Uglelue, det første ferdige fra kurven.

God morgen. JA da er det alle rede 2. juledag. Tida går fortsatt fort. I gå kveld var eg sliten, så da fann eg senga alle rede 21.45. Sånn kan det gå. Ikkje tidligere oppe av den grunn. Men det skulle aknskje bare mangle. Er tidlig nok oppe uansett. 06.15. No sit eg og nyter kaffi og frokst i stille blokk. 

Vi hadde ein fin dag i går. lagde oss tradisjonell 1.dag brunch, gjekk lang tur (0,5 km):), trente øvelser for rygg og mage, såg film og konsert og spiste for mye av det eg ikkje skal spise. Kroppen er ikkje glad i det. Bør vel sette ned foten no, men veit ikkje om eg er heilt innstilt på  det enno. vi får sjå. det er meg sjølv det går utover om eg ikkje gjer det. 

Strikka, rekte opp, strikka og rekte opp igjenn litt flere ganger i går. Men eg fikk den til slutt til slik eg ville.


Dei vart litt mørke bilda


Eg fikk inspirasjon av ei lue i tjukt garn. Gjorde den litt om og brukte Karisma fra drops på p nr 4 med 3,5 på  bortet.


Den er stor og god. Stian, eldste sonen likte den. Så da har han fått seg ny lue. Tror eg vil lage fleire slike. Det er ei lue som passer til både store og små, gut og jente. 

I morra blir det muligens mer uglestrikk her. Får sjå kva eg gjer. Skal hvertfall velge meg eit nytt strikk fra kurven, kikke mer i strikkebøkene mine og nyte dagen. Men først må eg ha einrunde her inne.  Stille og rolig på bloggfronten for tida da. Dei fleste bruker tida på å vere saman med familien og ikkje sitte på nettet. Bare eg som skriver noe likevel. Hehe, neida. Og så lenge resten av gjengen sover, så passer det jo greit at eg sitter her og taster. Kos dere med familien og sett pris på dei gode stundene. 

#uglelue #strikk #ugle 

27 kommentarer

Matja

26.12.2014 kl.08:45

Så fin den luen ble. Her har julesnøen kommet iløpet av natten. Blir for det meste innekos idag. Litt tur med hunden som elsker snø, men ellers blir det nok strikketøy og film. Ha en flott dag.

Liv

26.12.2014 kl.09:23

Morgen! Sitter å ser på at det er begynt å snø lett igjen. Blei meldt om snøbyger, opphold ikveld.

Flott lue, veldig populært med ugler fortsatt. Eg venta på at du skal legge ut bilder av julegavene du strikka...Det må du gjør vet du.😃

Ja, det blir ikkje spart på noe i jula, får nok svi for det. Skitt og, alt til si tid sier nå eg.😊

Igår blei det noen tima i tlf., sjølsagt. Idag har eg absolutt ingen planer, tar det som det kommer. Skal ha stor heilkokt (folie i steikeovnen) fjellaure til middag. Gleda meg veldig til det. Skal sjølsagt ha alt tilbehør som hører med.

Ha strikka veldig lite hittil siste dagane. Men den lille Mariusen er på rundpinne, så da var det mønsteret igjen. Noen pinner til så er første omg. med rundfelling. Det skal bli godt, er så mange m. på armane, at det blir veldig "knotete" på pinnen.

Ha en fin dag du og. Klem.

gretashobby

26.12.2014 kl.09:26

Matja: Tusen takk vennen. Her starta det å snø for ca 1 time siden. Blir nok bare innekos her. Men film og strikk blir det nok. Kos deg sammen med dine.Klem fra meg

gretashobby

26.12.2014 kl.09:36

Liv: Morgen vennen. Ja, det var vel forventa. Hvertfall av kroppen hehe.
Tusen takk. Ja ugler er vel noe som er populært ei stund, tror eg. Håper eg hehe.
Det er bare ei julegave eg ahr strikka som ikkje er vist frem. Dei andre var smågaver som vart vist frem uten at eg sa det var gave :).
Ja, det er jo sant. Men tror kroppen hadde hatt det bedre uten så mye soker. Vi får sjå kva det blir til utover dagen :).
Vi skal også ha bakt ørret i dag. Det er fast på 2. dag. kva bruker du til den?.
Veit ikkje kva eg skal strikke på i dag. Tar vel ein pose og opner den. og så strikker litt på den. Får sjå.
Vi får nyte dagen og kose oss best vi kan. Kos deg vennen. Klem

Oldemorbloggen

26.12.2014 kl.09:59

Det var ei fin luve, kan tydeleg sjå uglene i strikket.

Ellbjørg Skinderhaug.

26.12.2014 kl.10:08

Skrev en kommentar tidlig i dag men den ville ikke ut i den store snøkvite nettverden. Den forsvann så nå prøver jeg igjen. ---den lua var tøff du. En god start på et nytt strikkeliv😊

Har uglemønsteret på pulsvarmere så jeg må vise lua til ho som har dem:-)) kjenner på kroppen at det har vært mye kjøttmat og søtmat. Den protesterer, mens munnen sier nam-nam---- Blir mye tråkk med såpass mye folk som jeg gjerne vil skal ha det bra, og da blir føtter og rygg deretter. Likevel er det så trivelig at ungdommene vil møtes her og være sammen. Det er viktig at de blir kjent med hverandre fra de er små og følger med på hvordan de vokser til etterhvert. Har en nyutdanna sykepleier med to fridager i huset no .han er yngstegutt til den sønnen vår som døde for 4 år siden. Jobber på kreftavdelingene på ST. Olav i Tr. heim no.Godt med litt julefeiring hos farmor og familie😊

Vi måker snø i dag. Ca.30 cm. i natt En snøkvit 2dre juledag dukket frem da det lysnet.

Ha en fin dag!!!!

Laila

26.12.2014 kl.10:40

God morgen, strikka denne lua som julegave ,strikka votter med og, var til jente så eg sydde perler på til auge,men det er vel kansje ikkje heilt passande viss Stian skal bruke den. Fortsatt god jul.

Lillemor

26.12.2014 kl.10:58

Hei vennen :-) Den lua ble finere enn de jeg strikket, men de ble brukbare. Nå pakker vi bilen og drar på fjellet noen dager, ca 3 timer å kjøre. Lengter etter lange skiturer og hyttekos, skulle ikke mase denne jula, men det er ikke lett å unngå, så da stikker vi av. Vi har vært med på det meste og gjort vårt beste, he he. Kos deg med uglestrikk og guttene, fortsatt god jul. 2. juledagsklemmer kommer vestover, det er ikke mye trafikk nå, så de kommer fort <3<3

Liv

26.12.2014 kl.11:13

Hei. Til auren skal vi ha agurksalat og rømme med grasløk. Pluss en pepperrotblanding laga av, Philadelfiaost, rømme, pepperrot, sjalottløk, sitronsaft, salt og pepper.

Trøste bære, men det er jo nam, nam. Ingenting som kommer opp mot fjellaure meiner vi, rød og lekker i fisken. Gemalen har jo slutta å fiske, så da passa det bra at det er andre i fam. som er ivrige og har spanderbuksene på. 😃

Hobbystua

26.12.2014 kl.11:14

Heisan Greta:-) Ja ikke dumt og ta frem strikkepinnene når du er så tidlig oppe. Så noe må en jo gjøre også. Håper du har hatt en fin jul så langt og jeg skjønner du koser deg også. Det er supert:-) Her har vi -12 gr nå og det er så kaldt så jeg skal ikke ut og gå i dag. Og nå skal jeg bare slappe av i dag og jeg tror nok enten strikk eller heklenålen kommer frem hos meg igjen også:-)Er noe som heter abstinenser. Ha en fortsatt fin jul og hils så mye til Torstein:-)) Kos Dere:-)

Hobbystua

26.12.2014 kl.11:19

Og jeg glemte visst og skrive at luen ble kjempeflott:-)

Liv T gjesdal

26.12.2014 kl.12:07

Hei Det var ei flotte lua.Har strikket uglegenser til Ruben en gang.Jeg har hatt en flott julefeiring stilt og rolig og fått nesten alt servert.Snø kom der og og jeg har fått strkket ganske mye.Fått vekk en del restegarn men har mye igjen som jeg får ta litt etter litt.Håper alt er bra med deg og dine og ønsker deg en fin romjulstid.Goe klem

gretashobby

26.12.2014 kl.13:25

Oldemorbloggen: Tusen takk. Ja dei er der uglene.

gretashobby

26.12.2014 kl.13:29

Ellbjørg Skinderhaug.: Sånn er det alltid med den nettverden. Bra du prøve på att da. Tusen takk. JA vart fornøgd med den. Blir nok fleire slike i fleire størrelser vil eg tro.
I dag er det heilsteikt ørretfilet. Så da er hvertfall middagen sunn. Så spørs det kor mye man ahr til.
Det er kjekt med besøk og ein vil jo gjerne sørve dem. Men du får få dei til å hjelpe til da. Det må gutta her. Høyres ut som du ahr huset fult. Så kjekt.
Snør her også. Men det er bare småtteri det i forhold til dere skjønner eg. Kaldt her da. -5 og det er kaldt her.
JA da må du vise ho lua, så vil ho sikkert ha den og. HA ein fortsatt flott dag. Klem

gretashobby

26.12.2014 kl.13:31

Laila: Hei Laila. Du strikket den i tjukt garn da.?. HAr du dusk på også?. Tror ikkje det passer til STian nei. Kunne vore knapper på til jente ja. Mulig eg strikker den til Mnika. Får høre om ho vil ha knapper. Vi får sjå. Fortsatt god jul til dere også.

gretashobby

26.12.2014 kl.13:34

Lillemor: God formiddag vennen. Vel det veit eg lite om, siden eg ikkje ahr sett luene dine. Høyres deilig ut det. Ro og fred på fjelelt og sikekrt herlig å gå på ski også. Ikkje gjort på altfor mange år.
Dere gjør jo som dere vil. Vore veldig så sosiale elnge no. Kos dere på fjelelt dere. Og takk for klemmen. Den kom seg fin gjennom snødrevet. Regner det er på golsfjellet elelr noe slikt siden det tar 3 timer til hytta. Klem herfra også

gretashobby

26.12.2014 kl.13:35

Liv: Det hørtest godt ut. Ikkje noe fancy tilbehør her. Salat, rømme og potetere. Og så hører det med potet chips. og steikt løk. Har ikkje fjell ørret eg da. Så det ble ørrelt filet. Men det err godt det og. Men heilt sant det er ingen ting som er bedre enn det.

gretashobby

26.12.2014 kl.13:45

Hobbystua: Hei Marianne :). Ja enten det eller så vert ein sittende altfor lenge med pc'en og kikke. Dele litt på det. Så fikk eg trent litt før første mann stod opp i dag. Huff så kaldt er det nesten aldri her. Da er det best inne heilt klart. Tusen takk. Sønnen likte den også, så det var jo bra.Kan ikkje få apstinenser så strikketøyet er med. Skal sj¨film etter middag, så da skal eg strikket på eit sjal tror eg, elelr kjøkkenklut uten mønster. Takk. Kos dere dere også. Vi gjør så godt vi kan. Klem fra meg

gretashobby

26.12.2014 kl.13:46

Liv T gjesdal: Takk skal du ha vennen. Så kjekt da å bli servert og vere gjest. Bra du har kost deg. Tviler ikkje på at pinnen dine har gått ja. AHr ikkje blitt så mye her. Det går i sakte tempo det meste. Takk det samme kjære venn. Klem

Hekleri og Ra

26.12.2014 kl.14:10

De er så flotte disse ugleluene :-) Har veldig sansen for det mønsteret :-) Din ble kjempeflott!

Kos deg med masse med kurvstrikk og strikkebøker :-) Alltid moro og se og bli inspirert :-)

gretashobby

26.12.2014 kl.15:07

Hekleri og Ra: Kjekt å strikke er det også. Tusen takk for det vennen.No blir det litt klutestrikk, sjal strikk sokkestrikk go film restena v kvelden.Vi skal minst sjå to filmer er det bestemt. Kos deg du og dine også.

annebe

26.12.2014 kl.16:10

Vi lå litt lenge i dag vi da :),,og nå har vi gått ei lita runde..muligens litt lenger enn din 0,5km..men ikke så mye mer...men deilig frisk luft..ca 11minus..

Så fint at lua passet til sønnen..men vil jo tro dine ikke mangler hverken luer eller votter..hehe...:)

Her er det helt rolig i huset i dag...så blir mye avslapping...spiser noe enkelt til middag..etter to dager med julemat :) Hygg dere videre..Klem<3

gretashobby

26.12.2014 kl.17:16

annebe: Så deilig da å kunne ligge lenge. Det skal eg også når eg blir gammel hehe. I dag var T ute å gjek åleine og det var så glatt. Kome 5 cm nysnø oppå isen. Eg trengte inne enno.
Sønnen fikk ei lue til jul og så denne lua. Han hadde ingen luer fra før. Sånn kan det også vere. Men det er fordi ahn ikkje ahr villet ha lue da. Men no vil han. Godt det da.
Ørret var god her i dag. Alltid bakt ørret i ovnen 2.juledag. I morra blir det pannekaker :). Kos dere videre. klem herfra. :)

fruensvilje

26.12.2014 kl.19:17

Det var en nydelig hue,og så koselig da at sønnen ville ha den.Her har det vært full fres,men elste datter og barna reiste i kveld,da ble det litt roligere :)

gretashobby

26.12.2014 kl.19:35

fruensvilje: Tusen takk vennen. Ja det var veldig kjekt det. Liker å passe på så dei ikkje fryser.
Tenker dere hatt fult liv ja. Kjekt det og litt godt når dei reiser også. Kos dere videre dere som er att.

Marita-Susan

27.12.2014 kl.07:37

Ønsker deg en super romjulstid!

Du er velkommen til å titte innom siden min og legg meg gjerne til.

Jeg har ofte "gratis give away" og blogger variert.

Hudpleietips,trening,humor,konkurranser,hverdag,oppdrett av pomeranian og rottweiler.

Håper du får en flott dag!

Klem <3

gretashobby

27.12.2014 kl.08:00

Marita: Takk det samme til deg

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits