Begynte visst på ein ny sokk eg

God søndag morgen. Deilig med seine morgoner Langsomme frokoster og godt selskap. HEdlig eg som har det slik. Elsker helga morgoner. Har jo gode morgoner ellers også, men helgamorgner er best. 

Måtte strikke litt på ein sokk i gårkveld eg. VArt så mye sjalstrikk på dagen, at eg ikkje kunne ta sjal om kvelden også. Det er ein fabel sokk som gjør seg sjølv. Som faste lesere veit, så har eg ein forkjælighet for dette garnet som alger mønster mens du strikker. Digger det til fulstendig avslappings strikk. 


Akkurat denne fargen hadde eg ikkje prøvd før. Tror den blir fin. 

I dag var planen å  strikke på eit tredje sal, men fann ut i går kveld, at no er eg komen så alngt på det fargerike sjalet at eg kanskje akn bli feridg med det i dag. Ikkje sikkert. Men kjem vel så langt at eg kan sjå kossen det blir hvertfall. Blir det meir arbeide enn eg tror før eg er ferdig, så skal eg ikkje stresse det ferdig. Skal få sjå det uansett i morra. Eller eg vil vise det uansett hehe.

HAdde ein fin tur i sentrum i går. Fikk kjøpt meg ny foundation med hjelp fra ei av dei flinke damene på parfymeriet. Ikkje lett å finne rette fargen når ein har kjøpt den gamle på båten fra Sandefjord til Strømstad. HAdde med den gamle og ho prøvde mange og fann til slutt ein som var ganske lik. Måtte prøve når eg kom heim. Og det var rett farge. Greit å få skjule litt misfarging. Så fikk vi fylt opp med mat. No er eg spent på kor lenge vi klarer å vente uten å handle. Brød og meieriprodukt er greit at ein må fylle på, men resten skal vi prøve å ikkje kjøpe noko før vi skal fylle på skikkelig. La det gå sport id et på ein måte. 

I dag lurer vi på å lufte oss litt når sola kjem Ikkje før. det er - 5 her. Da venter ein med å gå tur(minitur), til sola kjem. Skal ellers nyte saøndagen og så ser vi kva dagen har å by på. Nyt dagen dere også. Herlig ver hvertfall. 

22 kommentarer

Liv

01.02.2015 kl.09:28

God søndagsmorgen! Tenk, eg sitte her i pysj enda. Har fyrt i ovnen og kosa meg med kaffe og IPad. Var tenkt å gå fram på Dale, men ombestemte meg da eg såg på gradestokken. Blåse litt og, så eg blir heime. Været er jo nydelig, blir nok mildere ut på dagen.

Sokker er aldri "vekkasta" å strikke. Kommer alltid godt med. Gleda meg til å sjå sjalet ditt.

Nå er Setesdalsgensaren ferdig. Var så kjekk å strikke, derfor. Er noen mnd. før eg skal gi den fra meg, god margin.

Nei, nå får eg begynne å funke. Må jo finne meg et nytt strikk til sporten begynne og...Ha en god søndag. Klem.

gretashobby

01.02.2015 kl.09:36

Liv: HEi. Det gjør eg også. Det er så kjekt ein søndags morgen. Velg å gå frem på dale når sola kommer. Da blir det nok fint ute.
NEi det er aldri vekkasta. Gleder emg til å få det ferdig. Men eg ha laga meg eit skikkelig estra arbeide. Ein milion tråder hehe. Men sånn er det. Viss eg ikkje klarer å lure dei vekk.
Er den ferdig alt. JA aj godt emd alt som er ferdig. Den er kanskje ikkje mntert enno da?. MEn som du sei. God tid enno.
JA det er kasnkej på tide å komme i kleda så ein er kalr til safetten. Nyt dagen om du blir heime heile dagen eller om du går på Dale seinare. klem

Liv T gjesdal

01.02.2015 kl.09:41

Gog morgen Greta.Ja du har alltid mye nytt å vise frem du er reine strikkemaskinen,Jeg begynte på babybukse og sokker igår kveld men det ble ikke så mye strikk med meg,Ser ut til å bli en fine dag her og men det litt snø og kaldt.Får se hva jeg finner på i dag,Nå nyter jeg kaffenog siden her inne,Håper du får en fine dag men husk å passe på deg selv,er så redd du skal gjøre for mye så du blir verre igjen.Bare godt ment,goe klem sendes til deg

gretashobby

01.02.2015 kl.09:55

Liv T gjesdal: Så koselig at du passer på meg min venn"mor". Eg skal ikkje gøre noe serlig i dag. Og går vi tur, går eg bare så mye eg tåler. Frisk luft trenger ein jo uansett. Lenge siden eg viste frem noko som var ferdig no da. Men aksnkje eg får ferdig sjalet til i morra. Men tviler vel egentlig. Det er så mye tråder å feste før eg skal lage siste kanten. Men vi får sjå. Først må eg strikke ferdig sjølve sjalet. Heldigvis så minker det med masker.
Nyt dagen og pass på deg sjølv du og da kjære venn. Klem fra meg

Hobbystua

01.02.2015 kl.12:00

Hei på deg Greta:-) Ser du strikker sokker og det er ikke dumt og gjøre og selv har jeg strikket flere par nå i bare restegarn. Men det blir spennende og se sjalet du strikker i flere farger. Er det pent vær hos deg i dag? her snør det og blåser surt ute. Men inne er det deilig med fyr i ovnen og en dag med masse sport på tv så lider ikke selv om jeg gjerne skulle ha vært ute en tur....men ikke i dette været. Kos deg så mye og ha en fortsatt deilig søndag:-)

Hekleri og Ra

01.02.2015 kl.12:12

Det går unna ja :-) Så flott at du fikk en som passet godt i fargen da :-)

gretashobby

01.02.2015 kl.12:37

Hobbystua: God formiddag kjære du. Sokker er gøy, enkelt og vanskelig alt etter kva du gjer det til. Strikker jo bare litt på kvart par eg da. Av og til må eg strikke igennom haugen før eg strikker på noe nytt.
Ja i dag er dt nydelig ver. Klar himmel og om ein halv time kjem sola inn vinduet her. Da får vi kle oss og gå ein liten tur.
Snødde på andre siden av Oslofjorden også. Men ut å ake skulle dei no alikevel.
Ser stafetten, spsier lunch no. Etter turen ut blir det sjl strikk og trådfesting, før eg kan plukke opp ein milin masker og strikke sluttkanten. Blir nok ikkje ferdig i dag, ser eg no.
Ha ein flott innedag da. Klem fra Høyanger

gretashobby

01.02.2015 kl.12:43

Hekleri og Ra: JA det gjør kanskje det. Hehe liker den fargen

irene

01.02.2015 kl.14:22

Hei. Fine farger på sokkene du lager. Eg har mye Fabel nøster,så eg må hvis prøve å strikke et par en dag. Ha en fin søndag.

gretashobby

01.02.2015 kl.17:20

irene: Hei. Ja det syns eg også. Ja da må du bare sette igang. Dei bli så fine uansett kva størrelse du skal lage. God ny uke til deg

annebe

01.02.2015 kl.17:40

Koselig med helge morgener ja :)..jeg fikk et par sokker av mamma i lillafarger her om dagen..de er også av et garn med ulike nyanser..veldig fine..:)..men på dine ser det ut som det er et ordentlig mønster med "system" det er jo utrolig at et garn kan være laget slik!!

Fint å få god hjelp i butikker , når en trenger det...bra du traff riktig med fargen :)

Stille og rolig her i dag..men var et par timer på bursdagskaffe i går..var hyggelig det også..

Kos deg videre i kveld :) Klem fra Mjøndalen <3

fjellgeitbundingen

01.02.2015 kl.18:14

Hei Greta, tror jeg er inne å leser innleggene dine hver dag, men er visst jammen et og annet jeg ikke har lest, så dem har jeg kost meg med i dag med ettermiddagsteen :) Tror du har rett i at disse sokkene i fabel blir flotte. Det ser ut som de blir riktig fine. Pulsvantene dine i et par innlegg før ble også flotte :) Du lager mye variert og fint, og det er hyggelig å følge med deg i hverdagen. Du deler sikkert ikke alt, men man føler likevel man får et innblikk i livet ditt..

irene

01.02.2015 kl.18:22

Hei igjen. Jeg skal ikke strikke 5 skjerf,det får holde med tøflene. Bruker du 2.5 eller 3 når du strikker fabel sokkene.

gretashobby

01.02.2015 kl.18:27

annebe: :). Ja det er nesten urolig. Og så gøy å strikke når du ikkje veit korleis det blir før du strikker den :).
Litt viktig med rett farge. Kjøpte ein ein gong ute skikkelig hjelp. Ikkje bra
No har vi nett instalert julegaven vår. Ny Dabradio. Gøy å få det til. Klem fra Høyanger <3

gretashobby

01.02.2015 kl.18:30

fjellgeitbundingen: Hei vennen. HAr du vore inne kvar dag og likevle ikkje fått med deg alle. JA ja, godt du fikk det med no da. Er ikkje så mye vetig som står der som regel. Mest pjatt, men det er mitt pjatt.
Tror du ahr rett. Det virker slik. Kanskje eg finner dem frem i kveld, eller så begynner eg på noen nye. Kven veit.
Takk for det. Tusen takk så snill du er. Liker å holde på med forskjellige strikk. Det er o det eg kan.
Nei deler ikkje alt, men det som kan deles det kommer nok frem. HA ein fin kveld vennen

gretashobby

01.02.2015 kl.18:31

irene: OK.:). Eg bruker p nr 3. Ellers blir dei litt små tror eg. Liker ikkje å bruke p nr 2,5 og aldri mindre hvertfall. Strikker stramt da

fruensvilje

01.02.2015 kl.22:51

det var en ny fargeblanding til sokkestrikk som jeg ikke har sett før,kjempefint mønster som gir fine sokker.

Det er veldig greit med storhandel bare en gang iblandt ja,det er slik vi også gjør det :))håper dagen deres ble fin,vi fikk ikke sol i dag,men hadde uansett en fin søndag

Oldemorbloggen

01.02.2015 kl.23:21

Fabel må eg leggje meg på minne, har aldri strikka i det garnet.

gretashobby

02.02.2015 kl.08:08

fruensvilje: HAr ikkje sett den før eg heller. Tror det blir tøffe sokker av det. No ligg den alngt nede i strikkepuffen.
Veldig greit. Dere gjør det jo av praktiske årsaker, men eg liker det å storhandle. Da kan ein velge kva ein vil alge til mat uten å måtte handle den dagen. Det går mye tid om ein skal innom butikken ofte. Vel tid har eg jo, men sjelden bil no på denne tida av året. Og T har ikkje mye tid. Og så sparer ein ganske mye.
Ja vi hadde ein flott dag. Sola varmet skikkelig inn i stua. Det var brått så kaldt når den forsvann igjen.

gretashobby

02.02.2015 kl.08:08

Oldemorbloggen: Det anbefaler eg altså. Det blir tynne gode og slitesterke sokker

fruensvilje

02.02.2015 kl.08:42

ja vi handler stort av praktiske grunner :) men jeg var slik da vi bodde i Volda også,jeg har nok alltid hatt velfyllt matbud

gretashobby

02.02.2015 kl.08:46

fruensvilje: Det er kjekt å ha veldfylt matbod. Lærte det av bestemor. Men da må ein ha matbod :)

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits