Ein kjøkkenklut fant vegen opp fra restekorga.

God 3.dje søndag i advent. Sitter og ser utover ei nesten heilt ferdig julepynta leilighet. Skulle bare prøve å sette saman juletreet i går. For det var nytt og med lys og vi hadde ikkje pakka det opp  før. Det var så fint og  det passa så godt, at det står der enno. HAr ikkje fått pynt på  seg da. Men det spørs om den kroken av stua ikkje blir  ferdig i dag. HAr lyst hvertfall.

Det kom eit tynt lag med snø i går, og det ligger der enno. Spennende om det ligger hele dagen. Var hvertfall så pass masse at ungene lengre fremme i bygda, der det er litt mer snø og kaldere, var te å akte i går  kveld. Vi var på ein liten "rånetur" før vi  lagde middag:)


Denne kjøkkenkluten kom opp av restekurven/ufokurven i går kveld og fikk dei siste omgangene unnagjort. Den er i mitt nye yndlings garn til kluter. Bommuls garn fra søstrene Green. Det perfekte bommuls garn til å strikke av og til å tørke kjøkkenbenken med. Eg må få tak i meir  av det garnet. Noen som tar på seg oppdraget å kjøpe noen nøster for meg å sende før jul?Har ingen søstrene Green butikk i nerleiken. 

No er det bare ein ting att i kurven. Den tar lang tid å få ferdig, så da spørs det om eg kanskje får lov av meg sjølv til å starte på noe nytt. Får sjå. I dag blir  det bare strikka på julegava. For no er den krevende biten ferdig. Det andre eg tror eg må gjere i dag er å koke enda mer karameller.  Skulle tru at eg spiste enorme mengder, men det gjer eg ikkje. Det er bare det at eg gir vekk i julegave ein del. HAr kjøpt ny boks sirup, så da spørs det om eg skal lage eit par siste koker og så  er det kroken på døra for i  år. så kan eg pynte juletreet kasnkje og så må  eg sjå sport på tv sjølvsagt. 

I går formiddag skypa vi med Trym og mammaen. Det er bestandig stor stas. Får følge utviklinga på nært hold, sjølv om dei bor langt unna. Desse små utvikler seg o for kvar uke. Det kjem nye ord og det er gøy å få  kos av kjeledyret hans gjennom skjermen. Han går til pc'en, peiker på skjermen og vil snakke med Mommo. Det er gøy. I går var mofa også med. :). 

Håper dere får ein fin dag. Har dere snø?

33 kommentarer

Åse Helen

14.12.2014 kl.07:33

God morgen min venn :-)

Kan tenke meg det er bra koselig å snakke med barnebarn på Skype ja :-) det er en fin måte å holde kontakt på når man ikke bor i nærheten.

Her er det null snø men minus 1 i dag, så da ligner det litt på vinter.

Nå skal jeg snart gå på jobb og så har jeg bestilt god middag til jeg kommer hjem :-)

Ha en fin fin dag :-)

gretashobby

14.12.2014 kl.07:38

Åse Helen: God morgen. Så kos at du stikker innom meg så tidlig. :). JA det er det heilt klart. Han tror jo at mommo er der han da. hehe. håper du får ein fin arbeidsdag og at middagen er kalr når du kommer heim. Så kan du bare slappe av i kveld. klem fra meg min venn i Sandefjord

Laila

14.12.2014 kl.09:03

God morgen, Skal si du er flittig, her får eg se om det blir skifta gardiner i dag. Foreløpig så prøver eg og rette opp følgene av snøen, Gutta til Even kosa seg i snøen men har bare med seg et par sko hver !!!!!!!

Liv

14.12.2014 kl.09:07

God søndag. Lysere idag med litt snø, men det er forbigåande. Må være herlig med den Skypen. Hjelpe nok litt på lengselen. 😘

Juletreet blir ikkje pynta her i heimen før lille julafta. Det er her, og eg er prinsippfast på det. Men kver sin smak, sjølsagt. 🎄

Ha ein fin dag med karamellkoking. 😊Klem.

foreignerat50

14.12.2014 kl.09:14

God 3. søndag i advent. Nå har jeg tent alle tre lys og juletrelys og alt mulig lys hele huset.

Det er så herlig å se lysene i mørket. Men sølen har begynt å komme med strålende glans:)

Det snødde litt her også, men ikke mye at det går an å ake på det. I hvert fall ikke jeg. Hi hi

Du har vært produktiv i går også med tur ute, strikket en ny klut, laget karameler og kose med familien. Det er bra.

Kos dere med dagen:)

Liv T gjesdal

14.12.2014 kl.09:53

Hei,Så kjekt å få snakke med barnebarnetnfor tiden går fort å som du sier de utvikler seg hele tiden,Klarer du virkelig å lage mer karameller,Da er du god .Flotte klut du har strikket.Her er mørkt å trist ingen snø men igår var det glatt.Jeg og min bror var på graven til våre foreldre igår og fikk lagt på julekrans.Ellers ble det litt strikking og plutselig var dagen over.Ønsker deg en fine dag med karamell baking og strkking.Goe klem til dere begge

fruensvilje

14.12.2014 kl.10:48

God morgenGreta.Så vakker kjøkkenkluten din vart,jeg strikker også på en,lat som eg e er det bare rillestrikk :))men har planer om å hekle kant rundt da.

Heldige du som får pynte til jul no :) hadde jeg tatt fram nisser og trær hadde eg virkelig fått høre det hi hi,kos deg med treet ditt så får eg vente noen dager til med mitt hi hi.

Hva strikker du som tar lang tid i ufoen din da ) uansett så er det greit med noe lite til tv strikk om det du allerede strikker på ikke egner seg like godt til det.

gretashobby

14.12.2014 kl.11:45

Laila: Tusen takk laila. Klarer ikkje så mye kvar dag. Men gjør litt i det jamne. Takk for koselig kommentar fra deg.
Da må du nok til å tørke sko ja. HAr du heile gjengen på besøk?Koser deg med førjulsbeøk da. Kjekt det.

gretashobby

14.12.2014 kl.11:50

Liv: God søndag vennen. Kjekt så lenge det varte. No regner det vel vekk ja. Rakk ein tur i stien. 1 km, gjekk vi. Ikkje dårlig det hehe. Så no må eg kvile. HAr jo kokt karameller i dag og hihi.
Veldig kjekt å skype ja.
HAdde det prinsippet eg og. Men av ein eller annan grunn så har eg brutt det no. Og med min kjære T like ivrig som meg. Det er gøy. No smaker vi på avskjeret til kaffien. Farlig. No lurer T på om vi skal prøve noen nye til helga igjenn med sitron i. HAn er så glad i sitron. Vi får sjå .
Klem vennen

gretashobby

14.12.2014 kl.11:53

foreignerat50: Er så enig med deg. Er så kjekt med alle lysa no i denne mørke tida. Så her feirer vi lyset heile desember og litt i januar.
Her regner snøen vekk no. Sånn er det her i vest som regel.
Karamellene vart kokt i dag ikkje i går. Litt får eg da gjort, men som sagt altfor lite hehe.
Skal kose meg med strikking no resten av dagen. Kos deg du også. Klem fra meg

gretashobby

14.12.2014 kl.12:02

Liv T gjesdal: Hei vennen. Ja det er veldig kjekt å sjå han og prate til han. Og med mammaen sjølvsagt. Å ja, det klarer eg veit du. Kjekt å gi vekk i julegave desse gdbitene. Eg kjem meg jo ikkje på butikker og da er det grei gave dette her. Smågaver da.
Takk for det. Kjekt å lage sine egne kluter, med eige mønster hehe. Er snart ikkje snø att her heller. Der regner vekk no.
Kjekt å kunne gå på grava sammen. Fin tradisjon det. Dagene går jo fort da.
Karamellene er no kokt og oppdelt. Felles prosjket har det blitt dette. No blir det strikking resten av dagen. Stor klem fra oss til deg.

gretashobby

14.12.2014 kl.12:09

fruensvilje: God formidag kjære Connie. Tusen takk:). Fine i rillestrikk også. Og med heklekant rundt.
T er like ivrig som meg, så da er det veldig kjekt. Treet er pynta og det er så fint. Glad ikkje det er sånn hos oss da.
Eg strikker på ein liten genser i tynt garn. Heilt enkelt og den skal ikkje vere før til sommeren.
Og så strikker eg jo på den berømmelige julegaven som eg snakker om heile tida. hehe. Fin dag videre vennen

lulltove

14.12.2014 kl.12:38

Skype er gull verdt :) Den kluten minner mistenkelig om noen av mine favoritter som bor her på kjøkkenet mitt ;) Søstrene Grene på Sandvika Storsenter. Om jeg skal innom en av de nærmeste dagene, kan jeg shoppe til deg. Hva vil du ha? Farger, antall?

gretashobby

14.12.2014 kl.12:42

lulltove: Skyp er gull verdt ja. Eg vil ha 8 nøster. farge ikkje så farlig. Passe til kjøkkenkluter. Gjerne minst to og to like, alle like eller ja. Men ikkje pastelfarger :)
Tusen takk du er snill

foreignerat50

14.12.2014 kl.12:52

Jeg bruker briller, men det ser ut dom jeg må klage på optikeren, for jeg går glipp av en del ord:)

mimouna

14.12.2014 kl.13:43

Kjekt å få ferdig UFOer, og så koselig å skype med Trym da. Fin måte å holde kontakten på.

Ser det ordnet seg med garn også, supert. Skal jammen kjøpe et nøste eller to og prøve neste gang jeg er innom Søstrene Grene.

Her la vi oss til fin snø, og våknet til plaskregn. :(

Jaja, far i huset slapp å skrape bilvinduene, i alle fall.

Ha en flott søndag!

Ellbjørg Skinderhaug.

14.12.2014 kl.14:10

Ser du er fornøyd med det nye juletreet. Det har du god grunn til. Fint. Vi har "Riflekjeksbakedag " i dag. Da må vi være to. En til å dra kverna og en til å ta imot deigen som kommer ut. Vi fikk denne kverna i bryllupsgave og har bakt disse kjeksene i 52år. Stor porsjon og da blir det litt å dele på:-)) trivelig med litt juleforberedelser . Lukter godt i huset av det.:-)))

annebe

14.12.2014 kl.14:26

Vi pynta juletreet i går, blir tidligere og tidligere for hvert år, før var det jo ikke før lille julaften vi gjorde det..men det er så koselig med lysa fra juletreet..

Ja det var jo voldsomt hvor mye karameller du lager da, men de som får dem blir nok fornøyde tenker jeg :)

Høres veldig hyggelig ut å skype med barnebarnet , men du skulle vel aller helst hatt ham nærmere.. Klem fra meg <3

fruensvilje

14.12.2014 kl.15:31

jammen da kan du tillate deg å starte på noe nytt lite :))

Oldemorbloggen

14.12.2014 kl.16:46

God tredje sundag i advent til deg og. nifst å tenkje på at no er det berre ein sundag til før det er jul. Her har det regna i heile dag, men i natt var det eit lite kvitt lag,

Hobbystua

14.12.2014 kl.16:58

God søndag Greta:-) En fin kut i fint mønster og har du snart nådd bunnen i UFO kurven din eller er det mer som er halvferdig? Her har det begynt og blåse godt nå og det er meldt regn. Men glad så lenge snøen holder seg vekk. Koselig at du kan skype med familien din nedenfor og kan tro Trym lurer når han bare får se deg på en skjerm og ikke sitter ved siden av han. Så Dere har pyntet tre skjønner jeg,og er ferdig til jul. Bryr meg ikke om og ta frem juletre inne i år men har heller satt et tre med lys på ute på terrassen isteden. Så setter heller inn noen flere nisser så blir sikkert det bra også.

Ønsker deg en fortsatt fin dag/kveld:-)

gretashobby

14.12.2014 kl.17:15

foreignerat50: Det er ikkje så greit å få med seg alt vet du. klem

gretashobby

14.12.2014 kl.17:19

mimouna: Det gjer seg Det ja. Veldig kjekt å skype med han. Han og vi liker det og da er det jo topp.
Ja, det ser slik ut. Tenkte ikkje på at eg kunne spørre deg, men det kunne eg jo. heheMesteparten av snøen er regna vekk her også JA, det var da ikkje dårlig det hehe. HAn var hvertfall glad. Fortsatt fin søndag snuppa

gretashobby

14.12.2014 kl.17:22

Ellbjørg Skinderhaug.: Veldig fornøgd med det. Kommer på bloggen i morra. Ikkje alle som ahr facebook hehe. Så gøy da. HAr dere vore gift så lenge. Slår oss end i støvlene da ja. Så koselig at dere har ein slik oppgave forann jul sammen. Kjekt ja. Tenker at barn og barnebarn err glad for den jobben dere gjør. Her luktet det karamelelr i dag og. Det er vel julelukta vår i år. MAnge som får av dei i år. Fortsatt fin kveld

gretashobby

14.12.2014 kl.17:28

annebe: Dere slo oss da hehe. Ja, men det er no så koselig å pynte til jul. Og det er da synd om det bare skal stå fremme ei ukes tid. Ja, men det er så mange som får med oss. Går ikkje på butikker å kjøper smågaver i år eg, så da blir det karameller i stede. Tror alle foretrekker det hehe.
Det er kjempekoselig. Han forandrer seg jo så fort. Nei det er litt langt unna, men sånn er det no bare. Alle barnebarna bor langt unna.
Klem fra oss til dere.

gretashobby

14.12.2014 kl.17:30

fruensvilje: Eg tar deg på ordet eg og legger opp ei lua i kveld. Takk for at du støtter meg :)

gretashobby

14.12.2014 kl.17:30

Oldemorbloggen: Snøen ahr forsvunne her og no. Regnet kom etter at vi var ute ein bitte liten tur.

gretashobby

14.12.2014 kl.17:39

Hobbystua: God søndag MArianne. Det er berre ein liten gneser som eg holder på med. Den er egentlig ikkje ufo, men den skal ikkje vere ferdig før til sommeren egentlig. Elelr våren da. Connie sa eg kunne legge opp noe nytt siden eg no har kome så langt, så da gjør eg det hehe.
Snøen har regnet vekk, regnar heile dagen. Blåser heldigvis ikkje. Men er surt ja.
Mommo er på pc'en sånn er det med det hehe. Skal lære han neste år at eg kan vere hos han også .
Ja vi har pyntet treet og det vart så fint. Skal få sjå det i morra. Vi hadde ikkje juletre dei to ssiste julene fordi vi ikkje var heime store deler av julen, men eg savna det veldig. Og når jentene kom på besøk i romjula, så skjønte dei lite når vi ikkje ahdde juetre. Så i år kom det eit nytt tre inn og frem tidlig. Eg er julete og T er det også. Da er det skikkelig kos. Må vaske og tørke støv no denne uken. Så kan julen bare komme. Alle nissene er fremme. Men det kommer nok litt mer julepynt frem. T kjøper alltid litt ny julepynt kvart år. Det var ein tradison han og dattra starta da ho var lita og etter at ho flytta ut, så har han fortsatt åleine. Det er så koseligt.
Håper dere koser dere som vi gjør her. Klem fra oss til dere.

Hekleri og Ra

14.12.2014 kl.22:22

Så flott den kluten er :) Jeg kan gjerne ordne noe garn for deg på Søstrene Greene - vi har det på Sørlandssenteret her :-) Du må bare si i fra :-)

Her i huset kommer nissene fram i løpet av uka, nå er jeg ferdig med julegavene som skal sendes. Den siste blir sendt i morgen, og da kan jeg senke skuldrene :-)

Ha en riktig flott mandag :-) Stoor klem

gretashobby

15.12.2014 kl.07:58

Hekleri og Ra: Tusen takk vennen. Ei anna lenngre nede som skulle prøve å få tak i, men viss ikkje, kkjem eg tilbake til deg. Tusen takk for det vennen. Er så kjekt å ha amnge gode venner og hjelpere :).
Er så kjekt år jula kommer frem og alt er kalrt. Senk skuldrene og nyt denne siste tida før jul. Det skal eg i år og det er så gdt. Gjorde alltid det før. Men dei siste åra har eg stressa heilt frem til jul. Men ikkje i år. Deilig. Ha ein super mandag kjære venn

Hekleri og Ra

15.12.2014 kl.16:24

Den er grei :-)

Nei, orker ikke å stresse sånn, blir jo helt kaputt når man endelig har fri. Men skal nok prøve å ligge litt i forkant neste år ;-)

Ha en flott mandag du og Greta :-) Klem

gretashobby

15.12.2014 kl.17:57

Hekleri og Ra: Lurt å ta det med ro når ein kan, så ein kan nyte jula når den endelig er her. Slik som eg er i år, det er deilig det. Takk vennen. Klem

Hekleri og Ra

15.12.2014 kl.18:47

Ja, det er noe med å nyte adventstida og :-)

Klem

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits