Desse vottene vart eg fornøgd med

God lørdags morgen. Sitter her med frokosten min, kaffien, pc ser frem mot ei ny og ubrukt dag. No har eg ikkje vore ut av leiligheta siden tirsdag, så i dag får eg vere med på butikken. Få igang systemset at tenkte eg. MEn det er ei stund til enno. No skal vi ha lang avslappende frokost eg og min kjære. "planlegge" dagen og bare slappe av. 

I går vart desse vottene her ferdige.


Mønsteret til desse vart til  oppe i hodet ein dag eg sat å strikka bare rettstrikk i ein farge. Dagen etter måtte eg bare prøve å strikke ned så mye eg hugsa av møbsteret, før eg la det fra meg.


Som sagt veldig godt fornøgd med desse, men skal eg lage dei ein gong til, så skal eg sjølvsagt strikke perlestrikk fra der eg begynner å klegge ut til tommel. Da hadde dei blitt hakke bedre. Denne modellen eller noe veldig likt, blir det laga flere av. Eg brukte merino ekstra fin fra drops. Men kan nok godt bruke Sandnes merino eller andre garn med samme strikkefasthet også. 

La opp 44 masker og økte 4 masker etter rillen. Begynte å øke til tommel på 9 omgang og økte  ganger. La opp 7 masker bak tommelen. OG hadde tilsammen 23 masker på tommelen. Da har eg vel det eg treng for å lage nye votter. 

Har ikkje bestemt meg om eg skal starte på neste gave eg ikkje kan vise frem på lenge i dag, eller om eg skal vente til i morra eller mandag. Veldig spent på det hehe. Kan ikkje sjå tv, samtidig som eg strikker på den, hvertfall ikkje i starten, så da eg velge eit av dei påbegynte strikka mine. Minker fakstisk på dei også. Da kan man jo kanskje starte på noko nytt også  da hm. Spennende å sjå kva som skjer. 

Er liksom ikkje så mye anna enn strikkeprat på meg for tida. Men det er vel ikkje så mye anna som skjer her. Sånn er det bare. Men det blir jo ein forandring etter kvart. Håper dere får ein flott lørdag. 

#votter #egendesign ##Merino ekstra fin

34 kommentarer

Iselin Renée

14.02.2015 kl.08:26

De var fine, så flink du er :)

gretashobby

14.02.2015 kl.08:35

Iselin Renée: Tusen takk sakl du ha

Liv

14.02.2015 kl.08:39

God morgen. Det var kjempefine votter, nydelig mønster! Eg synest det er så fint med perlestrikk og fletter ilag.

Blir ei skjønn helg, angående været, en forsmak på våren trur eg. Så er resten opp til oss sjøl. Rekna med at det blir noe uteliv, må jo nyte dette her.

Ha ei strålande helg! Klem.

Torild

14.02.2015 kl.08:40

God morgen :-)

Kjempeflotte votter. Tror jeg må sjekke ut lageret ditt når jeg skal til Høyanger :-) Men det blir ikke før til sommeren, så jeg håper du er hjemme da. Ønsker dere en fin dag.

gretashobby

14.02.2015 kl.08:44

Liv: Morn du. Tusen takk skal du ha. Ja det syns eg og at det er. Og da måtte eg bare prøve å få det på eit par votter. Må vel bli noen sokker med noko slikt, tror du ikkje det?.
Det høres herlig ut. JA, det er sant. Det er jo opp til oss sjølv. Blir det såbra at ein kan nyte det ute, tror du. Ja oppe hos deg kanskje.
Uansett ha ei strålandes helg

gretashobby

14.02.2015 kl.08:46

Torild: Morn morn. Tusen takk skal du ha. Ja, det hadde vore kjekt :). Ok, men du er hjertelig velkommen uansett når du skal hit. Håper eg er heime da. Takk det samme til deg

Tine

14.02.2015 kl.09:07

Tidlig opp du, hehe :) Happy Valentine's day - håper den blir fylt med kjærlighet :D

-legg meg til som venn så kan jeg lese bloggen din fast!

venkesstrikk

14.02.2015 kl.09:35

Disse ble kjempefine:) her er frokosten unnagjort og lurer seriøst på om eg skal ta meg ein bydag i dag. Er sjeldan i sentrum, så da kan det være koselig å bare vandre litt rundt. Ha en fin dag:)

Oddbjørg

14.02.2015 kl.09:59

Veldig fine vottar! Eg likar spesielt perlestrikk godt.

Ingen planer for dagen anna enn ein tur ut saman med mannen i huset. Fjorden ligg nesten heilt stille, nokre snøkorn i lufta og 8 - 9 kuldegrader. Det må nytast etter alt uveret vi har hatt den siste veka.

Elles vert det nok nokre omgonger på barnegenseren og før dagen er omme.

Ha ein triveleg laurdag Greta!

Ellbjørg Skinderhaug.

14.02.2015 kl.10:00

Når det ikke er så mye aktivitet er en tur på butikken nok for å kvikne til litt----. De vottene dine ble riktig fine. Gjettet at du hadde brukt merinoull av et slag. Den blir så fini strikken---

Jeg må også ut entur i dag . Mangler finull til denne vamsen-- --- og noe bomullgarn og kvit Sisu.

Mye på TV så vi må finne rett tid:-)) her er vinterferie i skolen så det dukker nok opp noen smågjester-----

gretashobby

14.02.2015 kl.10:04

Tine: Alltid tidlig oppe eg. Takk skal du ha.

gretashobby

14.02.2015 kl.10:06

venkesstrikk: Tusen takk for det. Det høres veldig trivelig ut med by dag. Så det hadde eg ville valgt ja. Kos deg på bytur.

gretashobby

14.02.2015 kl.10:09

Oddbjørg: Tusen takk sakl du ha. Eg veldig godt nøgd med desse. Det er kjekt å gå tur med sin kjære. Her er det pluss 3 og det driv og klarner opp. Ser ut som det kan bli ein flott dag. Ja dere har hatt nok uver. Sluppe litt billigere unna vi.
Det vil eg eg håpe at du tar deg tid til ja. Ingen dag uten litt hygge med garn og pinner . Nyt dag du også Oddbjørg

gretashobby

14.02.2015 kl.10:13

Ellbjørg Skinderhaug.: Ja, det er ikkje mye som skal til da. Tusen takk vennen. Ja, det syns nok det. Syns slikt mønster kjem så godt frem med merinoull.
Heldig du som har alt mulig slags garn i nerleiken. Da kan du jo bare gå kjøpe noe når du treng det. Finull har eg aldri prøvd og Sisu, ja har vel sagt det før, men det liker eg ikkje.
Ja mye å sjå på skjermen. Så det blir nok ikkje oppstart av gavestrikk i dag og sikkert ikkje i morra heller.
Kos deg med smågjester. Er så kjekt med barenbarn og for deg oldebarn på besøk. Nyt dagen

Renate Engl

14.02.2015 kl.10:25

Hei hei

Jeg er så glade at jeg har funnet din blogg . Jeg har flyttet med min familie fra østerrikke til norge 5 år siden og jeg elsker å strikke i hver fri minute. Jeg er imponert i denne kjempefine norske mønster marius og denne fine selbuvotter. Du er så kreativ og en goode insprasjon for meg Takk skal du har og har en fin dag Renate

Liv T gjesdal

14.02.2015 kl.11:00

Du er så flink.nydelige votter.Imorgen reiser jeg en tur til Danmark og kommer hjem på onsdag,Det skal bli koseligt,Har og fått ferdig babybuksa og skal bare feste tråder Har endel sokker og kluter som det trengs trådfesting på men tar det en dag den lysten kommer,Måtte klippe av noen cm av den første dorthejakka mi ermene ble så lange Fikk gjort det igår å ble kjempefornøyd etterpå.Idag blir det strikk på det andre paret på fabelsokkene har akkurat fått strikket helen på den ene så har jeg to ermer som skal bli ferdige til en babyjakke.Så er det å finne noe å strikke på turen.Vet ikke ennå hva det blir,Ønsker dere begge en flotte dag.Kos dere ,og klem til dere begge

fjellgeitbundingen

14.02.2015 kl.11:09

Disse vottene hadde et deilig mønster :)

irene

14.02.2015 kl.11:27

Hei. Å de vottene var veldig fine. Fint mønster og farge. Du er flink til å lage mønster. Nå kommer solen frem her hos meg,så da får jeg gå ut å vaske noen vinduer og kanskje bilen skulle også få litt såpe og vann. Ha en fin dag.

mimouna

14.02.2015 kl.11:51

Strikkeprat en koselig det. ;)

Flotte votter, artig når ideer bare popper opp sånn. Enig i at tommelkilen også burde vært i perlestrikk, men de ble fine slik som de er også.

Håper du får en fin helg. Her er det jammen SOL i dag!

gretashobby

14.02.2015 kl.12:03

Renate Engl: Hei Renate. Det var ein virkelig hyggelig kommentar. Så kjekt at du liker bloggen min og blir inspirert av det eg legger ut. Så spennende å flytte til eit nytt land og tillegne seg norske mønstre. Det er masse fint ein kan lage bare ein har pinner og garn. Bare hyggelig og du er hjertelig velkommen innom bloggen min fortsatt.

gretashobby

14.02.2015 kl.12:09

Liv T gjesdal: Tusen takk. Skal du til Danmark no igjenn?. Fælt som du reiser da hehe. Du strikker så at du rekker vel ikkje å feste trådene etter kvart.
Skjønner ikkje at du klarer å holde styr på alt eg. Du strikker så masse. Du finner nok noen passende strikk for turen din att også. Du får ha god tur viss du reiser tidlig i morra da? klem

gretashobby

14.02.2015 kl.12:10

fjellgeitbundingen: Tusen takk det var kjekt sagt.

gretashobby

14.02.2015 kl.12:14

irene: Hei. Tusen takk skal du ha. Er veldig godt fornøgd med dem sjølv. Syns det er veldig gøy da. Er berre ikkje flink til å få det ned på papiret. Tror den kommer her om ca 30 min. Det blir gøy. Så flink du er da. Blir ikkje gort noko slikt her i dag. Får greie seg med ein runde i sentrum ja. Fin dag til deg også.

gretashobby

14.02.2015 kl.12:16

mimouna: Så bra da :). Tusen takk, ja det er veldig gøy å lage sine egne mønstre. Skulle ahtt noen som skreiv dei end for emg fast hehe. Ja dei bør heilt klart vere i perlestrikk. Men det blir dei på neste par.
Sola kjem hit også om ein halv time. Nyt helgen du også. Min gode venn

akbhandy

14.02.2015 kl.13:40

Så flotte vottene dine ble. Du er så flink til å finne flotte mønster inni hodet ditt. Alltid like spennende å se hva som kommer fra pinnene dine. :-) Nyt dagen og helga. Klem

annebe

14.02.2015 kl.14:19

Alt du lager blir fint ..du er jo "proff " :)Håper frokosten smakte og at det gikk greit i butikken og kneet ikke er for vondt :) Vi har vært på den vanlige handleturen ...så resten av dagen blir bare hjemmekos :) Tv og god mat ...:) Fortsatt fin lørdag og klem fra meg<3

Hobbystua

14.02.2015 kl.14:33

Heisan Greta:-) Ja disse vottene kan du være fornøyde med for dette var votter med mønster etter min smak også....du vet fletter er tingen:-) Du får mange gode ideer som du får iverksatt og fint blir det også. At du skriver om strikking er jo det jeg syntes er artigst og følge med på så bare fortsett med det du. Er så mye rundt på diverse bloggere som ikke er av min interesse så håndarbeidsblogger er helt toppers:-) Nå har vi handlet og skal fortsette med og se på sporten på tv og mannen min liker veldig godt hopp så da sitter jeg nesten med hjertet i halsen for den høyden og hva disse guttene utsetter seg for...:-) Ønsker deg og T en fortsatt fin helg og kos dere så mye. Her er det fortsatt en grå og trist dag så skal nyte den inne med strikketøyet:-))

gretashobby

14.02.2015 kl.17:29

akbhandy: Tusen takk skal du ha. Syns det er så gøy å få det til. Det var koselig sagt da. Takk det samme til Klem

gretashobby

14.02.2015 kl.17:34

annebe: Tusen tusen takk. Det var da voldsomt. Ikkjea lt som er like spesielt da. Men er godt fornøgd med desse. Sjølv om dei ikkje er heilt perfekt. Men takk for fine ord.
Kjenner det no i kneet, men eg kjenner at det er rett sort smerte hehe. Så dette skal bli bra.
Bare hjemmekos og tv resten abv dagen og kvelden her også. Men god mat sjølvsagt. Nyt resten av lørdagen min venn. klem

gretashobby

14.02.2015 kl.17:44

Hobbystua: HEi og god kveld i stua Marianne. Er vceldig fornøgd ja og eg veit at desse er nok noen du liker også. Fletter er kult. Fletter og perlestrikk er kulere.
Så bra da vennen. Det er jo det eg kan. Strikking og å skrive om det hehe.
No såg eg akkurat verdens lengste skihopp. Det var no berre stilig da. Sjølv om det ikkje vart ein Norsk ein. KAnskje noen Norske tar den att i morra. Morro og stilig.
vi har nett spist ein bedre middag og no er det sofa og sjalstrikk resten av kvelden. Kos dere begge to. Det skal vi ja

Eva Petronella

15.02.2015 kl.09:04

Vottene ble kjempefine Greta. Herlig og vårlig glad gulfarge og skikkelig fint flettemønster. Kanskje du skal snekre sammen ei oppskrift også ?

klem og god fastelavnssøndag til deg :-)

gretashobby

15.02.2015 kl.10:39

Eva Petronella: Tusen takk. Ja vart fornøgd med desse. Får liksom ikkje til å skrive ned skikkelig oppskrift. Det er så mye skriving. Treng ein sekreter til slikt. ??. God fastelavens søndag til deg og

Gudrun

15.02.2015 kl.12:28

Bloggen din er koselig og veldig fin nettopp på grunn av (strikkeprat ) Disse vottene likte jeg veldig godt.,Imponert over ideene dine og mønster som sitter i hode ,he.he. Du er dyktig.

gretashobby

15.02.2015 kl.13:10

Gudrun: Tusen takk skal du ha kjære Gudrun. Eg er veldig fornøgd med dem. Takk for det. Gjør så godt eg kan veit du.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits