Når ikkje alt går som planlagd.

God morgen i ruske veret. Det er vel ikkje så gale her da. Men det blåser litt og  regner på tvers med 5 +. Litt vanskelig å sjå så mye ute, men såg dammer nede på markene. Det har nok regnet ein del i natt, samtidig som det har tint ein del. HAr ikkje vore inne på nettavisene enno, så eg veit ikkje korleis  veret er lengre nord. Men eg skjønner kvifor kroppen var som bly i går hvertfall. Det blir inne dag med strikketøy og sport på tv'en i dag tenker eg. Med ein liten tur på buda. Kjøpe noe til middag, ellers har vi det vi treng. 

Trekker tilbake at det ikkje blåser noe serlig. No kom det eit vindkast og røska skikkelig  utenfor vinduet her. 

Som noen av mine trofaste lesere veit, så lager eg meg stadig regler for når eg kan begynne på noko nytt og kor mange strikk eg kan strikk på for dag. Når eg ikkje har oppdrag eller store ting på gang. Regler eg stort sett holder. No err eg inne i ein periode da det er lov å starte på noko nytt, når ein er ferdig med noko anna. Men uansett bare ein ny ting for dag. Brudda på reglene starta hinn dagen. Eg skulle legge på plass eit pinne sett. Da måtte eg gå forbi sokkegarn skuffa. Og av ein eller annan grunn, så var den ikkje heilt igjen. Eg skimta godt eit nøste fabel. Det ropte på meg. Ok, ingen såg meg , ikkje eg hvertfall ;). Tok nøstet ut av skuffen og la opp og strikket på dei resten av kvelden.


I kveldsmørket er det ikkje rett å få frem fargene. Men denne fargesammensettingen syns eg var kjempefin. Det må bli super G sokker, siden eg såg på VM i superG når eg strikka på dei :). 

Samme dag som eg begynte på desse, vart eg jo ferdig med eit vottepar, så egentlig så hadde eg vel lov å starte på desse. Men det er bare det at eg visste at eg skulle  starte på eit resteprosjekt på morran i går.


Dette skal bli pulsvanter. Holder på med begge to samtidig. Slik at eg skal ha nok garn til at dei blir lik. 

Hadde jo koselig besøk i går. Når ein ahr besøk, må ein ha eit enkelt strikk der ein overhode ikkje treng å følge med å passe på. Har heilt sikkert det i strikkepuffen, men det var enklere å ta eit nøste med bommulsgarn og legge opp til ein vanlig klut.


Denne er ikkje grå, men jeansblå. 

HAr sett så mange fine sokker på nettet i det siste, dermed så måtte eg berre opne den andre skuffa med sokkegarn i gårkveld og starte på eit sokkepar med litt mønster på


Bare for å ha sagt det. Fargene her er også feil. Mobil kameraet mitt inne på kvelden, er ikkje å stole på når det gjelder farger. Men eg kjem tilbake til alt dette når det er ferdig. Da skal dere få rette farger. 

Konkulusjonen min i dag er. at strikke regler er til for å brytes, når eg har lyst til å bryte dem hehe. Er så flink å strikke på påbegynte strikk, men så sklir det ut, når eg begynner på eit nytt. Får skylde på at eg la opp til det sjalet for noen dager siden. Det ahr jo ikkje vokst dei to  siste kveldene da. Ligger fortsatt bak eine puta i sofaen og skriker på meg. Men den er ikkje så sterk i fargene, det er vel derfor eg ikkje ahr hørt det. 

No blåser det skikkelig ute her. Da kan eg vel berre ane kossen det er der det virkelig blåser. Kanskje eg bør ta meg ein tur inn på nettavisene å så korleis det står til i landet ellers. Etter det skal vi ta soverommet. Nye sengklede og så blir det strikking. Får vel gjøre ferdig neste prosjektet før eg gjør noko anna. Ønsker dere ein fin dag. Og ta vare på kvarandre..Ein veit ikkje kor lenge ein har kvarandre. Fikk ei veldig trist melding i dag i så måte. Det er så tungt når noen dør brått og uventa. Ingen eg kjenner, men kjenner godt vedkommende som mistet ein bror. Når eg hører slikt, blir ein litt satt ut. Ein må ta vare på kvarandre medan ein har kvarandre. Brått kan det vere for seint. <3 

18 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug.

07.02.2015 kl.08:40

Vi har sagt ifrå til småfuglane i fuglemattreet at de må evakuere og sitte musestille inne i skogen etpar dager så skal de få noe ekstra godt når stormen er over😊😊😊 Jeg holder meg fast i heklekroken og mannen i huset viser stort mot og går etter avisa. Snakkes utover dagen. Vi " står'n av"

fjellgeitbundingen

07.02.2015 kl.08:42

Hei Greta, livet er ufoutsigbart og det er klart viktig å ta vare på hverandre :) Hos deg var det mange prosjekter på en gang. Men om jeg telte opp, så er det vel slik hos meg også..

gretashobby

07.02.2015 kl.08:49

Ellbjørg Skinderhaug.: Det var ein god kommentar. T liker å tulle med det meste. HAn sa da han stod opp og hørte at det blåste litt. Det er vel best eg tar kontakt med rådmannen, så vi får satt krisestab. Skal vel ikkje tulle med slikt, for det er vel steder der er bruk for det. Men han syns at det ofte er litt for mye av det. Hold deg fast i heklekroken så skrives vi.

gretashobby

07.02.2015 kl.08:51

fjellgeitbundingen: HEi vennen. HAdde vore kjekt å kunne skrive navnet ditt ;). JA det er veldig viktig å ta vare på kvarnadre medan vi kan. Tror der no ligg 15 strikk i puffen, så no skal eg ta det med ro å få unna litt.

fjellgeitbundingen

07.02.2015 kl.08:56

Vennen, er koselig det også ;) Og det er jo et bevisst valg fra meg.

gretashobby

07.02.2015 kl.09:01

fjellgeitbundingen: JA det er jo det og eg veit det er eit bevisst valg.

Oldemorbloggen

07.02.2015 kl.10:06

Du må hugse å lukke garnskuffa, då slepp du ropinga frå nøstene. Eg er imponert over kor mange strikk du har på gong. Dagen min blei heller ikkje som planlagt. Nasa renn, hovudverken bankar i skallen og ikkje er eg god sjøl heller.

Oddbjørg

07.02.2015 kl.10:11

Ja, utruleg viktig å ta vare på dei du er glad i. Ta ein dag om gongen, og visa at ein set pris på kvarandre.

Så lenge du kosar deg med fleire strikkeprosjekt på ein gong, så spelar det vel ikkje nokon rolle om du bryt reglane :-). Mange interessante ting du har byrja på.

No er det nesten som ein må halda seg fast inne og! Det riv i husveggene. Er ikkje særleg glad for at mannen i huset har jobblaurdag og må ferdast ute på vegen. Men han er ein "tøff" kar som tåler litt.

Kos deg i stormkasta!

fruensvilje

07.02.2015 kl.10:40

God morgen.Her var det mange spennande strikkeprosjekter,dei er høglytte disse garn nøstene dine hi hi,men hvorfor ikke du slipper iallefall å bli lei av et prosjekt :)ønsker deg en fin dag inne og kos dokke godt sammen

gretashobby

07.02.2015 kl.10:51

Oldemorbloggen: Ja eg bør jo det hehe. Det er jo slik at eg glemmer litt kva eg ahr begynt på. Men da er det gøy å ta opp ein pose fra puffen og så sjå kva er det eg no skal strikke på hehe.
Huff stakkars deg da. Masse god bedring vennen

gretashobby

07.02.2015 kl.10:57

Oddbjørg: Det er sant, det er det. HEilt enig og det er vel dei fleste enig i. Men ikkje alltid at ein viser det like godt.
Nei da. det er jo ikkje det. Men er jo dumt å lage seg regeler og så ikkje følge dei. hehe. Håper det går bra med dere. Skjønner at du er bekymra for mannen da ja. Vi får krysse fingrene for at det går bra.
No har det blikk stilt i fleire timar her. Så det spør om vinden har gitt seg her. Fin lørdag som mulig

gretashobby

07.02.2015 kl.10:59

fruensvilje: Noen er det jo ja. JA, dei er jo det. Det nøstet har ropt lenge og eg bruker å puffe skuffa langt inn, men tror den sprett litt ut av seg sjølv hehe. JA, det slipper eg heilt kalrt. Takk for støtten :). Takk det samme til deg og dine

Liv T gjesdal

07.02.2015 kl.12:22

Ja du er flink å begynne på nye ting Tror faktisk vi er ganske like der,Nydelig farge igjen på sokkene.Jeg hadde nok slått meg mer enn jeg trodde for foten min hovnet så opp på treffen at eg fikk ikke støvlettene på.Har sikkert strekk låret og for det er heller ikke mye godt så nå går jeg som en gås jeg vralter, La opp til en barnejakke igår så får vi se hva jeg strikker på idag,Ha en riktig goe helg ,Goe klem

gretashobby

07.02.2015 kl.13:05

Liv T gjesdal: HEi. Det er jo ikkkje vanskelig å begynne på noko ntt. Får bare vere flink å ferdigstille dei også
Tenkte nok at du hadde slått deg meir enn du trodde. Da må du ise det ned og sitte med beina høgt i dag. Kan ikkje ødelegge deg heilt heller. Hold deg i ro og ikkje gå meir enn høst nødvendig i dag. Det er ein ordre. God bedring klem fra ho mor :)

akbhandy

07.02.2015 kl.14:43

Ler litt av deg og alle dine strikketøy. Men vet jo at du koser deg med de alle sammen. Har alltid brukt å gjøre ferdig en ting før jeg begynner på noe nytt, men ser at det begynner å skli ut litt her også. :-)) Her bråker Ole utafor dørene. Og med litt snø i lufta er det ufyselig ute. Så i dag blir det å være for det meste inne. Noen turer blir det ut for å lufte King. Kos deg masse i dag. :-))

gretashobby

07.02.2015 kl.18:23

akbhandy: Hehe. Eg las feil først. Og lurte på kvifor du var lei av alle strikka mine. Men så als eg det ein gong til, og da såg eg at du lo:). Det likte eg bedre. Eg er jo uforbederlig, eg veit det. Men sånn er eg og sånn kjem eg til å fortsette. Men no skal eg ikkje begynne på noe nytt restena v helgen. Det ahr eg lovd meg sjølv. UAnsett kor mye garnet roper hehe.
Så gøy at det sklir ut litt hos deg også. Det er gøy skjønner du å ha flere på ein gang.
HAr vre litt vind her og, men ikkje storm. Men det er skikkelig ufyselig og det snør tett no.
Greit å ikkje ha noen hund å lufte syns eg ja. Spes i dag. Men kjekt med hund da. HA ein fin lørdagskveld og ein god søndag. HAr vore + 5 i dag, men no er det minsus 0,5. Greit å tilbrnge resten av kvelden i sofaen ja.

mimouna

09.02.2015 kl.13:02

Nøster som roper skal man ikke overse. ;)

Jeg har også perioder der jeg legger opp til masse nytt. Men de er kjekt å ha flere påbegynte prosjekter liggende, så kan man sjonglere litt til ulikt bruk.

Her har det visst blåst fra seg nå, gikk bra denne gangen.

gretashobby

09.02.2015 kl.13:19

mimouna: Nei, sant. Dei å ein høre på. Du skjønner dette du.
Det er veldig nødvendig for meg hvertfall. Må ha flere strikk, men trenger ikkje å ha så amnge som eg ahr no. Spes no når eg ikkje får strikka på den, siden eg må få ferdig gaven som eg ikkje kan sei noko om. Og da bør eg vel kanskje heller ikkje gjere det da. hehe.
Håper uveret er bort for godt no. At det holder seg bra ei stund. Men i fellet er det visst fortsatt ikkje bra.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits