Fredags morgen og litt kjole fremdrift

God morgen fredags morgen. No er vi over midten av januar. Tida går jammen fort. Håper tida frem mot våren går enda fortare. Foreløpig ikkje så verst ver her da. Men ellers i fylke er det visst skikkelig med snø. Dei fleste veiene østover og nordover var stengt eller så har dei veiarbeide slik at det det er stengt i minst ein halv time i gangen. Det er mulig at T må til trøndelag i nermeste fremtid. Men slik føret var i går, så tviler eg på at han hadde kome seg fram. 

Eg hadde ei god treningsøkt i går og fikk gjort noen ærend i sentrum også, før T kjørte meg heim. Akkurat da var det skikkelig drittver. Måtte tviholde på paraplyen når eg gjekk mellom matbutikk og optiker. Da var det godt å kome seg i  hus. Etter ein god lunch, var det tid for kjole strikking.


Det var opplett og eit lite glimt av sol midt på  dagen i går. Da styrta eg ut og tok bilde av så langt eg var komen. Litt vanskelig å sjå at dette skal bli ein kjole, men skjørt blir  det no hvertfall. :). Skal bli kjole, men vi får sjå om eg får  det til. Fornøgd med kanten nede da. Eg strikker den i Sandnes merino. på p nr 4. No blir det bare ensfarga blå ei stund. Det er jo ikkje det morsomste da. Men tror det er ein del sport på  tv i dag. Så da får eg rigge meg til foran tv. Da merker ein ikkje at ein strikker bare einsfarga. Feller 4 masker kvar 6 omgang, så det minker litt etter kvart. Det skal ikkje vere noen vid kjole. Men litt vidde heilt nederst. Er grådig spent på om eg får dette til. 

Det er godt det er helg utpå  ettermiddagen ein gong. Ingen spesielle planer for helgen. Vi får ta det som det kommer. Blir det ver til det, vil eg prøve å bevege meg litt meir ute.  T har noen golv å fare over også. Eg har tatt min del av husvasken alt. Men eg regner med at det blir mest avslapping for T sin del hvertfall. "gamle mannen" trenger helgene til å ta seg inn att på.  

Kva planer har du for helgen?

Ta vare på kvarnadre og hugs ein kan aldri sei  for ofte at ein er glad i sine nermeste. God helg

34 kommentarer

Berit

16.01.2015 kl.08:01

God helg til deg og T også! Kjolen din blir rålekker! Du vil nok få det til, tror du fikser det meste når det gjelder strikking! Vi har pent og stille vær, men skulle ønske det kom litt ren snø, den skitne er lite lekker. Litt glatt er det nok, så det gjelder å sko seg godt.

I helga blir det skogtur håper jeg, ikke så langt da, men sånn at vi får følelse av natur og mye frisk luft!

klem fra Berit

gretashobby

16.01.2015 kl.08:07

Berit: Takk for det vennen. Tusen takk. Takk for at du har så god tro på meg. Det er no ikkje sikkert da. Men da kan eg lage det til skjørt, for det får eg til no hvertfall.
så heldig dere er da. No har vi ikkje meir snø att egentlig, men andre steder rundt oss på alle kanter er det meir eller mindre snørekord. Glatte veier er lite kjekt. På når man skal fote seg og kjøre. Da gjelder det å vere oppmerksom.
Viss det ikkje kommer snø igjen og veret blir fint på søndag, som dei melder, så kanskje det blir ein liten tur i stien på oss også. Vi får ta det som det kommer.
klem fra Greta

Liv

16.01.2015 kl.08:16

God dag! Kjolen blir skikkelig lekker, ser det alt nå. Greit nok å ha ensfarga på pinnane denne helga, trur det er sport kver dag. Berre ikkje gløm å felle....

Blir blank nedbør og vind idag. Heilt greit. Skal nedover seinare og få handla inn til helga. Så blir det å strikke sokker til gemalen. Kom et ønske om det, og det ønske er jo ikkje så vanskelig å oppfylle. 😊

Ha en flott fredag! Klem.

Lene

16.01.2015 kl.08:35

Så fin blogg du har! Også så mye flott du lager. Alltid moro å komme over slike blogger! Ha en flott helg!

Torild

16.01.2015 kl.08:38

Ser ut som det blir en kjempeflott kjole. Synes du strikker så jevnt og pent, blir ikke sånn når jeg strikker :-) Men jeg er ikke så dreven i strikkefaget som du, er bare 3-4 år siden jeg begynte å strikke.

I dag reiser sønnen min til Høyanger og jeg gruer meg veldig til å bli alene, men det går seg vel til etterhvert får jeg håpe.

Ha en fin dag, klem.

gretashobby

16.01.2015 kl.08:39

Liv: God dag du :). Tidlig oppe i dag, siden du sier god dag. Eller mener ekstra tidlig oppe? Tusen takk vennen. Det var kjekt å høre fra ein ekspert. Ja det er nok rette helga for rett einsfara strikk, men glemme å felle kan eg ikkje. Da blir eg sur om eg må rekke opp ja.
Ja det er ok det. Vi er heldige som slepp unna all snøen rundt omkring. Nei det er nok ikkje vanskelig å oppfylle eit sliktønske. Og det passer jo også til tv sport sjåing.
Fin fredag videre vennen klem

gretashobby

16.01.2015 kl.08:39

Lene: Tusen takk skal du ha, var akkurat innom din også. Du lager mange flott smykker. Skal følge med deg fremover. Ha ei flott helg du også

gretashobby

16.01.2015 kl.08:45

Torild: Tusen takk skal du ha for begge deler. Eg har strikket til og fra siden eg var veldig liten. Og har strikket meir eller mindre kvar dag dei siste 6 åra. Så da har eg forsprang :).
Har an vore der oppe hos deg så lenge. JA da skjønner eg at du gruer deg litt ja. Men på sikt så er det jo lettere for deg å dra på besøk til barna i Høyanger også no da. Men det blir nok ein overgang. Skjønner den.
Håper og tror det går seg fort til. Klem fra meg

fruensvilje

16.01.2015 kl.09:05

God morgen.Det bli en virkelig fin kjole,likte mønsteret du har valgt.

Jeg har strikket ferdig kofta nå før frokost,men halskanten ble litt vid så eg vil ta den opp og strikke ny litt mindre,ellers ble faktisk kofta stor nok når den ble dampet :)hva vi skal ta oss til med i helgen får tiden vise seg,blir ikke langt fra heimen om magen ikke bedrer seg,må ta pencilin ut helgen

gretashobby

16.01.2015 kl.09:09

fruensvilje: Tusen takk. Håper eg får det til. Tok eit mønster fra ein vott og la til litt i mellom rosene, slik at det ikkje skulle bli så lange tråder bak. Og det gjorde seg syns eg.
Så bra at den ble passende. Tenkte meg det. Den blir alltid litt sammentrekt når ein har mønster, så om ein ikkje ahr strikket for stramt, så kan den bli litt større når den dampes.
Så kjedelig med dårlig mage. Du får bare holde deg heime og tenke at pencilinen gjør deg godt til slutt. Håper du får ein så god dag som mulig

Ellbjørg Skinderhaug.

16.01.2015 kl.09:16

Du er godt i gang med kjolen----. Litt av en jobb, men du skal nok ikke ha den ferdig til bestemt tid. Kanskje er det noen som kjøper den , så må du begynne på nytt??

Du trenger sannelig litt småstrikk innimellom denne-----. Jeg skal en tur ned i sentrum i dag. J skal på legekontoret og rense ørene og da går jeg litt nede på kjøpesenteret. Når han bruker høreaparate har det lett for å samle seg smuss i øret og så slutter han " å høre etter meg" Det er ikke bra:-((((

Kjøper vel litt nytt sokkegarn på coop'en. Har lyst å strikke lenge sokker med mange farger og border og da er vel Silja greit. Har ei som bruker ridestøvler mye . Må høre om ho får lange sokkeleggen ned i dem før jeg starter. Fredagsvask ????? Huffda--- men det er jo ikke så lenge til neste fredag--- Må vel sveipe over litt:-)))

gretashobby

16.01.2015 kl.09:29

Ellbjørg Skinderhaug.: Ja er igang og det er myyyye jobb som gjenstår. Hadde vore kjekt om den vart ferdig før den 21.2, men om den ikkje blir det, så bare kjøper eg meg ein kjole. NEi, denne kjolen har eg ikkje tenkt å selge, den er min.
JA eg må ha litt småstrikk innimellom ja. Ellers blir eg litt sprø.
Da får du renske ørene og kose deg etterpå. Høres ut som ein god plan det.
Ja da er silja heilt perfekt. Ja da er lange sokker i silja heilt perfekt.
Vi tar ikkje supernøye kvar helg, men no tror eg det er på tide med litt golv reingjøring. Nå vi stort sett er berre to, det mest støvet som må takast, og det tar eg lett.

strikkogtov

16.01.2015 kl.10:24

Det var en nydelig start på kjolen. Borden nederst er kjempefin. Skjønner det er mye jobb. Lykke til. Ha en fin dag :)

Hobbystua

16.01.2015 kl.10:42

God fredag Greta:-) Ser helt nydelig ut dette mønsteret nede på kjolen og jeg vil tro det blir litt jobb med den,,men du er dreven og ikke minst rask med pinnene så dette blir spennende og se. Og at du er ferdig innen tiden du vil bruke den er jeg nesten 100% sikker på:-)) Ja her blåser det godt igjen og regn i lufta. Satt og så det lyna i går kveld men tror det gikk mest vestover. Så rart værfenomen denne vinteren. Men så lenge det er bart så er jeg fornøyd. Vil få ønske deg en god dag og så får vi nok se litt på sporten på tv i dag. Stor klem fra Marianne:-))

gretashobby

16.01.2015 kl.12:26

strikkogtov: Tusen takk for det. Takker igjen. JA mye arbeide er det.Takk det samme til deg.

gretashobby

16.01.2015 kl.12:29

Hobbystua: God fredag Marianne. Tusen takk for det. MAsse jobb ja. Så får vi sjå om resten blir bra også. Vel det er ikkje eg, men vi får sjå. Men stresser ikkje med den. Blir den ikkje ferdig, så får eg kjøpe emg ein.
Ja enkelte steder snør ned og her err det bare rot. Men det blir vel vår ein gong. Kos deg med tv sport og garn med ein eller anna pinne til. Klem fra meg

annebe

16.01.2015 kl.13:47

Her er det klarvær og blåser litt i dag..også er det veldig glatt på veiene..så glad jeg fikk viljen min med piggdekk på bilen :)

I dag har jeg vært en tur på besøk i barnehagen jeg har jobba i :) resten av helga skjer det ikke noe spessielt..men den faste lørdagshandelen med kaffe besøk blir det tenker jeg :)

Gleder meg til å se den kjolen ferdig..:) God helg og klem fra Mjøndalen<3

Liv T gjesdal

16.01.2015 kl.14:42

Ja som sagt blir nok kjolen nydelig.Eg har vært på stoppen idag Fikk kjøttkaker med erte stuing og fruktdesser.Veldig koselig å gå der,Her er all snø borte igjen men det er surt å kaldt.Imorgen skal eg være litt barnevakt for guttene.Ellers har eg ingen planer for helga,får prøve å komme i gang med ermene,Begynte på en julegave igår skal strikke noen puter med julemotiv på.Kjekt å ha litt av vært å strikke på.Ha en fine dag og goe klem fra meg til deg

Ellbjørg Skinderhaug.

16.01.2015 kl.14:55

Ha ha-- det var Johan som skulle renske ører--jeg skulle handle:-)))

Fikk ikke kjøpt Siljagarn. Det var så lite utvalg av farger. Venter til de fyller opp. En fordel for den røde genseren som har ei halv arm igjen enda---

I dag drog yngstesønnen nordover på Lofotfisket med båten sin. Fikk bilde fra turen over Folla. Veret har roa seg og det var planen han skulle nå Sandnessjøen til kvelden. Ja-ja så har jeg nå det å være " Iren" for i noen uker da. Men det blir godt med en smak av lofottorsk da----

Gørill

16.01.2015 kl.15:01

Hei, og god dag Greta :)

Du er tøff som går i gang med en kjole! Er den til deg eller? Jeg har jo akkurat gjort ferdig en barnekjole, det var et langdrygt arbeide! Her på Østlandet var det fullstendig kaos i går. Jeg er glad jeg har flyttet jobben min hjem, så jeg ikke måtte ut av huset! Det er så deilig, jobber litt, og går litt fra og til med litt husarbeid eller håndarbeid innimellom. Slik har vi det ganske likt, når man jobber hjemmefra! Så må du ha en fin helg! Kos deg, og jeg gleder meg til å se hvordan kjolen blir!!!

gretashobby

16.01.2015 kl.18:35

annebe: Vi har ikkje hatt piggdekk på bilene våre på sikkert 20 år. Men kva man velger er jo opp til kvar enkelt. Vi kjem oss alltid frem.
Så koselig da. Var sikkert veldig trivelig å komme på besøk der.
Kjolen blir ikkje ferdig på lenge, tror eg. Men kjem litt lengre kvar dag. I dag har det bare vore rettstrikking i blått. Litt mer uinspirenrende å strikke det. Men så lenge det vokser er det jo greit.
Ønsker deg ein fin kveld og god lørdagstur til Drammen. Klem fra meg

gretashobby

16.01.2015 kl.18:37

Liv T gjesdal: Blir spennende å sjå ja. Kost deg i da sjønner eg. Eg var uten strøm her i over 2 timer, det likte eg ikkje nei. Vart veldig mørkt etter kvart. MAnge lys over alt. Heldigvis kom den att til eg skulle hive sammen noe til middag.
Kjekt å få besøk av gutta i morra. Og så er du no virkelig tidlig ute da. Viss du starter på julegavene alt no. No er det bursdagspresanger som står i kø her hos meg.
Fin fredagskveld til deg vennen. Stor klem

gretashobby

16.01.2015 kl.18:41

Ellbjørg Skinderhaug.: Var vel eg som ikkje las skikkelig da igjen hehe. Det var god fordeling du handle og han bli pirka i ørene :). Ja det er vel lite utvalg no, det vel salg på det i januar. Da får du helelr vente til dei får inn meir.For dei har mange fine farger i Siljagarnet.
"Iren" betyr det engstlig da? Vi trodde det heller var å vere gira vi da.
Lofot torsk er ikkje å forakte da. Fersk torsk har eg ikkje smakt siden vi flytta it. 28 år siden det. STakkars meg hehe. Fin fredagskveld til vi snakkes.

gretashobby

16.01.2015 kl.18:46

Gørill: Nei men hei ennen. Så kjekt da. JA den skal vere til meg. Hehe, ja det er litt langdrygt det partiet eg holder på med no, men over helga blir det vel litt mønster att. Det er meir gøy.
Det skjønner eg at du er fornøgd med ja. Slippe å dra ut på veiene når det er kaos i trafikken. Ja kan sammenlikne oss da. Hehe.Hvertfall når eg strikker oppdrag. I dag ahr eg bare jobba med kjolen min og prøvd å holde varmen dei timene strømmen var borte. No er den komt tilbake og da kan eg slappe av.
God helg til deg også. Eg og gleder emg til å sjå korleis den blir

Gudrun

16.01.2015 kl.19:41

Den kjolen ser fin ut,nydelig farger.Du klarer det helt sikkert.du er jo så flink med pinnene. GOD HELG

Oldemorbloggen

16.01.2015 kl.22:59

Eg likte mønsteret i skjørtet ditt. Eit slikt strikka skjørt må vel forast, eller?

fjellgeitbundingen

16.01.2015 kl.23:44

Hei, og god helg til deg også. Viktige ord om kjærlighet på slutten. Lett å glemme i en travel hverdag. Kanskje stjeler skjerm og aktiviteter for mye tid også. Tror kjolen din vil bli fin. God tro på prosjektet ditt :) Nydelig du strikker :) Må du sove godt i natt. Klem og takk for det du gir av deg selv.

gretashobby

17.01.2015 kl.08:22

Gudrun: Tusen takk, håper den blir bra. Er veldig spent om eg får det til som eg tenker det. God helg til deg også

gretashobby

17.01.2015 kl.08:23

Oldemorbloggen: Eg og liker mønseret. NEi det tror eg ikkje. HAr strikka skjørt og kjoler til voksne før og aldri foret dem

gretashobby

17.01.2015 kl.08:28

fjellgeitbundingen: Hei vennen. Det kan det nok, men for meg er deet veldig kjekt å ha dette, som ellers er veldig mye åleine. Takk for eet. Er veldig spent, men så langt ser den bra ut. Takk. Egg hadde 3.dje gode natt på rad. Det er deilig. Bare hyggelig. Klem tilbake

Hekleri og Ra

18.01.2015 kl.13:47

Kjolen ser ut til å bli aldeles utrolig flott! Gleder meg til å se fortsettelsen.

Det er mye dårlig vær for tida rundt omkring. Det kan virke som at der det er snø er det rent for mye snø. Vi har ikke snø i det hele tatt. Det kom snø julaften som forsvant første uka etter nyttår og det var det :-) For min del er det greit, er ikke så glad i å kjøre på vinterføre, men ungene synes det er litt trasig.

gretashobby

18.01.2015 kl.17:45

Hekleri og Ra: Du får som sagt lengre nede i svarene sjå neste bilde i morra. Håper du har rett.
Her ahr snøen bare regna nesten heilt vekk i det siste. Så det er ei stund siden vi hadde skikkelig snømengder. Det er ikkje godt fordelt nei. Glad eg og. Men Hos Knerten med foreldre har dei ikkje hatt snø i det heile tatt. Ikkje som har ligget. Synd for dei med små barn.

Hekleri og Ra

18.01.2015 kl.18:30

Helt klart. Det er jo flott for barna å få kose seg i snøen :-)

gretashobby

18.01.2015 kl.18:32

Hekleri og Ra: HJA det er det. Klemmen

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits