I går kveld var det ein pulsvante som datt ut av hodet mitt og ville bli strikket.

God morgen 4. søndag i advent. Det er ein fin og rolig mogen. Eg er ikkje fult så tidlig opp for  tida. Sover til over 6.30. Det er deilig. Så da blir ikkje innlegga så tidlig heller. Kanskje eg kan klare å snu  det enda litt meir i jula. :). 

Eg var litt lengre oppe enn eg bruker i går kveld. Fikk det brått for meg at eg skulle strikke noen pulsvanter og mønstra titta frem. Eg skriver jo ikkje ned mønstre når det skjer, så da måtte eg bare strikke den eine ferdig, slik  at eg visste korleis den vart og slik at eg ein gng kan strikke den andre likt :). Fik akkurat lagt opp og fordelt maskene i rett mønster på nr to, før eg stupte i seng.

Fikk visst ikkje heilt frem heile pulsvanten her. Ikkje så lett å ta bilde med mobil med ei hånd hehe


Veit ikkje om dette var noe bedre bilde da. Men dei er fine eller dei blir fine. Dei har no havna i kurven med resten av dei påbegynte. Var så gøy å sjå korleis den vart, men du å du så trøtt eg blei. Syns no die kan dukke opp  litt før på dagen hehe. Men av erfaring så veit eg at når dei kjem slik, må  eg berre få strikka ned heile mønsteret, eller så er det så lett å glemme. Og da vert dei jo ikkje som først tenkt. Men det i seg sjølv er vel ingen katastrofe. Men eg trodde desse ville blir fine og det blir dei. .)

Var enda ein liten tur  på  matbutikken i går, men no er det slutt. I hvertfall for min del. skal ikkje på butikk meir før i romjula eg. Når eg skal ut av leiligheta, er det for å gå tur for å trene kroppen. hehe. 

T skal handle litt meir da. Både mat og andre ting. HAr skreve liste som han skal ha med seg når han skal til Bergen den 23. Stakkars mann hehe. Nei det er ikkje synd i han. For det første så liker han å gå i  butikker. For det andre får han treffe flere, ja kanskje alle våre og så skal han jo ha med eldstemann heim. Håper bare det er bra veier. Men eg skal ikkje begynne å bekymre meg for det no hihi. 

I dag skal vi bare kose oss. T og eg gjorde ferdig husvask i går. Det var han som gjorde det meste da. Men eg gjorde litt. Vi fikk bytta på sengene. Eg tørka støv og han tok alle golva. Bade tok vi på sammen. Er fint med reint, og julepynta hus. :).

Er litt usikker på kva som skal på pinnene i dag. Har jo eit strikk eg strikker litt på kvar dag da, men det blir nok eit nytt utpå dagen i dag også. Tror eg har lov til å begynne på nye ting til og med den 23. Da får eg gi meg.Det er mulig det blir flere påbegynte for dag, skal eg rekke å starte på noe av det eg vil, men vi får sjå. I jula, skal eg bare strikke på påbegynte. 5. Januar skal eg jo begynne å jobbe med oppdrag att. 

Nok skravling. Da stod T opp, så da skal eg avslutta. Ha ein flott dag og husk det er ingen vits i å stresse. Det blir jul uansett. Førjuls klem til dere som vil ha. :)

22 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug.

21.12.2014 kl.08:29

God morgen. En skal ikke sove bort ungdomstida si heter det. Syns egentlig jeg kunne sovet litt mer no når jeg er 70, men slik er det no--- når kroppen murrer for høgt utpå natta er det ikke lett å sove ifra------ no er det morgente og lørdagsavisa som jeg ikke las ferdig i går. Har gnidd inn ei hjortesteik med salt og krydder. Må ha litt tidlig middag i dag da J skal til Værnes og hente julegjesten vår.må bake rundstykker til ho kommer i kveld--som forventet:-)) Ble disse pulsvantene til i hodet ditt da leggvarmerne var ferdige---? Likner litt--- Jeg strikker restesokker med border disse dagene . De blir til mellom slagene uten større tankevirksomhet.

Liv

21.12.2014 kl.08:35

God morgen! Pulsvarmerene er kjempefine! Nå forstår eg kvifor du "samler" på halvferdige produkt. Er jo et supert mål det at du skal strikke alt ferdig i romjula. Skal forstå at du tenke på føre når du skal ha folk på hjula. Er noe dritt det der, men det går nok bra.

Idag skal eg vaske. Har i grunn berre golva igjen, så det blir ikkje brukt timer på det. Siden får eg sjå ka eg finner på. Har ikkje blitt så mye strikking på den lille Mariusen siste dagane, men det gjør jo ingenting. Blir jo rolige dager framover. 😊 Eg stressa i all fall ikkje, eg er SÅ glad i juleforberedelsane og jula. Ha en fin siste søndag i advent. Klem.

fruensvilje

21.12.2014 kl.08:43

God morgen.Dette blir fine pulsvanter,men hadde du avsluttet litt annerledes hadde du hatt ferdig en vott hi hi :) Synd du ikke får blitt med til Bergen,men sånn er det vel innimellom,jeg håper min kjære vil handle i dag,han må jobbe i morgen og jeg skal i selskap til ei venninne i morgen ettermiddag,lillejul må eg være med å sette opp juletre på ungdomshuset og pynte det,sånn sett fikk jeg en dag for lite:))ønsker deg en fin dag,kjekt å kunne nyte ferdigvasket julehus

gretashobby

21.12.2014 kl.08:52

Ellbjørg Skinderhaug.: Det er sant. ei vennine av meg sei at sove kan ein gjere når ein blir gammal, veldig gammel. .). Du kan gjere når du blir gammel, 90 kanskje. Er nok kroppen som bestemmer år ein skal opp ja. Regner emd at den blir heilt fin når eg blir gammel hehe. Her blir det bare enkel middag i dag også. Ta gode middagene når eldstesonen er komen heim :).
Kjekt med julegjest. Og da må du jo bake rudnstykker ja :).
Det kan jo tenkes ja. Det har eg ikkje tenkt på. Hm, dei likner litt ja.
Kos deg med restesokker. Og alt anna i dag. Så kjekt med julebesøk alt i dag.

gretashobby

21.12.2014 kl.08:56

Liv: God morgen. Tusen takk skal du ha. Er jo ikkje sikkert eg rekk det da, men det gjør jo ikkje noe. Det er jo ikkje som brenn hehe.
Ja det går nok bra. Men det er bedre når eg er med, for da er eg med hehe.
Kos deg med dei siste golv vaska og masse strikk og avslapping i dag. Jula er ei fin tid. Masse kos og familie.

gretashobby

21.12.2014 kl.09:02

fruensvilje: God morgen. Tusen takk skal du ha. Tenkte på votter i samme mønster når eg drev på. Men da vil eg hatt den litt videre :). Så det kan godt tenkes det blir votter seinare.
JA, sånn er det. Er lurere at eg holder meg heime og blir bedre og bedre, i stede fpr å ødelegge det eg har klart å fått bedre.
HAn vil nok det tenker eg. Vil jo ha mat i hus han også til jul :).
Bare du ikkje stresser, så rekker du alt. Uansett blir det jul.
Ja eg bare nyter det no.

Oslofru

21.12.2014 kl.09:17

Hoppas du får en underbar 4e advent :) <3

gretashobby

21.12.2014 kl.09:21

Oslofru: Tusen atkka. Det samme til deg

foreignerat50

21.12.2014 kl.10:13

God morn min venn. Jeg våknet i 6 tiden også. Begynner alltid dagen med en liten stille stund med Gud:) Etterpå redigerte jeg bilder fra festen og lage blogg innlegg av det både på norsk og for engelsk bloggen min for min farmilie og kjente på Filippinene og andre deler av verden. Da gikk tiden og plutselig skrek magen etter frokost:)

Ellers har du igjen laget et så vakkert arbeid. Du strikker jo som en virvelvind:)

Min mann handler også når han er hjemme, men nå er han på båten, da er jeg nødt til å handle. Det er ikke mye likevel ettersom jeg er alene og får julemiddag hos svigermor:)

Det er alltid bra med teamwork når det gjelder husarbeid:)

Jeg skal snart brette klær og strikke dem som skal styrkes. Etterpå blir de kanskje litt hekling:)

Ha en fin fin dag!

Hekleri og Ra

21.12.2014 kl.10:41

Så flotte de blir :-) Utrolig morsom tittel du hadde ... så artig å ha mønstere som detter ut av hodet ;-) Men jeg forstår godt hva du mener :-) Ha en flott dag!

strikkogtov

21.12.2014 kl.10:48

Nydelige pulsvanter. Så morsomt at mønsteret "detter ut av hodet" :)

Liv T gjesdal

21.12.2014 kl.11:06

God morgen.Du er jammen flink til å trylle frem mye fint,Har sagt det før men må si det igjen du er fabelaktig.Så kjekt når både hus og senger er rene til jul er så godt å slappe av da,Jeg var i fest med fredagskomiteen igår,Hadde det kjempekoselig leverte gavene jeg har strikket spent på hva de sier etter jul.Ble seine kvelden 2 dager på rappen og det kjennes.Så nå blir det bare avslapning til 2dre juledag.Har ikke strikket på 2 dager så nå får jeg snart absinent,he he.Det var speilglatt i natt men ser nå ut til at det regner vekk,Kom meg nesten ikke opp bakken her jeg bor men heldigvis har verten min satt opp gelender på steingjede og jeg måtte holde meg godt fast for å komme opp,Ønsker deg og din mann en koselig 4de søndags advent og en goe klem

gretashobby

21.12.2014 kl.13:11

foreignerat50: God formiddag skjønning. Eg starter alltid med ein runde på c'en og lager innlegg, etter at eg har laga meg frokost og kaffi. Så spiser eg frokost og blogger samtidig.
JA, du har flere blogger du. Engelsk er ikkje min sterke side. Godt du har Norsk blogg også :)
Hehe, virvelvind du. Prøver å sjå det for meg, men får det ikkje til hihi.
Vi har litt like menner på ein måte eg og du. Dei gjer sin del i heimen, og det liker eg.
Håper Du får litt tid til hekling også da. Ikkje bare jobbing. Klem til deg

gretashobby

21.12.2014 kl.13:12

Hekleri og Ra: Tusen takk. Er jo bare sånndei dett ut og ned i pinnene mine hehe. Eg må bare holde pinnene så gjør det seg sjølv:)

gretashobby

21.12.2014 kl.13:14

strikkogtov: Tusen takk. Veldig kjekt og litt travelt. Når ein da må strikke det ned før eg glemmer det.

gretashobby

21.12.2014 kl.13:30

Liv T gjesdal: God formiddag. Tusen takk, du er no snill da. Veldig deilig når alt er kalrt. Litt tung i kroppen i dag, så greit eg ikkje treng å gjere noko i dag. HAr vore ute å gått ein liten Greta tur da. Ikkje slike turer som eg brukte å gå før da. Men skal bli god nok til dei igjen.
Som du rangler da. Hehe. Var oppe leeenge i går eg og. Var nesten 23.30. Blir nok tidligere i kveld.
Bra du kom deg trygt i hus. Klem fra meg

Hobbystua

21.12.2014 kl.14:40

God dag til deg Greta:-) Her har du startet opp på fine pulsvanter og kan tenke meg du koser deg nå som du kan legge opp til flere strikk og ha i kurven din. Tror dette hadde blitt fine votter også for det ser ut som det er litt tykt garn du bruker. Fine blir dem:-) Godt og være ferdig med oppdragene for en liten stund og bare strikke på det en vil. Men syntes du er tidlig oppe på morgenkvisten men det er vel blitt en rutine for deg. Må vi heie i kveld på jentene og så ses vi vel her i morgen igjen. Fin dag videre ønsker jeg deg:-)

gretashobby

21.12.2014 kl.15:59

Hobbystua: God ettermiddag kjære MArianne. Eg nikoser meg eg veit du. No har eg fått enda ein ting eg må strikke. Du og flere andre ahr nevnt at desse passer godt som votter også. Så no må eg lage votter av samme oppskrift hehe. Nesten samme oppskrift da. Får sjå om det blir i ettermiddag eller i morra. Det er Merino ekstra fin fra Drops og det er ganske tjukt. Tror eg må ha andre farger på vottene? Men ikkje bestemt meg enno.?
Ja eg er tidlig oppe, men kroppen vil ikkje ligge lengre, så da er det bare å stå opp da. Eg og kroppen ahr ikkje vore venner siden i september. Men vi skal bli venner igjen. Er ltt bedre venner no enn vi var, sjølv om det er ein litt tung dag i dag.
Må legge oppp til eit heie å jentene strikk til i kveld tror eg. Kasnkje eg må lage eit sjal i igjen. T skal visst lufte emg med ein liten biltur, så får eg finne ut kva eg strikker i kveld.
Det gjer vi heilt sikkert. Klem fra meg

Lisbeth Pedersen

21.12.2014 kl.16:07

Kjempeflotte pulsvanter. Er lett for å bli sittende ekstra lenge oppe når en begynner på nytt håndarbeid. Jeg fikk tak i nytt skai i går, sååå glad, kjempestilig skai. Det endte med at jeg begynte på vesken og satt i går kveld og sydde til kl 2 om natten :-)

Kjekt at en kan dele på husvasken.

Ha en superfin søndag :-)

Klemmer

gretashobby

21.12.2014 kl.18:17

Lisbeth Pedersen: Tusen takk skal du ha. Ja det er det heilt klart. Får svi for det i dag. Men sånn er det.
Å så bra. Glad på dine vegne. Da blir det veske likevel da. Det er bra. Oisann oppe så lenge. Da håper eg du tolte det. Da hadde eg vore død i dag hehe.
Han tar alltid golva T. Heldig slik. Fortsatt fin søndag. No ser vi håndball kamp. Eg er redd dei taper i dag. Klem

akbhandy

21.12.2014 kl.20:56

Flotte pulsvanter som datt ut av hodet ditt. :-) De ser skikkelig gode ut. Blir spennende å se hvordan vottene blir. Ha en fin kveld. :-)

gretashobby

22.12.2014 kl.08:23

akbhandy:
tusen takk vennen :). JA det er eg også spent på. Dei blir i blått og rødt tror eg. HA ein flott dag

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits