Brun Uglelue og litt om dagen i går

God morgen. Her er det fortsatt vått og trist ute. Det regner stort sett på tvers og blåser. Tor med hammeren var her flere ganger i går og han var sint. Det blåste mye mer enn når Nina var her i helga. Tror kanskje at ho glemte flere steder da ho dro forbi Norge. Derfor sendte ho brødrene sine Tor med hammeren og storebroren som ville herje litt der ho ikkje hadde gjort jobben sin?. No har det stila, kanskje dei ahr dratt. Men har hørt rykte om at dei elelr noen slektninger kommer att i slutten av uken :)

Samtidig med at vi regner ned så tørker dei opp i Afrika. Chattet med ei vennine som oppholder seg i Ghana for tida. Og der er det så tørt og blåser sand over alt. Håpløst for dei med asma. Fin sand kommer inn over alt. Det burde virkelig vore bedre fordelt.

Nei over til noe anna. Strikket ferdig uglelua eg begynte på ein kveld og måtte gi meg å fordi  eg var for trøtt. I går strikket eg på den på dagen og da gjekk det fort. Merkelig, ikkje sant :)?


Fant to nøster med babysilk fra DSA. Strikket med dobbelt garn på p nr 4. Da blir den både tett og varm, samtidig som den er mjuk og god. HAr ikkje sydd i knapper til øyne. HAr ikkje så små knapper, men mottaker kan jo sy på om ho vil. 


Samme lue fra motsatt side :)

Som eg fortalde i går morges så skulle eg på synstest i går. Det ar visst på tide. Skjønner godt no kvifor eg har vore så anstrengt i augo og hatt problem med å telle masker på diagram og slikt. Merket det ekstra godt på diagrammet til ugleputa før jul. Eg har o alltid vore nersynt og som barn var eg ekstremt nersynt. Men det visste eg ikkje før eg begynte på skulen. Da såg eg jo ikkje noen ting på  tavla. Kanskje det var ein av grunnene at eg alltid datt så mye som barn. el opp igjennom åra så har eg blitt mindre og mindre nersynt. Skjeve hornhinner har eg også hatt og dei har også blitt bedre etter som eg ahr blitt gamlere. Men når man blir gammel, så blir man jo ofte langsynt. Eg trodde før at da skulle eg bli kvitt briller. Men det er ikkje slik det funker. Nå harr eg både langsynt, nersynt og har skeive hornhinner. Det to siste blir bedre og den første verre. Har i 9-10 år hatt progresive briller. Skifta for 4 og eit halvt år siden. No var det på tide att. Det koster penger det. Med alt blir det 6500,-. Ja ja, eg må ha det så da får vi bare betale da. Skal vere snill mot min kjære lenge, så kanskje han betaler regningen min :)

Hadde også ei fin treningsøkt i går. Det gjør så godt. HAdde tenkt oss ut for å gå ein minitur, men det vart det ikkje noko av. Med ein rasende Tor med hammeren og sterk vind og nedbør, så hoppet vi bukk over turen . Ser ikkje bra ut for i dag heller. Men det er ei stund til kl 16.30, så vi får sjå. 

Da skal eg gi meg for i dag. Ha ein flott dag og hold dere inne om dere kan på vestlandet hvertfal

#lue #babysilk #DSA #uglelue #briller #synstest #blogg

https://www.facebook.com/Gretasstrikkogtanker 

 

24 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug.

13.01.2015 kl.08:45

Har fyrt opp i ovnen , båret ut søpla til henting i morgentimene ,og no er morgenteen trekt. En start på dagen etter ei vindfull natt. Blir lite soving slike netter og en er ør og tommelomsk når en kommer seg på føttene. Må skryte av den lua di. La du opp mange masker.? Disse uglene trekker litt sammen, så det er vanskelig å beregne vidden.

Jeg gjorde ferdig treskovottene i går kveld. De ble litt små til meg, men jeg har litt store never. Kommer vel noen de passer til---- armene på genseren vokser sakte, men sikkert.

Ute kjører traktoren til et av barnebarna mine og sandstrør veien. Det er nok glatt. Dagen er i gang.

Berit

13.01.2015 kl.09:03

God morgen :)

Så dere har hatt mye vær dere også? Her blåste det voldsomt i natt/morgentimene, men det er jo koselig når man kan være innendørs. Nå lysner det litt ute, og det er så deilig at dagene sakte, men sikkert blir lengre og lengre! Gleder meg sånn til vår og sommer og varme. Her i Trøndelag hopper temperaturen fra -9 til pluss og så ned igjen så en stakkar kan bli helt forvirret! Veldig stilig lue, morsomt med ugler! Selv holder jeg på å lære meg pomatomus-mønsteret igjen, kunne det på rams, men nå blir det bare feil og opprekking..jaja, sånn går no dagan :D Ønsker deg en kjempefin dag!

klem fra Berit

gretashobby

13.01.2015 kl.09:07

Ellbjørg Skinderhaug.: Her har eg tent masse lys. Frokosten er fortært og no fikk eg lyst på te eg og. KAsnkje eg skal ta meg ein stor kopp etter at eg ahr vore ein liten tur på treningsrommet og kledd meg.
Blåser godt her også, men blokka ligger ganske i ly. Så sjølv om eg var oppe noen ganger i natt, så var det ikkje fordi det var sånt bråk. Men uveret har vel skula likevel. Kroppen liker ikkje dette veret og dei lover oss meir. Så her får ein berre bite tenna sammen, trene som berre f og stå han av.
Takk skal du ha. Eg la opp 108 og økte to masker etter brotet. Da vart det 10 ugler.
Så dumt at dei vart for små da. Strikker du stramt?
Da er det nok glatt ja. Håper du får ein flott dag vennen

Liv T gjesdal

13.01.2015 kl.09:11

Hei.Her har vi fått mye snø og det snør fortsatt.Skal i begravelse så har ikke mye tid her.Den begynner kl, halv 11.Vi snakkes goe klem

Liv

13.01.2015 kl.09:19

Hei! Fin lue med populære ugler!

Idag vil eg ikkje ut. Har ingenting ut å gjøre heller. Trudde eg fikk besøk, men været stoppa det. Heilt greit for meg, liker absolutt ikkje å ha folk på vegen slik det er nå. Eg skal dra med meg støvsugeren på loftet og fikse der oppe etter "juledrysset." Så får eg sjå ka anna eg finner på.

Synet er viktig, det må passast på. Bra så lenge det kan fiksast.

Har ikkje bestemt meg for ka som skal på pinnane idag. Trur eg må grave litt i restegarnet..

Ha en fin dag. Klem.

gretashobby

13.01.2015 kl.09:20

Berit: Ja vi fikk det til slutt. JA det er godt å kunne vere inne, sjølv om kroppen tror han er ute og mottar alt uveret hehe. Men det får vi bare lest som vi ikkje merker. Trene det vekk snart.
Det lysner vel litther også, men tviler på at det blir heilt lyst i dag. Men ja det er godt at det går mot lysere tider. Det gjør eg også. I år har vi bare hatt plussgrader og drittver hehe.
Takk skal du ha. Kva mønster er det. Tror aldri eg har hørt om. Dette må du fortelle om.
Stor klem til deg også vennen

gretashobby

13.01.2015 kl.09:21

Liv T gjesdal: Her er det ikkje mye snø, bare regn. Håper det ikkje blir for ille å kjøre da. Håper dagen blir god, sjølv om du skal i begravelse. Klem til deg

gretashobby

13.01.2015 kl.09:25

Liv: Heisan. Takk sakl du ha vennen. Det skjønner eg. Håper veret er bedre i morra når du skal ned til meg. Viss ikkje så kjører vel Eirin deg?. Nei skal dei kjøre langt, så er det like godt at dei holder eg heime. blir vel bedre til våren.
Det blir vel litt strikking utpå dagen tenker eg .).
Heilt sant. Godt å få nye briller. Gleder emg til det. For no når synet er sjekka, så merker eg veldig godt at dei eg har ikkje er heilt gode nei.
Spennende da. Eg tror eg må starte på kjolen min på dagen i dag. I kveld blir det blå votter.
Ha ein fin dag du og. Klem

Ellbjørg Skinderhaug.

13.01.2015 kl.10:28

Jeg brukte tynt garn og tynne pinner på vottene. Liker det, men da må jeg legge ut mønsteret litt om jeg vil ha dem større:-))))) Søren og---- no måtte jeg rekke opp 15 cmav gensererma. Hadde strikka feil i halvmørket i går kveld.

gretashobby

13.01.2015 kl.10:45

Ellbjørg Skinderhaug.: Eller bruke tykkere garn. Å så kjedelig. Er så lett å gjøre feil utpå kvelden. Du må ikkje strikke avansert mønster om kelden veit du. Ha sløvestrikk som meg da.

Ellbjørg Skinderhaug.

13.01.2015 kl.11:36

Det var et godt råd .( men jeg har lett for å følge lysten mer enn gode råd)😀😀

gretashobby

13.01.2015 kl.12:37

Ellbjørg Skinderhaug.: hehe. Det skjønner eg godt hihi klem

fruensvilje

13.01.2015 kl.17:12

stilig hue :)skjønner godt att det går raskere på dagtid enn på kvelstid,er selv veldig sliten no,så det skal bli godt med en rolig start på dagen i morgen,skal på soknerådsmøte men det er i bygda og på ettermiddagen :))

gretashobby

13.01.2015 kl.17:47

fruensvilje: Takk for det. Skjønner du er sliten no. godt for deg med ein rolig start på dagen i morra. Får blogga og koste deg med koftestrikk da, tenker eg

lillian

13.01.2015 kl.18:58

ser på din blogg hver dag. du strikker så mye fint. blir inspirert av deg.

strikker selv men er ikke så flink med mønster. har strikket sokker. :)

Oldemorbloggen

13.01.2015 kl.19:04

Koselege, dei ugleuvene dine. Briller er eit styr, eg fekk og innkalling, men det viste seg at synet var likt som sist og då slapp eg å kjøpe nye briller. Men, brillene mista begge stengene og eg kvidde meg for å kjøpte nye, trur mine kostar noko slikt som 11-12000. No går eg med tekstiltape på begge stengene og det funkar fint, men eg må nok snart bite i det sure eple og kjøpe nye.

gretashobby

13.01.2015 kl.20:37

lillian: Så koselig at du liker bloggen min og følger med. Settrr pris på det. Sikker på at du får til mønster etter kvart også. Øvelse gjør mester. Lykke til ??

gretashobby

13.01.2015 kl.20:39

Oldemorbloggen: Takk vennen. Briller er noe styr. Men tror eg hadde følt meg naken om eg ikkje hadde dei.
Oisann trodde mine var dyre eg da.

13.01.2015 kl.21:38

Godt med varme luer når været herjer som værst. Her hos meg har vi merket lite til uværet og det er helt greit:)

Hobbystua

13.01.2015 kl.21:57

Heisan Greta:-) Flott lue og uglemønster er jo fortsatt helt in. Og mottaker blir sikkert fornøyd:-) Briller er dessverre en dyr utgift men må en ha så er det ikke noe og gjøre med det. Men været i vinter er merkelig og noen har flere varmegrader så har Finnmark det ganske så kaldt og stadig lyn og torden på Vestlandet,,og det har du fått merke også. Og nytt stormvarsel kommer visst. Men som du skriver så er det tørke der dem hadde trengt vann.....så klimaet er rart. Ha en riktig god natt . Klem fra Marianne:-))

Ann Karin

13.01.2015 kl.22:08

Kjempe fin lue.

gretashobby

14.01.2015 kl.07:51

Anonym: Ja det trengs av og til det. Dere har vore heldig da. Vi ahr vel ikkje hatt den verste stormen, men mye drittver. No snør det stilt og lett.

gretashobby

14.01.2015 kl.07:55

Hobbystua: Hei på deg. Takk for det. JA det er visst det. Eg bryr meg ikkje så mye om kva som er inn, men eg liker uglemønsteret. Ja det er sant. Og eg får berre sjokk akkurat der og da. Men heldigvis så går det flere år til ein trenger å skifte og da er det jo greit.
Veret kan vi ikkje gjøre noko med. Men tenkt så mye "glede" vi har av å snakke/skrive om det hehe. Ja da, vi skal få meir drittver. Vi står det vel over denne gangen også.
Eg hadde etter forholda ei god og lang natt. Så takk for det. Ønsker deg ein flott dag. klem

gretashobby

14.01.2015 kl.07:56

Ann Karin: Takk for det

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits