Førjulsgave og første blomst på novemberkaktus

I går  var vi bare inne nesten. Tok det bare med ro. Såg ski og fotball på  tv, skypa og strikka. T var ute på ein liten joggetur og så var vi på ein rask tur på kiosken for å kjøpe aviser og få lufta skrotten. Der var det ei bok som lyste mot meg. Har du lyst på den sa min kjære. Klart eg hadde det, mmen sa det fikk stå på ønskelista til jul. Den er så billig at du akn få den no, var svaret. Og så kjøpte han denne til meg


Den var jo fin da. Fikk lyst til å legge opp nye par tvert. Men no har eg bestemt meg for at eg ikkje skal legge opp  andre ting enn bestillinger og gaver før jul. Har jo  påbegynte strikk  eg kan strikke på når eg vil  ha  pause uansett. 

Feilen med boka, var at eg vart sittende ¨bla i den og  bruke verdifull  strikke tid til det. Hm. Men kanskje eg trengte ein pause. Kan bli noen votter til neste vinter hvertfall. 

Så må eg ta med første blomsten på min kjære jul/november kaktus. Eller på ein av dei. Den andre har mange knopper og det er noen flere på denne også. 


Berre ein blomster, men vakker er den. Mulig det blir fleire slike bilder om det blir meir blomstring fremover.

I dag skal eg gjøre dei site forberedelser i heimen og så  skal eg til frisør. Det er visst på tide. Kanskje eg skal klippe emg kort elelr så skal eg berre stusse. Vi får sjå kva det blir til. Er eg fornøgd kan det hende det blir belemra med eit bilde av meg i morra. hehe

HEr regner og regner det. Det gjer det visst mange steder i vårt vakkre land for tida, så vi får  vel  godta  det. Ønsker dere ein tørr dag uansett. 

#selbuvott #Strikkebok #novemberkaktus #julekaktus

29 kommentarer

Torild

24.11.2014 kl.07:37

God morgen.

Heldig du som har en så snill mann :-) Selbuvotter har jeg lyst til å prøve meg på, men akkurat nå er strikkelysten laaangt unna. Har ikke tatt i strikkepinnene på over ei uke.

Ha en fin dag i regnværet.

gretashobby

24.11.2014 kl.07:41

Torild: God morgen. JA eg er veldig heldig. HAr du ikkje strikka på ei uke. Det høres ikkje bra ut Er du ikkje frisk?. Takk det samme

Torild

24.11.2014 kl.07:55

Sender deg en pm.

Ellbjørg Skinderhaug.

24.11.2014 kl.08:31

Den boka såg spennende ut du. Helt enkel selbuvott utenpå, men sikkert mye annet når den åpnes. Ganske romantisk av T å gi deg strikkebok når dere går tur til kiosken etter avis---- Det hender gutta slått til------😘

Lykke til med klippen. og resten av dagen.

Liv T gjesdal

24.11.2014 kl.09:27

Hei.Så koselig av torstein å gi deg den boka synes det er flott,Men jeg er sikker på at du fortjener den.Igår tok jeg huset å skiftet på senga vaskte klær å var passe trøtt ettepå.Lagde meg middag og kvilte ,Så kom jeg på at jeg må vist strikke ei ny pute til Sondre,Synes det var litt vont å tenke på hvis det bare var han som ikke fikk noe strikka.Han er ikke så lett å kjøpe til heller for han ønsker seg aldri klær det må han kjøpe selv.Men har kommet godt i gang på strikke mitt så det går nok bra,er ikke så mye å brodere heller som jeg trodde ,Det var farger fra printeren som slettes ikke skulle være med så nå er jeg spent når det blir brodering.Her ser jeg litt av sola så får kose meg så lenge den er fremme,Ønsker dere lykke til med visningen idag og en flott dag likevel,Klem

gretashobby

24.11.2014 kl.09:36

Ellbjørg Skinderhaug.: Der er mye rart og mye fint. Kan jo ta litt fra den eine og litt fra den andre. Veldig inspirerende bok. Ja han akn når han vil den guten :). Tusen takk trenger det og enda eir trenger eg det i kveld. Fin dag til deg

gretashobby

24.11.2014 kl.09:40

Liv T gjesdal: Veldig kjekt av han ja. Tusen takk for det. Det tar på å ta heile huset åleine. Så da srikket du i veg da. Du er no tøff som starter opp att ein gong til. Det hadde ikkje eg gjort når det er brodering med i bilde. Her er det ikkje mye sol og snøen ahr trekt nedover fjellsida. Så vinteren er muligens i emning. Flott dag til deg også. Klem

Lillemor

24.11.2014 kl.10:45

Hei i regnet vennen :-) Hyggelig å få presang på en søndag, overraskende at T. vet hva som interesserer deg, he he he. Vil bare ønske dere lykke til i kveld, håper kjøpere står i kø ;-) Spør du meg, så skal vi jentene ha litt lengde på håret, men du gjør som du vil, det gjør vi alle. Nå er det ut på tur +7 og regn, men vi har regntøy :-D Klemmer fra meg østpå <3<3

fruensvilje

24.11.2014 kl.10:57

kjekt med en flott førjulsgave :))votter kan vist både du og eg strikke mange av no og variere med forskjellige flotte mønster :)) nydelig kaktus også,jeg har ikke hatt slike selv,men en barndomsminne har eg,for i trappa som førte opp i andre etasje der vi bodde stod det en diger en for der var et lite vindu :)den vellet over med blomster hvert år,utrolig vakre ,men tror ikke dei liker den varme stua mi da

Hobbystua

24.11.2014 kl.11:50

Heisan:-) Så hyggelig og få en slik fin gave av din mann Greta. Og du vil nok få mye glede av oppskrifter der tenker jeg. Nydelig kaktus og det er jo greit at ikke alle knuppene blomstrer på samme gang heller. Klippe håret er jo noe en må gjøre også for og ha litt fasong på det så tenker du blir fornøyd etterpå:-) Ønsker Dere lykke til med visningen og håpe det går bra:-)

mimouna

24.11.2014 kl.12:07

Den boken var jo midt i blinken! Koselig gave. Jeg har også EN blomst på oktoberkaktusen min i år. Men de er jo veldig fine uansett, da.

Blir spennende med ny frisyre. Og masse lykke til med visningen! Tenker på dere. *klem*

gretashobby

24.11.2014 kl.12:29

Lillemor: Hei i regnet ja det kan du sei. :). Veldig overaskende. HAn ahr jo ikkje peiling hihi. Tusen takk. Ein kan jo alltids håpe, men tviler vel på det.
eg har tatt vekk ein god del, men har mye att og er veldig fornøgd. Det var så tungt oppe og tynt nede. Eg ger som eg ønsker ja heh.
God tur til dere. Eg skal kose emg med lunch no og så skal eg strikke frem til megleren kjem. Ha ein super dag vennen. klem fra ei litt spent gammel dame. <3

gretashobby

24.11.2014 kl.12:32

fruensvilje: Det er veldig kjekt. Ja no kan vi lage dei vottene vi vil i vinter, tror eg. Får sjå kor mye vi rekker. Det er 4. vinteren den blomstrer no, så desse skale g ta vare på. Er ikkje flink med gjødsel, men dei er ikkje vanbd med det heller. hihi. Fine er dei. Håper det blir itt fleire blomster på den eine der.
Dei liker seg godt i vinduet der dei står no. Blir vel verre viss eg skal bruke mye varmovnen som står under. Vi får helelr sette dei ut på gjesterommet.

gretashobby

24.11.2014 kl.12:34

Hobbystua: Alltid kjekt med slike gaver ja. Det vil eg heilt klart. HVertfall om ei stund. No må eg få unna alt det andre.
Er bare ein einsleg blomster no, men det kjem heldigvis fleire.
HAr ikkje vore til frisøren siden i juli, så no var det på tide. Og håret mitt veks visst veldig fort ifølge frisøren min. Veldig fornøgd no, så da er eg ok ei stund.
Tusen takk skal du ha. Vi får ta det som det kjem. :)

gretashobby

24.11.2014 kl.12:37

mimouna: Veldig hyggelig gave og kunne vel ikkje passa bedre, vil eg tro. Eg får fleire eg da. Mange fleire på den andre, men tror det kommer noen flere på denne også.
Fornøgd med frisørtimen, så gjenstår det å sjå kva som skjer i kveld. Det som skjer det skjer. Sånn er det bare. klem

Liv

24.11.2014 kl.14:08

Hei. Sikkert ei fin bok, har frista ei stund...Da eg kom heim fra handel, hadde posten vært der med "Kofteboka" mi. Eg bestilte den for penga eg fikk til bursdagen av snille Vetlesysta. Så nå blir vel eg sittande vel og lenge med den. Men du som eg har gleda meg!

Eg traff T. på Mega, han var spent idag. Det er lett å forstå. Vi kryssa fingrane for dere alle i hop.

Du kler å ha litt lengde på håret, så behold den du!

Håper det blir ein super dag der nede. Klem.

strikkogtov

24.11.2014 kl.14:25

Den boka så fin ut :) Novemberkaktusen blomstrer her i huset også.

annebe

24.11.2014 kl.14:42

Så heldig du var som fikk så fin førjulsgave :)..grei han mann din skjønner jeg..

Har ikke hatt slik kaktus på mange år nå..men veldig gøy nær det kommer fine blomster på dem :)

Håper du ble fornøyd hos frisøren, og ser gjerne et bilde :)Ha en fin dag videre..her kommer yngste sønn i kveld og skal ligge over..så nå skal jeg bake noen rundstykker :)

Klem fra meg<3

Hekleri og Ra

24.11.2014 kl.16:12

Så koselig førjulsgave da :-) Det er det som er farlig med bøker og blader, en bruker av strikketida, men det er jo kos med inspirasjon og ;-)

Er spent på om vår julekaktus kommer med skudd før jul.

Ha en flott mandag :-)

Oldemorbloggen

24.11.2014 kl.16:21

Det er det eg har hevda før og, du har ein støvandes mann. :-))

aina

24.11.2014 kl.17:03

Min kaktus blomstrer aldri :( men jeg vet hva som skal til:) Har den hengende i kjøkkenvinduet over varmovnen. Nå må jeg nok rigge meg til å ordne opp for stakkaren min..

gretashobby

24.11.2014 kl.18:39

Liv: Veldig fin bok. Du kan låne den ein gong. Så kjekt da. Snill systa di. Da er du vel hekta med nasen ned i boka i kveld vil eg tro.
blir litt spent, men det var ikkje så mye vits i. Ny visning sannsynligvis i februar. Sånn gjekk det.
Klippet ein del, men har fortsatt litt lengde. Det var så tynt ned og tungt oppå. Tror det vart veldig bra. Men ser det best etter at eg ahr vaska det sjølv. Da skal eg ta bilde og legge påbloggen, viss eg da er så fornøgd som eg tror eg er
No blir det seeein middag på to svooolte folk. Klem herfra

gretashobby

24.11.2014 kl.18:43

strikkogtov: Det er ei fin bok ja. Dei er fine dei kaktusene.

gretashobby

24.11.2014 kl.18:49

annebe: Veldig heldig ja :). HAn er så snill så.
Dei er veldig fine dei kaktusene. Tror det blir mange blomstrer på hvertfall dei eine etter kvart.
Får sjå bile når eg har fått vaska det sjølv . Blir sikkert bilde på onsdag. Vart veldig fornøgd, men må vaske det sjølv for å sjå kossen det skikkelig brlir.
Kos deg med besøk av sønnen. Vi har hatt visning go resultatet er ny visning i februar. Klem fra meg

gretashobby

24.11.2014 kl.18:51

Hekleri og Ra: Veldig koselig gave. Ja det er det som er problemet hehe. Takk for linken foresten. Lyst å begynne på dem, men no må eg ta det i riktig rekkefølge her. AHr ikkje fått strikka noe serlig i dag. Så da ligger eg litt etter.
håper den gjør det. Glder emg til det kjem fleire på min. Nyt kvelden vennen. klem

gretashobby

24.11.2014 kl.18:53

Oldemorbloggen: Du har virkelig skjønt det du. Er så enig så enig.

gretashobby

24.11.2014 kl.18:54

aina: Den vil ikkje ah det for varmt nei. Når den ikkje står med knopper og blomstrer så er den forviste til gjesteromma her i huset. Du må gje han litt bedre blomstrings miljø. :)

foreignerat50

24.11.2014 kl.19:28

Jeg liker også hobby bøker. Har mange strikke bøker hjem allerede, men hadde ikke strikket mye ennå:)

Ellers trenger jeg også å få farget håret for jeg begynner å bli grå. Det blir bare farging hjemme. Skal bruke min mann til det fordi datteren er langt unna:)

Forresten, min november kaktus har masse blomster. Artig når det blomstrer.

Ha en fin kveld:)

gretashobby

24.11.2014 kl.21:47

foreignerat50: Eg er ganske så grå, men farger meg ikkje. Har hoppa av den karusellen :).
Håper min kaktus elelr mine kaktuser får masse blomster også

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits