Hadde ei sy"karriere" i noen år uten strikking.

Eg strikka mye dag gutta var små og dei  3 første åra til dattra. Av ein eller anna grunn vart det pause. Hugser ikkje kvifor. Men det var vel fordi eg hadde tre barn, full jobb og aktiv i FAU kanskje. Var nok ikkje det. For etter ein liten pause så fikk eg lyst til å sy. Prøvde meg litt på  eiga hånd. Bare når eg hadde tid og  det vart ikkje ofte.

Da bechtrewen slo ut i full blomst, gjorde eg ingen ting i noen år, før eg fann ut at det ikkje var noe liv å ligge der å på sofaen og stivne. Eg skulle begynne å leve att. Fann etter kvart frem symaskina. HAdde laga egen plass for  den på kjøkkenet, da vi fikk nytt kjøkken i huset.  Etter kvart sydde eg så snat eg klarte å sitte foran maskina. Vart mykje rart i starten. Øvelse gjør mester heiter det. Det vart igjenn ein pause da helsa vart verre ei stund. Så solgte vi huset og kjøpte leilighet på eit plan. Og eg kom så smått igang  med syingen att og vart ganske så hekta. eg greidde å lage patcwork. Ikkje så praktisk kanskje med 3 heimeboende barn og all sying måtte skje ved spisebordet, men vil man,  så får man det til.

Det gjekk eit par år og så måtte eg bare gi meg. Ryggen likte overhode ikkje stillingen fremoverbøyd mot maskina. Men det var kjekt så lenge det varte. For å ikkje felle for fristelsen att, så kvitta  eg meg med symaskina. Men eg rakk å lære Monika det grunnleggende innen sying. No er ho ekstremt mykje flinkere enn mora til å sy. Eg sydde bare patcwoork eg. Har nesten ingen ting att fra den karrieren heller. Men det eg vil vise dere i dag er teppet T har på veggen på jobb


Var ganske stolt over dette da det var ferdig, husker eg. 


nerbilde av to av motiva

Og så eit til av heile teppet


Det er mye arbeide i slikt arbeide. Men det er mange teknikker som ein kan lære seg, slik at ting blir mye enklere enn det ser ut. Når juletreet skal frem eller kanskje litt før skal eg vise frem dei to tinga eg har att her heime. Det er ein firkanta duk og eit juletreteppe. Det er jo ein del av mitt tidligere liv, så da er det vel greit å vise det, sjølv om det ikkje er strikking. 

Over til noko  anna. I dag får eg formiddags besøk og det gleder eg meg veldig til. Da legger litt om rutinene mine. Forskyver den store trenings økta til etter lunch. Skal ikkje styre så mye før besøk i dag. Eg ahr kjøpte pepperkaker, heimelaga krameller og kransekkake stenger. Det er vel greit til kaffien det.. 

Det er fredag og snart helg. Ukene går jammen fort. Prøver heile tiden å ikkje tenke på det som skal skje på mandag, men det blir vanskeligere å vanskeligere. JA ja, det er ute av min kontrol, så det er ikkje så mye vits i å bruke tid på  det. 

Ønsker dere skjønne mennesker ein flott dag

28 kommentarer

Liv

21.11.2014 kl.08:52

God morgen. Det var eit flott teppe! Eg har aldri prøvt meg på den sorten søm. Var sikkert morro, så lenge det gikk bra.

Makan til oppdekking da, det skal smake.😀 Eg rusler ned til deg om ei stund. Forstår at du er spillvåken, så da så. Snakkast.

fruensvilje

21.11.2014 kl.09:10

nå overasket du stort,det var et nydeligt teppe :)og du beviser att du er en alsidig kunstner hi hi,blir spennende å se resten.Godt du greier å strikke da :))og øvelse gjør mester ja,det ser jo jeg på alle votteparene jeg har strikket hi hi.

Kos deg med besøk i dag

Oldemorbloggen

21.11.2014 kl.09:13

Eg og har ei fortid med lappeteknikk, det var kjekt, men putlearbeid. Trur eg berre har eit produkt igjen, kanskje eg viser det på bloggen ein dag. Eg syns synd på deg som har bechtrew, eg har ei syster med same sjukdomen. Å flytte til austlandet med mindre nedbør må vel vera betre for deg. Ha ein fin dag vidare.

Liv T gjesdal

21.11.2014 kl.10:08

Hei Skal si du har skjulte talenter .s å flotte ting du har laget.Du så genseren den ble veldig fin brukte halve degen for å få den ferdig måtte jo strikke halsen og selv om Rannveig skulle gjøre det men hun jobber så mye så hun ble gla når jeg sa den var ferdig-Det går fremover med pute men mye arbeid igjen.Er snar ferdig med ny genser til Ruben har raglandfelling på det,Hadde en koselig stund på dekkingen igår så jeg gleder meg til i kveld.Koselig å få besøk,Kos deg med besøket å ha en fin dag og goe klem

strikkogtov

21.11.2014 kl.10:19

Dette teppet har du all ære av :) Du kan så visst mer enn å strikke. Kos deg med besøket i dag:)

Hobbystua

21.11.2014 kl.10:34

Heisan Greta:-) Dette har du all grunn til og være stolt av for dette er en kunst og få til. Og du har bevist at du er både allsidig og flink. Men nå må du ha en fin formiddag med besøket ditt og kos Dere med kaffe og pepperkaker:-)

gretashobby

21.11.2014 kl.11:42

Liv: Tusen takk for det vennen. Og tusen takk for hyggelig besøk. Klokka gjekk visst fort i dag også. Brått så måtte du nesten springe. Det er bra. Ha ein fin ettermiddag vennen

gretashobby

21.11.2014 kl.11:44

fruensvilje: Åså kjekt å kunne overaske deg :). klarer litt forskjellig når eg prøver på det. Gleder meg litt til å vise frem resten også.
Ja det er sikkert og visst. Ein er ikkje mester før ein har prøvd litt. Og selbuvotter det kan vi no. Eg ahr kost meg med besøk. Fin ettermiddag til deg

gretashobby

21.11.2014 kl.11:46

Oldemorbloggen: Å så kjekt da. Synd vi ikkje ahr fleire produkter att. Det hadde vore veldig kjekt om du viste det frem. HAr veldig lyst å sjå det.
Bechtrew er litt kjedelig til tider ja, Men sånn er det. Og ja, regner med at austlandet blir bedre for helsa etter kvart.

gretashobby

21.11.2014 kl.11:48

Liv T gjesdal: Tusen takk vennen. Kan litt meir enn å strikke eg og. JA eg såg og kommenterte genseren. Den vart veldig fin. dere er flinke begge to. MEst du da.
Det går unna hos deg skjønner eg. Kos deg masse i kveld på fredagstreffen. Og ha ein fin dag i morra også. klem

gretashobby

21.11.2014 kl.11:48

strikkogtov: tusen takk for det. Koselig sagt. JA, eg kan jo litt anna enn å strikke da hehe. Det var kjekt med besøk. Alltid det.

gretashobby

21.11.2014 kl.11:50

Hobbystua: Tusen tusen takk kjære Marianne. Det var koselig sagt. Er jo litt sotlot av det da. Greit å kunne noko anna enn å strikke da :).
Har kost meg med besøk. Det var pepperkaker, kransekakestenger, karameller og kaffi. Koste oss masse og tida løp fra henne som det ofte gjør. Fin etter middag til deg vennen

mimouna

21.11.2014 kl.14:08

Se der ja, du kan jo sy også! Kjekt at du har tatt vare på noen av tingene, koselige minner å ha.

Å sitte bøyd over en symaskin er nok mye mer slitsomt enn å sitte i godstolen med strikketøyet, ja. Men det går jo an å sy patchwork for hånd også, selv om det tar mye tid. Prøvde meg faktisk på det en gang i tiden, men gav fort opp. Det var den tålmodigheten da... ;)

Høres ut som om du og Liv har hatt en kjekk start på dagen. Håper helgen også blir fin!

gretashobby

21.11.2014 kl.14:21

mimouna: Å ja, kva er eet eg ikkje kan hehe. JA, skulle ønske eg ahdde ahtt att fleire, men sånn er det ikkje.
Ja det er heilt kalrt indre belastende å strikke. HVertfall for min kropp.
Det har ikkje eg tolmodighet og brodere, nei det ligger ikkje for emg. HAr nok med å feste tråder.
Vi har kost oss vi, og vi har snakka om deg. Trenger du mer garn, eller vil du helst vente?

Åse Helen

21.11.2014 kl.14:47

Kjempefine tepper og så koselig at datteren har tatt over din lærdom :-)

Kos deg med besøk og ha en fin dag :-)

malla

21.11.2014 kl.15:45

Kjempefint teppe. eg og har jobba litt med lappeteknikk. men for tida blir det mest barnklær. ønsker deg ei fin helg!

Lillemor

21.11.2014 kl.16:30

Hei vennen :-) Patchwork lappeteknikk, der traff du meg hjemme. Jeg holdt på med det i mange år, det ble sengetepper til hytta og andres hytter, tepper til barnevogner og vester til jentene jeg skal i vinklubb med nå snart. Jeg fant forresten noe å ha på med på den plassen i skapet du sa i går, he he. Ha en koselig helg - her kommer det en godklem fra meg <3

fjellgeitbundingen

21.11.2014 kl.17:10

Så fint et veggteppe. Det har du all grunn for å være stolt av :)

gretashobby

21.11.2014 kl.17:40

Åse Helen: Tusen takk skal du ha. Dattra syr ikkje patchwork da. Ho syr klede når ho har tid. Takk eg koste meg masse. Fin kveld til deg også

gretashobby

21.11.2014 kl.17:41

malla: Tusen takk skal du ha. Det er kjekt men tidkrevende. Og du har jo to herlige barnebarn du må sy til, så eg skjønner godt den prioriteringen. Fin helg til deg kjære du

gretashobby

21.11.2014 kl.17:44

Lillemor: Å sp kjekt da. Vi har noe vi liker sammen. Det er kjekt å lage det. Tidkrevnede og ikkje godt for ryggen, men gøy var det.
Hehe så bra da. Kjekt å kunne vere til hjelp når du ikkje ser "skogen for bare trær" hehe. Kos deg på vinklubb. Tusen takk den var god. Du trneger vel ingen i kveld, når du skal drikke vin, men får ein alikevel. Hilse jentene fra meg da :0)

gretashobby

21.11.2014 kl.17:45

fjellgeitbundingen: Tusen takk for det. Eg er jo litt stolt da.

Hekleri og Ra

21.11.2014 kl.19:23

Så flott det teppet er Greta :-) Du har all grunn til å være stolt av det :-) Du er jammen meg flink på mange arenaer du og ;-) Håper du har hatt en flott dag :-) Stor klem!

gretashobby

21.11.2014 kl.22:17

Hekleri og Ra: Tusen takk vennen. Er det eg, Er det. Det er maange år siden det er laga. Det ahr eg hatt ja Takkdet samme klem

Ann-Elin

22.11.2014 kl.07:40

Jeg er vel litt for ung til å ha vært med på "lappeteknikk-bølgen" på 80- og 90-tallet, men har lyst til å sy kjoler og diverse til lille Sarah. Det er jo ikke så vanskelig, men tålmodig må man være.

gretashobby

22.11.2014 kl.07:52

Ann: Du er no eller var nok litt for ung for den ja. Det skjønner eg at du ahr lyst til. Og det kalrer nok du som klarer alt innen håndarbeide. Ingen ting er vanskelig når man kan det. Lykke til

Lisbeth Pedersen

08.12.2014 kl.08:36

Kjempeflott dette kan du :-) eller, du kan alt :-) vi har hvertfall flere felles hobbyer, både søm og strikking

gretashobby

08.12.2014 kl.08:46

Lisbeth Pedersen: Takk skal du ha. Du såg det innlegget brått hehe. Eg kan ikkje alt nei, men takk alikevel. Er ikkje flink eller var ikkje flink til å kvilte. Men er litt stolt over det teppet da. OG juletrduken som kommer frem snart. Vi har litt til felles ja. Ha ein flott dag

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits