Ein kjøkkenklut, den første av 6

God morgen i høst Norge. I dag viste gradestokken berre 8  g no kl 7, da er det høst. i går viste den 15 på samme tidspunkt. Men eg tror det blir eit nydelig ver i  dag. I går var det litt tåke, men stort sett opplett. Såg berre ut som det skulle regne og så vart det ikkje noko  av det. 

Det vart ikkje så store utflukter på oss i går. Vi gekk naturstien. Det tok 1t og 7-8 min. Ein snartur på butikken og så var vi vel bare heime tror eg. Dagen forsvann alikevel ganske så fort. Det var ein god dag. :). 

For litt siden forsvann alle kjøkkenklutene mine fra lageret. Slikt er kjekt. Har lagt opp att noen nye, men det tar tid å få ferdig noen. HAr ei bestilling på  6 kjøkkenkluter. Men det er ingen hast. Så da strikker eg på dei sånn litt innimelm. Men i går kveld, fikk eg ferdig ein. Hadde faktsik att bare kanten nede og å  feste tråder. Så det gjekk jo fort.


Har masse planer om å bruke oppskrift, men foreløpig så blir det bare etter eget hode. Det er som regel på kvelden eg strikker på dei og da må det vere enkelt.


Det er samme klut, men med annerledes bakgrunn. Fargen blir heilt forskjellig. Tror nok dette er den retteste. Den er strikket i bommulsgarn fra søstrene Grene.

Lagde foresten veldig god middag i går. Men har ikkje bilder av det da. Skar kyllingfiletet i tynne skiver. MArinerte dem med Tandori masala kydder iblanda hvitløk's pulver og olje. Steikte dei på steikepanna. Så hadde eg kutta opp diverse grønnsaker lagde ein saus av flte og philadelphiaost som eg kokte opp og krydra med samme krydder. bredde det over grannsakene og stikte det i steikovnen. Steikte også masse løk ved siden av. Eg syns det er så godt med grønnsakene på den måten. T er ikkje så begeigstra. Men da trenger han ikkje ete noko av det. HAn spiste nanbrød til i  tillegg. Skal prøve å  hugse å ta bilde av det neste gang. For det er vel verd å  prøve altså.

I dag har eg tenkt meg ut på ein rolig sykkeltur, tror eg. Det er dei foreløpige planene. T sover enno, så vi får  sjå kva dagen blir brukt til  etter kvart. 

Nyt dagen der du  er

18 kommentarer

fruensvilje

10.09.2014 kl.07:52

god morgen.Fint mønster på kjøkkenkluten,jeg strikker bare et mønster på klutane mine eg så dei blir ikke like spennende.

7,5+ her også i dag,men da har vi til gjenngjeld skyfri himmel så det blir nok varmt og fint i dag.

Jeg var ikke ut for dør i går,så jeg må nok lufte meg jeg også i dag,hva jeg finner på får dagen vise.

Jeg må speilvende et bilde i dag,har du en enkel måte å gjøre det på?er votter der mønsteret også må speilvendes og ikke bare tommelen

Unn Leirvåg

10.09.2014 kl.08:25

Fine kluter! Bra du sier det er enkelt, for det ser ikke så enkelt ut:) Jeg har aldri strikka mønster med fletter... Men har ei bok med ulike relieffer i strikk, og den kommer jeg plutselig til å finne fram! Er bomullsgarnet fra søstrene grene bra til slike kluter? Jeg har noen nøster (av det også...).

gretashobby

10.09.2014 kl.08:32

fruensvilje: eg bruker mye det mønsteret du bruker eg også. Veksler mellom to enkle og så noen slike der eg lager mønsteret sjølv. Fine klutene dine uansett mønster. Og det viktigste er at slike kluter er kjempegode. T har funne ut at utvaska kjøkkenkluter er kjempegode til å vaske bil med. Så da kan dei burkes til mye.
blir nok bra varme i dag ja. synd sola kommer så seint over fjellet. Men får nyte sola når den kjem.
Du finner nok på noe å gjøre kjenner eg deg rett.
Nei det har eg aldri tenkt på kossen eg skal gjjere. Høres spennende ut. håper du får det til

gretashobby

10.09.2014 kl.08:34

Unn Leirvåg: Takk. det er ein og samme klut men bare med forskjellig bakgrunn. Bra det ikkje ser enkelt ut. Men det er det. Det må du prøve. Er så gøy atte. Ja det er det beste garnet til det syns eg for øyeblikket. Du har vel mye garn tenker eg ja. Kjekt det

10.09.2014 kl.09:01

God morgen.Så flotte kluter du lager eg har nettopp begynt å strikke de men har lyst å prøve foskellig møster har 3 forskellige jeg bytter på men de er veldig enkle.Nå prøver jeg å få gang på saueputa,Ska jo strikke 2 til julegave men er godt i gang med den første ,Må sitte alene må følge med mønster men det blir heldigvis lettere etter hvert.Va koselig med besøk igår.Jeg serverte fiskesuppe og det falt i smak,Her er og sol idag så må prøve å få meg en tur,Ønsker deg en flotte dag og superklem te deg

gretashobby

10.09.2014 kl.09:06

Anonym: God morgen. Takk for det. Er mange fine klutemønstre og fine er dei uansett. Strikker ofte heilt enkle mønstere eg ogs.
Av og til er det greit å sitte heilt åleine når ein skal strikke vanskelig mønster. Man kommer inn i det etter kvart som regel. Snart ferdig med julegavene dine du da. Flink du. Eg ahr ikkje begynt å tenkt på dei enno eg da.
blir visst ikkje sykkeltur her, tar oss ein snartur på fellet ser et ut for. Ha ein super dag vennen. klem

Lisbeth Pedersen

10.09.2014 kl.09:44

Flotte kjøkkenkluter med flott mønster :-) Du får vel lett solgt disse.

Ja ser ut som vi får noen flotte høstdager nå. Solen er på plass og bare å komme seg ut på tur.

Nå skal jeg begynne på en ny veske, og kanskje denne blir med et dyre-motiv på :-)

Ha en strålende dag

Klemmer

Lillemor

10.09.2014 kl.09:55

Klutene dine er jo for fine til å bruke, jeg hadde vel hengt dem til pynt over hele kjøkkenet :-) Middagen du laget i går får du legge ut oppskriften på når du får tid, det høres godt ut. Nå skal vi ut å gå, vakkert vær her i dag. Ha en fin, fin onsdag Greta med klem fra sola :-)

Liv

10.09.2014 kl.12:24

Hei. Fine kluta det. Er jo reine farsotten med klutestrikking nå. Bitta og Kluteboka var på TV 2 en morning, og eg ser ho har gruppe på FB. Kjempebra at så mange finner noe de lika å strikke.

Ja, det er et herlig vær idag. Eg var komt ned til ungane halv åtte, for å få de på skulen. Mamma'en tok kneoperasjon igår, blir vel værende på sj.huset ut veka. Imorra skal de til fjells. Ikkje så fint vær da, men det blir sikkert kjekt likevel.

Ha en fin dag i sola. Klem.

annebe

10.09.2014 kl.13:41

Hørtes ut som en fin gårsdag, med tur og deilig mat. Jeg har vært på en skogtur i dag..

De klutene var jo kjempefine, mer avanserte enn den jeg starta med i fjor men måtte gi opp pga nakken...de var bare sånn rett en vei og vrangt tilbake..eller noe sånt..hehe

Ha en fin dag videre<3

gretashobby

10.09.2014 kl.13:46

Lisbeth Pedersen: Tusen takk. Det er ein og samme klut da :D.Den er vekk bestilt så det går nok bra ja. vi fikk ein fin liten tur på fellet. Nydelig i dag. Lykke til med ny veske. klem

strikkogtov

10.09.2014 kl.13:46

Så fin klut. Jeg nesten bare etter mønster. Din var kjempefin. Like bra som Bittas (hun med kluteboka)

gretashobby

10.09.2014 kl.13:47

Lillemor: gege, det var fint sagt. Men dei går fint å bruke også. :D. skal prøve å skrive ned oppskrift og ta bilder neste gang eg lager den. Vi fikk oss ein fin times gåtur på fjellet i dag. Så sykklinga får eg ta att. Solklem får du fra meg også

gretashobby

10.09.2014 kl.13:49

Liv: Takk. Ja alle strikke kluter for tida. Det er jo noko dei aller fleste kan strikke sjølv da. Viss du strikker sjølvsagt. Bruker berre slike kluter sjølv eg.
Oisann, ny kneoprasjon. Er da ikkje så lenge siden sist. Men du var vel oppe du, så det gjekk greit å kome seg ned så tidlig :D. Kjekt for dei å ha deg i nerleiken da. Nyt finveret resten av dagen, det skal eg.klem

gretashobby

10.09.2014 kl.13:51

annebe: det var det heilt klart. Den er ikkje så avansert. Men litt meir enn rett og varngt. Liker å å strikke noen som er litt meir enn det. Men liker godt å strikke dem heilt enkle også. ALt etter humøret.
det vart gåtur på oss på fjellet i dag. Så f¨år eg sykkle ein annan dag. Klem fra meg <3

gretashobby

10.09.2014 kl.13:53

strikkogtov: Tusen takk skal du ha. Det var fint sagt. Ja kjenner Bitta, eller veit kven det er. Ho er driftig til å lage flotte mønster ho. Vart veldig glad for den kommentaren der. Takk igjenn

mimouna

11.09.2014 kl.13:57

Kluter er super småstrikk, og disse blir fine. :)

Bruker du garnet dobbelt? Synes det er litt tynt ellers.

gretashobby

11.09.2014 kl.14:04

mimouna: Eg strikker både i enkel og dobbel tjukkelse. Mest i enkel, men sjølv liker eg godt dei i dobbel også

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits