I går var den store knekkebrød dagen og litt strikking

God morgen god morgen. Da er det andre helga i advent og tida flyge frem mot jul. I går fikk eg laga knekkebrøda eg har savna. HAr gått i 14 dager og  grudd meg for å sette igang. Vanligvis er ikkje det noko problem, men når ein må ta så mye pauser, så er det styr. Men veldig glad det er gjort. Det vart 13 bokser med knekkebrød


Starta kl 9 og var klar til å ha dei siste i boksen kl 19.09. Det tok altså 10 timer. Skulle tru det var mye arbeide, men det er det egentlig ikkje. Problemet er at eg ikkje kan stå så lenge i gangen og stolen når ikkje langt nok opp til benken. Dermed så var eg litt rask med å bre utover massen på alle  bretta. Det igjen førte til at dei vart ulikt stekt. OG eg måtte ta ut og samle dei knekekbrøda som trengte ekstra steiking og tørking. Og ja det ble mange operasjoner. Men veldig deilig når eg var i mål. Dette er ca tre prsjoner da. EG kunne jo sjølvsagt ha laga berre ein. Som kanskje er normalt. Men eg er ikkje normal. No treng eg ikkje alge på lenge og eg veit kva eg skal gjere med noen av boksene. :)

Det vart jo tid til strikking innimellom da. For eg står jo ikkje å ser på når dei steiker. Strikket på både sokker og leggvarmere i går. I tillegg fikk  eg bestilt  garn til neste års første oppdrag. HAr fått inn bestilling til neste år også. Da da er eg fortsatt ikkje arbeidsledig. Og det er jo som kjent bra. Lediggang er jo rota til alt som er vondt, er det ikkje slik ?Og eg vil jo ikkje det. Så da må eg ha noko å gjere. Skal starte året med å strikke Marius :).

Når det er ein del ting som skal gjerast i heimen. Så liker eg å lage liste. Arbidsliste. T syns det var stressende før. Hvertfall når han stod på den lista også. Og det gjorde han jo. Men no syns han det er supert. Så i gårkveld og no før eg starta her skrev eg arbeidsliste før jul. Ein del av det som står der, er jo slikt som ein gjør heilt vanlig, men når ein først skriver liste så må alt med hehe. 

Det som står øverst på min del a v lista denne helga,  er å få laga til pakkene som skal sendes før jul og få dei i posten mandags morgen. Da skal dei vel kome frem til jul. Der står mye anna også. Men eg lærte igjen i går at eg får ikkje gjort så mye som eg vil i løpet av ein dag, så da er det vel bare å komme igang da. Ta masse pauser, ikkje stå og gå for mye. Bør ut og lufte emg i dag også. Tror dette blir ei litt travel og kjempe koselig helg. Nyt helgen dere også.

24 kommentarer

Åse Helen

06.12.2014 kl.07:58

Så flink du er som har bakt så mange knekkebrød :-) ja man må bare ta den tiden en trenger i forhold til hva man klarer.

Jeg har ligget i senga med influensa i mange dager nå og kjennes ikke ut som jeg blir for mye oppe i dag heller. Det ble omgjøring av planer og min mann bakte posekaker og var alene på barnebursdah i går. Den var på metro bowling og lekeland, så ungene styra og kosa seg og mat ble servert. Men jeg er likevel imponert over han :-)

Det med lister er jo veldig smart. Da kan man krysse av etter hvert og alt er under kontroll :-)

Håper du får en fin og god helg :-) klem

Ellbjørg Skinderhaug.

06.12.2014 kl.08:25

Du verden så mye godt knekkebrød !!! Hvor skaffer du deg boksene? Er det papp eller blikkbokser.

Får lyst til å bake. Har oppskrift fra min sønn som var flink med slik grovbakst.

Hos oss heter dette " fuglemat" vet du:-) ser du har leggvarmere på gang igjen--- no er "min Mariuskoleksjon" pakket og ferdig. Kjøpte en kilo Falkgarn i går. Ønske fra et barnebarn om en ensfarget genser. Nyttårsprosjekt. Det har du og ser jeg:-) bra vi holdes i gang. Elles er " selbustrikkpinnene " i gang med et par herrevotter fra den nye strikkeboka jeg fikk. Stas!!!!

gretashobby

06.12.2014 kl.08:27

Åse Helen: Takk for det. Ja ein må jo det, skal ein ikkje ødelegge seg sjølv.
Stakkars deg det er min store skrekk å få slike ting. Blir så dårlig og så liker ikkje kroppen å ligg for mye. MAsse masse god bedring til deg. Influensa er ikkje å spøke med så ta vare på deg sjølv.
Posekaker kva er det?. Det err flott gjort når han ikkje er vand med å ta seg av slikt. Godt å ha sike flotte menner.
Ja eg liker det. HAr kontrol og så er det jo kjekt å sjå at listene blir minre :)
Takk det samme til deg venne. Stor god bedring klem fra strikkeren din.
p.s. Sender sokkene på mandag er planen.

gretashobby

06.12.2014 kl.08:35

Ellbjørg Skinderhaug.: JA no har vi ei stund. Det er slike bokser ein kjøpe nøtter i løs vekt på matbutikken. T er så glad i pistjasjenøtter og eg kkjøper av og til balndingsnøtter. Og så tar vi vare på boksene. Supre til å servere poppkorn i når man har dei som liker det på besøk også.

Det er ikkje vaskleig å lage slike knekkebrød og dei er så gode. Mine er lavkarbo da men dei kan spises av alle og alle liker dem.

Ja, det har eg skjønt hehe. Ikkje alle hos deg som liker gorvt hehe.
Ja eg fann ein leggvarmer som var så vidt påbegynt i ufo korga, så dei skal ferdigstilles i helga håper eg. Var så flott det MArius settet så det blir nok ein hitt fra hos om får det. Falk garnet er supert. Så synd Dalegarn slutter å produsere det sjølv. Spennende å høre om det blir produsert seinere. Ja det er godt at vi har jobb neste år også. Skal nok lage mange flere selbuvotter eg og. Men no skal ufokorga gjøres tom og så skal eg strikke siste julegave neste uke, håper eg. Håper mønstra blir ferdig i helga.

Liv

06.12.2014 kl.08:43

God morgen. Et sånt arb. er godt når det er gjort. Det var den dagen liksom, men du fikk mye ut av den. Når du fikk strikka innimellom og, da er det jo helt greit.😀 Er kjekt å få oppdrag når det er det en vil ha. Du starter nok på ny frisk i nye året, fordi om det er en Marius...

Veldig lurt å ha arb.liste, for min del i alle fall. Eg har hatt det i mange år foran alle langhelger, ikkje ellers. Herlig følelse hver gang eg stryker ut noe som er utført.😊 Idag er det ikkje så mange plana, skal være fort gjort. Bra er det, mange tima med sport på TV'en.

Ha en finfin lørdag da. Klem.

Åse Helen

06.12.2014 kl.08:46

Det er sånn halvfabrikerte kaker fra Toro som man blander vann, egg og smør i før man steker de. Så enkelt at selv far kan klare det :-)

Da skal jeg sende deg adressen min på privaten :-)

gretashobby

06.12.2014 kl.08:56

Liv: Ja det er sant Liv. God morgen foresten. Ja, det var den dagen. No er eg kalr for ny dag :). JA eg må jo slappe av litt og det gjør eg jo best med pinner i hendene som du veit. Ja det er sant. Hvertfall når det er oppdrag ein vil ha. Ja da det gjør. Og dette er baremmarius så da går det veldig greit.
JA ikkje sant. Så kjekt da. Det har eg og. HAr det før sommeren også. Men dei to siste sommerene så har sommeren begynt før eg har ruke å laga dei. Det er så sant. Og så kan ein feire når lista er strøken ut.
Skal nok få med meg tv sporten tenker eg. Sjølv om eg kanskje ikkje sitter pal. Greit å ha i bakgrunnen også.
HA ein god lørdag min venn. eg skal no sjå på lista og sjå kva eg vil gjere først. klemmen

foreignerat50

06.12.2014 kl.08:57

Jeg må si at du er veldig tålmodig med all bakingen:)

Jeg baker bare som regel på arbeid. Kaffebrød som serveres til de eldre. Hjemme er det sjelden for jeg får nok kalorier på arbeid. Knekkebrød kjøper jeg ferdig bakt. He he

Ellers er det husvask som står for tur. Mulig jeg må bake kake likevel pga. jeg inviteterte mun svigemor til middag.

Har begynt med en ny bok i går kveld og lest til midnatt:)

Lykke til med dine gjøremål for dagen:)

gretashobby

06.12.2014 kl.08:57

Åse Helen: Ok, sånn å forstå. Trodde det var ein spesialitet for sandefjord hehe. Har svart deg og skreve litt til. Klem

gretashobby

06.12.2014 kl.09:00

foreignerat50: Tusen takk for det . Det var fint sagt. Knekkebrøda mine er sunne og nesten ikkje karobhydrater i. Så slike får ein ikkje kjøpt desverre. Derfor må eg lage dei sjølv.
Av og til er det jo greit med kake da. Ikkje slit deg ut no da.
Så kjekt å kunne kose seg masse emd å lese. Eg hører mest på lydbok, da får eg med emg alt.
Takk det samme til deg skjønne lille venn. klem

foreignerat50

06.12.2014 kl.09:03

Jeg kunne tenke meg at knekke brødene dine er gode. Og det er sunt. Kjøpe av og til hjemmebakt knekkebrød:)

Jeg lytter også av og til på lydbøker når f.eks jeg holder på å lage kort:)

To fluer i en smekk. Ja, jeg tror vi er likedan. Kan ikke sitte med hendene på fanget:)

fruensvilje

06.12.2014 kl.09:05

Så deilig da,lenge siden jeg lagde slike knekkebrød :)) hmmmm burde kanskje prøve igjen jeg også.

Tror jammen jeg burde hatt en arbeidsliste jeg også hi hi,har litt lett for å bare sitte still og fundere på hva eg skal finne på i dag,mye blir jo gjort ,men det kunne vært så mye mer om jeg kom meg igang :)

Håper du får en fin helg selv om att du skal gjøre en del,vi skal på handel etterpå er det kaffe hos yngste sønn så her blir lite gjort i dag

gretashobby

06.12.2014 kl.09:12

foreignerat50: Det er dei. Og veldig gode hehe. SKryte sjølv. Vi har alltid nesten ei god lydbok på når vi kjører langt med bil. Da går kjøreturen så mye fortere.
Det er sant. Det er ikkje mulig

gretashobby

06.12.2014 kl.09:15

fruensvilje: Veldig deilig. Det burde du. Du gjør det jo fort du.
Lag deg liste du så får du gjort det som skal gjøres. Mena v og til er det jo greit å bare ikkje gjøre noe, kanskje.
Eg skal gjøre litt, men skal ikkje gjøre mer enn eg kan uten å trigge kroppen og sykdommer. Så får eg gjort det eg klarer.
Høres ut som ein fin dag hos deg også. Kjekt med både handling og kaffi besøk. Jobbe kan du gjøre neste uke.

Liv T gjesdal

06.12.2014 kl.11:54

God lørdags morgen.Nå vil jeg og skrive liste er litt lettere å gjøre tingene da,Må ta og bake knekkebrød jeg og ,Jeg lager ikke julekaker lenger for det er jo nesten bare jeg som spiser de og det er ikke bra,Hadde en travel men kjekk kveld igår.Fåår mye skryt av gjestene og det er alltid koselig.Ellers skal eg fly til Oslo imorgentidlig og ta båt fra Oslo til Kiel,Kommer hjem på tirsdag.Gleder meg veldig til turen.Må nok ha med strikketøy.Ha en glimrende dag Kjære Greta og ikke gjør for mye,men tenk på helsen din,Den er viktig.Goe adventsklem

annebe

06.12.2014 kl.12:18

De så gode ut ..bakte veldig ofte knekkebrød en periode..men nå er det faktisk lenge siden, får lage en porsjon før jul :)

I år har jeg ingen pakker å sende og det er litt deilig å slippe å tenke på det:)

Jeg kan ofte skrive lister for hva jeg skal gjøre, men jeg husker aldri å se på lista..men det jeg har skrevet ned husker jeg som regel bedre da...så det har noe for seg alikevel..Klem<3

gretashobby

06.12.2014 kl.12:18

Liv T gjesdal: God formiddag kjære tuppa luppa mi :). Lurt med liste. Blir ikkje så mye som blir strøke ut i dag, så eg skal orke litt i morra også. Men litt blir det. No er karamellene kokt, så får eg passe dei slik at eg kan dele dem i rett tid. Badet har vi tatt sammen, T mest.
Veldig greit å ha gode knekkebrød ja. Da kan man spise det som kake nesten med smør på
God tur til Kiels og Oslo elelr omvendt. Kose deg masse masse. Strikketøyet å du ta med ja. Stor god tur klem til deg Liv'en.

gretashobby

06.12.2014 kl.12:24

annebe: Dei er gode. Det må du prøve å få til vennen. HAr alltid mye pakker å sende eg. Sjølv om eg har aliert meg med mange som kjøper for meg i år.
Har lista liggende fremme som skremsel og rot eg da. Så da må ting bare gjøres hehe. No kan eg stryke noen få ting og litt mer seianre i dag. HAr vore flink å brukt stolen min i dag, så Da bruker eg ikkje opp føttene så mye håper eg.
Kos dere resten av dagen. DU har vel fått snø tenker eg. Klem fra karamellkokeren. <3

Hobbystua

06.12.2014 kl.13:44

God lørdag Greta:-) Ja selv om du brukte mange timer med bakingen i går så har du da fått laget mange og det er helt greit og ta tiden til hjelp når kroppen ikke klarer så mye om gangen. En trenger ikke og stresse og mase for og rekke alt eller gjøre for mye. Men at du får postet pakker nå er nok det lureste og gjøre ,,for i disse dager kan det ta tid:-) Håper du får en fortsatt fin helg og så må du lytte til kroppen kjære deg. Hils masse til T og kos Dere:-)

gretashobby

06.12.2014 kl.17:58

Hobbystua: God lørdag ettermiddag MArianne. HAr gjort litt mye i dag og. Så i morra blir det rolig tror eg. Eg klarer visst ikkje heilt å lytte til kor sliten eg er og slikt. Så no får eg ikkje lov til å gjøre mye morra. Vi får no sjø hehe. Eg vil no liksom berre bli ferdig med det eg skal gjere. Kokt litt karameller i dag. Det blir nok ein elelr to porsjoner med karamelelr neste uke også. Flere som vil ha. Pakkene er klare til å sendes mandag. Og andre gaver er også innpakka, så litt ahr eg gjort ja.
Når eg blir voksen skal eg lære emg å lytte til kroppen, no skale g kvile restena v kvelden. Klem fra ei sliten dame, som ikkje er så veldig gammel.

mimouna

06.12.2014 kl.19:11

Lurt å ta en rolig dag etter sånne aktiviteter, men deilig å bokstavelig talt ha alle knekkebrødene i boks. :)

Du får gjort mye, og er flink til å organisere og prioritere. Smart å lage seg en liste, da blir ikke noe glemt. Og så er det en god følelse å kunne stryke ut alt som er gjort.

Håper du får en avslappende lørdagskveld! *klem*

Oldemorbloggen

06.12.2014 kl.19:37

Det er ikkje rart du kvidde deg til slikt storarbeid. Eg har nesten ete opp andre ladning av T sine gode rundstykker og må nok lage nye. Det med lister er lurt, ma'en skriv slike, men heldigvis står ikkje eg på hans liste.

gretashobby

07.12.2014 kl.06:51

mimouna: HAdde det bare blitt ein rolig dag så. Men eg tok ingen kviledag eg. Det får eg svi for no hehe. Ein har det so ein gjer det til, så bestemor. OG det hadde ho rett i.
JA det er sart, men også usmart. For når eg har liste, vil eg bli feridg med alt som står på lista fort. Det hadde eg glemt. Var deilig å kunne sitte å stryke ut ting i dag da. Må innrømme det. Var eit par tre ting att som eg hadde lyst å få gjjort i helga, men vi får sjå.

gretashobby

07.12.2014 kl.06:56

Oldemorbloggen: Men no har eg knekekbrød lenge. Så kjekt at du/dere falt for rundstykkene til T. Fikk nystekte slike i går efta eg. Det er både lurt og ikkje lurt. Ein får gjort alt ein vil, men eg har ein tendens til å gjere meir enne g bør når eg har dei. Skal lære når eg blir voksen hehe.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits