I dag er det bare ein kjøkkenklut og så eit salt og peppersett med ei spes historie

God morgen kjære venner. T fikk i oppdrag å fotografere kjøkkenkluten i går kveld. Ikkje gå berserk no da, sa eg. Neida sa han. Og når han ikkje går berserk, da blir det slike bilder.


Her ligger kluten oppå teppet, med ein kuns-avfalls tein av metallavfall. Oppå der står eit pynte sett av salt og pepper bøsse.


Bare pyntesettet. Dette fikk eg lov til å kjøpe til min bestemor sommeren for 49 år siden. Viss eg hugser rett så måtte dei love meg at eg fikk lov til å kjøpe gave til bestemor, viss ikkje ville eg ikkje vere med familien på  ferie. hugser kor stolt eg var da eg overrekte den gaven. Eg var 6 år den sommeren. Regner med at den vart kjøpt på Fagernes. Det var hvertfall derr vi alltid låg på campingen om sommeren. Eg er veldig glad i dette lille settet. 


Serien vi sløver mmed før vi går til sengs om kvelden.

Da gir eg meg med det. HEr var fleire bilder også, men han ahr litt tendens til å overdrive av og til. Ok tar med eit til


Skjønner kva eg meiner?

I går fikk eg nesten ikkje strikket på kjolen. Dagene eg er på trening midt på dagen, går veldig ofte vekk. det skjer ofte små ting og eg blir av ein eller annan grunn sittende for mye her etter lunchen som blir veldig sein. Men eg ahr ein månad att, så det går nok bra. Det var mange som meinte eg burde ta halvpartena v maskene over på ein annan pinne og tre kjolen ned over hodet. Det tar eg ikkje sjangsen på. Men eg hadde tatt maskene over på  ein annan pinne. HAlvparten altså og målt på  ein anna kjole. Og da tror eg det skal gå. Den skal  jo i det minste dampes og mest sannsynlig bløytest og formes, så da får eg den nok til. Men spent kjem eg nok til å vere. Men det er eg alltid med store plagg både til voksne og barn. 

I dag har eg ingen planer på dagtid. Bortsett fra det vanlige da. Om det ikkje er glatt og veret er like vakkert som i går, så vil eg prøve å rusle meg ein liten tur på eiga hånd. I kveld er det visst ukeshandel, hvertfall om T kjem seg heim fra jobb i skikkelig tid. Viss ikkje får vi ta det i morra. Har vel noe så eg kan lage ein enkel middag uansett :).

Håper dere kan nyte dagen og kose dere i  dag også 

19 kommentarer

fruensvilje

20.01.2015 kl.08:03

en fin og god klut :)) en søt historie rundt salt og pepperbøssene,et minne det må være hyggelig å se tilbake på,ikke rart du var kry heller da for settet var utrolig søtt da :))

må ut og gå litt eg også i dag,vi får benytte dagene som er fine:))

gretashobby

20.01.2015 kl.08:11

fruensvilje: Eg strikker jo ein del kluter med flette og diverse. Men av ein eller annan grunn, så liker eg best desse klutene. Spes å bruke dem som er strikket i dette mønsteret. Veit ikkje kvifor. Men sånn er det. OG sånne kluter er jo perfekt til sløve strikk da.
Det er sant. Eit godt minne og det er jo fint da. Det står på bordet ved siden av strikkestolen min. Det må vi veit du

Liv

20.01.2015 kl.08:13

Hei. Nå kan eg kommentere med rett tastatur, fekk fiksa det til slutt.

Skal forstå at du var stolt av gava til bestemor. Sjølsagt falt det i smak hos en 6- åring, er jo søtt da.

Trur ikkje det er glatt idag, men virka nok ganske kaldt. Høre det blåse ute. Eg skal til frisør kl. 11. Gitt om eg gler meg...

Får tru du får strikka på kjolen idag da. Forstår at du er spent. Ha en fin dag. Klem.

gretashobby

20.01.2015 kl.08:18

Liv: Så bra at du fikk fiksa det, vennen. Kjedelig når det er slik. Det er eit godt minne å ha med seg, fra barndommen dette. Nei T sa at hantrodde ikkje det var glatt og det var det jo ikkje i går helelr når eg enker emg om. Gjekk jo fra trening til butikken.
Å så herlig da. Det er alltid godt å kunne få stelt håret sitt. Nyt det du.
Tror eg skal få stikka litt i dag ja. Får mange gode råd om å prøve den, men det venter eg med til den er ferdig. Sånn er no eg da.
Ha ein super dag vennen. Klem

Ellbjørg Skinderhaug.

20.01.2015 kl.09:03

God morgen. I dag tror jeg tastaturet mitt har besinnet seg. Litt tregt, men det er jeg og slik i starten av dagen . Koselig å høre om den fine bestemorgaven din:-))) En liten familiehistorie. Slike små minner er nok grunnen til at vi driv og tar vare på tilsynelatende unødvendige saker og ting etter foreldre, tanter , venner som har gitt oss småting osv. Det setter oss liksom litt i forbindelse med dem når vi ser det.

I dag må jeg i vaskekjelleren og flIere sei og torsk. Joh. var utpå fjorden i går. Middagsselskap på ferskfisk og lever etterpå med to brødre og svigerinner. Godt , men fordøyelsen knurra etterpå.

Blir nok vacumpakkinga av seifile utpå dagen. Kaldt, men rolig vær.

Hobbystua

20.01.2015 kl.10:39

Heisan Greta:-) En klut er ikke bare og bare det for den gjør seg jo ikke selv heller. Men syntes det var et fint lite sett dette du gav til din bestemor når du var barn,og så koselig at du har det selv nå. Gode minner og ha med seg dette:-) Her er det blitt hvitt ute og det laver lett snø ned fortsatt og det er farlig glatt ute så jeg skal ikke ut av døren føre det er strødd i gaten. Så ha en fin dag og jeg er fortsatt spent på kjolen din:-))

mimouna

20.01.2015 kl.11:12

Fin og koselig historie om salt-og pepper-settet. Godt å ha slike håndfaste minner etter noen man er glad i. T visste nok hva han gjorde da han satte akkurat dette settet oppå kluten din. ;)

Håper dagen din blir god. *klem*

gretashobby

20.01.2015 kl.12:32

Ellbjørg Skinderhaug.: Å så bra at du har fått det til å virke i dag da. Må vere veldig frustrerende når det ikkje gjer det. JA er veldig glad i den.
Så flink du er da. Godt med fersk fisk må vite. Heldig du som har fisker i huset. Nydelig ver her også. KAnskje eg skulle forevige det når sola kommer. :)

gretashobby

20.01.2015 kl.12:35

Hobbystua: Hei på deg. Vel slike kluter gjør eg jo nesten sjølv da. Trenger ikkje å tenke så mye. Perfekt kveldstrikk det også.
Ja vart veldig glad når eg gfikk arve det. Betyr mye for meg.
Det er visst dere der øst som får snøen no. Her har vi nydelig ver for andre dag på rad. Herlig.
Pass deg så du ikkje dette ja. Det er ei farlig tid no. HEr er bare veier, så eg tror eg skal prøve meg noen meter i dag. Bre vente til sola kommer.
Hehe, det er eg og. Holder på med første arm no.:)

gretashobby

20.01.2015 kl.12:37

mimouna: Ja det er veldig kjekt å ha dette settet her. HAr det stående rett ved emg når eg sitter å jobber åleine. Det gjorde han nok sikkert ja. Ikkje dum den mannen veit du :).
Takk det tror eg at det blir. AHr vore bra dag ihittil hvertfall. Nyt dagen du også klem

fjellgeitbundingen

20.01.2015 kl.13:30

Neste gang bør du forsøke å kun vise fram bildene som er litt to much. Kanskje kan du ta kjøkkenkluten til litt nye høyder. For kjøkkenkluter er vel egentlig litt kjedelig, uansett om de er aldri så fine. Sikkert grei strikk og flott i bruk, men er grenser for hvor glad en kjøkkenklut gjør meg iallefall. Disse bildene gjorde seg og historien om gaven til bestemor var fin å høre. Også er jeg spent på kjolen jeg også. Ulempen med å prøve den underveis er etter min mening at motivasjonen til å fullføre den forsvinner om du allerede underveis vet den blir for luten..Ha en flott dag..

annebe

20.01.2015 kl.14:42

Så T liker å leike seg litt med fotograferinga..hehe..:) Fine bilder, fin klut og nydelig pyntesett..og en veldig koselig historie det hadde ...tenk at du ville ha med gave da du var 6år...koselig å tenke tilbake på slikt :)

Så bra at det ser ut til at kjolen skal passe :)

Jeg har vært å handla i dag..så nå blir det litt middagslaging..og så skal jeg øve litt på gitaren i kveld:) Klem fra Mjøndalen<3

gretashobby

20.01.2015 kl.18:08

fjellgeitbundingen: Hehe. Du syns det ja. KAnskje eg skal be T fotografere når eg ahr kjedelige ting. Må jo dokumentere alt eg alger hihi. Så du syns kluter er kjedelige hm. AHr du prøvd dem? Skjønner kva du mener gjør det.
Var nok bestemor som stod for dette innlegget ja. Savner ho fortsatt. Ho døde for snart 20 år siden.
Kjolen blir røvd på i enerom med magen inndratt hehe. HA ein fin kveld

gretashobby

20.01.2015 kl.18:11

annebe: Ja han liker slikt ja. Av og til er hqn veldig leiken både på fotografering og anna. HAdde ikkje ville blitt med på ferie om eg ikkje fikk lv å kjøpe gave til bestemor. Ho betydde masse for meg.
Kjolen skal passe, sånn er det bare. Får slutte å spise ei stund om den ikkje gjer det hihi.
Ein klem flyger avgårde i finveret her og havner snart hos deg i Mjøndalen <3

fjellgeitbundingen

20.01.2015 kl.21:18

Hihi, godt du flirer du også. Har ikke så mye erfaring med slike kluter. Kun prøvd strikka kluter hos andre. Har ei venninne som skryter hemningsløst av dem, men hjelper ikke jeg synes kluter er kjedelige både å bruke tid på å strikke, få og bruke ;) Ser ikke sjarmen med å få kluter og oppvaskbørste eller såpe og vaskeklut. Hehe, mulig det er jeg som er rar her. Men jeg synes det er kjedelig. Fryktelig kjedelig. Så jeg synes mannen din sine bilder liver opp. Jo villere, jo bedre :) og

ha ha håper jeg aldri får den strikke boka om kluter. Den er noe som ikke står på min ønskeliste.

Forstår rett og slett ikke dette styret og ønsket om å strikke kluter, men hi hi forstår du og mange

med deg synes dette er konge kluter. Her i huset går det i microfiberkluter, og jeg synes de duger

godt. Likte før disse klutene man fikk kjøpt som så strikket ut, men mannen foretrakk microfiber,

så da ble det dem :) Kluter betyr trossalt lite for meg, så ingen offer å skifte type kluter..

gretashobby

20.01.2015 kl.21:56

fjellgeitbundingen: Eg har vire som deg eg og. Skjønte ikkje bæret med slike kluter. Men så fikk eg ein i ein give away. Da måtte eg jo prøve den. Og du kan tro meg eller la vere. Men er klutene strikket i 100% bommul. Ja da gjør dei forskjellen. Dei vasker reinere. Prøvde å få dattra til å prøve dem men ho vilke ikkje. La att ein hos ho ein gong. Tror den låg på benken ei god stund. Men ein kveld ringte ho. Ho hadde fått vekk noen flekker som ho hadde gitt opp. No vil ho berre ha slike. Kan vere pkasebo sjøkvsagt. Men kva så. Her bruker vi ikkhe andre kluter. T har fra no jobbeb med å fotografere kjedelige ting som kjøkjenkluter og ... Men da må du lese innlegga god natt

fjellgeitbundingen

21.01.2015 kl.07:33

Hei, leser alltid innleggene dine, selvom du har kjøkkenklutbilder, Greta. Uansett hvem fotografen er. He, he. Så bra du ikke er her å legger igjen kluter, og får meg selv til å begynne å strikke kluter ;) Strikket en gang et påskehåndkle med kyllinger fordi den var så søt, men du verden så mye arbeid og det er jo en ting som er koselig å ta fram år etter år, men likevel er det mye arbeid og lite nytteverdi. Men var jo egentlig laget for at den var søt da. Av og til er det god nok grunn ;)

gretashobby

21.01.2015 kl.07:46

fjellgeitbundingen: Veit aldri kva eg kan finne på. KAnskje eg klarer å finne deg og da skal eg hjammen ah med ein klut hehe.HA ein fin dag vennen

fjellgeitbundingen

21.01.2015 kl.17:06

:D Flire..

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits