Rundstykkjer, brød og kylling. skikkelig håndarbeide :)

God morgen godt folk. No har eg ikkje vore inne på nettavisene, så eg veit ikkje kor  galen Nina har vore. Det får eg ta seinare. Kommer dermed tilbake til Nina lengre nede i innlegget. 

etter litt husarbeide og ein rask tur på butikken, så  havna eg i godstolen med strikketøeyet. Syns eg passa best i godstol og sofa i går. T derimot han ville drive på med håndarbeide på kjøkkenet. Eg ahr jo bestemt meg for å holde meg hard og ikkje spise gjærbakst på eit par månader hvertfall. Men i går var det umulig. T algde først desse lekkre rundstykkja


Store saftige osterundstykkjer. Samme oppskrift sei han, men desse var spesielt gode. Det dufta så godt at eg måtte bare spise eit til lunch. HAn algde to brød  også


Runde brød. HEr ser dei muligens ut som rundstykkjer, men det er små runde brød. Dei smakte eg ikkje da, men T smakte dei ved siden av middagen. Ja eg måtte jo lage noko  ekstra godt til middag eg og da, siden han lagde så god bakst. Kan jo ikkje vere dårligere. Kan jo ikkje risikere at han begynner å ville ta betalt for brøda eg skeier ut med :) hehe


Eg har panert kylling i alle år, men ikkje på denne måten. HEr har eg panert dei i ein blanding av strøbrød, malte hasselnøtter og raspa ost. dypper den i pisa egg først. HAdde sikkert vore enklere å fått osten til å sitte om det var parmesan eller ein anna hard ost, men fikk det til. Og det var nydelig. Steikte det i godt med kvitseidsmør. Det er det dyreste smøret, men det spurter minimalt og så er det så godt.  Serverte det med masse steikt løk og paprika, ferske småtomater og eggesalat. Sikkert godt med ein enkel grønnsak wook til.  T hadde ferskt brød til. Det var kjempegodt. Vi koste oss med andre ord med maten i går, medan vi venta og venta på Nina. 

JA vi hadde gitt opp å få besøk av Nina vi. Men i 21.30 tida blåste det opp. Det blåste godt i vindkasta, men her vi bor var det ikkje verre enn ein må forvente av litt ruskever. KAsnkej vi låg spesielt godt i le, det finner eg vel ut når eg går på nettavisene etterpå. Vi mista ikkje strømmen og det var berre så vidt den pisak litt på  ruta eit par gonger. 

Eg strikka mesteparten av dagen. Var borte i  tre strikk. Strikka ferdig barene Mariusen, men ahr ikkje festa trådene, så det får vente til  i morra. La opp til lue i uglemøbster utpå kvelden, men skjønte fort at den fikk eg legge fra meg. Når man ahr problem med å telle går det lett i surr. Første mønsteromgangen strikket eg fire ganger før den var rett. Strikket ferdig første fletting og la det klokelig fra emg. Da er det bedre å strikke på flerfarget sokk. Så den første av neste par er ferdig. Trodde eg skulle bli ferdig med MAriusen tidligere på dagen, men det tar alltid meir tid enn eg tror. Må jo rekne ut fellingenene. Og vil ha det heilt jamnt fordelt. Og da bruker eg litt tid på sjølve utrekninga. 

I dag skal eg legge opp til MAriuslua. Og er eg flittig så får eg den kasnkje ferdig. Må berre først bestemme meg for kva lue eg skal velge. Og så må eg alge stor rød dusk til. Skal vel feste trådene og sy til kragen først på MAriusen så den blir ferdig. Men no skal eg sjekke korleis Nina oppførte seg i går. Hååper ho ikkje gjorde skade hos deg. God dag til dere alle. 

20 kommentarer

Åse Helen

11.01.2015 kl.08:37

Ååå, så masse godt dere lagde i går da :-) Hjemme bakst er farlig godt, så jeg skjønner at du måtte smake.

Her har Nina gjort litt skader på tak og forskjellig, men ikke hos oss da og så er en del av sentrum under vann. Blir nok travelt for min mann neste uke for han er takstmann. Men vi ser nok litt til han ettersom han har hjemme kontor nå :-)

Ønsker deg en fin fin dag :-)

gretashobby

11.01.2015 kl.08:51

Åse Helen: JA, vi koste oss med amten i går :). JA det er farlig godt. Av og til klarer eg å la vere, men ikkje i går. Men no får eg holde meg eit par månder, tror eg. .). Trodde ikkje Nina kom så langt som til dere. Da må eg høre om ho traff Nøtterøy og Tønsberg også.
HAn får nok litt å gjøre til uka da ja. Men godt han ahr hjemmekontor. Gri\eit å ha det når han har ein slik jobb. Elelrs kan han bli lite heime. HA ein fin dag vennen. stor klem <3

Ellbjørg Skinderhaug.

11.01.2015 kl.09:51

Rart å stå opp til en helt stille dag--- det ruska godt i hele går og utover natta. Vi ligg i le inne i fjorden, så jeg rekner med det var verre lenger ute. Sønnen vår bur ute ved havet øverst på Fosenhalvøya, og der var det skikkelige tak i stormen. Vi får vl høre utover dagen ----

Dere hadde en trivelig lørdag i går tror jeg---med godlukt av brødbakst i huset og smaken av nystekte bakst etterpå. Du har bestemt deg for å sløyfe gjærbakst etpar måneder ser jeg. Syns du det hjelper på kroppen? Jeg har lurt på det samme, men kommer liksom ikke frem til alternativet. Hvilket brød spiser du da? Kona til den tyske fastlegen jeg hadde tidligere sa vi nordmenn spiste alt for mye gjær. Interessant----

I dag blir det lettvint her-- tar opp et spann sodd fra fryseren. Har rester etter selskapet i november vet du😊 Når jeg ser ut er snøen på plena helt blankslipa is, og veiene er bare is--- jeg blir nok inne i dag:-)))

fjellgeitbundingen

11.01.2015 kl.09:54

Hei Greta, ikke vanskelig å forstå du måtte smake disse. Nybakt er jo helt herlig. Også er det jo bra at "Nina" ikke rusket for mye hos dere. Du er flink å tilpasse arbeid etter form, og det er jo lurt så slipper man å rekke for mye. Ikke blir man så lei heller..Kylling er nydelig uansett. Selv liker jeg den nok best varmet i steikeovn..Ikke så glad i fettsmak. Sikkert fått overdose på ting som fløt i fett som liten. Grøss. Har nå en mann som er super å lage mat, men klarer den dag i dag ikke smeltet smør, smør på skiva etc.

Liv T gjesdal

11.01.2015 kl.10:40

Ja så var stormen over for denne gang Kjente bare litt til vinden men jeg hadde nettopp vasket vinduene men nå er de like skitne igjen .Er så lei av å se skitne vinduer men det får jeg tåle kan ikke vaske de en gang i uken i dette været.Du er bra flink med all strikking,Jeg ble ferdig medDorthejakken i går så nå får den ligge litt til jeg syr den sammen,herligt å bli ferdig,så nå får det gå på haukelidkofta ogen marius lignende til minn sønn Er kommet opp til mønster på begge armene og er litt over vrangborda på jumperen så det går fremover.Nybakt gjærbakst er noe av det beste jeg vet så kan godt forstå du måtte smake,Han er flink mannen din,Håper dere får en kjempefin dag kosa dokke od goe klem fra meg

Hekleri og Ra

11.01.2015 kl.11:08

Så godt å høre at dere ikke merket så mye til Nina i går! Tenkte på dere :-) Vi merket heller ikke så veldig mye til ho. Det blåste veldig godt og strømledningene fikk svingt seg godt, men ellers så var det helt greit her :-)

gretashobby

11.01.2015 kl.11:12

Ellbjørg Skinderhaug.: Det var nok verst ute ved havet langs heile kysten. Håper det gjekk bra for sønnen din.
Vi koste oss vi ja. Venta på Nina som nesten ikkje kom. Spiste godt. Og i dag blir det rester opp og i mente. Strikke, sjå sport og kose oss. HAr vore ute å trekt frisk luft i ca 30 min, så da kan vi nyte resten av dagen inne.
Ja det hjelper på kroppen, heilt klart. Både det at det er gjærbakst og hvetemelet. Like gale det. Eg kjøper enten eit brød på rime som heiter lavkarbobrød. Elelr så spiser eg heimelaga knekkebrød. Spis eg brød blir det maks to skiver for dag og heller masse pålegg. Spiser tre måltider for dag, vanligvis. Ikkje sukker, ikkje vanlig mel, ikkje poteter og ris. MAsse grønnsaker, Det err best for kroppen.
Kos deg inne med det du vil i dag. Det er deg vel unt. Klem herfra

gretashobby

11.01.2015 kl.11:19

fjellgeitbundingen: Hei vennen. Ja eg klarte ikkje å lavere i går. Men no skaleg holde meg hard lenge. Reagerer jo meir på slikt, kroppen altså, når det er dårlig ver. Men det er da eg har est lyst på det eg ikkje bør spise også. Rart det der.
må jo det da. Ellers blir det jo bre tull hehe. Det blir jo sprøstekt da, så du merker ikkjefettsmaken akkurat. T er også alergisk mot fett som flyter etter barndommen. Men han liker det sprøstekt. Men kan sikkert lage dette i steikoven også, sjølv om det da blir vanskelig med sprø skorpe. Smør på brød er gdot syns eg da. Hemelaga knekkebrød med godt smør, så trenger ein nesten ikkje noko anna.

gretashobby

11.01.2015 kl.11:26

Liv T gjesdal: Vinduene får vi ta ute til våren hehe. Hadde ikkje gjort så mye her da. Var i ly vi også. Heldige vi da.
Strikkehastighet din er nok likså bra som min. Du strikker da så mye store ting. Goddt å vere ferdig med Dorthejakka vil eg tro. Det er ganske så kjedelig ja. Lykke til med resten.
Skal ikkje smake uansett på lenge no. Sjølv om T baker snart igjen. Eg har verdens beste mann eg hihi. Og vi koserr oss vi ja. Har vore ute å lufta oss litt, spist tidlig brunch, no er det snart tour de ski. Og luestrikking. HA ein god dag vennen. klem

gretashobby

11.01.2015 kl.11:30

Hekleri og Ra: vi var heldige begge to. Eller alle sammen. No er det sport og strikking resten av dagen.

Hekleri og Ra

11.01.2015 kl.12:11

Kos deg med sport og strikking :-) Nå skal jeg få begynt med strikkinga og. Vi har planlagt litt ferie og sett litt på hva vi har lyst til så har ikke kommet i gang med strikkeriene enda ;) Men nå er det Tour de Ski på TV og da er jeg klar ;-)

foreignerat50

11.01.2015 kl.12:23

Jamen, der har de også god mat som jeg kunne tenke meg å spise:) Flinke begge to!

Men i dag, blir det vel rester for oss fordi man bør spise dem også. Men da kan jeg bruke tid til håndarbeid isteden av matlaging:)

Nina har vel gjort stor skade og synd for de som ble rammet:(

Ønsker deg en god dag!

fruensvilje

11.01.2015 kl.14:23

hadde garantert spist et rundstykke eg også,dei ser jo utrolig gode ut der dei ligger :)flink mann du har.No såg jo kyllingen også supergod ut,er viktig å kose seg innimellom :)Nå fller jeg på kofta mi,men det blir jo ikke helt jamt når det er ragland og fellinger på annenhver omgang,håper det jamner seg ut og blir bra alikavel.Du har vel fått fra deg mariusen no tenker eg :))

Liv

11.01.2015 kl.15:34

Hei. Eg er sein idag. Blei ikkje til at eg var innpå her i dag tidlig, og siden har det jo vært sport.

Vi hadde griseflaks med ho der Nina i går. Trur ho strauk over oss med en finger seint på kvelden, men det var jo pytt pytt. Fælt for de som fekk det mye verre. Får tru det ikkje blir snakk om sånne ubudne gjester på lenge.

Eg strikka sokker nå når det foregår så mye på TVen. Har du hørt om vaffelstrikk? Hehe. Var veldig kjekt å strikke det mønsteret. Er det ei lita Mariuslue du skal strikke?

Er ikkje værst å ha bakar i huset. Såg skikkelig lekkert ut alt sammen. Ha en finfin kveld. Klem.

gretashobby

11.01.2015 kl.16:45

Hekleri og Ra: Har gjort det. Spent på om eg får ferdig lua i dag. Fin vkeld videre til dere

gretashobby

11.01.2015 kl.16:48

foreignerat50: Takk for det vennen. Vi koste oss med god mat i går og med rester i dag. så da har eg fått strikket litt mer i dag. Men veit ikkje om eg kjem i mål med det eg ahr planlagd.
Ja sybd for dei som er ramma. Gld ho bare speipa innom her og ikkje plagde oss i det heile tatt. Fin kveld til deg vennen

gretashobby

11.01.2015 kl.16:50

fruensvilje: Måtte jo det ja. Men no er det slutt ei stund. Samme kor god bakst han alger fremover hehe.
Det blir sikkert flott vennen. Damper lett etterpå så blir det så jamnt så. Genseren strikket eg ferdig i går. Men har fortsatt ikkje festet trådene. Og sydd til halsen. Fant frem oppskrift på lua som skal vere til og vart hekta. Så da får eg sjå kor langt eg kjem i kveld.

gretashobby

11.01.2015 kl.16:58

Liv: Det er jo greit å vere sein av og til vennen. JA har vore sport heile dagen. Vi ahr vel følgt med siden Touren starta da.
Ja vi ahdde flask heilt kalrt og det er greit. Eg ahr jo forberedt oss lenge, men flott at det ikkje var nødvendig. LAvtrykk er det nok av ua sett. Så kroppen har storm kvar dag hehe. Men det går over.
HAr strikket MAriuslue eg. Det er ei lue som skal høre til genseren. Størrelse 6-12 år den mønsteret eg valgte. Bruker babymerino på den, Så da tar det litt tid. Hele mønsteret er med. Kanskje eg får den ferdig i dag. Vi får sjå om eg orker.
så gøy å strikke vaffelsokker. Er veldig kjekt å strikke det. Blir fint også.
Nei det er ikkje dårlig. Men no må eg holde meg unna ei stund, sjølv om han baker meir. For no skal kroppen leges litt. Var bedre noen dager før helgen. Så no skal eg vere flink.
Fin kveld til deg også. Ser frem til Tungvannet i kveld. klem

Hobbystua

11.01.2015 kl.19:20

Hei og riktig god kveld:-) Ja jeg tenkte på dere i går når det gjaldt været og om du hadde strøm så du fikk kaffen din i dag. Det har gått skikkelig unna på flere steder og Bergen Haugesund er vel steder som er mest berørt her vel. Men har jo fulgt med på nyheter og sett diverse filmsnutter fra Danmark og jammen har det flate landet der fått merke dette og har fortsatt ikke gitt seg helt. Men fikk kjenne på det selv her i går også så satt og var spent på om strømmen skulle gå midt i tv kvelden. Men i dag blinker det stadig i lysene inne så noe er galt et eller annet sted . Men din kjære er en flink kar som baker og lager masse godt og du er heldig som kan nyte fersk bakst. Men du er flink du også for så Mariusgenseren var nesten ferdig så du ligger ikke på latsiden. En superdag i skisporet har vi jo fått med oss og heklenålen min har fått kjørt seg i noen dager her nå så legger nok ut litt snart igjen. Men ønsker deg en fortsatt fin kveld og så ses vi snart igjen:-)

gretashobby

12.01.2015 kl.07:58

Hobbystua: God morgen kjære MArianne. Tror nok at dere kanskje merket mer til Nina enn kva vi gjorde. Det er nesten litt morro, siden eg skrev om Nina i dagsvis på forhånd hehe.
JA min kjære T kan å bake gjærbakst. Det var godt, men no får eg vere flink og hålde emg unna det ei stund. Nei ligger ikkje på latsida eg heller hehe. I dag blir det nok ganske rolig på strikkefronten.
JA dei gjorde det virkelig bra skiløperne våre. Ei flott avsluttning på karriereren til Marit blir det. For det er vel ikkje utrulig at ho legg opp no. I hvertfall viss ho har tenkt å stifte familie og få barn.
Tenker at heklekroken har gått på høygir ja. Gleder meg til å sjå kva du har laga. Ønsker deg ein superdag min venn på østsiden av Oslofjorden klem fra fortsatt våte Høyanger

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits