Kveldstrikking skal tømme ufokorga før jul. klarer eg det?

God morgen mine venner. Syns det er så kjekt å starte dagen med å skrive til dere. Har fått det heilt i Blodet. Står opp og får igang varmen, lager kaffi og frokost og gjør litt andre morgen aktiviteter. Så er det klart for frokost og ein liten samtale med dere. Så kjekt atte. 

Ikkje alltid eg har noko serlig å snakke om, men da får man bare småprate litt da, som eg gjer no. I kveld skal det bli stormfult her, men det skal det visst bli heilt østover også. Regner med at det som vanlig blir verst her. Bør vel ha opplada alle duppeditter i tilfelle strømmen går. Håper det ikkje skjer, men vi har blitt vand med at det kan skje på  denne tida. 

Over til uforkorga. 


Dette er det som eg ahr tenkt å prøve å få ferdig på kveldene før jul. HEr er ein liten genser,( kan ta tid), kjøkkenklut, barenhagevotter, lite sjal. HVertfall tre av tinga skulle vel bli  ferdig om eg ikkje  sovner for tidlig på kveldene. Det er sjalet som ligg i sofaen no, så det blir i hvert fall ferdig. Vill eg så får eg alt ferdig. Og når alt er ferdig, kan eg finne frem nye nøster og starte på eit nytt strikk kvar kveld frem til nyttår. Høres ikkje det kjekt ut? hihi. Vi får sjå. Kom godt igang med .... i går. Vel eg strikka 20 omganger, viss det kan kallest godt i gang. T har fått beskjed om å forandre eit par tre ting på diagrammet. et er eit produkt som blir til underveis på ein måte, men no tror eg at.... er rett. Så får vi sjå kva vi gjer med resten. 

Nei dette er kjedelig for dere, som ikkje veit kva eg snakekr om. Eg skal heller holde det for meg sjølv frem til jul. I dag skal eg i tillegg til å strikke igjen lage karameller. For no har eg fått bestillinger på det også. :). Blir det vellykka så legger eg ut den rette linken og bilder i morra. Dei er så gode og så farlige. Når dei er akkurat passelig kokt vel å merke. Det er stor forskejll på  det. Så eg håper eg treff i dag da. Ellers ingen store planer utenom det vanlige. I hus og heim. KAnskje ein liten spasertur, men det kjem and på kva tid stormen kjem og tilstanden etter karamellekokinga. Altså om eg er flink å bruke stolen på kjlkkenet eller ikkje. Nyt dagen og livet. 

24 kommentarer

fruensvilje

09.12.2014 kl.08:14

God morgen.Rekner med att det som ligg i korga ikke er julegaver,så om du ikke rekker alt,ja da får du ta det etterhvert da hi hi,ferdig blir du en dag uansett.

Kjekt å begynne på noe nytt ja,men ikke en full korg :)

Jeg prøver og feiler på kjøkkenet,fikk gode tykklefser i går kveld,men ikke fine nok så i dag er det et nytt forsøk :)prøver på nytt med noen rugbrød også,lagde 2 på søndag,dei er gode men gruelig harde skorper,håper det blir bedre i dag :)) prøver om jeg greier å trylle frem et brød min svoger også kan spise :)) og det er virkelig ikke lett.Men men no har eg spist skalken på et av dei harde med syltaflesk på og det var virkelig godt da:)) så blir det litt strikking innimellom .

Ønsker deg en god dag og kos deg med hemmeligheten :)

gretashobby

09.12.2014 kl.08:24

fruensvilje: Det er sant, det er ikkje julegaver. Men eg har ikkje lov (av meg jølv) til å starte på noko nytt, uten at desse er oppstrikka. Bortsettt fra besillinger og gaver altså. Men det gjør eg jo på dagen.
Jo da ei full korg er spennende det. For da veit du ganske snart ikkje kva som ligg nederst. Da snur eg innholdet og begynner fra bunnen hihi. Barnslig, ja.
Ikkje fine nok, hm. Det har vel ikkje noko å sei vel?.
Du har ting du prøver deg på du også skjønner eg. Høres gode ut dei brøda da. skal kan vere godt det.
Fin dag til deg og med alle dine gjøremål

Åse Helen

09.12.2014 kl.08:43

God morgen :-)

Småprating er hyggelig det :-) jeg skjønner godt at det kan bli en god vane du gleder deg til å legge ut innlegg her. Det er jo så koselig å "prate" med folk her inne som man ikke treffer ellers. Jeg har ikke kommet inn i den vanen enda, og det er ikke hver dag jeg kommer meg inn på blogg heller, men når jeg først er her er det veldig hyggelig :-)

Karameller er jo så godt :-) men ikke helt enkle å få myke. Du får kose deg med strikking og karamell laging i dag :-) klem fra meg.

gretashobby

09.12.2014 kl.08:58

Åse Helen: Ja det er det heilt klart. Eg er jo så heldig at eg har møtt flere av dem i det virkelig liv og eg. Og noen ahr blitt nære venner, andre meir perifere. Slik som andre steder. Men det er så kjekt å starte dagen her inne.
Du har ein jobb å gå til du, så da kan du jo ikkje rekke det slik som eg som"bare" går heime.
Enten så blir dei for mjuke elelr for harde. Men desse skal bli perfekt hehe. Takk det samme klem

Liv

09.12.2014 kl.09:05

God morgen! Først tar vi for oss været. Hehe. Vinden er meldt fra syd, det betyr at vi ikkje merka noe til den. Dreier det litt, så sjølsagt..Men, foreløpig høres det lovande ut for vår del, blir kysten og fjella som får pryl. Nå lærte du det.😃 Vi får heie på deg og UFO'ane. Blir bra det hvis de blir ferdig iår.

Karameller er godt, dine var kjempegode. Ikkje sikkert eg lager noe mer før jul, men de smaker nok vel så godt etter jul. 😊 Nå får eg komme igang med dagen, starter med Sopp-pate'en.

Ha en fin dag du og. Klem.

gretashobby

09.12.2014 kl.09:09

Liv: God morgen. JA det stemmer, det hadde eg glemt. Så bra da. Da satser vi på at den ikkje snur på retninga.
Dei skal bli ferdig i år. Om eg ikkje sovner for tidlig kvar kveld da hehe.
Karamellene er god. Desse håper eg skal bli litt mjukere enn dei du fikk smake av. Ha ein fin dag og gleder meg til å høre korleis patè en smakte. Klem fra karamell kokeren

Ellbjørg Skinderhaug.

09.12.2014 kl.09:21

BordKalenderen min sier: 9. Desember- "kommunikasjon blir forsterket når du begynner å bruke øynene dine"

(Fikk en " vennekalender" på dagen min). Du kommuniserer med flere av oss før mange har fått øyne om morgenen,men no har dagen startet på Trønderkysten også. I dag er det kjeksbakst hos meg. Masse små tynne kjeks som legges to sammen med delfiafeitt/ melis/ sitrondråperfyll mellom. Disse og riflekjeks må på plass. Deler med ene datter. Hun kjevler minst mulig. Lett snødryss-- glatte veier.

lulltove

09.12.2014 kl.09:29

Sitter her og venter på stormen vi også. Kommer nok først til dere, her ventes den til kvelden. Liker ruskevær så lenge ingen blir skadet, så jeg gleder meg litt. Veldig fine farger på strikketøyene dine. De passer sammen :) Har du noe spennende på gang? Adventsklem til deg fra meg :)

foreignerat50

09.12.2014 kl.09:35

Det er betryggende godt når man bor i Norge når sterke stormer kommer i forhold til hjemlandet mitt. Og vi er så heldig som bor her og kan nyte dagen inne huset når det stormer ute.

Ellers, du får kose deg med strikkingen. Det høres veldig mye for meg, men det går vel fort for deg som har det i fingrene.

Ja, karameller er godt, Fikk smake det på julemessen. En har laget og solgte der. Du minnet meg og å kose nå med karamellen jeg kjøpte. Din er sikkert god:)

Ha en fin fin dag min venn.

strikkogtov

09.12.2014 kl.09:37

Heia, heia, tenkte jeg da jeg så overskrifta. Vet jo at du får strikketøy unna en fart, så dette går bra. Ha en fin dag mellom fjella :)

Marit Stokka

09.12.2014 kl.10:05

Lykke til med ufokorgen og karamellene. Her er det meldt storm til kvelden.

Ha en fin dag.

mimouna

09.12.2014 kl.11:06

Koselig med litt småprat om morgenen. Og kjekt å ha en fast rutine når man står opp. Her går det i te og avislesing.

En fin haug det der. Og det er kjekt å få unna alt som ligger og venter, da kan man starte på noe nytt og morsomt. (Selv om jeg får panikk hvis alt plutselig er ferdig. Man MÅ jo ha minst to strikketøy å veksle mellom. Ett til TV-titting og ett som krever mer konsentrasjon.)

Litt spennende med det hemmelige strikketøyet ditt da. Vi får være nysgjerrige en stund til. Så kommer det vel en avsløring etterhvert.

De karamellene dine høres farlige ut. Og veldig gode. :)

gretashobby

09.12.2014 kl.13:08

Ellbjørg Skinderhaug.: Det var godt sagt du. I dag var eg da ikkje tidlig oppe. 6.45 er seint det :). Men egentlig tidlig nok hehe.
Høyres godt ut med slike kjekt. Det blir ikkje bakt meir her no, vil eg tro. Ikkje av meg hvertfall. T lager nok undstykker enten no eller ferske i jula.
No er det bare strikk her resten av dagen. Lykke til med all bakst

gretashobby

09.12.2014 kl.13:10

lulltove: Fikk vite av ei innfødd i bygda at kjem vinden som dei har lovd, så merker vi berre nedbøren, ikkje vinden. Fjorden og fjella skjermer for vinden. Spent på om det er rett. Greit med dårlig ver når ein kan vere inne og ikkje det tar strømmen.
Ja det gjer dei kanskje hehe. Ja eg ahr noe veldig spennende på gang. Det er julegave som T har laga diagrm til og eg strikker. Så du får vente til etter den 24. med å få sjå det. Er gøy og veldig tidkrevende å lage. Stor adventsklem til deg også <3

gretashobby

09.12.2014 kl.13:15

foreignerat50: ja vi er heldige vi som bor i Norge. Svigerinna mi som er fra Filipinene kommer fra ein heilt anna kant enn der uveret er. Dei har bygd seg eit digert hus dei skal bo i ganske snart. Flytter nestte år tror eg. Men det er i et rike delen av landet har eg skjjønt.
Dei er knallgode. Skal elgge ut oppskrift i morra. For dei er best. HAr testet ut flere oppskriter og alndet på ei eiga. Ha ein flott dag vennen. Klem

gretashobby

09.12.2014 kl.13:16

strikkogtov: Hehe. Takk for det. Må klare det no når eg går så sterkt ut. Takk for det. Her mellom fjella venter vi uver, men vinden kjem kanskje ikkje inn fjorden her. Nyt dagen du også

gretashobby

09.12.2014 kl.13:20

Marit Stokka: Takk for det. Karamellene er i boks og dei vart perekt denne gangen og farlig gode. Ufokorga får vi sjå kossen det går emd. Her og er det meldt storm, men tror at fjorden går rett veg. Da blir det bare nedbøren vi får
Fin dag til deg også. HAr lagra bloggen din.

gretashobby

09.12.2014 kl.13:25

mimouna: JA det syns eg også. Faste rutiner er veldig kjekt å ha ja. JA tenkte at no måtte eg få unna desse. JA gleder meg til å starte på alt eg har lyst til å strikke. KAsnkje eg berrekan strikke gøy strikk i jula hehe
JA det er sant. Men eg tror ikkje det blir noe problem. Da får man berre elgge påå to strikk i løpet av eit par timer da. Så ordner det seg.
Dere får bare vere nysjerrige ja. Tror det blir bra. Men veldig tidkrevende og trenger masse konsentrasjon. HAr hatt 6 nøster på ein omgang ei stund. Akkurat no er det berre tre.
Dei er farlige og veldig gode. Men dei vart best dei eg lagde i dag. HAr laga 3 prosjoner før også . Ha ein flott dag

annebe

09.12.2014 kl.14:22

God ettermiddag får jeg si :) Sjelden jeg er innom bloggen på morran for begynner jeg med det, får jeg ofte ikke kommet i gang med det jeg skal...så jeg ordner først litt og SÅ ser jeg innom bloggen...

Greit du har litt strikketøy i tilfelle du blir innesperret av stormen i dagesvis...nei da det blir vel ikke så ille får en håpe..

Har veldig lyst til å få til ei lita ruslerunde i dag jeg også..men får se etter middag..

Klem fra meg<3

gretashobby

09.12.2014 kl.17:44

annebe: God kveld. Vi har kvar våre rutiner vi da :). Bare du kommer innom så er det greit det hehe.
Greit å ha strikketøy uansett ver da. Men no blir det visst ikkje noe serlig vind her, for vinden kjem fra sør og da er vi godt skjerma her mellom fjella.
Vi var ein liten tur, men det var så surt og min kjære har fått kink i ryggen, så da ble det ikkje lange turen. Kos deg med det du vil i kveld. Og spar krefter. klem <3

Oddbjørg

09.12.2014 kl.18:06

Reknar med du greier mange UFOar før jul. Du imponerer meg heile tida!

Gjekk det bra med karamellane? Her i huset er det stort sett gjærbakst ungdomen ønskjer seg når dei kjem på juleferie, så eg må nok snart svinga meg rundt.

Kos deg utover kvelden med ein UFO!

gretashobby

09.12.2014 kl.18:09

Oddbjørg: Det var hyggelig sagt. Håper du ahr rett.
Det gjekk veldig bra med karamellene. Det er ikkje så mange sortene her i jula heller. Gjærbakst er det T som står for. Blir nok litt ferskt i jula tenker eg.
Takk det skal eg. Skal i sofaen no. Kelm

Hobbystua

10.12.2014 kl.00:14

God kveld får jeg si da som nå sitter i stua og hører vinden uler og knaker i både vegger og vinduer. Rett og slett uhyggelig. Du har dine rutiner med blogg på morgenen og jeg tar lokalavisen og kaffen min og ser på frokost-tv. Så data blir det heller utover dagen og gjerne litt sent på kvelden. Men jeg tror du vil klare og få ferdig mye av påbegynte strikk du har i kurven din og blir sikkert godt og få bukt på det for snart så legger du sikkert opp flere strikk igjen "kjenner jeg deg rett". :-))

gretashobby

10.12.2014 kl.07:55

Hobbystua: God morgen. Det var da natt da du postet dette. Eg var lenge oppe i går. Men du postt dette godt over ein time etterpå hehe.
skjønner at det var vanskelig å sove. Vi var godt skjerma her mellom fjella, merka ikkje vinden i det heile tatt. Regnet godt da eg var oppe kl 02, men det var nesten ikkje vind. Rette retning for oss mellom fjella.
Eg tar kaffi, frokost, enten nyheter eller frokost tv og blogg samtidig. Multitasker hehe. Tre av tinga blir garantert ferdig. Spørs på den 4. men det er noen kvelder att enno.
Gleder meg til å starte på noe nytt ja.
I dag blir det stort sett dagstrikket. Ingen planer om å forlate leiligheta. Ha ein flott dag og håper at vinden har gitt seg og at det ikkje var ditt tak som dro sin veg. Klem fra meg

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits