Nytt prosjekt og litt skravling

Ny dag og kva ver er det i dag. Prøver å sjå ut i mørket, men ikkje så lett. Men tror det er opplett. Det har snødd eit tynt lag i natt og  gradestokken er 0. Da er dere oppdatert om det hehe.

I går var ein sånn dag som eg ikkje fikk gjort så mye på strikkefronten som eg hadde tenkt. Det brått så mye som forstyrret strikkeroen og andre ting som måtte gjøre. Desuten så tar det litt tid å komme igang med eit prosjekt der ein ikkje har ei oppskrift. Eg skulle strikke Mariuskjole til meg hadde eg tenkt. Men så ville eg ikkje det alikevel. Men kjole i blått, kvitt og rødt. skulle det bli. Ikkje vanlig rødt men burgunder har det blitt valgt no. 


Eg har det sånn ca klart korleis den skal bli no. Startet med ein rød kant nede. Har så begynt på ein bord med åttebladsroser. Skal ha 2 border til på kjolen er planen. Smal i livet og så får vi sjå etter kvart. Ser den i hodet, men om eg får den til som eg vil, det vil vise seg. 

Kom jo så langt med Mariuskjole planene at eg bestilte meg ei oppskrift. Men den art forkasta. Men det er greit å ah ei slik oppskrift å sammenlikne masketall i løpet av strikkeperioden. Så tok eg utgangspunkt i eit skjørt når eg la opp. Men eg måtte ta hensyn til kor mange masker eg trengte for å få 8 bladsrosene til å stemme. Og for at det ikkje skulle vere for lange tråder i mellom, så har eg lagt til litt ekstra mønster. Så får eg sjå når borden er ferdig om den blir fin

Ellers i går strikket eg litt på ein vott og på kvelden skulle eg strikke på sløvesokken. Men var så trøtt at eg måtte pakke sammen ekstremt tidlig  i går. Trengte det visst. Sov lengre i dag enn ellers. Og ikkje oppe meir enn 3 ganger. 

I dag får eg formiddagsbesøk av Liv, det blir kjekt. Da blir det skravling, vafler tidlig og enkelt strikk. Tror ikkje eg skal fortsette med kjolen før ettermiddag i dag. Når eg ikkje veit korleis dette blir å må sjå om det stemmer, så får eg sitte for meg sjølv. 

Så får vi vel prøve å handle litt i ettermiddag kanskje. Vi får sjå kva form T er når han kjem fra jobb. Ein vanlig onsdag er det, + litt ekstra kjekt med besøk. Har planer om å tenke over dagenene og finne tre gode ting som har skjedd i løpet av dagen. OG sjå frem til minst tre gode ting eg ahr planer om å gjenomføre eller vere ein del av dagen etter. AHr ikkje kome heilt igang enno, men planen er der. No ønsker deg ein fin dag

#sjølvdesign #kjole #strikkakjole #voksenkjole

30 kommentarer

Liv

14.01.2015 kl.08:01

Hei. Ja eg kommer når eg har fått dusja av meg svetten. Tynt lag snø du liksom...😊 Sånn snakka ei som har vaktmester. Hehe. Eg har vært ute og slåst med den. Sikkert nærmere 10 cm., litt våt og derfor tung. Så eg har varma godt opp til eg skal skli ned til deg.

Blir spennande med den kjolen din. Eg har og en Mariuskjole på pinnane. Litt mindre kan man si, str. 1 år. Restegarn igjen, Merino. Lekkert!

Kommer i halv ti-tida eg da.😊

Ellbjørg Skinderhaug.

14.01.2015 kl.08:16

Sløver litt med en kopp krydderte med honning. Det blir nok en dag av det---- omsider. Snakkes vel------

gretashobby

14.01.2015 kl.08:19

Liv: ok, eg har ikkje sett skikkelig ut eg da skjønner eg. Da er det vel best du dusjer ja. Eg får vel komme emg på badet og kle meg før du kommer eg og. Lage røre til vafler må eg og også :).
Pass på så du ikkje detter da. Vi får snakke meri strikk når du kjem. gleder meg klem
Merino eg og bruker til meg. Det er kjekt.

gretashobby

14.01.2015 kl.08:20

Ellbjørg Skinderhaug.: Høres deilig ut. Ny dag er i anmarsj. JA det gjør vi nok. Gjør jo det så og sei kvar dag vi kjekt det

Torild

14.01.2015 kl.08:35

God morgen

Skal bli spennende å se hvordan kjolen blir. Jeg har ikke helt fått tilbake strikkelysten, så det har bare blitt noen omganger på duken jeg har begynt på, men det blir vel bedre etterhvert.

Ha en fin dag og kos deg med besøk og strikking :-)

gretashobby

14.01.2015 kl.08:39

Torild: God morgen. Så kjekt å høre fra deg att.
blir spennende å sjå om eg får det til ja.
Skjønner det at det kan ta litt tid, men alt går seg til sjølv om det ikkje føles slik akkurat no.
Takk eg skal kose meg, det må du gjøre så godt du kan. Stor klem fra meg

fruensvilje

14.01.2015 kl.08:40

god morgen.Først av alt får eg vel si kos deg med besøk i dag,det er altid hyggelig:)) så var det kjolen,den blir det spennende å følge med på,er jo ikke bare bare å strikke kjole til voksen dame kun utifra et tenkt produkt i hode hi hi :))

Liv T gjesdal

14.01.2015 kl.08:46

Så spennende,Du er jammen kreativ og.Her er og snø så jeg må starte bilen en stund før jeg skal ut.Tror jeg skal bli ferdig med bolen på genseren min idag så er det bare ermene,Men det var et innviklet mønster å strikke,Så får vi se hva dagen bringer med seg-Ønsker deg en fin dag og kos deg med besøket,Goe klem til deg fra meg

gretashobby

14.01.2015 kl.11:49

fruensvilje: God formiddag min venn. Da har besøket godt og skal snart fortsette på kjolen litt. Nei det er sant. Så dette blir sepnnende. Aner jo ikkje om det blir slik eg ser det for meg. Men vi får jo bare prøve da. Er lov å feile også.

gretashobby

14.01.2015 kl.11:51

Liv T gjesdal: Spennende ja. Kreativ, litt. No har det snødd litt iigjenn. Det regnet for e ein time siden. Det skifter veldig her nede i bygda. Bare lengre oppe i bygda er det bare snø.
Kos deg med genseren din og så håper eg dagen elelrs blir god. Lykke til hos synstest og lege.
Klem fra meg

Lisbeth Pedersen

14.01.2015 kl.11:57

Her har det også kommet litt snø eller slaps i natt. Men det har også hvert en søvnløs natt med masse lyn og torden. Den kjolen kommer nok til å bli kjempeflott, gleder meg til å se den ferdig. Så koselig med vaffel besøk da :-)

Ha en strålende dag :-)

Klemmer

gretashobby

14.01.2015 kl.12:05

Lisbeth Pedersen: Her snør det og regner innimellom, så snøen som ligger att er klissvåt. Godt eg ikkje skal ut før i ettermiddag.
Heldigvis ikkje lyn og torden i natt. Så dermed fikk eg sovet ein del på min måte likevel.
Håper du ahr rett anngående kjolen. Vanskelig å vite om eg får det til slik som eg ser det i hodet mitt.
Veldig kjekt med vaffelbesøk. No er det strikketid. HA ein fin sydag.

annebe

14.01.2015 kl.12:40

Her titta sola frem i stad ..og da fikk jeg litt vårfølelsen...deilig :)...litt av et prosjekt da...å strikke en hel kjole..høres ut som et "årsverk"for meg :)

Håper besøket var koselig å vafflene smakte :)...nå skal jeg ned å være litt i bassenget igjen...gleder meg :) Klem fra meg<3

Liv T gjesdal

14.01.2015 kl.13:16

Ja nå er legebesøket og synstesten over ,Skal videre til røngten med knærne og synet mitt er så bra jeg kunne vete med nye briller Er godt fornøyd

fjellgeitbundingen

14.01.2015 kl.16:43

Hei, har kost meg med de siste innleggene dine. Var inne å så på uglelua i går, men fikk ikke tid å formulere en fin kommentar til deg da :) Så synd det vle nye briller, men det er jo en gave å se godt, så det er sikkert verd kronene likevel..Uglelua ble flott og garnet høres deilig ut..Hørtest kjempe koselig ut å ha besøk i dag. Også ble jeg nysgjerrig på hva din venninne gjør i Afrika og er spent på hvordan plagget du lager til deg selv blir. Blir kjempe spennende å se :)

Oddbjørg

14.01.2015 kl.17:01

Vert spanande å sjå framgongen på kjolen! Uglehuva vart veldig fin.

Reknar med du strikkar utover kvelden, så kos deg! Eg skal festa endar på nokre sokkepar.

Oldemorbloggen

14.01.2015 kl.17:02

Det er tøft, å strikke kjole til seg sjøl. Eg ser for meg at dette blir eit stort prosjekt, men du greier vel det og du. Me'en ønskjer seg ei fanajakke, så det kan hende at eg strikkar ei slik til han, viss eg får inspirasjon til eit slikt stort arbeid.

gretashobby

14.01.2015 kl.17:37

annebe: Å så heldig du var som hadde sol. Nyte det håper eg du gjorde. Det tar nok ikkje eit, men det går ikkje fort i starten nei.
vi koste oss med vafler ja og strikking. Men da på votter, ikkje kjolen.
Tenker du koste deg i basenget det er deg vel unt.
Så får du slappe av godt i kveld. Klem fra meg med litt mer energi i dag <3

gretashobby

14.01.2015 kl.17:38

Liv T gjesdal: Så bra at du er fornøyd. Det er kjekt

gretashobby

14.01.2015 kl.17:44

fjellgeitbundingen: Så koselig da :). Liker å høre at du koser deg med å lese bloggen min :). Har skjønt og skjønte jo egentlig på forhånd at det vart nye briller. Det var jo derfor eg gjekk da. Fordi eg hadde problem med å sjå. Og prisen harbeg innfunne meg med. T betaler hehe.
Garnet er deilig. Luksus garn og lua vart fin takk skal du ha.
Vi koste oss med kaffi, vafler og strikking og masse skravling.
Venninen min er ambasaderåd i afrika og kjolen får du sjå bilde av i slutten av uka, tror eg. Altså kor langt eg ahr kome hehe.

gretashobby

14.01.2015 kl.17:48

Oddbjørg: Kjem nok eit inbnlegg nermere helga om kor langt eg har kome. Tusen takk for det. Fornøgd sjølv eg og.
skal ha sløvestrikk no på kvelden. Kan ikkje risikere at eg strikker feil. HAr hatt litt meir energi enn vanlig i dag, men no begynner det å verte tomt. Så kjedelig da, men det må gjerast.

Åse Helen

14.01.2015 kl.17:49

Ååå, så spennende å strikke kjole. Gleder meg til å se den :-) Det er koselig med besøk så dere koste dere nok :-) Vi prøver også å handle en gang i uka, men det hender vi må stikke innom butikken og handle litt småtteri utenom. Ha en fin fin kveld og klem fra meg :-)

gretashobby

14.01.2015 kl.17:50

Oldemorbloggen: Det er vel meir galskap vil eg tru. Eg må jo det no, når eg flagger det slik på forhånd. Det syns eg du skal gjere. Han fortjener det ma'en din. Eg heier på deg eg.

gretashobby

14.01.2015 kl.17:53

Åse Helen: Eg og, tror eg. Det err vel litt galskap. HVertfall og fortelle det før eg nesten ahdde begynt. Men no får eg berre stå på. Men i kveld blir det sløvestrikk.
vi koste oss masse i vet du. Alltid kjekt når Liv er her.
vi er vel som regel innom litt på lørdagen og det må vi no, for eg glemte å skrive opp to ting go da kom eg hvertfall ikkje på det. Men det går bra.
Takk det samme til deg og dine. Klem <3

bodil

14.01.2015 kl.18:34

For eit spennande prosjekt du har starta på. Du er så flink, så den blir heilt sikkert kjempefin :)

gretashobby

14.01.2015 kl.21:44

bodil: Føler at det er spennende eg også ja. HAr lagt lista litt høgt, når eg legger det ut slik, men det for stå sin prøve. Tusen takk, det var fint sagt da. God natt til deg, klem

fjellgeitbundingen

15.01.2015 kl.16:19

He he, var et like spennende svar fra deg. Hva gjør et ambassaderåd da? Gleder meg til fortsettelsen.

gretashobby

15.01.2015 kl.17:45

fjellgeitbundingen: Jobber på ambasaden i Ghana for UDI. Har stort sett ansvare for dei andre ansatte, også dei lokale , jobber med lønn, med visumsøknader og er stedfortreder når amasadøren er vekke. Dei får snart ansvaret for heile vestafrika

fjellgeitbundingen

15.01.2015 kl.17:54

Høres jo spennende å jobbe slik. Du vet kanskje hva som kreves av utdannelse for en slik jobb også?

gretashobby

15.01.2015 kl.18:13

fjellgeitbundingen: Diverse erfaring, økonomi utdanning. Ho har jobba i bank, vore rådmann, leder for asylmottak og gått masse kurs

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits