Kokte karameller i går, og desse vart nyyyydelige.

I går vart det atter ein stor karamelle kokingsdag og no fann eg ut av den gamle oppskrifta. Desse vart berre nydelige. 


Dette vart gode karameller. Eg har no prøvd meg frem og dette er bilde av porsjon nr  4. !. porsjon i går. Lagde ein til etterpå. Vil du ha oppskrifta sei du, ja det skal du få. ca 50 g marg ellerr smør. knapt 2 dl lys sirup, knapt 2 dl sukker og ein liten pakke  fløte. Kok opp og rør godt og la  det koke passe passe varme til det tykner og du kan ta ei t-skje fra massen putte det i eit glass iskaldt vann og ettter litt kan rulle det sammen til ei kule. Tida det tar kan eg ikkje sei. Dette må ein prøve seg frem på. Det skal koke passelig. Ikkje for lite og ikkje for sakte. Eg bruker ei vid litt stor emaljert kasserolle. Slik at det kan koke litt uten at det koker over. Min min ovn har eg det på stille 3 når det har fått kokot skikkelig opp.

Det finnes eit utal oppskrifter på nettet. OG alle blir gode, men for å få rette konsistensen uten at det må koke for lenge, må ein ha rett oppskrift. Denne er min og nøye utprøvd. Det som er så greit med karamellekoking, er at du kan strikke litt innimellom røringa. For ein må rør litt innimellom. Da rører eg alltid til all kokingen er heilt stoppa nesten. Eg strikket eit par omganger, rørte og strikka eit par omganger.


Her koker det godt :)

 Når massen er ferdig kokt, tømmer eg den over i ei ildfastkledd form


Den satte eg ut på verandaen som i går hadde perfekt kjøleskaps tempratur. Har heldigvis tak over litt av verandaen. No må dei  passes på, for masse skal bli kald, og stiv men ikkje heilt stiv. For no skal dei deles opp. Skulle sjølvsagt stått og delt dem opp i like biter. Men det kan eg ikkje. Så eg satte meg ved spisebordet, hadde dekt til med papir og klippet opp først remser, så enkelt karameller. Du ser dei på første bilde. Eg kokte altså ein porsjon til. Den eine porsjonen i går vart henta i går. Fikk eit spørsmål om eg kunne koke til ei vennine og det gjorde eg da sjølvsagt. Har kokt 3 porsjoner før. Så da har eg 4 porsjoner att. Men det ahr eg ikkje. Noen får karameller til jul. Og noen flere får det også. :). Så skal vi har resten sjølv. KAsnkje koker eg flere også. Vi får sjå. Dei  er veldige gode og veldig  farlige. 


Her er fra ein anna porsjon. Og dette er ei oppskrift eg prøvde fra nettet. Den var det for mye smør i. Det kan man sjå. Veldig gode men ikkje så lekkre. Desse er det flere som får litt av til jul. 

Her er eit bilde av dei karaemellene er har att for  øyeblikket


I plast boksene er det noen av dei med mye smør i og så noen som var gode men litt harde. Dei er dekket med sjokolade. Men dei aller beste er altså dei som både er passe konsistens, ser finest ut og smaker godt. Alle smaker godt. Men dei siste har alt. Bortsett fra sjokolade utenpå. Det orker eg ikkje å få til. 

Resten av dagen ble det strikking. Det går fremover, men veldig sakte. For øyeblikket har eg 8 nøster på omgangen. Strikker frem og tilbake, for å  ikkje få med for amnge tråder rundt. Litt frustrerende, tidkrevende, spennde, irriterende og veldig morsomt å lage. Hehe. 

I dag blir  det strikking og tv titting. Men blir nok mewt å sjå på  strikket, med tv som bakgrunns støy hehe. Må få med meg Nobel pris utdelingen. Kva skal du gjere i dag

23 kommentarer

Oldemorbloggen

10.12.2014 kl.08:15

Dei såg gode ut. Eg elskar karamellar, men dei må vera knall harde, dei mjuke syns eg ikkje om. Her kan det bli mykje godt arbeid for tannlegane rundt deg og dine. Eg har ingen planar for dagen i dag, får ta det som det kjem. :-))

Liv

10.12.2014 kl.08:21

Morn! Nam nam. Såg veldig godt ut dette. Eg har jo smakt, av ei tidligare "koke", og godt var det.

Ka i all verden du holder på med med 8 ulike farga, det skal bli spennande å få sjå når vi har runda jula. Makan! 😀Høres ut som noe terror-greier T. har laga til deg.😃

Ruskevær idag. Må på handel, og heldigvis blir eg frakta begge veger. Kan bli masse nedbør siden det er meldt utrygt for torden.

Da får du ha en fin innedag, med det "forferdelige" strikket ditt. 😃 Klem.

fruensvilje

10.12.2014 kl.08:24

Dette var fristande :))utseende kan ha litt å si,men smaken er viktigst,kanskje eg prøver meg på karameller en vakker dag eg også :)) men da må eg på butikken først hi hi.

Ditt hemmelige strikketøy høres helt unikt ut,men 8 nøster var vel mye for meg :) lykke til med dagens jobb og kos deg

gretashobby

10.12.2014 kl.08:24

Oldemorbloggen: Dei er kjempegode. Da får du koke dei litt ekstra godt da, så får du dei knallharde. Greit med dager som blir til av seg sjølv også. Kos deg med den dagen.

gretashobby

10.12.2014 kl.08:28

Liv: JA, dei er farlig gode. Skulle fordele noen i eit par bokser no, og måtte stlsette emg for ikkje å ta ein bit.
Det er ikkje 8 ulike farger men eg må ha 8 ulike nøster hehe. Må jo bli bra no, siden eg sei så mye om det på forhånd. JA det er litt terror. Men han kan ikkje alt om strikking, men både eg og han lærer av dette.
Greit med privat sjåfør da. Når du må på handel i dag også. Kjekt det når dattra kan kjøre. Koser dere da tror eg. Såg ikkje verre ut i forgårs hvertfall. Klem

gretashobby

10.12.2014 kl.08:30

fruensvilje: Du rekker det før jul. Tenker du prøver eg. Ikkje noe blir uprøvd hos deg. Fristende er dei ja. Må virkelig ta meg på tak når eg er i kjøleskapet så eg ikkje tar noen bare sånn i forbifarten.
Akkurat dette mønsteret tviler eg på at du strikker, men med litt forandring kan du nok lage det du også :)

Øygunn

10.12.2014 kl.09:38

Tusen takk❤️

Liv T gjesdal

10.12.2014 kl.10:12

Hei Hei,Ja nå er eg tilbake,Hadde en flott tur men ble plaget med en vond fot som heldigvis ser ut til å bli bedre nå.Strikket ingenting på turen og det var nok bra for jeg slet med vondt i skulderen så jeg måtte ta noe smertestillende men er bedre i både fot å nakke,Må si de karamellene så knallgoe ut.er sikker på at de er det og.Lurer på hva du strikker på.Uff her kom første snø sludd i dag.Ønsker deg en fortreffelig fin dag og kos deg med strikkingen.Goe klem

lulltove

10.12.2014 kl.10:34

Karameller er nydelig- deilig :) Desverre bare jeg som liker de hjemme hos oss, og jeg har ikke godt av dem...... Husker at vi lagde det ofte som barn. Nå er jeg veldig spent på å se prosjektet deres :) Ha en fin dag videre!

Lillemor

10.12.2014 kl.10:55

God dag vennen :-) Synes jeg ser at du har surra deg inn i 8 garnnøster og tygger karameller i dag ;-) Takk for oppskriften forresten, hadde tenkt å spørre om å få den, men du er nok tankeleser, he he. Nå har jeg dekket bordet til min kjære og kompisene, de kommer til lunch, jeg hadde jo jentelunch i går. Jeg skal kjøre på et kjøpesenter og bare rusle rundt å titte, kan jo hende jeg finner noe, så da tar jeg bilen min. Vi har hver vår, men jeg nekter å selge min, jeg kjøpte ny i 2012 :-) Du skal se vi kan få til et møte når du er her øst til sommen, jeg kjører hvor som helst. Rett over nyttår reiser vi til sol og varme, som i fjor, blir januar og hele februar iallfal. Ha en fin dag mellom fjellene og kos deg. Gode klemmer på vei fra øst til vest <3<3

gretashobby

10.12.2014 kl.12:21

Øygunn: Bare hyggelig kjære venn <3

gretashobby

10.12.2014 kl.12:24

Liv T gjesdal: Velkommen heim. Håper du kommer deg fort i foten. Er ikkje kejkt når ein er fotalaus. Du da må ikkje dra på tur og få vondt over alt. Smertestillende er noe eg bruker konstant desverre om vinteren da.
Dei er det. Dei er veldig veldig gode. Farlige rett og slett. Det lurer u nok på ja. Håper eg får det til, siden eg snakker så masse om det. Blir tøft om eg får det til.
Koser meg med fredspris programmene og strikking. Veldig viktig pris i år. Klem

gretashobby

10.12.2014 kl.12:26

lulltove: Det er det. Så synd da at det ikkje er andre i din familie som liker det. Tror ikkje dei ahr smakt desse. Da hadde dei likt det hehe. Håper eg ikkje har gjort noe dumt med å skrive så mye om ... Tenk om eg ikkje får det til. Fin dag til deg også kjære søte deg

gretashobby

10.12.2014 kl.12:48

Lillemor: God formiddag vennen. Det gjer du vel hehe. Dette er så spennende og irriterende og ja. Det ahr alt i seg. Og så er fallhøyden så stor siden eg har skreve så masse om det.
Bare hyggelig du. Måtte dele den, siden den er godt utprøvd.
Jente lunch og gutte lunch. ere koser dere virkelig i pensjonist tilverelsen skjønner eg.
Har god økonomi og mange muligheter til å nyte denne tida. Det er supert.
Vi får sjå om vi får til noe i somer. Godt at du er kjørbar. Da kan jo du kjøre til Tønsberg da. Lettere å møtest da. Bryggen er ein fin arena. Men det er lenge til så det får vi kome tilbake til.
Takk trenger ein klem i dag. Sjølv om vi ikkje har uver her inne, så er det lavtrykk og det kjenner kroppen i dag. Klem fra ei som kose/sliter med alle nøsta sine.

Kamilla Haaland

10.12.2014 kl.13:56

så godt ut :)

foreignerat50

10.12.2014 kl.15:22

Jeg må beundre deg for alt jobben:)

Etter at jeg har vært på arbeid, det eneste jeg vil er å ta middagshvil og lese etterpå:)

Jeg kjøper ferdig isteden:)

Lykke til med alt:)

Åse Helen

10.12.2014 kl.15:46

Takk for oppskrift :-) karameller er farlig gode og vanskelig å holde seg unna. Så disse tror jeg at jeg må vente med til helt inntil julaften. Du har jammen meg laget mye karameller da :-)

I dag har jeg vært på jobb og nå står middagen til koking her. Etterpå blir det litt baking :-)

Ha en fin fin ettermiddag min strikkeglade venn :-)

gretashobby

10.12.2014 kl.16:38

Kamilla Haaland: Takk dei er gode .9

gretashobby

10.12.2014 kl.16:39

foreignerat50: Men du skjønne lille venn, eg går ikkje på jobb eg. Så da rekker eg jo masse uten å gjøre noen ting. Dei ferdige er ikkje så gode skjønner du hehe. Takk for det. HA ein flott kveld vennen.

gretashobby

10.12.2014 kl.16:43

Åse Helen: Bare hyggelig. Måtte dele denne da den etter mitt syn er perfekt. Neida, du kan bare lage ny prodjon. Eg ahr laga mange. Ja det ahr eg men det er magne som vil ha og fleire som får. .)
Flink du som går på jobb. Slikt driver ikkje eg med lengre hehe. Berre lat eg. Ikkje slit deg ut no da. Kos deg også på kvelden. Klem til min venn i Sandefjord

foreignerat50

10.12.2014 kl.17:01

Ja, det er sant:) hjemmelaget er best:)

mimouna

12.12.2014 kl.16:27

Viktig med rett oppskrift, ja. Og veldig greit at alle ble gode. Jeg er også glad i matlaging med innlagte strikkepauser, så litt røring og et par omganger på spøtet høres perfekt ut!

gretashobby

12.12.2014 kl.17:53

mimouna: Det er viktig ja. Synd eg ikkje fann den perfekte oppskrifta i første forsøk. No har det blitt mange mange. Skikkelig kombinasjon det. I dag har det ikkje blitt mye strikking, men kveldsstrikking skal det bli.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits