Mandagskvelden's innfall vart ferdigstilt i går.

Det regener ute, masse. Men det er vel slik det skal vere når vi har hatt så flott sommer og høst. Da får vi vel tåle masse regn no. MEn eg skal ikkje klage eg. Blir ikkje våt andre steder enn i dusjen i dag. Altså innedag i  dag også. Har da ting som skal gjøres. Fikk vaska ein del klede i går. Det er minste jobben det. No må  dei legges sammen og på plass. Får ta det i omganger. Og garn har eg, så eg skal ikkje kjede meg.

Fikk ferdig lua i går kveld, som eg brått måtte starte på mandag's kvelden. Eg strikka eit par luer til jul i fjord, som hadde så fin felling. Dermed brukte eg den fellingen i går også. Skulle egentlig hatt offwhite, men det hadde eg ikkje. Dermed vart det kvitt og svart. Godt fornøgd eg


Eg tok mønsteret fra selbuvottene og brukte dem på lua. 


Strikket den i dobbel baby merino på p nr 4,5. Mulig brotet skulle vore breiere, men er ikkje sikker. Den er god på. Liker fasongen som denne fellingen gir. har ingen oppskrift sjølvsagt. Men har ein eit selbumønster så er det jo bare å føre det over på lua. Må bare ha rett maskeantall. 

Må strikke videre på liverpoolvottene på dagtid i dag. Dei blir ferdig denne uken om ikkje noe skjer seg. I kveld, får eg vel ta eit av sjala, jakka i, ein liten genser, eit par sokker eller legge opp noe nytt. Skulle hatt noen nye leggvarmere sjølv. Så har eg lyst til å lage nye votter.Og så har eg eit par lange strømper som har lyst til å sjå dagens lys. Ja da, eg trenger ikkje å kjede meg. 

Ikkje mye spennende å skrive om. eg syns jo  strikking er spennende. Men ikkje så mye nytt å lese om for andre. Blir mye pjatt hehe. Tror eg må bestille meg meir garn ein dag foresten. Garn er aldri kjedelig. Må bare tenke igjennom kva eg trenger til lageret mitt. Trenger sokkegarn, små strikk garn og litt anna. Må bare finne ut kva eg treng og kva eg har lyst på. Kan ikkje bestille alt mulig heller. Får tenke noen dager. Er det noen som har prøvd noen nye garn i det siste som dei vil anbefale?

Kos dere i regnveret. Inne ver og strikkever. HAr alt tent noen lys her. Gjelder å kose seg så godt ein kan. Nyt  dagen

24 kommentarer

fruensvilje

22.10.2014 kl.07:52

God morgen.

Der var hua ferdig og akkurat så flott som eg trudde den ville bli :) vi som liker håndarbeid kjeder oss ikke i den mørke tiden av året nei,og ei heller alle hage entusiaster i den lyse årstiden :) mon tro hva dei gjør på dagen lang dei som ikke gjør noe ,men går hjemme .

Du finner nok ut hvilke strikk du skal hygge deg med i dag,her blir det tommeltotter i dag :)

gretashobby

22.10.2014 kl.07:58

fruensvilje: Tusen takk for det. Syns den vart bra sjølv også. Nei, vi kjeder oss ikkje. Tenker av og til på korleis det ahdde vore om eg hadde brukket armen eller noe. Men så skyver eg vekk den tanken. For kvifor skal eg tenke på noko slikt. Ein får elve det livet ein har her og no. Og gjere det beste ut av det. OG eg ahr det bra eg, sjølv om eg for ente gang er fotalaus. Skal strikke vott på dagtid. Så få vi sjå kva det blir til i kveld.. Fin dag til deg

Ellbjørg Skinderhaug.

22.10.2014 kl.08:08

Det var smart det der med vottemønster overført til lue. Stilig. Du får det unna !!!!! Jegfortsetter med arbeidsvotter til" de store gutta" . Innimellom noen omganger på de brune armene. 15 cm til no så er det på den store rundpinnen :-)) du strikker ensfarget hele jakken, men har noe fletting tror jeg. Du har regn, her har vi vind. Roa seg litt, men urolig enda.

gretashobby

22.10.2014 kl.08:18

Ellbjørg Skinderhaug.: Ja, syns det var ganske smart sjølv også hehe. Ja, men slik er det når ein sitter mest iro. Får ting unna da.
Arbeidsvotter, er vel tovavotter det da?. Sei fra når jakken er ferdig og du legger den ut, så eg får det med emg :).
Ja jakken min er ensfarga og så har den juksefletter :). Greit å ikkje ha både regn og vind samtidig. Ha ein fin dag uansett ver og strikk. klem

fjellgeitbundingen

22.10.2014 kl.08:40

Hei Greta, har nå lest innleggene siden sist jeg var på bloggen. Jeg er imponert hver gang jeg er inne over det du får laget. Det er fantastisk. Så det er ikke så rart at det ikke skjer mer i livet å skrive som du sier. Så flotte produkter tar tid å lage. Og det du sier er vel det jeg føler også, at strikking er spennende, men at det er flott å skrive om "noe mer" enn strikking også. Men så tenker jeg at de som er intressert kommer innom, de andre blar forbi, og det er jo greit det også. Jeg opprettet bloggen når jeg strikket mye, nettopp fordi jeg hadde behov for å vise fram det jeg hadde laget og fordi jeg følte meg så kjedelig ovenfor andre når jeg den ene dagen hadde laget

det ene og de neste

dagene det andre, mens på bloggen ble det ikke sånn. Der treffer man likesinnede. Ha, ha mannen hadde vel ikke

vett på hva jeg hadde laget. Om det var fint, vanskelig eller annet. Nei, kos deg med strikkinga. Det skal jeg gjøre i dag :)

22.10.2014 kl.09:18

Hei hei.Ser du får mange fine komentarer og det fortener du fullt ut.Du er veldig flink.Jeg fikk da ferdig ene armen og så fikk jeg hehlet stolpene og det vrbeid å få de jevne og fine men trpr jeg klarte det sånn noenlunde.,Så var det den anre armen er så lei det garnet nå er veldig tynt men strkker på pinne 4.Rart å vær uten guttene nå savner de men kan heldigvis treffe de når eg vil.Her er og regn og grått vær ,Tenkte å få tak i noen permer idag å få orden i oppskriftene mine og få et par plastkasser til å ha garnet i,Det er alltid noe å gøre hjemme hvis enn vil,Skulle ha ryddet i klærne mine og .så får se hvor langt eg kommer.Ha en koselig dag og sender deg en goe klem

Ann-Elin

22.10.2014 kl.10:20

Lua var fin og ser ut som fasongen er god.. Greit med noen innedager innimellom. Her regner det også. Var en tur på Ikea i helga, så her har en av dagene gått med til å montere og skru på barnerommet. Fortsatt litt igjen. Ha en god og produktiv dag! :)

Hobbystua

22.10.2014 kl.12:17

Heisan Greta:-) Denne luen kan du være stolt av for maken til en flott lue skal en lete lenge etter. Og som jeg har sagt til deg før så er det ikke noe som stopper deg i og få det til. Du er dyktig:-) En trenger ikke bestandig skrive noe spesielt men er ekstra gøy og se bloggere som legger ut håndarbeider som er laget. Det er det første jeg ser etter selv når jeg skal titte rundt. Her er det også en grå og trist dag og ikke frister det og gå ut heller. Og du har nok og henge fingrene i så bare strikk og kos deg du. Klem fra Marianne:-))

strikkogtov

22.10.2014 kl.12:19

Lua ble kjempefin. Smart å overføre selbumønsteret. Ser ut som det er en god fasong. Skjønner at du har mange prosjekter på gang. Jeg rydder i garn og oppskrifter idag!

gretashobby

22.10.2014 kl.12:27

fjellgeitbundingen: Tusen tusen takk for lag og hyggelig kommentar. Det er vel litt fordi eg ikkje kjem emg ut å trene som eg vil og ikkje får dratt noen steder, men må stort sett vere heime, at eg tror eg ahreit kjedelig liv å lese om. Eg kjeder meg ikkje. Koser meg med strikket mitt, og ahr mye kontakt med folk via nettet. Men gleder emg til eg igjenn kan trene og reise litt igjenn. Men det er ei tid for alt. Og no er det tid for å vere iro.
Det er igrunnen veldig vanskelig å vite kva folk vil lese om. Eit innlegg eg ahdde regnet eg med var nesten ingen som såg. Da har
dede eg voer 1000 besøkende og 700 lesere. Så feil kan ein ta. Eg starta å blogge for vel 6 år siden, da eg var i liknande situasjon som eg er i no. Ikkje kom emg noen steder. Alt er ein voergang, men ikkje blogging ha he. HA ein fin dag videre vennen klem

gretashobby

22.10.2014 kl.12:30

Anonym: Ja og eg er så takknemmelig for alle sammen. Folk er så snille. Det går fremover med alt du holder på med også. Gleder emg til å sjå jakka ferdig da.
Er vel alltid slik at vi savner våre kjære når dei ahr reist. Men du er jo heldig som kan sjå dem ofte da. Misunner deg det litt ja. Men min tid kommer også.
Du har masse på planen skjønner eg. Ikkje alt du rekker i dag, vil eg tro. Men greit det og. Ha ein fin dag uansett kor mye du rekker. Stor klem fra innejenta

gretashobby

22.10.2014 kl.12:31

Ann: Tusen takk. Ja eg liker veldig godt den fasongen. Passer igrunnen til alle. både små og store.
Du ahr hatt nok å holde på med dei ssite dagene da skjønner eg. Kjekt å få det til slik ein vil ha det. Takk det samme til deg klem

gretashobby

22.10.2014 kl.12:34

Hobbystua: tusen tusen takk skal du ha. Det var da veldig snilt sagt da. er vel litt sta. Så vil eg så får eg det til. hehe. Men dette får alle til, bare man har rett masketall.
Er bare eg som er litt småsur fordi eg ikkje kan ut å gå turer, trene som eg vil og reise litt rundt. Men det går over det også. Alt er ein overgang. Må bare vere litt tolmodig.
Eg gjør så godt eg kan og har virkelig kost meg i dag. Chattet med vennine i Ghana og strikket. Det er bra. HA ein flott innedag du også da kjære søte snille deg. Stor klem fra inne jenta

gretashobby

22.10.2014 kl.12:36

strikkogtov: tusen takk for det. Ja eg syns eg var veldig smart. Fasongen er genial syns eg da. Passer til alle hoder. Så denne grunnfellingen kommer eg til å bruke mye. Man må bare ha masketall som stemmer med fellingen og mønsteret.
Det m¨til av og til det også. Å rydde i garn og oppskrifter. Lykke til med det og ha ein fin dag ellers. klem

annebe

22.10.2014 kl.13:14

Det regner her også, men bare sånt "småregn"...nå driver jeg å baker rundstykker...de står til heving for øyeblikket.

Den lua så kjempefin ut, du får til det meste du prøver på ser det ut som..

Ha en hyggelig dag videre , med strikking og innekos...Klem<3

fjellgeitbundingen

22.10.2014 kl.13:28

Selv tusen takk for et hyggelig svar. Håper du også får en fin dag. Enig i at det ikke er så lett å vite hva som treffer. Tror nå det er litt tilfeldig også jeg :)

Hege

22.10.2014 kl.14:07

Hei ei.

Syns virkelig det innfallet ditt resulterte i ei kjempe flott lue, og de fargene passer jo til alle jakker :) Kos deg videre i ruske været som høsten ofte bringer med seg :)

gretashobby

22.10.2014 kl.15:12

Hege: Tusen takk for det. Er fornøgd sjølv eg. Ja denne skulle passe dei fleste antrekk vil eg tro. Skal kose meg med vottestrikking ein time til. Så blir det middag og anna strikk i kveld. Kos deg du og klem

Liv

22.10.2014 kl.19:05

Hei. Lua di blei kjempefin! Trur du må fortelle oss om den fine fellinga på lua. Smart å bruke Selburosa, blir stilig med svarte og kvite votter til.

Eg kom meg til Førde idag og fikk endelig kjøpt meir kvit Mini Alpakka til Nancygensaren. Garn til ei kofte blei med heim og. Eg skal strikke ei som heiter Vangsnes, hehe. MÅ jo strikke den. Eg valgte Falk. Men først skal eg få ferdig Nancy. Kjedelig, nei.

Ha en fin kveld. Klem.

Hekleri og Ra

22.10.2014 kl.22:40

Den ble altså så utrolig flott Greta :-)

gretashobby

23.10.2014 kl.07:55

Liv: Tusen takk Liv. Ja det burde eg kanskje gjere ein dag. Ja eg tenkte at det ikkje blir så verst det. Tror eg må bestille emg meir slikt garn.
Så bra at du kom deg til Førde. Både for turen og for garnet. Tenkte du måtte lage ei Vangsnes kofte ja. SKulle jo bare mangle da hehe. Falk er eit veldig godt garn å strikke med.
Bare å henge i med Nancy når du ahr noe annna som lokker når den er ferdig. Du slipper alltid å kjede deg ja. fin dag til deg kjære venn. klem

gretashobby

23.10.2014 kl.07:55

Hekleri og Ra: tusen tusen takk Tonebritt :)

mimouna

23.10.2014 kl.22:50

Garn er alltid spennende! Luen ble flott i svart og hvitt. Og jeg synes vrangborden ble passe lang, ellers hadde luen blitt veldig høy. Ser ut som en god størrelse på den nå. Det er gøy når man får ideer man bare må prøve ut med en gang. Da kan vi leve med alt regnet en stund også.

Pus nekter å gå ut i regnet, så vi har fått en garn-spisende sofakatt. Hjelp!

gretashobby

24.10.2014 kl.07:53

mimouna: Tusen takk vennen. Du har sikkert eit poeng der. Viss eg har tynnere garn kanskje eg da lager den litt lengre. Brotet altså. Men det får eg vurdere. Blir hvertfall fleire slike luer.
Det er sant. Det kan bare regne så lenge eg ikkje skal sykle på treninng. Dei dagene kan det holde seg opplett.
Pus liker seg nok best inne han også når det er slikt ver. Berre han har kasse til å gjere fra seg i, så går jo det bra. Hjelpe deg vil eg ikkje nei hehe. klem

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits