Ein strikkers kvardag (min)

God morgen. Tenkte eg skulle  fortelle litt om min spennende dag som strikker. :). Eg starter alltid dagen med frokost. Det tar  30-45 min før det er klart for den. Da setter eg meg ved pc'en. 


HAdde ikkje tent lysa i lysestaken enno. Her går det noe tid. Litt forskjellig fra morgen til morgen. Noen dager er det flere mailer, mange kommentarer som skal svarers på. Eg ligger kanskje etter i bloggsurfinga. Så er eg sosial og chatter litt. Når eg er tidlig opp, da mener eg rundt kl 6, da er eg gjerne ferdig ved pc'en ved 8 tida. Tidspunktene er vel ikkje så viktig. Etter eg er ferdig her, går eg på badet og gjør meg klar for  dagen. Alt etter kva eg skal gjere. 

Nei vent no litt. Det var ikkje tid for å gå på badet enno. Først må eg ta dagens første treningøkt. (Det er dei dagene eg ikkje er hos fysio). Treningen gjør eg her


Her har eg  ei 120 seng som er sofa så lenge det ikkje er besøk hos oss. Da bruker eg den og ballen. ballen bruker eg mye. Både til vanlige balløvelser og så bruker eg den som "slynge". Kommer på flere øvelser etter kvart. Kor lang tid eg bruker, hm fra 20 min til ein time. Det kjem an på om det er noen spes planer for dagen. Så kan eg gå på badet og stelle meg. 

Skal eg vere åleine denne dagen (som eg som oftast er), blir det denne stolen her som får besøk av meg


Her er det jobb strikkinga som foregår. HAr ein krakk til beina også. Den vart berre ikkje med på bilet. Der variererr eg med beina opp elelr ikkje hehe. Detaljene må med . Her sitter eg da frem til lunch tid. Eg har  både nettbrett og  mobil ved siden av meg. Så eg holder meg oppdatert innimellom :)

Lunchen jo den inntas her


Samme bilde som før her. Men det er jo samme plass. Etter ein god pause her, ja da  tar eg ein runde her igjenn


Denne gangen er det mest bevegelses trening. Kommer an på smertenivå og stivhet. 

Tilbake på jobb  Jobben varer til enten T kjem heim eller han gir beskjed om  når han kjem heim, og da lager eg middag.

For å vere ekstra kjedelig så inntar vi middagen her 

Er eg ekstra stiv og har litt meir vondt enn ellers så tar eg ein omgang til på ballen. Men det treng eg ikkje vise bilde av kanskje hehe. Etter middag flytter eg over til sofaen for strikking, tv og serie sjåing.


Da er det gjerne eit anna strikketøy som gjelder. Skal vere litt forskjell på arbeid og fritid. ;). 

No når eg las igjennom dette så ser det ikkje ut  som eg gjør noen ting anna. At husarbeidet gjør seg sjølv. Men slik er det jo ikkje. Før frokost er det alltid litt smårydding, setter gjerne på ein klesvaske. Finner ut kva form eg er i og kva eg får gjort av nødvendige ting. Etter første treningsøkt tar eg ei økt med  nødvenidg husarbeide. Det er jo alltid noko som skal gjerast. Sjølv om eg ikkje støvsuger og vasker golv. Det gjør min kjære T.  Får jo besøk av og til også og besøket kommer fra 9.30 og frem til kl 12 vansligvis. Det kan vere ofte og det kan vere sjelden. Eg både chatter, snakker i tlf og skyper med familien også. Men det har da ingen ting med strikking å gjøre. I løpet av dagen kan det også vere bestillinger av garn,  motta bestilinger av strikkeoppdrag men mest forespørsler det aldri blir noe av. For ca eit år siden fikk eg ein forespørsel eg ikkje glemmer. Det var ei som hadde så lyst på ein strikka shorts med mønster. Ho hadde sett på ein på H&M, men den var så dyr. Så ho lurte på om eg kunne lage ein til ho og kva eg tok. Kva tror dere eg svarte. hehe. Garnprisen med billig garn hadde blitt meir enn det ho  var villig til å betale. Sånn var den.

Dette er kvardagen min no. Men over nyttår ut i februar, mars skal kvardagen vere annleis. For da skal eg vere bedre i beina og da skal eg ha treningsøktene mine ute. Men det kan eg jo gjerne komme tilbake til. Dette er min dag for tida. Og den er langt fra kjedelig. Har så mange gode venner både på facebook og i bloggverden. Prater også litt ekstra med ein del på bloggen.  Er også av og til litt psykolog hehe. Men eg tror eg er god til å "lytte" og komme med konstruktiv tilbakemeldinger. I alle fall tror eg det sjølv. No skal eg komme igang her. Ha ein fin fin dag

33 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug.

20.11.2014 kl.08:57

Hei. Du lar oss få en grei oversikt over din hverdag på " jobb" .Du er flink til å organisere dagen din, og det nødvendig om en skal få noe skikk på dagene når en er såpass mye hjemme og alene. Sosiale media er gode og ha for kontakten med omverden, men der og kan det være greit med begrensinger. Jeg husker livet før vi hadde telefon------ Kan du skjønne hvordan vi fikk komunisert?? Jeg er fremdeles glad i å skrive brev-----

Merker meg at du føler deg som en psykolog noen ganger . En klok dame sa en gang på et kurs jeg deltok i at en skulle ikke være psykolog for sine venner, men lytte og være delaktig i livet deres når de ønsket det----

Livet er en ganske innfløkt sak, for oss alle, og vi takler det vel på hver vårt vis. At du er god til å lytte til andre er en god egenskap:-)))) Ha en fin dag😊😊

gretashobby

20.11.2014 kl.09:01

Ellbjørg Skinderhaug.: Takk for hyggelig og lang kommentar. Eghugser ikkje livet uten telefon. Men det har sine grunner. Mor mi jobbet i televerket. Og vi var den einaste i nabolaget som hadde telefon. Så alle kom til oss for å låne og så kom det telefon til oss og eg måtte springe til naboen å be dei kome til oss. Var andre tider det ja.
Eg var nok flinkere til å skrive brev før. Skriver mailer da.
Du ahr rett, ein skal ikkje vere psykolog for venner, men syns det er greit å kunne vere det litt for dei eg egentlig ikkje kjenner.
No skal eg ta emg ein tur på treningsrommet. Fin dag til deg også klem <3

Berit

20.11.2014 kl.09:06

hei og goddagen :)

Du får nå sannelig gjort mye i løpet av en dag! Koselig med mye stikk, det er noe eget med det, synes jeg. Dagene raser avgårde mot jul, og jeg gleder meg voldsomt til sola snur og dagene igjen blir lengre. Er ikke så veldig glad i mørketiden. Synes du er veldig flink med å være optimistisk angående smerter og plager, all ære til deg!

Ønsker deg en flott dag!

hilsen Berit

Liv

20.11.2014 kl.09:38

God morgen. Sånn går nå dagane... Det viktigaste er vel at ein har noe å fylle de med. Vi som er glad i (avhengig av hehe) håndarb. har jo alltid det. Klart vi tar forefallande arb. i heimen, men alle har vel tid å sette seg ned innimellom, og da tvinna vi ikkje tommeltotter. Grå kverdag seier vi. Eg er mest glad i de dagane eg. Det betyr at da går livet sin vante og trygge gang, med alle dei næraste og.

Fin lue du hadde på bloggen igår, og fine Selbuvotter i sofaen idag.

Ha ein fin dag, så snakkast vi imorra. Klem.

Liv T gjesdal

20.11.2014 kl.10:13

God morgen.Ja ikke rart dagene dine flyr avgårde med alt du skal gjøre.Du er jammen veldig flink til både trening og strikking .Jeg hadde en fin dag igår,Idag skal jeg montere genseren til exsen Den blir veldig fin,Skal prøve å ta bilde,Ellers ønsker jeg deg en flotte dag og goe klem

strikkogtov

20.11.2014 kl.11:25

Har forstått at du har en nokså fast rytme for blogginnleggene kommer omtrent på samme tid hver dag. Her i huset varierer det noe mer. Vi er nå begge pensjonister og er ute noen ærend, snart den ene, så den andre og så begge. :)

gretashobby

20.11.2014 kl.12:27

Berit: Hei og god formiddag :). Syns du, vel eg veit ikkje om eg er enig. Men gjør så godt eg kan. Eg og gleder emg til sola snur og til et blir lysere att. Men eg gleder meg også til desember. Liker julemånaden eg, sjølv om den ofte er svært tøff.
Hjelper ikkje å grave seg ned. Må bare stå på for å gjere det beste ut av livet sitt sjølv.
Takk det samme til deg. klem

gretashobby

20.11.2014 kl.12:29

Liv: JA sånn går no dagane :) God formiddag foresten. Får gjort litt konstruktivt når man har noe i hendene og det er bra. Det er sant. Da går livet sin vnte gang. Det er jo ikkje dumt det, sjølv om enkelte ting kunne vore annleis i den idielle verden :).
Takk for det vennen. Gleder emg til i morra. Da tar eg stor trenings økta utpå dagen, så eg er kalr til besøk når du kjem. Viss ikkje eg er veldig tidlig oppe da . Klem fra meg

gretashobby

20.11.2014 kl.12:31

Liv T gjesdal: Det ser bare ut som eg gjer mye når egskriv det slik. Men egentlig så sitter eg berre å sturer hehe. Neida det gjer eg sjelden. Og kjeder emg gjør eg aldri.
Flink til å montere du. Gleder emg til å sjå genseren.
Flott dag til deg også kjempeklem fra meg

gretashobby

20.11.2014 kl.12:32

strikkogtov: Ja, eg har det. Hender det kjem litt seint, viss eg mot formodning sover lenge. Er eg sein med innlegg blir eg bare etterlyst hehe. Så det er best å passe tida. Er jo greit da, når mannen drar på jobb. Men når han også blir pensjonist kan mye forandre seg. Det får vi ta som det kjem. HA ein fin dag begge to

fruensvilje

20.11.2014 kl.13:27

Du sitter iallefall ikke pal på rumpen og ser på tv,du er aktiv og sosial og da går dagene fort :)) synes du er flink jeg

Hobbystua

20.11.2014 kl.14:30

Du er aktiv med både strikking og treningen Greta og når du trives med det du gjør så holder du kroppen i sjakk og samtidig får du strikket masse fint:-) Og når ikke helsen er på topp så må en bare leve deretter.-) Syntes du er flink jeg og ingen vil påstå noe annet:-) Ha en fortsatt god dag og kos deg med det du liker :-)

Lillemor

20.11.2014 kl.14:45

Hei vennen ;-) Du får visst dagene til å gå, dyktig er du, men takk for oppdateringen. Får du tid til å føre regnskap i mellomtiden, det må du vet du, håndstrikk er dyrt og du må ikke gå i underskudd :-) Det blir en spennende mandag for dere, jeg har lest bakover i tid, stor og pen leilighet, den kunne dere tatt med sørover, men da hadde den kostet noen mill. Vi skal ha skalldyr og hvitvin til middag i dag, må feire at vi har gjort en god jobb, til glede for alle. I morgen kveld skal jeg i vinklubben, så jeg roter etter noe å ha på meg, he he. Ha en god ettermiddag og kveld mellom fjellene, +2 og grått her, men ikke inne. Klemmer på vei til deg <3<3

mimouna

20.11.2014 kl.16:05

Du er jammen flink til å strukturere dagen din. Godt med de treningsøktene innimellom, det er viktig å holde seg i bevegelse. Håper virkelig at du snart kan komme deg ut på tur igjen også. Klem fra meg. :)

gretashobby

20.11.2014 kl.17:00

fruensvilje: Tusen takk for veldig hyggelig og kjekke kommentar. Likte den eg.

gretashobby

20.11.2014 kl.17:03

Hobbystua: Tusen takk for kjekke kommentar. Eg trives når eg får gjøre dett eg liker og glemmer det eg ikkje kan klare. Ikkje vits i å gremmes over det. Tusen tusen takk. du er no snild da. Takk for et eg koser meg. Hilser fra T. Klem fra meg

annebe

20.11.2014 kl.17:10

Så artig innlegg, morro å følge deg litt gjennom dagen, og jeg forstår jo selvsagt at noen dager er litt annerledes :)..du er jo så tidlig oppe du, blir mer rundt kl 0900 på meg :)

Jeg synes du er veldig god på å gi fine tilbakemeldinger :)

Nå følte jeg også at jeg ble enda bedre kjent med deg...kunne liksom se deg for meg der du satt og strikka...trente..osv :)...Klem<3

gretashobby

20.11.2014 kl.17:12

Lillemor: Dagene dei går fra meg stort sett dei. Sjølv om eg ikkje får gjort alt eg vil. Ja da. eg tar da litt for jobben. Kan ikkje ta så mye mer, tror eg. Vel enkelte ting kan eg nok det på. Ser litt ann kva ting det er. Og kor konsentrert eg må vere for å få det til.
Det høres Veldig kjekt ut å feire slik. Dere har nok gjort ein flott jobb ja. Glad dei ahr dere nært tenker eg.
Er ikkje noko galt med leiligheta bortsett at den treng litt oppussing. HAdde nok aldri ahtt råd til å kjøpe den østafor nei.
Eg ahr vore ute å gått ca 500m no rett før middag. Flink ja :0).
Du finner nok noe til venstre i klesskapet ditt henger det noe lekkert og passende serr eg hehe. Kos deg på vinklubb treff du vennen.
Samme temp her, men her er det klart. Litt sol inn vinduet, men den varmer ikkje så mye lengre, men litt. Klem fra lille Høyanger <3 <3

gretashobby

20.11.2014 kl.17:20

mimouna: Må det, skal den ikkje gå over i bare tull. Det er livssviktig det. Var på tur i dag. Gjekk 500 m. Rekord på snart 3 månder hehe. Kanskje det går rette vegen. Får sjå i morgon om eg tolte det. Stor klem til deg.

gretashobby

20.11.2014 kl.17:23

annebe: Så kjekt at du likte det. Ja eg er tidlig oppe. Får meir ut av dagen da. Og så er eg fryktelig trøtt om kvelden. Så lenge har eg ikkje sove siden eg var ung, tror eg.
Så kjekt at du syns det. Det setter eg pris på.
Det er også kjekt. Kjekt at du fikk så mye ut av innlegget mitt. Det var morro å lage det. Stor klem til deg min gode venn <3

Åse Helen

20.11.2014 kl.20:12

Det var en produktiv dag :-)

Morsomt å se dagen din i bilder og ord. Ble liksom litt kjent med deg nå :-)

Ha en fin kveld :-)

Oldemorbloggen

20.11.2014 kl.20:18

Det var ei grei oppdatering, no veit me i allefall korleis dagane dine driv avgarde.

fjellgeitbundingen

20.11.2014 kl.21:15

Hei, fint å se du presentere deg selv slik. Blir glad over at du er stolt over dagen din. Tenker man alltids kan bety noe ekstra for noen enten det er i familie, facebook eller bloggverden. Fortsett å være deg selv. Ha en fin kveld (i sofakroken). Flink du er som trener daglig :)

gretashobby

20.11.2014 kl.21:33

Åse Helen: Eg hadde det gøy da eg lagde innlegget. Ja det er jo dagen min slik den vanligvis er, så da kjenner dere emg litt da. HA ein fin kveld og ei god natt :)

gretashobby

20.11.2014 kl.21:33

Oldemorbloggen: Det er sant, no veit de det.

gretashobby

20.11.2014 kl.21:35

fjellgeitbundingen: Å så fint sagt da. Glad eg og for fine kommentarer. Liker å kunne vere der for andre. Det gir mitt liv en ekstra mening. Sitter no i soafkroken med pc på fanget før eg går tilsengs. God natt vennen. Håper dagen din har vore fin, det fortjener du. klem

fjellgeitbundingen

20.11.2014 kl.21:45

Hei, takk for koselig svar. Denne dagen har vært fin. Den har hatt verdi :) Har holdt på med førjulsforbredelser og fått unna en julegave og en bursdagsgave til :) Koselig, begynner å komme i julemodus. Elsker adventstida :D

gretashobby

20.11.2014 kl.21:49

fjellgeitbundingen: Eg og elsker adventstiden. Den er spesiell. håper å kunne få til litt meir julebakst. Ogfå ferdig julegavene. Dei som må kjøpes, får eg få min kjære til å handle. HVertfall dei som ikkje akn kjøpes her. Kjekt at du likte svaret mitt på svaret ditthehe. Sov godt

fjellgeitbundingen

20.11.2014 kl.21:55

Takk for hyggelig svar på svaret på svaret mitt. Hehe, neida nå tuller jeg. Takk, du må også sove godt. :)

gretashobby

20.11.2014 kl.21:59

fjellgeitbundingen: Morro Litt glad i deg

Gørill A. Oelschlägel

20.11.2014 kl.23:42

Så hyggelig å få komme på besøk til deg! Du er nå ganske strukturert da. Det var en mann/gutt i Trøndelag som spurte på bloggen om jeg kunne strikke genser til han her om dagen, jeg ba han ta kontakt med deg. Det er ikke sikkert han har sett svaret mitt enda, men jeg sa at du hadde mye å gjøre, og at det sikkert måtte bli til neste år. Ha en riktig god helg etter hvert. Her skal vi ha to av barnebarna fra lørdag til søndag, jeg gleder meg!

gretashobby

21.11.2014 kl.07:36

Gørill A. Oelschlägel: Så kjekt at du likte det. Fikk spørsmål om ein marius fra ein mann. Han ville vite prisen, siden har eg ikkje hørt noko. Så eg vart vel for dyr. Eller så er det kanskje ikkje same person. Takk for at du anbefaler meg
Kos deg/dere med barenbarn helg. Det er alltid kjekt.

fjellgeitbundingen

21.11.2014 kl.10:59

:)

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits