Kva gjør ein når ein venter på garn i posten?

På Mandag håpte eg at eg skulle få hentemelding tidlig på at garnet var kome. Men det gjorde eg ikkje. KVa skulle eg gjere da. Finne eit påbegynt strikk, eller legge opp til eit lite oppdrag. Sjølvsagt gjorde eg det siste. Eg leitte i merino skuffa mi og fant garn eg trodde kunne passe. Drev å  snakka i tlf med min mor samtidig. Og uten at ho såg garnet, så vart vi "enig" om at oppdragsgiver sikkert ville like desse fargene.


Dette er ei oppskrift fra Drops og eg liker denne oppskrifta veldig godt. HAr ikkje laga den akkurat slik som oppskrifta viser før no. Men formen på lua og fellingen syns eg er super. Sitter så fint på virkelige hoder. 


Min kjære er jo veldig opptatt av gitarer og driver og leter etter den ultimate gitaren. Dette bladet låg oppslått på bordet, så da fikk det vere med på eit bilde da. Før han måtte rydde det vekk hehe.

Eg fikk jo garnet likevel på mandag. Sjølv om det ikkje kom før utpå dagen. Da lua var ferdig, starta eg friskt opp med mariusen. La opp og strikket hele vrangborden før eg stupte til sengs. I går formiddag tok det litt tid før eg kunne starte å strikke. Var husmor og så chatta eg med ei  i Ghana blant anna. Vel, da eg var klar til å sette meg ned å kose meg, vart eg ganske frustrert. Eg hadde vridd strikket når eg strikket det sammen. Eg har strikka i 100 år. Har kanskje gjort dette før, men oppdaga det fort. Ikkje etter 10-12 omganger. Så istede for å fortsette å strikke, måtte eg ta opp  att og begynne fra start. Damen kan med andre ord ikkje legge opp strikk om kvleden. Hvertfall ikkje på  rundpinne. Ja ja, det var jo bare å rekke opp og starte med riskt mot. Gjett om eg passa på når eg strikka første omgang hehe :)

Strikket så opp eit nøste. Fann ut at eg om kvelden ville eg strikke på eit sokkepar eg ahr begynt på for lenge siden. Fikk to nøster delight til jul for noen år siden. Kan ikkje ha sett så veldig godt på dei to nøsta samtidig. Hadde henta frem det eine og i går så  vart første sokk ferdig. Hentet frem det andre nøstet og la trøstigt opp til ny  sokk. Men så var det noe som skurra. Tok frem den første sokken og la den ved siden av det nye strikket. Eg hadde ikkje magebelte på første nøste. Det hadde dotte av for lenge siden. Men eg gjekk vel bare ut ifra at dei var lik. Trengte egentlig ikkje noe magebelte for åsjå at det var dei ikkje. No er første sokk og brotet på andre sokk med resten av garnet lagt i  restegarn posen. Dei var så ulike at det hadde sett ut som ein brukte sokker fra to ulike par. SLikt liker eg ikkje. Ikkje likte eg garnet noe serlig heller. Ja ja, det vart mye vekk kasta tid på unødig strikking i går. Men når ein ikkje bruker augo, så får ein svi. Bare meg sjølv å skylde på. Det er vel det verste hehe.

I dag skal eg ikkje gjere slike bommerter. Skal strikka marius på dagen og i kveld skal eg finne meg eit strikk eg har begynt på før som ikkje er noko  galt med. No skal eg sjå om eg får tlf til å virke. Drev og oppdaterte og no veit eg ikkje om eg får den på hehe. Skal nok klare det. HA ein fin dag. 

22 kommentarer

Oldemorbloggen

19.11.2014 kl.09:39

Ha, ha, den var god, sjøl du kan strikke vridd, det er lett for viss ein ikkje er 100 prosent obs. Du er rask på labben når du kan strikke ei luve så fort.

gretashobby

19.11.2014 kl.09:45

Oldemorbloggen: å ja, det kan egfå til. Ein ikkje vete trøtt npr ein starter slikt strikk

Åse Helen

19.11.2014 kl.09:54

Det var en veldig fin lue :-) Må si jeg er imponert over alle strikkingen din :-)

gretashobby

19.11.2014 kl.09:58

Åse Helen: Tusen takk. Strikking er stor del av livet mitt. Spesielt denne høsten.

Liv T gjesdal

19.11.2014 kl.10:06

Hei, Du snakker om at jeg strikker fort men kan ikke si du er noe treg heller.Idag skal eg en tur til Stavanger er ikke der så ofte så det skal bli koselig.Skal treffe en venn av meg.Huff så mye arbeid det ble med oilersputa får bare håpe eg komme i mål.Nydelig vær ute ,Ønsker deg en fin strikkedag men se godt etter det du strikker he he,Goe klem til deg Greta

Lillemor

19.11.2014 kl.12:19

Hei min venn :-) Så ergerlig å vri strikketøyet, det har hendt meg noen ganger, men jeg trodde ikke du gjorde sånne bommerter. Jeg har kjøpt en 3/4 lang strikkejakke med knytebelte av en dame som strikker for salg i nærheten. Er veldig fornøyd, det blir ikke 'rumpe' i den når jeg sitter, som det ofte blir på lange 'butikkjakker', synes jeg. Nå er det siste innspurt med barnepass, men vi har gått tur hver dag, nå er vi hjemme etter 2 t i skogen. På tide med lunch :-) Ha en fin strikkedag mellom fjellene, jeg har ikke fått lest hva du har holdt på med i det siste, men det skal jeg gjøre når jeg får tid :-) Klem til deg.

Lisbeth Pedersen

19.11.2014 kl.12:35

Kjempeflott lue :) å vente på garn i posten er vel en tålmodighets prøve for deg, da er det godt du har annet å strikke på. Kjedelig å rekke opp igjen da, men er jo bare å gjøre det så blir resultatet så mye bedre :)

Ha en strålende dag

Klemmer

gretashobby

19.11.2014 kl.13:05

Liv T gjesdal: Hehe. Vi strikker vel litt fort begge to da. Kos deg på tur til Stavanger og nyt dagen til fulle. Så skal eg strikke og sjå på sola ute. stor klem

gretashobby

19.11.2014 kl.13:08

Lillemor: Hei gode vennen. Ja det var skikkelig ergelig. Men når ein er trøtt og ikkje følger med, så blir det visst slik hehe.
Så heldig du er som har ein strikker ner deg. Det er nok bedre i kvalitet i heime strikka enn dei man kjøper på butikk ja.
Bra at dere passer på å komme dere ut å gåtur. Blir vel litt godt å få litt barenfri att, sjølv om det er kjekt med bb.
Det rekker du når du får tid. Innleggene mine forsvinner ikkje. klem fra ein smal solfylt dal ein times tid.

gretashobby

19.11.2014 kl.13:09

Lisbeth Pedersen: Tusen takk. Eg ahr jo nok garn liggende til det meste. Men ikkje til store gensere. Måtte jo rekke opp dette. Hadde jo ikkje funka med ein åttetalsgenser hehe. Ha ein super dag sjølv du. Regner med at du ahr sol du og. Klemmen

Ellbjørg Skinderhaug.

19.11.2014 kl.15:51

FB har svikta distriktet her i dag til no. Bra kan det være så fikk jeg gjort noe nyttig. Ser det tulla

seg litt for deg i går:-)))) godt for oss andre å se at det ikke er berre oss det hender for.

Fikk bakt fyrstekake og sjokoladekake i dag .heldigvis var jeg såpass oppmerksom at begge ble vellykket. Må ha litt andre kaker enn krem og marsipan til den store familiefesten :-)no må du bare strikke videre på Mariusen når du har fått den rett på pinnen:-)))

fruensvilje

19.11.2014 kl.17:21

uff uff uff :)ja her var det mye bortkasta strikketid,et par bør helst se like ut,om ikke får du ha dem selv i fjellstøvlene dine,da er det ikke så nøye om dei er litt ulike :)

Hua var kjempefin så den bør motaker like veldig godt :)

gretashobby

19.11.2014 kl.18:06

Ellbjørg Skinderhaug.: Så kjedelig da. Derfor eg ikkje ahr sett eller hørt fra deg da. Ja ja, det er jo ikkje verdens undergang.
Hehe. Eg er vel ikkje bedre enn alle andre på slikt. Kan ikkje legge opp strikk etter kl 20, tror eg.
Fyrstekake er godt. Er det jula du tenker på eller har dere jubileum no snart?
Ja da, eg ahr strikka eit nøste i dag, så da blir det noe anna i kveld. Kan ikkje Strikke bare MArius. HA ein fin kveld klem

gretashobby

19.11.2014 kl.18:07

fruensvilje: Eg har lagt det vekk i restegarnet. Vill ikkje sjå det meir. Får gi det vekk til ei som bruker all restegarn, tenker eg.
Håper det, håper det. Vurdere dusk ellerr ikkje. Får spøøre den som skal ha den.

Hobbystua

19.11.2014 kl.19:20

Heisan:-) Ja du sitter ikke og ser på strikkepinner når du venter på nytt garn,for da lager du noe fint i mellomtiden. En veldig flott lue ble dette. Synd med sokkestrikkingen som ikke gikk helt etter planen men er enig med deg at sokker skal være like så sant det ikke er flerfarget garn som gir effekten da. Og nå antar jeg at du er i full gang med ny Mariusgenser som du sikkert har sjekket ikke er vridd:-) Ha en ellers fin kveld og kos deg med pinner og garn og hils til T:-))

fjellgeitbundingen

19.11.2014 kl.19:23

Hei, sikkert noen som kan glede seg over sokkene i ulikt garn likevel. Kanskje du kan gi de vekk til noen som gir bort noe til vanskeligstilte til jul f.eks. Kanskje du kjenner noen som vil bruke dem inni noen sko eller lignende. Vi burde få se bilde av dem også, synes jeg ;) Vel, ble nå nysgjerrig jeg. Sokker med sjarm i. Ellers var det flott lue. Nydelig. Du er kjapp med pinnene :) Håper du har hatt en fin dag. Kanskje med marius strikketøy i hendene?

gretashobby

19.11.2014 kl.21:55

Hobbystua: hei og god kveld. Snart sengetid her. Det et nayurstridig å sitte å sjå på strikke pinnene. Dei må brukes.
Sokken som er ferdig og garnet til den som nett vsr begynt på, er gjemt ned i ein av resteposene. Det blir aldri sokker av det her.
Mariusen er ikkje vridd nei hehe. Strikket på den i dag og i kveld var det litt votte strikk.
No skal eg og T finne senga. Han skal veeeldig tidlug opp i morra. Han hilser tilbake. God natt klem herfra

gretashobby

19.11.2014 kl.21:58

fjellgeitbundingen: sikkert, men dei blir ald4i ferdig. Hadde berre så vidt starta på nr to. Dei ligger langt ned i reste posen. Den må eg gi vekk hehe.
Takk, har slikt å gjøre vet du. Eit par trenibgsøkter med den store ballen og strikking.
Har strikket både marius og litt på ein vott. No erdet sengetid. Stor natta klem herfra

mimouna

20.11.2014 kl.15:56

Flott lue!

Det å vri strikketøyet er en sånn tabbe som sniker seg inn av og til. Irriterende når det skjer. To ulike sokker høres heller ikke gøy ut. Men du kan kanskje lage en julestrømpe av den som er ferdig? Og strikke pulsvarmere av det andre nøstet.

gretashobby

20.11.2014 kl.17:17

mimouna: Det var berre frustrerende å oppdage kva eg hadde gjort. :(. Kan hende eg beholder den eine. Det andre nøstet det får du ved passende høve :). Enten du vil elelr ikkje. :)

Hekleri og Ra

21.11.2014 kl.19:40

Det er ikke ofte du strikker feil tenker jeg ;-) Det var en flott lue :-)

gretashobby

21.11.2014 kl.22:17

Hekleri og Ra: Nei det er ikkje så ofte eg gjer slike feil hvertfall. Takk for det

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits