Ikkje mitt håndarbeide , men hndarbeide er det. T sin bakst med oppskrift

God morgen god morgen. I dag vier eg håndarbeidsdelen til T. Hans livsfarlige og gode rundstykker. HAr lagt ut oppskrift på dei før, men det er lenge siden. Og Flere har etterspurd oppskrift på desse skjøn nhentene her


Denne gangen rullet han dei ut til avlange rundstykker. 


sist såg dei slik ut gode er dei uansett.

Her er oppskriften på dei:

Osterundstykker á la T

 

Ingredienser:

2 dl vann

2 ss gresk yoghurt

1 egg

1 ss cottage cheese

2 ss linfrø

2 ss solsikkefrø

2 ss sesamfrø

1 ½ ts salt

1 pk tørrgjær

3 ss grovt hvetemel

Balanseres med passelig mengde siktet hvetemel

1 beholder revet kvitost det vil sei ca 5,5 dl. Vi har sånn plastskål med rasp oppå. Og den er godt full.

Ost, solsikke- og sesamfrø og litt havsalt til «utvendig strø»

 

Framgangsmåte:

Kok vannet, putt linfrø oppi til svelling. Gjerne varm opp en gang til, greit om det går en halvtime før du går videre. Når vannet er avkjølt til ca 50 ? 60 grader, sleng da oppi yoghurt, pisket egg, cottage cheese, solsikke- og sesamfrø og salt. Forhåpentligvis har du nå en «graut», der varmegradene er litt over 40. Da slenger du oppi mesteparten av osten (behold et par tre ss til utvendig strø) og blander sammen.

Ha oppi salt og gjær og la grauten godgjøre seg et par minutt før du har i melet. Deigen skal være helt «passelig» når du har eltet ferdig, dvs. at den slipper bollen og ikke klistrer seg til hendene under den videre behandling.

 

Har du dårlig tid, er det nok med å heve dem etter at dei har kome på steikebrettet. Men dei blir jo mest luftig med dobbelheving

 

Tips til utforming: Lag enten avlange eller trekantete rundstykker. Dersom du lager avlange, er det greit å slenge strøet på bakeunderlaget og «rulle det på» rundstykkene, en operasjon for det tørre og en for osten. Ved trekantvarianten er det enklest å drysse strøet på. Stekes i 225g i 12.15 min

 

Lykke til!

 

Eg skal jo helst ikkje spise så mye slik mat, men når han alger ferske og varme slike til helgalunchen, ja da greier ikkje eg å la vere. 

I dag er det trening att. ei av mine gode venniner Synnøve både kjører og henter meg. Eg er så heldig som har fleire som stiller opp når eg trenger hjelp. Liker å greie meg sjølv, men det er godt å ha noen å spørre når eg trenger det. Så blir det nok litt lunch og strikke skravling etterpå. 

Når eg blir åleine att, får eg starte på Liverpoovottene eg skulle  starte på i går, men som eg aldri fikk starta på. 

Ha ein fin dag kjære lesere

31 kommentarer

Liv

03.11.2014 kl.08:25

Morgen. Lekre rundstk. med ost. Eg må ta vare på den oppskrifta.😀

Kjekt å ha noen som kan kjøre når du skal på trening. Nærma seg vel time i Lærdal?

Eg må på handel, går nedover, men det blir bussen heim. Veit ikkje ka eg skulle gjort uten den, gått kanskje? Hehe. Lykke til med Liverpoolvottane seinare idag, og kos deg med besøk. Klem.

Ellbjørg Skinderhaug.

03.11.2014 kl.08:29

Det blir nok rundstykkebaking på flere enn meg no------ :-)))) kan nok ikke ha disse på bordet hver dag, men farlig gode var de. Ha ei fin uke!!!!!!

gretashobby

03.11.2014 kl.08:33

Liv: God morgen. Ja det bør du virkelig gjere Liv.
Ja det nermer seg med stormskritt. Eg skyver det forann meg. Men det er i morra.
Blir fin trim det og enda meir trim om bussen ikkje hadde gått. :). Da måtte du gått oftere også, for det er ikkje så lett å bere med seg så mye når ein går. Men ta bussen med godt samvit du.
Takk for det . Ha ein god dag vennen. klem

gretashobby

03.11.2014 kl.08:34

Ellbjørg Skinderhaug.: Ja det blir det Ellbjørg. Dei bør prøve denne hehe. Skal ikkje vere kvardagskost. fin uke til deg også. klem

lisbeth

03.11.2014 kl.09:07

Her kom de herlige rundstykkene dine :-) De ser kjempegod ut. Og de tova tøflene dine i forrige innlegg, de var kjempeflotte, dette kan du :-)

Ha en strålende dag. Klemmer

Oldemorbloggen

03.11.2014 kl.09:20

Desse kunne eg tenkt meg å prøve, men eg hatar oppskrifte med mjøl til passe deig.Kunne tenkt meg at du skreiv slik ca mengd med mjøl. Ha ein strålande dag, her skin sola akkurat no, men kor lenge varer det tru?

lulltove

03.11.2014 kl.09:42

God bakst er godt håndverk :) De ser deilige ut :)

03.11.2014 kl.10:02

Hei.Ja du er heldig som har en mann som baker,Ikke alle som gjør det,Må ha lykke til med treninden din,Jef fikk faktisk strikket en klut til igår og nå har jeg 14 bare 2 igjen,Fikk og strikket en bestikksokk og gjort ferdig en vanlig sokk så jeg var flink igår,Maten likte de veldig godt,Tenkte om jeg skal ta meg en tur ut idag ska ha guttene i morgen etter skolen For Rannveig og Geir skal bort å besøke Espen som reiser til Kina på torsdag.Ønsker deg en strålende dag kos deg med besøk og strikking,Goe klem

gretashobby

03.11.2014 kl.11:37

lisbeth: Det er ikkje mine da, men T sine. Men kjempegode er dei. Kunne visst og tove ja. No håper eg dei passer også. Takk det samme til deg klemmmer

gretashobby

03.11.2014 kl.11:39

Oldemorbloggen: Eg skal høre med han om han peiling på kor mykje han bruker i hvetemel. HAn måler aldri, men kanskje han veit ca.
Ingen sol her nei, no regner det. Fin dag til deg også

gretashobby

03.11.2014 kl.11:39

lulltove: Det har du rett i og dei er nydelige. Masse smak

fruensvilje

03.11.2014 kl.11:40

ser deilige ut da :)men jeg ser att brødmat tåler min mage mindre og mindre :( en helg med brødskiver til frokost og magen trøbler som bare det,i dag ble det yughert med gryn på,føler meg bedre av det ja :)men greit uansett å ha en god oppskrift på deilige rundstykker.

Kos deg både med trening og kaffeskravling hi hi,jeg blir også plukket opp av ei venninne når vi skal på strikkekafe,godt å ha slike venner :)

gretashobby

03.11.2014 kl.11:40

Anonym: Eg er heldig ja. Og han digger det å lage gjærbakst :). Du får strikket så masse du. Flinka.
Det vart ikkje besøk alikevel, men strikking skal det bli. Flott dag til deg og kjære deg. klem

gretashobby

03.11.2014 kl.11:42

fruensvilje: Dei er gode. Ja, det er bare sånn til fest dette da. Blir ikkje dårlig men tung i magen. Men ledda skriker viss eg både spiser slik bakst og så skeier ut med noko søtt i tillegg. Men det er lov å skeie ut av og til og så får ein ta konsekvensene etterpå.
Hadde trivelig sjåfør, men ho hadde ikkje tid alikevel til å komme innom i dag. I morra har ikkje eg tid, så da får vi ta det att. Kos deg på strikkekafe.

strikkogtov

03.11.2014 kl.13:31

Oppskrifta er lagret. Tusen takk. Ha en fin dag :)

Hobbystua

03.11.2014 kl.13:51

Heisan kjære Greta:-) Du har en flink mann som svinger seg med baking og tar et tak på kjøkkenet.Og det ser jo så nydelig ut det han baker også. Hadde mannen min gjort slikt så hadde jeg fått "bakoversveis" for ut på kjøkkenet kommer han bare når maten er ferdig laget:-)) Ha en fortsatt fin dag og hils så mye til bakermesteren din:-))

InspoTaTo

03.11.2014 kl.14:39

Åh; de er helt sikkert vidunderlige, de rundstykkene!

Hva slags blader har du kjøpt, da?

Jeg håper at dagen din er god ^^

gretashobby

03.11.2014 kl.14:45

strikkogtov: Bare hyggelig kjære deg. Takk det samme til deg

gretashobby

03.11.2014 kl.14:48

Hobbystua: Hei på deg. Eg har ein flink mann ja. HAn har alltid tatt sin del av husarbeidet og han liker å bake. Så da er det jo bare rett og rimelig at han baker gjærbakst. Middag er han ikkje glad i å lage, sjølv om han kan det også. Men den tar eg meg av. Han gjør så mye anna i huset.
Menn er vel forskjllige dei og. Men T har alltid gjort sitt i heimen.
Skal hilse bakeren min eg, han setter pris på det. Ha ein flott ettermiddag vennen

gretashobby

03.11.2014 kl.14:50

inspotato: Uten tvil, dei er berre nydelige. Han ahr forska dei ut lenge og funne akkurat rette formelen :).
No er eg ikkje heilt med. HAr eg skreve om å kjøpe blader?
Takk det er den. Håper din er det også

InspoTaTo

03.11.2014 kl.14:57

Tror baksten lukter godt, også (:

Mulig jeg tar feil; at det er en annen av leserne mine som hadde kjøpt seg blader. Var ikke meninga, i så fall!

Kos deg... med eller uten ferske ukeblader (:

gretashobby

03.11.2014 kl.15:21

inspotato: kjøpte meg ukeblader i går, men det var vanlige ukeblader og eg kan ikkje finne noen steder at eg har skreve om det . :)

mimouna

03.11.2014 kl.15:25

Fristende bakverk, jeg er veldig glad i både frø og ost i gjærbakst. Kanskje jeg må prøve når jeg er ferdig med tippehønen min.

gretashobby

03.11.2014 kl.16:32

mimouna: Det syns eg virkelig du skulle gjøre, Den er kjempebra.

Hekleri og Ra

03.11.2014 kl.20:00

Disse så knallgode ut :-) Må nok prøve de ja!

Jeg har også vært på trening i dag, så nå skal jeg sette meg ned med strikketøyet med god samvittighet :-) Ha en fortsatt fin kveld. Klem fra den bløde kyststribe ;-)

annebe

03.11.2014 kl.23:20

Har hatt så vondt i hodet i ettermiddag, så orka først å kjikke litt rundt på bloggene nå...Disse hørtes jo helt nydelige ut, vi baker jo stadig, så gøy med litt ny inspirasjon..

Sov godt og ha en fin dag i morgen <3

Oldemorbloggen

04.11.2014 kl.06:59

Eg har lest gjennom oppskrifta, men kor mykje er eit beger med ost?

gretashobby

04.11.2014 kl.07:38

Hekleri og Ra: ei er knallgode ToneBritt. Så deilig at du rakk og trene og kunne kose deg med strikketøyet i går kveld. HA ein nydelig dag

gretashobby

04.11.2014 kl.07:47

annebe: Stakkars deg. Det er ikkje godt. Godt at du kom deg litt til att da. JA desse bør dere prøve, dere er jo glad i bakst.
Sov litt sånn på og av. Men det er jo fordi eg skal til Lærdal i dag. Veldig spennende dag for meg.
Håper hodet er fint og du får ein flott dag. Stor klem fra meg

gretashobby

04.11.2014 kl.07:48

Oldemorbloggen: Eit beger med ost er ca 5,5 dl raspa ost . Skal fikse den. Han kan ikkje sei kor mye hvetemel han bruker før neste gang han baker. For han har ikkje peiling.

Oldemorbloggen

04.11.2014 kl.08:21

Tak og takk, eg finn nok ut av det. :-))

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits