilene holder han rene :-) Hils T å si han er en flink kar og har ei flink kone :-) Klem herfra.

Liv

08.09.2014 kl.16:53

Hei. Eg kommenterte hos deg i stad. Finner det ikkje igjen på sida di...I alle fall så skrytte eg både av Malin og lua di. På kvar sin måte da. Hehe.

Fin kveld. Klem.

gretashobby

08.09.2014 kl.17:16

Liv: Så merkelig da. Det hender eg må godkjenne noen kommentarer. Men det var ingen som låg til godkjenning heller.
Takk for skryt . Og eg regna med at det var på kvar sin måte ja.
fin kveld til deg skjønne omtenksomme venn. klem

Hobbystua

08.09.2014 kl.17:38

Så der er luen strikket og klar alt. Ser riktig så fin ut og disse sitter godt på et barnehode. Og så har du laget dusk og satt på,,,hmhm,,,,det ligner jo ikke deg det:-) En fortsatt fin uke til både deg og T:-)

gretashobby

08.09.2014 kl.17:42

Hobbystua: Takk vennen. Det er ikkje barenlue da. Men damelue hehe. Og nei dusk er ikkje vanlig fra meg. Men det skulle visst vere det på denne lua. Og no har eg fått meg sånn dings som gjer det lettere å lage dusk, så da går det lettere hehe. takk for det vennen. Kos deg du også klemmen

Hekleri og Ra

08.09.2014 kl.18:17

Du er jammen meg utrolig kjapp til å strikke Greta :-)

Her blir det ikke så veldig mye for tida, men nå er vi kommet ganske godt i orden så da blir det vel råd ;-)

Ha en flott kveld!

Lillemor

08.09.2014 kl.19:23

Sherpa-luer er det vi har, som ligner på din klaffelue. I stedet for dusk er det en kort garnflette på toppen i stedet for dusk, og en flette av garn på hver klaff så den kan knytes under haken. Kjøpte den i Covent Garden i London, der satt de og strikket disse. Måtte skrive det mens jeg husket det, he he. God kveld kjære du.

gretashobby

09.09.2014 kl.08:27

Hekleri og Ra: Det er vel bare det at eg har tid og tar meg tid til å strikke meir enn dei fleste. Men takk skal du ha. Som du sjølv sei, du har ikkje hatt mye tid til å drive med håndarbeide den siste tiden. KAsnkje det blir slik for meg også etter kvart.
Ønsker deg ein fin dag. klem

gretashobby

09.09.2014 kl.08:31

Lillemor: Da var det visst to kommentarer å svare på her. Nevrologisk ekspert du. Kanskje han T skulle ha vore til da. Han sliter veldig med nakken. Benskjørheten er bare ein biting. No fann eg ut kva onkolog var for noko også. Det hadde eg ikkje peiling på. Håper eg aldri trenger å få hjelp av henne da :D.
Min kjære T vart beskydt for å vere tøffelhelt da gutta var små. Han har vel alltid gjort sin del i heimen. Heldig eg.

gretashobby

09.09.2014 kl.08:33

Så tøft at klaffelua likner på sherpaluene deres da. Høres litt meir ekslusivt ut. Kjekt å få vite litt om luene deres også. Sånt liker eg. Håper du får ein flott dag. Stor klem fra Høy.

mimouna

11.09.2014 kl.13:52

Fin lue i glade farger! Sitter og strikker jakke i Falk nå, det er i grunnen et godt garn. Passe tykt til høstplagg. :)

gretashobby

11.09.2014 kl.14:03

mimouna: Ja det er eg heilt enig i

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits