Lue + noe småtteri om livet

Onsdag og vi er alt midt i uka. God morgen til alle. I dag tror eg at eg skal prøve meg på ein litt lengre tur i sola. Viss det blir sol da. Det tror eg det blir, men litt vanskelig å sjå enno. Men det blir ikkje før 13.30. Siden sola ikkje kjem akkurat hit til blokka.  Før den tid får eg gjøre det vanlige. Husarbeide , strikking og blogging. 

HEr er det første produktet eg har laga fra boka Strikkesidas strikk. 


Det er ei gutte/manne lue. Voksen lue altså. 


Ikkje så enkelt å få til skikkelig bilder av slike luer. Ops her er eg visst med i bakgrunnen hehe.

Luen er strikket heilt etter oppskrifta. I Sandnes merino. Mulig den er litt lang, men det er jo smak å behag. Og mulig den er litt vid. Men det er jo også smak og behag. HAr bestemt meg for å prøve ein del ting fra denne boka. Ikkje bare merke av alt eg vil alge og så sette boka i bokhylla til ein gong seinare. 

Gaven som eg begynte på i går, har forandret seg mange ganger siden eg starta på den i går. Og siden vi startet planleggingen har den både forandra form og totalt utsjande hehe. Skal strikke litt meir på den i dag. Så har T lovet at han skal lage ferdig diagrammet torsdag. Dumt å snakke så masse om den, siden eg ikkje akn vise den før den 22. Men eg har no bare så lyst da. Ikkje er det så spektakulært heller. Men morro og krevende å prøve å få det til. 

Må få til ein treningsøkt på lillerommet også i dag. Holde kroppen ved like til våren kjem og eg kan begynne å sykle ute og komme meg skikkelig  iform igjen. 

Er jo opptatt av at eg ikkje kan gjøre alt eg vil på grunn av helsa. Men eg blir litt ydmyk og stum når eg hører på dei som er på frokost tv no. To av dei lever med uhelbredelig kreft. Og dei klarer å gi litt F og ta dagen som den er og gjere den beste ut av den. Det er noe eg og sikkert flere enn meg kan og bør bli flinkere til. Eg skal i alle fall gjøre litt meir ut av dagen i dag enn eg gjorde i går. Var litt sånn ikke dag i går, uten grunn. Faktisk heilt uten grunn.  for i går hadde eg masse kontakt med flere av mine venniner. Eg chatta med bestevennina  i som er i Ghana. Ein samtale som varte i ca 2 timer. Litt på og av siden ho jobber samtidig. så chatta eg med i nyeste vennine i trøndelag. Det var ein fin samtale og utpå dagen så ringte ei vennine som bor i Bergen. HAdde tre gode samtaler med tre venniner som bor langt fra meg. Er da skikkelig heldig som har så mange fine venniner rundt omkring. 

Ta tak i dagen og gjer noko  du  har veldig lyst til. Bruk  dagen som du vil. Men først og fremst lev dagen. For det er no du lever. Ikkje vent til det eller det skjer. Det er bra å glede seg til ting. Men livet skal ikkje vere slik at ein bare lever for dei tinga som skal, eller du vil skal skje. Må bruke dagen til noko godt for deg sjølv og dermed for andre kvar dag. Klem.

#lue #sandesmerino #strikket #kreft #livet #glede

34 kommentarer

Berit

04.02.2015 kl.08:44

God Morgen! Veldig fin og enkel lue du har strikket, litt skummelt med strikkebøker, jeg får lyst å strikke så masse i dem. Samtidig har jeg mange prosjekter som bør gjøres ferdig først, men det er ikke like gøy :) Haha, vi er litt rare vi strikkere! Nå er jeg i gang med min første Mariusgenser, rundfelling og jeg strikker ovenfra og ned, noe jeg aldri har gjort før! Synes det er spennende, jeg har måttet ta opp litt igjen flere ganger, har tenkt helt feil. Men det ser bra ut. Gruer meg litt til å dele til armene, men det går vel bra det også, hvis jeg tenker rett og tar tiden til hjelp. Det blir nok flere Mariusgensere med tiden. Ha en flott dag i sola, her i Trøndelag er det overskyet foreløbig, men vi har fått ren nysnø og det lyser flott opp ute. Klem fra Berit

Ellbjørg Skinderhaug.

04.02.2015 kl.08:48

Fint å se at du fikk en bra dag i går selvom den i utgangspunktet kunne virke grå. Du er flink til å snu slike dager. Gleder meg til å se hva du strikker. Gjetter det er eit barneplagg:-)) jeg sydde hardangersøm i går kveld og gjorde ferdig babylua. Klippet en feil i løperen, men alt håndarbeid må ha sitt lille særpreg---- Vet egentlig at denne klippingen bør foregå på formiddagen , men da vasket jeg vindu.. Dette blir en bra onsdag skal du se. Den er helt ny. Vi har aldri hatt den før----😊😊

gretashobby

04.02.2015 kl.08:50

Berit: Takk for det. Strikkebøker er både skummel, inspirerende og lærerikt. Eg digger dem :). Eg ahr mange prosjekter, men som mange sei til meg. HAr eg for få pinner, så får eg kjøpe flere. Så lenge alt blir ferdig til slutt er det jo greit :).
Eg ahr aldri strikket ovenfra og ned heller, tror eg. Mulig eg ahr gjort det på babyklede, menba ldri voksen genser.
Så du gjør det sjølv, uten å ha spesifik oppskrift på det?. Det er tøft gjort av deg. Det går sikkert kjempebra.
Håper det blir sol da. Ser noen skyer uti fjorden, men håper dem holder seg unna.
Klem til deg Berit

gretashobby

04.02.2015 kl.08:54

Ellbjørg Skinderhaug.: Takk for det. Ein har det som ein gjer det til, sa bestemor og det er jo veldig veldig sant. Klok dame bestemora mi.
Hehe, da gjetter du heilt feil hihi. Barn kan vel aksnkej bruke det, men det er ikkje tiltenkt til eit barn.
Du fikk gjort masse da. JA alt skal ha sitt særpreg. Så lenge du får det til så er det greit.
Ikkje bare vasket du vindu du fotograferte også :). HAdde ikkje tid til å klippe da :). Men det er nok slikt ein bør gjere når ein er lys våken og det er dagslys.
JA dette skal bli ein god dag. Den er fortsatt ny og ubrukt og eg kan bruke den til det eg vil, bare eg vil det nok :). NEi det har vi garantert ikkje <3 <3

fjellgeitbundingen

04.02.2015 kl.08:58

Hei, god morgen Grete, sitter i sofaen å leser innleggene deres mens jeg koser meg med resten av vannet mitt. Så flott å få ferdig lua, selvom herreplagg kanskje ikke er det som er mest spennende. Ofte lite farger og spesielle former på den type strikk. Men herremenn vil vel også ha ull :) Er lurt å ha et hode å sette lua på. Hvor har du fått hodet fra? Et slikt kunne jeg tenkt meg :) Høres herlig ut med tre fine samtaler i går. Man trenger slikt i hverdagen. Kom noen kloke ord fra deg i dag. Hørtest ut som dette var selverfart? Mulig jeg tar feil..Tenker i allefall du har rett. Nei, nå må jeg løsrive meg fra sofaen, komme meg på en times tur på føtter eller ski, slik at jeg kommer meg hjem å får ryddet de to siste rommene før jobb i dag.

gretashobby

04.02.2015 kl.09:06

fjellgeitbundingen: KVen er det du ønsker god morgen i dag? Ikkje emg hvertfall hehe.
Det var ei kjekk lue å strikke faktisk. Nydelig garn og da gikk det jo av seg sjølv. Strikket alt anna enn felling medan eg såg tv. Og her var det jo bare å strikke og strikke. JA kanskje, men det er no som ein gjer det til da.
Hodet låner eg av svigerdattra mi. Ho brukte ikkje dette blå hodet og da var det greit å ha eit så flott hode å ha luene på :).
Ja det gjorde godt og spesielt i ettertid når eg tenker tilbake på det. Ikkje alltid eg oppdager gleden i ting der og da. Men så skjønner eg det og lever det opp att i ettertid.
Er vel det meste som kjem fra meg som er meir eller mindre selv erfart ja. Bruker meg sjølv heile tida. Det er jo meg eg har hehe.
Skal ut på rommet å trene litt eg også, før eg går i dusjen. HAdde tenkt å slå av maskina, men så såg eg kommentaren din og da måtte den leses og svares på tvert hehe. Greit når eg ser dem når eg er pålogga. Liker best å svare på laptoppen, men av og til gjer eg det med mobilen

Liv

04.02.2015 kl.09:08

God morgen. Fin lue det der. Eg har strikka fleire siste to åra. Var spes. populære for et par år sida da alt skulle være burgunder. Hvis en kler lue, så er de supre. Eg går aldri med lue, blir skikkelig pære. 😃 Flott vær, men kaldt. Kjenner at det er litt varme i sola når den kommer. Kommer halv tolv og er her ca. 3 t. Er litt usikker der.

Klart vi må sjå ting i perspektiv. Alltid folk som har det verre og har et godt liv fordi de ikkje "graver seg ned." La oss nyte kver ein dag, uansett er rompa bak og vi har berre et liv.😊

Ha en strålande dag i sola. Klem.

gretashobby

04.02.2015 kl.09:13

Liv: Takk for det vennen. JA kan tenke meg at dei som kler luer , blir fin i desse. Og det tror eg at den som får denne gjer. Sjelden eg går med lue eg og. Men det hender.
Det er mye varme i sola no, merket det på søndag når vi var ute å gjekk også. Og inne i stua blir det skikkelig varm, når den står på. Og så blir det tvert kaldt når den forsvinner. ALgrer liksom ikkje varmen inne.
Det var godt sagt venne. Du satte ting på rett plass der. Vi må ta dage i bruk og leve her og no. Ja, og det er forstein å å leve når det er over. Nyt dagen du også klem

Liv T gjesdal

04.02.2015 kl.09:25

Hei Greta.Ja jammen fikk du en flott lue strikket igår ikke værst det,Jeg hadde en litt grå dag på lørdag men heldigvis så klarer jeg og å se hvor heldige eg er.Igår strikket eg ferdig en sokk så har eg en som fyller 49 år på søndag så er det disse gavene da.Men jeg kjøpte en flaske rødvin så strikket jeg trekk til den igår,Blir liksom litt finere da.Likevel fikk jeg klipet meg og det er jo deiligt sa var jeg en tur på kvadrat ,Kjøpte meg en heklebok.Idag er det sengeskift og husvask,Håper du får en fine dag i dag,Goe klem

gretashobby

04.02.2015 kl.09:32

Liv T gjesdal: Vel eg strikket den søndag og mandag. Men den ble ikkje blogget før i dag. I går hadde eg jo radioen:).
Enkelte dager glemmer hvertfall eg kor heldig eg er og at det er eg som kan gjøre dagene mine lyse. Men heldigvis så går det fort over.
Du strikket både flasketrekk og sokk i går og så strikker eg fort?.
JA du var ute av huset og fikk klippet deg i tilegg. Var nok godt ja.
Sengeskift og vask av soverommet tar vi til helgen. Det er alltid godt.
Takk og det samme til deg. Klem

fruensvilje

04.02.2015 kl.09:36

God morgen,Dette var en fin lue,ikke helt slik min mann vil ha det så jeg må nok lete etter en annen oppskrift :) men som du skriver slike ting er smak og behag.

I dag blir det ikke rare sprellet på meg,har gangsperre i alle lemmer hi hi,ble vist vel mye snømåking i går :) men det er jo ikke farlig så da så,ønsker deg en fin dag

gretashobby

04.02.2015 kl.09:38

fruensvilje: ok, har vil ha ribbestrikket lue han da kanskje. JA det er nok det. Ikkje alltid like lett å vite kva dei vil ha.
HAr du gangsperre du. JA det skjønner eg godt. Som sagt ein har det som ein gjer det til. Takk det samme kjære du

fruensvilje

04.02.2015 kl.09:42

ha ha ja jeg har gangsperre i hele kroppen,men med 2 garasjer og lang vei til løda for å hente ved så blir det litt snømåking :)godt vi har hatt lite snø i vinter ,i dag slipper jeg å måke da så det er bra.Ja jeg tror en ribbestrikka hue er litt mer i hans gate,har nok en oppskrift må bare finne den :)

Oldemorbloggen

04.02.2015 kl.09:49

Den luva såg enkel og grei ut. Eg ventar no på mønsteret til kongleluva, kan hende den kjem i posten i dag.

gretashobby

04.02.2015 kl.09:49

fruensvilje: Er så glad eg aldri treng å måke. ??. Ja du finner ei oppkrift på det. Men sandnes merini er supert uansett, når den skal vere kløfri

gretashobby

04.02.2015 kl.11:08

Oldemorbloggen: Den var enkel og grei også. Fin lue du venter på mønster på. Takk for oppskrifta på skjerfet

irene

04.02.2015 kl.11:11

Lua var fin og enkel. Fin farge også. Ha en fin trim og strikke dag. Nå skal jeg gå til lunsj.

malla

04.02.2015 kl.12:01

Fin lue du har laga . Likte svært godt det du skreiv om å leve no. Satt nett å tenkte på på alt eg skal lage til hauste når eg sluttar på Fylkesting. No set eg meg med symaskina med godt samvet.

gretashobby

04.02.2015 kl.12:22

irene: Takk for det. Veldig praktisk farge. Passer til det meste. Eg og spiser lunch no. Fin dag til deg

gretashobby

04.02.2015 kl.12:23

malla: Takk for det. Eg må minne meg sjølv på det til tider og da er det jo greit å minne andre på også. Det er jo viktig. Det er viktig å gjere ting er og no. Kos deg med symaskina

annebe

04.02.2015 kl.14:46

Midt i uka alt ja og snart helg...utrolig hvordan ukene "fyker"forbi...

Lua var veldig fin i en nøytral og anvendelig farge :) ...som du sier kos deg med dagen ..her og nå..ikke bare tenke på hva en skal siden :)

I dag har jeg vært en liten tur og tatt en kaffe med tidligere arbeidskoleger..koselig det :)

Ønsker deg en fortsatt fin onsdag :) Klem <3

Hobbystua

04.02.2015 kl.17:41

Heisan Greta:-) Ja luer er jo noe en mann trenger også og denne var jo enkel og grei og i en farge som passer det meste. Håper du har hatt en fin dag så langt og at du tar dagen som den kommer...det er absolutt best.-) En fortsatt fin dag og jeg skal frem med strikkepinnene mine nå for har vært på tur til Moss i dag og bare gått i butikker og handlet litt småtteri. Så nå er det kaffe og på med nyheter på tv snart:-))

gretashobby

04.02.2015 kl.18:44

annebe: Ja tida går og går og vi får bare henge oss med så godt vi kan.
Eg falt for den enkle og fine modellen. Tror det vil passe dei fleste som liker å bruke lue. Viss størrelsen er rett sjølvsagt.
Ja ein må leve her og no, i morra kan det vere forseint. Ta tak i dagen og leve. Treng ikkje gjere så mye, men litt. Takk klem <3

gretashobby

04.02.2015 kl.18:58

Hobbystua: Eg falt for denne lua og hadde akkurat rett farge og garn i forhold til original oppskrifta. Syns den vart fin. Ikkje avansert, men treng ikkje å vere vanskelig bestandig.
tok tak i dagen og har gjort det eg sjølv ville i dag. ikkje så mye forandring for ellers, men eg har bestemt det sjølv hehe.
Er det mer butikker og slikt i Moss enn i Sarpsborg, eller er det for å få forandring. ?
Nett spist middag her. T jobber seint for tida, men snart er det over. Regnskaps tider. No skal eg i sofaen og strikk på noe eg la opp i dag. Måtte bare legge opp eit sjal til eg. Men det skal eg bruke laang tid. På. Fin kveld til deg vennen min. :)

Hobbystua

04.02.2015 kl.21:18

Mannen min har jobbet så mye i det siste så har nesten bare sett han rett føre sengetid,så i dag fikk han fri fra kl 12 og vi tok bare en tur til Moss for og gjøre noe sammen. Men er nok bedre i byen her en i Moss så det er ikke der jeg bruker og handle. Men en tur bare for og komme litt ut fra døren:-) Så ble litt klær og annet tilbehør i dag. Fortsatt fin kveld Greta:-)

gretashobby

04.02.2015 kl.21:38

Hobbystua: Da har vi menner som jobber mye for tida da. Så bra at din kunne ta litt fri i dag da. Ja alltid godt å komme seg ein tur vekk litt. Skal ikkje så mye til. Kjekt å handle litt. Tenker eg sei god natt eg da. Sjølv om eg ikkje pakker sammen heilt enno. <3

fjellgeitbundingen

04.02.2015 kl.23:14

He he, ynnskyld Greta. Var ikke meningen å skrive navnet ditt feil..

gretashobby

05.02.2015 kl.07:56

fjellgeitbundingen: Er du no sikker på det hehe. NAvnet er viktig veit du. Spes når det blri eit heilt anna navn. Hehe. DU er tilgitt. <3

mimouna

06.02.2015 kl.13:45

Fin og enkel lue. Tror mange av den yngre garde liker den fasongen, litt lang og posete.

Det er jammen sant at man har det som man tar det. Det kunne nok mange av oss brukt litt tid til å tenke over.

gretashobby

06.02.2015 kl.14:44

mimouna: Eg falt for den lua. Ikkje til meg sjølv altså, men som du sei til den yngre generasjon. Håper vedkommende som får den, vil like den.
JA bestemor sa det ofte "An ha d so ein gjer det te"Det er faktisk heilt sant

fjellgeitbundingen

07.02.2015 kl.08:34

Det er klart navnet er viktig. Er bare det Greta, at jeg kjenner ei som heter Grethe og har møtt mange på min vei som heter Grete, så det er fort gjort å skrive feil om tankene ikke er 100 % på plass. Bra du tilgir. Må du ha en fin lørdag.

gretashobby

07.02.2015 kl.08:45

fjellgeitbundingen: JA det er jo mange flere som heter Grete og Grethe. Men det er jo derfor det er så om å gjere at navnet mitt er riktig. Spesielt nå det høres annleis ut også. Kalrt du er tilgitt. Bare måtte komentere det hehe

fjellgeitbundingen

07.02.2015 kl.08:54

Alt i orden. Greit å si i fra med en gang. Så blir folk mer obs også ;)

gretashobby

07.02.2015 kl.09:01

fjellgeitbundingen: :)

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits