Sjølve jula er over og vi teller ned til eit nytt år

God morgen. I dag er det nok mange som er på jobb igjen. I alle fall dei som ikkje vanlig vis har fri heile jula eller har tatt ei siste ferie uke. I så fall  er vel jula over. Romjula har starta og vi tenker igjen fremover til å feire eit nytt år velkommen. Her i huset skal det også jobbes litt i dag. Må tørkestøv, vaske ein del klede rydde vekk litt rot. Skifte på noen senger og noen skal ta seg av golva. Da gjeld det å ikkje  gjere for mye. Begrense trakkinga. Å som eg misliker det å ikkje kunne trakke så mye eg vil :). Har vore eit lite hakke bedre dei site dagene, så  får heller vere glad for det. 

På strikkefronten skjer det ikkje all verden. Eg strikket i går på eit sokkepar i fabel.


Veldig greit sakte strikk medan ein enten følger ned i  ei samtale elelr serr noe på  den firkanta boksen som står i stua. eller sist men ikkje minst bare sitter å slapper av og  ser ut i lufta og la hendene gå på eiga hånd. No legg eg det vekk  noen dager og tar frem eit anna seinare i  dag. Ingen rakett strikking for tida. Bare i sakte kino. 

Det laver ned med snø ute igjen. Veit ikkje om eg liker tendensen til  at tempen stiger. For slår det om til regn no, blir det håpløse veger og  massiv rasfare over alt. Vi får ta det so det kjem. Skal ikkje ut å farte eg da. Men det er nok mange som skal ut å kjøre desse dagene. 

Nei da får eg vel kanskje starte dagen da. Kanskje alle rede gjere noko fornuftig på formiddag. Kan hende eg får gjort litt meir i løpet av dagen da, uten at man blir utslitt. Ønsker dere ein fin dag, så kjem eg sterkere tilbake i morra. Take care

19 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug.

29.12.2014 kl.08:46

God morgen. Vi må opp og "strekke på oss" vi to ser jeg😊

Ser på sokkestrikkinga di at du surrer tråden rundt pinnene før du legger den bort ei stund. Dette har du erfaring med ----

Mildvær og regn i Trøndelag. Er glad for at alle mine kom seg trygt hjem i går---- føret blir nok ille noen dager no. Du tenker rydding i dag--- det tok jeg i går formiddag da jeg ble alene noen timer. Godt å få luftet og ryddet litt. Savner gjestene, men slik er det alltid når de drar. Ville blitt slitsomt med så mange alltid----- Vi snakker ofte om de gamle husholdninger da vi voks opp, og før det. Kunne nok ikke kjenne så mye på gikta kjerringene da, men være glad når de kom seg opp -----

Skriver litt " familiehistorie" for mine etterkommere, Så mye som forandrer seg så fort, og de er interesert i hvordan det var da vi voks opp . Nyttig for meg og, ---det holder hodet i gang😀No er det frokosttid------

Liv T gjesdal

29.12.2014 kl.09:09

God morgen.ja her skal det og gjøres rent idag sengklærne er allrede under vasking,Nydelige sokker du strikker Flinke du.Uff jeg håper snøen forsvinner snarl liker ikke å kjøre på vinteren men må eg så må eg.Idag må eg må få handle litt.Fikk strikket en del i går så det kommer seg,Fikk biltema mappen til jul og den er helt suveren ,Ønsker deg en fin dag men husk ikke gjør for mye men pass på deg selv, Ikke kjekt å gå rundt å ha mye vondt,Goe klem sender jeg til deg

Liv

29.12.2014 kl.09:17

God morgen. Der var du. Ja, nå har eg måka vekk siste snøfallet. Er lett og fint å få vekk, enda. Kan ikkje vente til regnet kommer. Vi skal ha folk på hjula både idag og i morra. Ikkje kjekt. Er alt begynt å bekymre meg...Uff.

Fabelsokker er gode sokker, fine var de og. Godt med strikk det ikkje haster med.😊 Eg har jamen litt igjen på Mariusen enda. Har tatt si tid med den. Grunnen er vel at det ikkje haster. Hehe.

Skal nedover med Eirin seinare idag. Så blir det ikkje på handel før neste år.😊 Ho skal ut igjen 1. nyttårsdag, så da er det godt å ha bussen når eg skal heim med veskene mine. Litt forefallande arb. blir det vel her og, ellers stille og rolige dager fram mot ny helg og, endelig, kvardagane. Da trur eg vi er godt metta, bokstavelig talt. Ha en fin dag videre. Klem.

malla

29.12.2014 kl.12:07

Flotte sokker, I dag reiser to til Trondheim frå oss og fire kjem frå Kongsvinger. Så no skal eg til å tilberede ei god hjortesteik til middag, når alle 10 er samla her. ønsker deg ein fin dag, håper du blir bedre.

fruensvilje

29.12.2014 kl.12:32

fine sokker :))veldig greit slappe av strikk.Heldigvis fikk jeg fra meg husarbeidet i forgårs hadde mer enn nok med å hjelpe mannen med snømåking ute.No har han fått fram traktoren så da rekner eg med att han setter på rett utstyr så han kan bruke den til måking neste gang snøen laver ned :))

gretashobby

29.12.2014 kl.13:14

Ellbjørg Skinderhaug.: Ja opp om morgonen må eg. Klarer ikkje å ligge lenge nei. Ja dette har eg erfaring med hehe. Dumt å ikkje gjere det. :).
Sonen dro idag. Men han dro med båten og er no vel heime. Men det var tungt å gå fra båten til bybanen. Måtte dra koffert i masse våt snø. Ja det er ein del av prosessen det. Å rydde og styre litt når besøket har dratt. Blir liksom ikkje så tomt og trist da.
Vi er heldige som lever no ja. Da måtte ein stå på til ein ikkje klarte meir i gamle dager. Slik var det vel bare.
Eg skrev familie historene for noen år siden. Brukte mor mi og ei tante som kilde for den nære fortid og amsse bøker og greier. Fikk nøsta opp masse. Kjekt å ha for ettertida. Her er vi no ferdig med lunchen og skal bare slappe av lese juleblad og strikke resten av dagen.

gretashobby

29.12.2014 kl.13:19

Liv T gjesdal: God formiddag. Den 3.dje vasken står no på. Men skal ikkje gjøre så mye mer enn å lese juleblad og strikke resten av dagen. HAr tatt huset sammen og da går det så fort. Desse sokkene gjør seg sjølv dei, siden det er garnet som gjør mønsteret. Veldig greit strikk av og til det også.
Her regner det no, så da forsvinner snøen etter kvart sikkert. Men her er ein del, så det kan ta litt tid før alt er vekke.
eg skal ikkje gjør meir no, men ja eg må bli flinkere til å ikkje gjøre for mye her etter. Energien forsvinner så fort også da. Må lære meg å leve med hr Sjøgren også ikkje bare hr Bechtrew hehe. Skal gå bra det også. Ha ein god dag vennen. klem

gretashobby

29.12.2014 kl.13:26

Liv: God formiddag. Så bra at du har måka vekk den siste snøen. No regner det nesten og +2 her ned, så snøen synker nok sammen og blir tung etter kvart. Veldig glad Stian reiste med båten heim i dag. Det er lite bekymringsfult når det ikkje blåser. Men det er ikkje føre for alnge kjører turer no nei. Det går som regel bra heldigvis.
Eg er sjølv veldig glad i fabelsokker. Og så desse som gjør mønsteret sjølv, er så greie. Gode sokker og kjekke å strikke.
greit å ha strikk som ikkje haster innimelom. Den blir ferdig i god tid tenker eg.
Tenkte meg ein liten tur nedover og så blir det til enste år att. Men det er ikkje mye vi trenger. HAr fortsatt altfor mye mat. Lurer på kva eg skal gjere med alle potetene. Vi et jo ikkje poteter når vi er åleine.
Du får fylle godt opp i dag da. Så blir det ei stund til du treng å ta bussen emd tunge vesker.
Kos deg med besøk og nyt dei siste romjulsdagen. Så kjem nok nyttår før ein aner. klem på deg

gretashobby

29.12.2014 kl.13:27

malla: Takk dette er slike sokker som gjer seg sjølv. Kjekt det også iblant. eldste sonen reiste heim i dag. HAn dro med båten og er vel heime i Bergen att.
Det blir fult hus hos deg da skjønner eg. Kos dere masse.

gretashobby

29.12.2014 kl.13:29

fruensvilje: JA dei blir ikkje så verst. Veldig greit med slikt strikk inni mellom. Når det er slikt snøfall så er viså glad vi bor i blokk og ikkje trenger å måke noen ting og har garasje under blokka så bilen står tørt. HA ein flott dag.

annebe

29.12.2014 kl.15:34

Mann i huset støvsugde i går og jeg vasket litt tøy...ellers får vi vaske litt her på dagen på nyttårsaften tenker jeg :)

Leit at du ikke kan "tråkke"så mye som du har lyst til...men sånn er det bare :)

Så de fine sokkene på instagram også..koselig mønster og farger :)

Nå skal vi en liten tur ned å besøke mor og ha med mamma ...ellers har det ikke vært mye farting i jula :)Her har det blitt litt mildere ca 5 kuldegrader ..håper det varer , for det er akkurat passe :) Klem <3

gretashobby

29.12.2014 kl.17:24

annebe: Ja da det er kjedelig, men eg tror det er alle desse andre dumme plagene som er verst. Men no gidd vi ikkje tenke på dei. Skal bare sjå etter det posetive
Ja sokke vart på begge plassen denne gangen og så er dei ikkje ein gong ferdig hehe. Men eg likte godt denne fargekombinasjonen. Var så gøy å strikke dem.
Her har det hvertfall ikkje vore mykje farting. To småturer i sentrum, men så begynner energien og stige no når eg ahr kulet heilt ned. Fy nok snakka eg kropp igjen hehe. Her har det snødd og snødd dei siste dagene. No regner det og er + 2 så det er ikkje gøy å vere ute på vegene. Glad eg ikkje treng det på ei stund. Klem <3

mimouna

29.12.2014 kl.17:31

Her regner også snøen bort. Jaja.

Kjekt med et strikketøy som går av seg selv mens man prater eller ser på TV. Fabel er jo supert til slikt, siden det blir fint mønster helt av seg selv.

Imponert over at du har blogget gjennom hele julen, jeg tok visst en lang ferie fra min blogg. Måtte sette meg ned med noe godt å mumse på og lese meg opp på alt du har skrevet (og strikket!) siden sist. Håper formen kommer seg på nyåret. Vi får bestille bedre vær, det hjelper kanskje litt det også.

Da begynner det å dufte middag her. Ha en fin kveld, så snakkes vi! *klem*

gretashobby

29.12.2014 kl.17:41

mimouna: Ja den vinter bolken er nok over for denne gang. Så får vi sjå om får flerie vinterbolker. Kjekt å sitte inne å strikke og veksle mellom strikk. Eg må liksom blogge kvar dag og siden eg er så tidlig oppe, å er jo eg ferdig å lage innlegg før noen har stått opp.
Du har jo flere folk hjeme og ikkje så tidlig opp, så da var det vel godt med juleferie.
Ja vi får bestille bedre ver. Og så må eg lytte til kroppen sånn er det bare. HA ein god middag og kos deg med familien kjære du. Vi snakkes heilt klart klemmen

Oldemorbloggen

29.12.2014 kl.18:25

Nydelege fargar, men akkurat slike som eg ikkje kan bruke, det er vel meir haustfargar. Eg likar dei godt, men sjøl blir eg bleik og gusten i dei fargane der.

Hekleri og Ra

29.12.2014 kl.19:39

Flotte sokker :-) Synes så absolutt du er en racer uansett jeg ... Det går jo veldig fort med deg :-)

Det er kjedelig når det ikke funker helt, men da må en jo bare ta det litt mer med ro :-)

gretashobby

29.12.2014 kl.21:53

Oldemorbloggen: Det er heilt klart mine farger. Men dei har mange fine farge kombinasjoner. Eg har fleire eg skal prøve snart.

foreignerat50

29.12.2014 kl.22:15

Ja, jeg har vært på arbeid i dag og tiden gikk jo fort:)

Jeg kommer ikke lenger med håndarbeid:) jeg skulle ønske at skuldrene og hendene ikke streiker når jeg hekler mye.

Ja, ja. Har ikke postet innlegg i dag heller. Hjernen har streiket for ord:)

Ville bare ønske deg god natt:)

gretashobby

30.12.2014 kl.08:16

foreignerat50: Så koselig at du kom inn for å ønske emg ei god natt. Det sette eg veldig stor pris på. LAs den rett før eg la meg. Orket ikkje å svare da. Men det varmet å få ein slik kommentar rett før eg la meg. Klem og ønsker om ein god dag for deg.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits