Stille lørdags morgen. Tanker om kva som er viktig og eit par votter

Liker desse morgonene. Det er heilt stilt i blokka, ingen trafikk ute. Hverken nede på hoved veien eller opp til naboblokk. Føler at eg er heilt åleine, men på ein god måte. Snart våkner T og smått om sen resten av verden rundt oss. Sitter her med masse nytrekt kaffi, frokostblandingen min og pc. Lyser stearin lys flere steder i rommet. Kunne hatt det verre. Eg er glad for alt eg har rundt meg. samtidig så  savner eg sjølvsagt både barnebarna og resten av familien. Men eg har det så bra som eg kan ha det her og no og det får vere utgangspunktet for denne dagen. Her  er litt kjølig på morra kvisten. Derfor la eg no eit godt teppe over knea. Jo eg har det bra. 

Har bestemt meg for å  fokusere på det eg har som er godt, og ikkje tenke på det eg ikkje har, kropslige plager og det eg ikkje får til. Trekke frem det posetive for seg sjølv. Da blir det som er negativt så mykje enklere å takle. Eg les mye nettaviser, følger med på nyhets sendinger og ser at det er utenfor min komfortsonene at mange har det ille. Ikkje så mykje eg kan gjere med det kanskje. Nei kanskje ikkje. Men eg kan lese dele og sei at eg støtter dem. Bidra litt i samfunnet kan vel alle. Eg må prøve å komme meg ut av mitt trygge lille hjem og leve litt meir. Da kan eg gjere noko for både meg, mine nermeste og kanskje bidra på ein eller annan måte for noen andre også. 

Eg begynner å komme meg til att litt. Har mer energi, mindre kneplager. Så får resten komme seg etter kvart. Men no ser eg frem mot ting eg håper å klare fremover.

Nei no skal eg gi meg. skal  heller vise frem at vottene har fått tomler


Det var jo fort gjort, når eg først tok fatt på dei. Ikkje mønster, bar rundt og rundt. Desse er litt romslige. Passer både til ei  dame som vil ha store votter og til ein man som ikkje har digre never. Merino ekstra fin på p nr 4. Tenkte først å bruke mer av den røde resten. Men det vart nok med den kanten nede. Gjorde heile forskjellen den, syns eg. Desse er no på veg til kofferten med lageret mitt i. Tar litt tid før dei kjem heilt frem,. Kofferten ligger under sofa/senga på  gjesterommmet. Og da må eg jo ned på golvet for å få tak i den. Å komme seg ned er greit, verre når eg skal opp att. Tror eg må finne meg ein bedre plass å ha lageret. Så slipper dei tinga som skal dit, å ligge lenge oppe på sofaen, før dei kjem på plass hehe. 

Har lyst å prøve beina litt i dag og bevege meg litt for ryggen sin del. Vi får sjå kva ver det blir når det lysner og kva vi vil gjere ut av dagen. Viss fremgangen fortsetter som den gjør, så har eg veldig lyst å prøve meg ein tur til Førde neste lørdag. BAre for å komme seg ut av komfortsonen, teste kroppen og få litt forandring. Blir mye åleine på denne tiden av året. T jobber lange dager. Og skal eg ikkje på trening eller har besøk, ja så er eg jo åleine. Eg trives åleine eg. Kanskje for godt til tider. Det er ikkje bare bra det heller. Har jo mye kontakt med andre på nettet. Men det er ikkje det samme som å vere saman på rett. Men veldig glad eg har denne muligheten. 

Da stod min kjære opp, så da skal eg gi meg for i dag. Er jo deilig med helg å ha han heime eller saman med meg heile dagen. HA ein fortreffelig dag og finn tre posetive ting om deg sjølv. Og kanskje du vil dele dei med  oss andre også. I dag føler eg for å  gi dere ein klem. 

22 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug.

17.01.2015 kl.08:21

Takk for klemmen. Den gjorde godt. Ha ei fin helg sammen.

gretashobby

17.01.2015 kl.08:29

Ellbjørg Skinderhaug.: Bare hyggelig vennen. Takk for det

Liv

17.01.2015 kl.09:08

Morgen! Positive må vi være, for tankene har makt og styre oss på godt og vondt. Det er jo veldig logisk at det betyr mye åssen vi skrur sammen det vi vil fylle inni "kuppelen."

Kjempefine votter! Trudde du hadde strikka et par til, for lyset var så ulikt. Sånn er vinterlyset.

Nå må eg vente med å gjør ferdig siste armen på Setesdalen. Har fått med for lite kvitt. De hadde ikkje igjen av samme partiet, men det kan ikkje gjør så mye. Kanskje eg kan strikke fleire enn et par sokker i mellomtida. Det hadde vært supert. 😀

Da må du ha en finfin lørdag, klem tilbake til deg.

Ajende

17.01.2015 kl.09:19

Ønsker deg en god dag videre.

gretashobby

17.01.2015 kl.09:26

Liv: God morgen vennen. Ja det er sant. Tankene kan ødelegge mye. Å blir vi sittende å tenke negative tanker, så kan små ting blir store problem. Og så kan det til slutt vise seg at det vi tenkte ikkje stemte.
Ja det med lyset er veldig avgjørende. Gjekk ut på verandaen mellom bygene for å fotografere dei.Blir best bilder i den kvite stolen der ut har eg funne ut.
KVa garn er det du bruker. Kanskje eg ahr samme parti. Men det skulle ikkje gjjere så mye ed anna parti på ei slik kofte. Ofte er det o ganske og meir eller mindre heilt likt også. Ja det er greit å strikke opp noen sokker å ha på alger. For dei forsvinn jo fort. Du ahr jo mange som kan ah bruk for det du.
Fin lørdag til deg også

gretashobby

17.01.2015 kl.09:26

Ajende: Takk for det

Liv

17.01.2015 kl.10:13

Det er berre kvitt Peer Gynt som skal være ilag med koks. Så det går helt fint. Vi skal jo til Førde denne mnd. Tusen takk for tanken, den var veldig positiv. Hehe.

fjellgeitbundingen

17.01.2015 kl.10:34

Hei, så herlig at du har det såpass bra. Er nok mye du kunne bidratt med også. Alt etter hva du liker. Både blant barn i bygda, kanskje de eldre eller andre. Du kunne vært støttekontakt, eller hjelpt eldre med håndarbeidsaktiviteter, kanskje noen trenger reserve bestemor, eller at du kunne vært flyktningkontakt om dere har flyktninger i deres kommune, eller deltakelse i lag eller foreninger. Trenger ikke å gjøre så mye fysisk, men man må kanskje ut av huset..Men samtidig er jo ulempen at det plutselig blir verre å styre tempo etter form. For selv om man kan si at i dag kan jeg ikke, så vil man likevel føle at man svikter litt, tror jeg. Fint å få vottene ferdig :)

Hobbystua

17.01.2015 kl.10:46

God lørdag Greta:-) Så fine vottene dine ble og fletter er og blir det fineste mønsteret syntes nå jeg. Ellers håper jeg du får en fin helg og kanskje får kommet deg en liten tur ut også . Men jeg sier takk for klemmen og sender en tilbake til deg:-)) God helg til Dere begge to:-))

Liv T gjesdal

17.01.2015 kl.11:02

Hei min gode venn,Flotte votter som du strikket på en to tre,Så kjekt å høre at kroppen din oppfører seg fint en gang i blandt det er viktig å ta vare på de dagene.Her er det kommet litt snø igjen så jeg føler jeg krymper når jeg ser ut av vinduet og det er snø.Nei nå ser jeg frem til våren.Fikk strikket litt på ermet på kofta mi igår så nå kjenner jeg at den skal bli ferdg.Skal være barnevakt fra kl.4 til halv7.blir koselig det.er så skjønne gutter,Ønsker deg og din mann en flotte lørdag,Goe klem til dere begge to

gretashobby

17.01.2015 kl.13:08

Liv: Ok, den er grei. PEr Gynt har eg ikkje heller

gretashobby

17.01.2015 kl.13:15

fjellgeitbundingen: Tror nok eg eg skal heller bruke energien ti mine nermeste. Og så heller støtte "verden" på andre måter :). Eg har gjort mitt i lokalmiljøet før. Men først og fremst skl eg bli så god at eg kan vere der for mine barnebarn.
Takk for det vennen min

gretashobby

17.01.2015 kl.13:18

Hobbystua: God lørdag til deg også vennen. Fletter err bare fint ja. Der er vi veldig enig. Vi har vore ein fin liten spasertur ute, så no er det luch. Og T har sjølvsagt bake. Det er ikkje bra. For da bryt eg mine prinsipp. Håper det er verdt det hehe. God helg fra oss til dere.

gretashobby

17.01.2015 kl.13:22

Liv T gjesdal: HEi vennen. Vel desse har tatt veldig lang tid da. LA dei opp i midten av desember. Men no er dei ferdig. HEr er det så å sei ikkje snø lengre. Gjekk oss ein liten tur i dag. Veldig kjekt.
No har vi spist deilig lunch. Det ser du på face hehe. Kos deg med gutta på besøk. T hilser tilbake.

fjellgeitbundingen

17.01.2015 kl.15:21

Hei, det er ei tid for alt. Synes det var litt rart at du tenkte du ville engasjerte deg mer, da det ikke stemte så godt med inntrykket jeg ellers har fått, men hang meg nå bare på :)

gretashobby

17.01.2015 kl.18:27

fjellgeitbundingen: Du er så god vennen. Det er eg so skriver slik at det er vanskelig å forstå kva eg meiner. Du er bare eit godt menneske du. klem

fruensvilje

17.01.2015 kl.19:10

veldig fine votter og det var nok rødt på dei ja.

Håper dagen din ble god,vi har hatt yngste sønn her i ettermiddag men no reiste han heim igjen :))no skal eg lage noe godt til hver gang vi møtes begynner

fjellgeitbundingen

17.01.2015 kl.22:34

Kan nok like gjerne være jeg som over tolket. Måtte les innlegget ditt på nytt. Virker litt utydelig hva du mener, men utfra svarene dine tenker jeg i fht. Dine svar at det gjelder å være tilstede med familie og kanskje venner?

gretashobby

18.01.2015 kl.08:56

fruensvilje: Tusen takk vennen. Ja, hadde ein veldig fin dag. Vi vart veldig trøtt utpå ettermiddagen. Men voknet litt etter middag. Fin og avslappende dag. Bare rettstrikk heile dagen.
Vi følger med på mesternes mest vi og så følgte vi litt med på spelemanns prisen, sjølv om det ikkje var super spennende. Håper du hadde ein fin kveld

gretashobby

18.01.2015 kl.08:57

fjellgeitbundingen: Beklager det. Ja venner og familie. OG så tenker eg at eg kan vere med å støtte folk ute i verden med å vise min sympati. Følge med på det som skjer og uttale meg i andre medier enn bloggen.

Hekleri og Ra

18.01.2015 kl.12:51

Synes du er flink til å sette ting i perspektiv jeg Greta :-) En må bare gjøre det beste ut av hva man har/er :-) Det kan ikke alltid være lett, men synes ofte at du bruker litt humor til å snu det :-)

Vottene ble flotte :-)

gretashobby

18.01.2015 kl.17:41

Hekleri og Ra: Tysen takk fro det vennen. Prøver så godt eg kan. Ein må jo det da. Kan ikkje leve andre liv enn sitt eige. Humor er veldig befriende på mange måter. Eg har det bra eg. AMnge som har det mye verre :)Takk for det

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits