Sokker det andre paret ferdig i år.

God morgen kjære alle dere. Da er halve uken gått nesten da. Denne dagen er jo ikkje gått enno, men den koer vel til å gå fort. Som alle dager stort sett gjør. I dag blir første dagen åleine heime heile  dagen etter jul. skal bli både godt og rart. Men eg i dag har eg mye tv sport eg kan følge med på om eg har lyst. Så det blir  bra. Ikkje kome så langt på genseren enno, så da er det greit med ein dag der eg kanskje kan komme skikkelig  i gang. 

Fått ferdig eit kvelds strikk. Det er 4. strikk fra kurven eg fylte før jul. Og 2. sokkeapret i år.


Desse har eg vist frem under poduksjon. Dei vart liggende noen dager i kurven etter forige bilde. HEilt enkle sokker i Fabel. Garnet gjør mønsteret. Passer til både jenter og gutter dette. paret. Eg liker godt å strikke med dette garnet altså. Syns det er gøy å sjå korleis dei blir. Holder på med eit lite par i restene. Og dei blir  jo heilt annleis, da eg ahr mindre masker. Gøy. Det eg ikkje var fornøg med på dette paret, var at garnet gjekk motsatt veg. Det skal eg passe bedre på til neste gang. Brukte p nr 3. På dette paret la eg opp  64 masker. Derfor passer det til begge kjønn.  Noen damer liker dem store og noen menn liker at dei sitter godt. Dei får plass i lageret desse også. Strikker dei heilt enkelt, da mønster forsvinner på slikt garn. Men har ribbekant både i starten og heil nede ved foten. Da sitter dei bedre på. Der nede feller eg 4 masker før ribbekanten som eg legger opp att Før hælen.

Det var mye om eit par heilt enkle sokker. Men så veit eg det sjølv til ein annan gang. 

Det blir visst dritt ver delux fremover. Mulig orkan og flere stormen. Veit ikkje om det veret treffer her, men kroppen veter hvertfall mer drittver. Vi får ta det som det kommer. Skal no holde meg mest inne. Passe på at vi har nok t og kubbelys. I tilfelle  strømmen skulle gå. Kaffien som blir største problemet uten strøm. Spørs om eg må ha cola zero i hus, så eg får litt koffein hihi. Men det er jo ikkje sikkert stormen/orkanen treffer her og om den skal det, så er det ikkje sikkert at strømmen går heller. Krysser fingrene for at det verste senarioet ikkje slår til. Må ta det som kommer uansett. 

Nei no får eg vel surfe litt. HA ein god dag og nyt dagen.

#sokker #hjemmestrikket #fabel #selges

18 kommentarer

Liv

07.01.2015 kl.08:08

Morgen! Fabel er et heilt greit sokkegarn, som mønstra seg sjøl og har passelig tjukkelse. Fine blei de og. Eg skulle ha begynt på lue igår, men eg klarte ikkje legge fra meg genseren. Peer Gynt er et herlig garn å strikke i, og så vokse den fort med p. 3,5. 😊Jaja, tar det som det kommer.

Javisst, sport igjen idag og...Kanskje eg går nedover før det, men er redd for at det er glatt. Vinden holder seg nok på kysten idag, fra sør. Men seinare i veka er det meir skiftande, ikkje så gode utsikter nei. Eirin skal i land imorra, spørs om de må vente. I Nordsjøen er det visst meldt voldsom vind. Uff.

Ha en fin dag med Marius. Klem.

gretashobby

07.01.2015 kl.08:23

Liv: Fabel er meir enn eit greit sokkegarn syns eg da. Det blir ikkje tjukke sokker, menn dei passer godt i vinter sko også.
Har glemt kva genser du strikker no eg. LEnge siden eg strikket i Per gynt. Det klør litt gjør det ikkje? Du kan vel strikke på det du vil så da får du ta med deg lua ned hit neste uke .
vi får kose oss med sport i dag. Tror du det er glatt? Trodde det hadde regna vekk det meste eg no.
JA vinden og stormene kommer vel nermere helgen tror eg. Vi får ta det som det kjem. Har ho vore ute i 14 dager alle rede?. Syns ho nettopp har dratt eg. Ja ja tida flyg og eg klarer knapt å følge med. Mine planer for for ner fremtid er å bli så bra i kroppen at eg kalrer å dra til Førde før januar er omme. Ikkje trakke mye, men mest for avkobling og testing av kne og rygg. Men da må vi ha godver. Vi får ta det som det kjem. HA ein fin dag om du går nedover elelr ei. klem

Liv

07.01.2015 kl.09:55

Eg strikka Setesdalsgenser til ei gave som eg har veldig god tid på.😊

Vi kan snakkast om neste veke. Hadde vært koselig det. Er det tirsdag og torsdag du er på trening?

Får tru du kommer deg til Førde. Vi skal opp der 28. til øyenlege.

Tida flyr, men nå har du rett i at det var litt for fort. Ho er 50. prosent sj.meldt, så ho har vært ute ei veke. Blir kanskje noen dager mer, siden vinden blir så sterk. Vi snakkast.

gretashobby

07.01.2015 kl.10:03

Liv: Stemmer jo det. Den veit eg jo om. Begynner å bli senil. Er man og torsdag eg trener. Skriv sms eg.

mimouna

07.01.2015 kl.10:09

Fine sokker. Jeg har strikket flere par pulsvarmere av Fabel, liker måten de blir mønstret på helt av seg selv. Men i år er det visst sokker som står på listen, så kanskje jeg får kopiere eksempelet ditt og strikke noen par. :)

Blir spennende med det uværet, ja. Håper det ikke blir for ille. Og at du får en fin dag i dag, selv om kroppen ikke er helt i godlage.

Liv T gjesdal

07.01.2015 kl.10:25

Synes de sokkene er kjempefine,Skal prøve det garnet jeg og.Vi har litt sol idag og da ser jeg vinduene mine trenger en skikkeig vask men jeg er ikke helt i form ennå.har begynt på genseren til sonnen min strikker den i heilo fra dale.Må ha litt foandring,Skal strikke mer småting etterpå så det ikke tar så lang tid å bli ferdig,Jeg ble litt overrasket da jeg så hvot mye jeg hadde strikket i 2014.Blir nok ikke så mye dette året,Men tiden får vise,Ønsker deg en goe dag og så skal du få en goe klem

malla

07.01.2015 kl.10:53

Kosleg å lese " dagens morgoninnlegg hos deg. Før eg begynner med rettbunkane. Her merkar eg at stormer begynner å nærme seg, men det var vist ein lettare som kom i dag og så kom den sterke til helga. Sokkestrikk er gode å ha synest eg , har alltid eit som ligg ved tven. Ønsker deg ein fin dag. Eg er også åleine heime i dag , har ikkje undervisning i dag så då foretrekker eg å sitte heime å rette. Ønsker deg ein fin strikkedag, blir nok litt strikking med meg også.

gretashobby

07.01.2015 kl.12:25

mimouna: JA dei vart fine. Og så enkelt tv strikk da. Ja, det syns eg du skal gjere. Kopier du.
Det kjem nok ikkje før til helga. Kroppen kom seg litt etter at eg fikk bevega meg ein del. Så da blir det ein bra dag uansett :).skal sjå på sport og strikke barne arm no. Enkelt og greit.
Fin dag til deg også vennen.

gretashobby

07.01.2015 kl.12:28

Liv T gjesdal: Det syns eg du bør gjøre ja. Dei blir fine uten at ein gjør noko som helst nesten. Bare å strikke dem.
vindua tenker vi ikkje på. Skulle vore tatt både ute og inne her også. Får sjå til etter at uveret som er meldt i helga er ver. ikkje vits ute før den tid hvertfall. Viss det slår til da.
Det blir nok masse i år også. Med den farten du har. Nye store plagg heile tida jo.
Ønsker deg ein flott dag med strikketøyet. klem

gretashobby

07.01.2015 kl.12:30

malla: Så kjekt å høre da. Liker å høre at folk liker å lese det eg skriver på morran. :). Elsker jo å skrive, sjølv om eg ikkje alltid får med emg alle bokstvene. Eller dei havner på feil plass. Men så lenge folk ikkje klager, så går det vel greit.
Må alltid ha eit sokkestrikk eller to i kurven ja. Lett å ty til når ein skal ah noe eneklt. HA ein fin dag med retting og strikking

Hobbystua

07.01.2015 kl.13:08

Heisan Greta:-) Sokker er bare koselig og strikke og fabelgarnet er jo så fint da det lager sitt eget mønster. Så en sokk er ikke bare en sokk:-) Ja det er litt av et vær som er meldt til helgen og det skal jo være ganske så kraftig også,,du burde nesten hatt deg en liten primus stående i tilfelle strømmen skulle forsvinne,,for uten kaffe så duger en ikke. Men nå skal vi vel se litt sport og jeg ønsker deg en så god dag som mulig. Klem fra Marianne :)

foreignerat50

07.01.2015 kl.16:13

Artig å begynne med nytt arbeid, men artigst når man blir ferdig:)

Ellers håper at det blir ikke verre med været. Her har faktisk solen vist seg i dag.

Ellers er det fint at du liker å se litt på tv eller sporten. Litt spenning det også kunne jeg tenke meg:)

gretashobby

07.01.2015 kl.17:20

Hobbystua: Sokker er gøy og sokker er så mye. Avansert mønster, enkelt mønster eller heilt enkelt uten mønster. Liker alle slags sokker. Små og store. Sokker er gøy.
Hehe, kanskje ein skulle invistert i primus. Får håpe at det ikkje blir slik. Kanskje det er noen andre i bygda som har kaffi tilgang. Vi får håpe det ikkje blir så ille her inne mellom fjella.
Vart litt sport men mest dirkete sendinger fra Paris. Tragisk. Klem fra meg

gretashobby

07.01.2015 kl.17:23

foreignerat50: Vi får vente å sjå korleis det går med veret, og kvar det slår til. Kan ikkje gjøre noe med det.
Vart litt lite sport menst følgte eg med dirketesendingen fra Paris. Liker slikt dårlig.

fruensvilje

07.01.2015 kl.17:28

Fine sokker,greit når litt blir ferdigt innimellom :)) jeg liker også garn som lager sitt eget mønster,gjør ikke noe om stripene ikke treffer likt,er bare sjarmerande det da.

Får virkelig håpe det ikke blir så ille vær,jeg skal til legesenteret igjen på fredag og det er ikke kjekt å trakke i ruskevær

gretashobby

07.01.2015 kl.17:32

fruensvilje: Takk, ja det er kjekt med slikt garn. Og kjekt å få ferdig småting innimellom når ein strikker på litt større ting. Vi får håpe det ikkje blir så ille. Får ta det som det kommer. Skjønner den altså.

Oddbjørg

07.01.2015 kl.18:24

Sokkar får ein sjeldan for mange par av. Smart å strikka av slikt garn som gir mønster av seg sjølv.

Du inspirerte meg til å finna fram gamle strikkeprosjekt som låg som UFOar. No er nokre posar flytta til korga i stua. Skal konsentrera meg om desse i januar. (Nye ting freistar, men dei får i alle fall venta til februar) Mogleg at eit og anna vert rekt opp att om eg ikkje finn oppskrifta eller likn. Men då kan eg bruka garnet til noko anna. I kveld er det eit par vottar som skal få nokre omgonger. Hadde strikka opp til tommelen på den første. For gale at dei skal liggja slik :-)

bodil

07.01.2015 kl.21:32

Kjekt å ha litt tankelaus strikk innimellom bestillingar vil eg tru. Håper ikkje det blir så gale vær.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits