Lover ikkje sokker i morra

Kveldsstrikket mitt i  det siste har jo vore, som eg sa og viste for litt siden. No er dei  ferdig. Eit sokkepar som foreløpig blir lagt i lageret. Men mulig  det blir gave. HAr ikkje bestemt meg enno. Må ta avgjørelse på søndag. 


Dei er fra boka til Bitta sokkestrikk, men ikkje heilt lik dem da. Egen hæl og tåfelling. Dei er strikka i Silja sokkegarn. på p nr. 3,5. Så lenge eg passa på å ikkje la garnet surra seg, var det gøy å strikke dem. Dei var romslige for foten til T, så da er dei ca 42 tror eg.


Her er eit litt nermere bilde av mønsteret. Som er ganske enkelt, og effektfult. 

Det har blirr mye sokkebilder og eg har vist frem eine sokken før andre har vore ferig. Og så vist frem paret når det vart ferdige begge to. Noen har visst trodd at eg da har laga flere par med samme mønster, men slik  er det ikkje. Det blir ikkje sokkestrikk på kvelden dei nermeste dagene. Målet er å tømme korga med påbegynte strikk i år. Slik at eg kan begynne på 100 nye neste år. hehe. På dagtid blir det sokker sikekrt både i dag og i morra. Har ein dela  ndre ting eg har lyst til å gjere i  dag. 

Eg har kome meg så masse at eg har lyst til å gjøre masse, men må begrense meg veldig. HAdde eg vore "normal" no, så hadde eg villa laga 3 dobbel porsjon med knekkebrød og dobbel porsjon med karameller i dag. Men det har eg ikkje  sjangs til no. Får bare starte med enkel porsjon knekkebrød og så sjå kor mye eg klarer. dei steiker jo seg sjølv og kvar stieke tar lang tid. Spesielt siden eg ikkje ahr varmluft som virker. Men det er å stå og lage røra og bre massen jamt utover bretta som er bøygen. Så eg får ta ein porsjon om gangen og så kvile innimellom. Det er berre det at det ikkje ligger til min natur å gjere det slik. hm........

Burde ha tatt ein skikkelig gjennomgang av kjøkkenskapa mine også. Dei med mat i altså. Vaska rundt der i tidlig høst,  men da vart av ein eller annan grunn alt satt tilbake. No har det kome meir til. Håper å  få gjort det snart. Men det får eg heller skrive på lista over ting eg vil gjere før jul hehe.  Ellers så sjer det jo ikkje så mye her. VAr på trening i går og  den var god. Var innom butikk og post så vidt før T kjørte meg heim. ellers ein rolig dag. 

Da skal eg stoppe og berre ønske dere ein god dag. 

28 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug.

05.12.2014 kl.08:17

Flotte sokker. Med Silja blir de vel ikke tykkere enn at de kan brukes i litt romslige vintersko?

Blir spennende å se om du får tømt UFO korga di før jul😀

lulltove

05.12.2014 kl.09:10

Lykke til med alle ferdigstillelsene! Håper du blir bedre sånn at du får energien du trenger til å gjøre det du har lyst til! Klem :)

fruensvilje

05.12.2014 kl.09:43

god morgen.Nydelige sokker,det mønsteret likte jeg godt på sokkane.

Du skulle hatt en slik stol som jeg har,en jeg har fått med hjelpemiddelsentralen,da kunne du gjort mer selv om du måtte sitte :)) kan legge ut bilde om du vil :)) det koster ikke noe å få en ergoterapaut hjem til deg ,der kan dere bli enige om det er hjelpemidler du kan få som gjør dagen din litt lettere

strikkogtov

05.12.2014 kl.09:44

Jeg har boka og når jeg blar i den stopper jeg opp på dette mønsteret, men har ennå ikke strikket det. Enig at det enkle mønsteret er effektfullt :)

Liv

05.12.2014 kl.10:21

Hei. Veldig fine sokker, eg lika så godt det mønsteret. Blir kanskje strikka engang, vet aldri. 😊 Bra det går rette veien med helsa, positivt det. En porsjon med knekkebrød er jo mer enn ingenting. Er vel sånn du merka at det er bedring.

Eg skal på helgehandel i 11-tida. Nå er eg ferdig med alle julegaver og julekaker, så fram mot julehelga blir det noe vasking i skap og skuffer. Det blir det lysta som bestemmer, ikkje noe eg MÅ. Ha en god dag videre. Klem.

annebe

05.12.2014 kl.10:21

Veldig fint mønster på de sokkene :)...farmor var en reser på sokkestrikking, så vi har fortsatt noen par her...av de med sånt "melert"garn..eeh..sånn burgunder eller turkis med en tynnere svart tråd ....:)

Ikke gjør mer enn du orker på kjøkkenet ,det straffer seg bare...tenk heller at det er fint om du får laget den porsjonen med knekkebrød :)

Ha en fin dag videre og klem fra meg <3

Liv T gjesdal

05.12.2014 kl.10:24

Halloen.Det er flotte sokker du strikker synes ikke du det blir mye arbeid å strikke med mange tråder samtidig som du strikker på 4 pinner .Igår ble det dekt med bestikksokkene jeg hadde strikt.Ble veldig godt mottatt på vaktbordet,Noen ville jeg skulle strikke 130 til ha ha,Ellers er det regn idag og godt er det for da slipper vi snø og is.Ha en fin bakedag ogikke gjør for mye må passe på deg litt.Goe klem

Lillemor

05.12.2014 kl.11:17

God dagen min venn :-) De sokkene var flotte og mønsteret effektfullt, men enkelt, du kan spøke du ;-) Dere skal ikke ha visning igjen på lenge, så avpass farten din etter forholdene. Naboen kommer vel ikke å kikker i skaper og skuffer heller, he he. Jeg er glad vi har vaskehjelp, hun tar det tyngste, må bare innse at vi ikke klarer ALT i dette store huset - og her VIL vi bo - da blir det ikke mye fritid. Nå holder hun på for fullt, vi har vært ute og gått i 2 timer, men hun blir nok ikke ferdig med sølvpuss og 'alt annet' på noen timer. Vi skal ha selskap her nyttårsaften med venner, ingen b.barn og familie da. Ha en fin knekkebrød- og strikkedag - og GOD HELG med klemmer fra meg <3<3 Mannen min sender en liten klem tilbake, han fikk en av deg i går :-D

gretashobby

05.12.2014 kl.12:02

Ellbjørg Skinderhaug.: Tusen takk for det. Det er korrekt, ypperlig til det bruket. JA, det blir spennende :)

gretashobby

05.12.2014 kl.12:03

lulltove: Takk for det. Tror den tid er forbi at eg klarer å gjere alt eg ahr lyst til å klare. Men eg greier knekkebrøda i dag. Så får karameller og kjøkkenskap bli i morra elelr noe. :). Takk for omtanke vennen. Ønsker deg ein fantstsik dag.

gretashobby

05.12.2014 kl.12:07

fruensvilje: Gor formiddag vennen. Takk takk, ja dei var fine. T likte dei også. Men han ahr nok sokker.
Eg har kontorstol som eg kaller det og bruker den når den funker, mene g skal få meg bqrkrakk også. Det tar bare litt tid. "kontorstol har eg ahtt i åresvis, men den er litt lav sjølv om eg får den heilt oopp ved kjøkkenbenken. Det er bedre, men ikkje for armene. Men "barkrakk, er ypperlig. Så eg håper eg får den fort. Men takk for tipset min venn. Eg er igang.

gretashobby

05.12.2014 kl.12:08

strikkogtov: Og så blir dei så forskjellig etter som kva farger ein bruker. Du bør prøve dem. MEn neste par skal eg gjere annleis bake, for det er vekkasta arbeide og strikke det slik som oppskrifta står.

gretashobby

05.12.2014 kl.12:14

Liv: HEi på deg du. Takk for det. Ein gong kan du gjere det veit du. Ja det er posetivt. Sjølv om eg no har innsett at eg ikkje klarer alt eg ville gjere i dag. Men knekkebrøda får eg til. Det vart meir da. Men eg hadde pause i deiglaging ein halv time. Og så etter neste deig var ferdig, så var det ein liten gut som ville skype med momo og da vart det lang pause hehe. Så da kjem eg i mål med knekkebrøda.
Godt å vere ferdig med alle må tinga. Er ikkje der heilt enno, men det nermer seg. NEste uke skal eg strikke den største julegava i år og når den er ferdig så er eg i mål med må ting eg og. Det blir vel snart ein ny Førdetur på deg for å igjenn kjøpe garn til julestrikk, ikkje snat ? HA ein flott dag videre klem

gretashobby

05.12.2014 kl.12:18

annebe: Tusen takk for det. Kjekt at farmor var sokkestrikker ekspert, så ahr dere litt sokker enno. Men dei varer ikkje evig da.
JA da eg veit det. AHr hatt pauser i dag og no er alle bretta klar til steiking. Men eg har hatt pause både på strikking og så skypa eg med knerten og da vart det alng pause. Blir ikkje så masse som eg ville i dag. Men det var igrunnen forventa. Kjedelig og eg vil egentlig ikkje innsjå det, men må. Blir 2 1/2 porsjon med knekkebrød. Sjølve steikinga gjør seg sjo sjølv. Det er det å smøre deigen utover som tar tid og som er vanskelig, men brukte kontorstolen og da gjekk det bedre. Satser på at eg ikkje får svi for dette. Men kjenner eg er sliten av så lite. Esj. Takk for klemmen og kose deg du og skjønne venn og påpasser. <3<3<3

gretashobby

05.12.2014 kl.12:23

Liv T gjesdal: HEisann vennen. Takk for det. Eg har nøsta forannmeg og så må eg tvinne det opp for kvar stripe. Gjør eg det, så går det fint. Men det tar sjølvsagt lengre tid enn om eg ikkje ahdde tre farger. Men da vart det ikkje slike sokker hehe.
Syns eg ser deg sitte på harde livet å strikke 130 bestikksokker til hehe. Nei ro ned no.
Eg har tatt pauser. Både planlagd og med skyping med knerten. Så det går nok bra. Så brukte eg "kontorstolen" så eg fikk kvilt beina litt. Så det går i boks. Men det blei nesten litt mye, men akkurat på grensa. No er det bare steikinga av resten som står på og det går greit. Kvart brett tar ca 50 min. Blir masse knekkebrød. Og noe blir gitt vekk til jul.
Takk for at du passer på emg vennen. Klem og ta vare på deg sjølv

Hobbystua

05.12.2014 kl.12:27

Heisan:-) Enda et flott sokkepar som du har strikket,og jeg har også boka så jeg får nok ta en titt i den igjen. Flott mønster som gjør seg godt for en mann:-) Her daler snøen ned i dag og det ender nok opp med klinete veier og sørpe langs fortauene. Håper du får en fin dag med dine gjøremål og en koselig helg til både T og deg. Stor klem fra Marianne:-))

gretashobby

05.12.2014 kl.12:30

Lillemor: God formiddag vennen. Det er enkelt når eg kan sjå tv innimellom. Må bare tvinne garnet for kvar stripe, så det ikkje floker seg. Takk skal du foresten.
JA da, eg vasker ikkje og styrer ikkje. Men eg var tom for knekkebrød og eg veit om noen som blir så glad for litt til jul. Så knekkebrøda blir i boks i dag. Dei står seg veldig lenge også. Bare masse steiking at no. Tar 50 min kvart brett. Gleder emg til eg får sånn"barkrakk" til å ha på kjøkkenet, men ting tar tid. Men brukte "kontorstolen" da. Det hjelper litt. Og så har eg hatt pauser med litt strikk og ein lang samtale med knerten på skyp. Så det går bra. SJølv om eg ikkje kalrer alt eg vil i dag.
Rydde kjøkkenskapet må gjøres, for eg klarer ikkje å sjå kva som er der lengre. Men det blir i morra, når eg har T her. Så slipper eg begynne å klatre på benken for å sjå kva som er øverst oppe hehe. Tror ikkje det er så lurt.
Har ein stort hus så skjønner eg det kan vere godt med vaskehjelp, sjølv om eg ikkje kan sjå det for meg at eg hadde ahtt det. Ikkje før eg blir gammel og det er det jo 100 år til. Men eg har jo T eg da.
God helg til deg også. Takk han for klemmen. Du får ein stor ein i dag siden det er helga klem da. Tror den lukter av steikte knekkebrød da.

gretashobby

05.12.2014 kl.12:34

Hobbystua: HEi på deg vennen. Viss du lager desse sokkene, så hadde eg ville kuttet ut å strikket vridd rett på baksiden. Du skjønner når du ser oppskrifta. Eg kjem hvertfall ikkje til å gjere det neste gang. Mulig eg tar vanlig rett, men det vises ikkje så mye så eg syns det vart vekkaksta arbeide. Men det er opp til kvar enkelt.
Har skypa med knerten i dag og det snør på andre siden av fjorden også. Han fortalte mommo det på sin gode måte.
No bare slapper eg av medan steikovnen gjør sin del. Skal ut å skifte brett snart. Takk for det kjære du. Håper dere nyter helgen også. Er der noe julemarked som er kjekk å besøke før jul kanskje. Klem fra meg og eg er sikker på at T hilser også.

fjellgeitbundingen

05.12.2014 kl.16:56

Hei, fin fine sokker. Flink du er å bake, men kjedelig med ødelagt varmluft. Nei, nå må jeg hjelpe mannen. Ha en fin kveld. Klem

gretashobby

05.12.2014 kl.17:02

fjellgeitbundingen: Takk vennen. Ja det er det. Men eg gidd ikkje å kjøpe ny når resten av ovnen virker godt og vi skal flytte før eller senere. Ja da må du bare støtte opp når han treng det

malla

05.12.2014 kl.17:35

Kjempefine sokker. Tenkte at eg skulle strikke ferdig litt påbegynt eg også. Håper du får ei kjempefin adventshelg!

gretashobby

05.12.2014 kl.17:55

malla: Tusen takk. JA det er litt tida for det no. Skal i sofaen og strikke litt lagervare hehe. God adventshelg til deg også ute ved havet. klem

foreignerat50

05.12.2014 kl.18:06

Veldig fine mønsteret på sokkene dine. Det høres lett ut når du snakker om strikkingen din:)

Ja, ja. Jeg er ganske lat i dag etter arbeid. Skull trene, men jeg kommer meg ikke opp av sofaen. Hadde lest ferdig en roman på over 600 sider på 3 dager. Nå skal jeg pynte juletreet som vi fikk fra en mann som mannen min bruker å hjelpe til. Edel gran:)

akbhandy

05.12.2014 kl.18:57

Dette var flotte sokker. Også kan man jo variere i mange forskjellige farger. Krysser fingrene for at helsa blir raskt bedre. Ha en fin kveld. :-)

gretashobby

06.12.2014 kl.08:22

foreignerat50: Tusen takk vennen. Ja men det er jo det når man har holdt på ei stund. Sånn er det med heklingen din også vil eg tro.
Skjønner at det kan vere tungt etter ein lang dag på jobb og trene. Oisann, det hadde eg ikkje klart med min dysleksi.
Juletret bruker vi ikkje å pynte før nermere jul. HAr ikkje heilt bestemt meg for når det skal pyntest i år. Regner med det blir 4. søndag i advent i år. Vi har plast tre. Fint det og. HA ei flott helg

gretashobby

06.12.2014 kl.08:24

akbhandy: Tusen takk. Ja man kan få dei veldig forskjellig utifra kva farger man velger. Takk for det. Det er litt sånn denne årstiden og når både s
Bechtrewen og Sjøgrensen bestemmer seg for å blomstre, er det bare å lytte til kroppen.. Håper du får ei flott helg. Klem

mimouna

06.12.2014 kl.19:15

De ble fine! Likte fargesammensetningen, den var rolig og pen.

Tror jeg også må strikke sokker når jeg er ferdig med alt det andre. Kjekt med inspirasjon da, så bare fortsett med å poste sokker du. ;)

gretashobby

07.12.2014 kl.06:52

mimouna: Takk for det. JA syns det var to fine gråfarger sammen. JA det bør du. HAr du mye på planene? HAr oppfulgt ditt ønske i dag.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits