Uventa hyggelig besøk som virkelig gjorde dagen min

God morgen kjære alle sammen. Håper dere har hatt ei god natt. Det gjør dagen så mye enklere. 

I går formiddag fikk eg ei veldig hyggelig melding på facebook. Lisbeth og dattra lurte på og dei kunne komme til meg å få noen strikketips. Marlén drev og lærte seg og strikke sokker. Heldigvis  hadde ikkje denne damen masse på planene, så eg sa sjølvsagt ja. Dei kom 12.15  og sa dei skulle vere bare litt. Heldigvis så gjekk klokka fort. Vi koste oss sammen i over 2 timar. Eg hadde det heilt topp. Fikk komme med råd, viste ting på forskejllige ferdige produkt og fikk spørsmål fra begge om andre ting enn sokker. Dei noterte, tok bilder og til og med video. Her sitter Marlén og skal strikker på sokken sin. Snart klar for tåfellinga. 


Ho fikk ferdig sokken medan ho var her og var så fornøgd. SKulle hatt bilde av sokken på foten og hennar nydelig smil. Eg oppførste meg som ein unge. Så kjekt med slik oppmerksomhet og kunne gi litt av min kunnskap. Dei gjorde virkelig dagen min. T sa at han såg på meg da han kom heim, at eg hadde hatt ein ekstra god dag. 

I løpet av kvelden fikk eg strikka ferdig eit vottepar til. Men eg orket ikkje å feste trådene. Da vart eg trøtt bladde litt i oppskrifter for å sjå om eg fann noen luer litt uten om det vanlige til jenter. HAr jo noen enkle og doble nøster som kanskje passer til slikt. Får sjå om eg finn noe passende i dag. Vart bare sittende å bla i går. Etter ein fin dag, vart det ei veldig fin natt også. Jenter dere må gjerne komme att. :)

I dag får eg vel gjøre dagen min sjølv. Mulig eg kler meg å går noen meter. Får sjå ver og form etter kvart. Blir ein fin dag tenker eg om eg vil det. Noe spesielt som skjer hos deg i dag?. 

 

36 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug.

18.02.2015 kl.08:12

Så trivelig å høre om dagen din i går. Trenger noen slike når det ikke er så store hendelser om dagen. Du skal sjå det hjelper på inspirasjonen og----😊 Johan var med meg og gikk en halvtimes tur i går i finveret---- så kom værforandringen . Storm og snø/regn. Så ustabilt vær er det lenge siden vi har hatt. Gikta jamrer !!!!!!

På pinnene er hetta til den tykke vamsen . Snart ferdig til avlevering. Barnebarnet mitt får tilpasse og sy på hetta selv så du får ikke se den ferdig. Du har sett mønsteret. I dag blir det å fortsette på blå/ hvit islender til den kravstore dokka:-))))

venkesstrikk

18.02.2015 kl.08:29

Så hyggelig:) kjekt at ungdommen vil lære

Ha ei fin dag:) Her blir det jobb som vanlig, men det er heilt topp

gretashobby

18.02.2015 kl.08:34

Ellbjørg Skinderhaug.: HEi. Ja det var virkelig kjempekjekt. Er ikkje så mye som skal til å for gjøre dagen spennende. Ikkje negativt hvertfall.
Så kjekt at dere fikk dere ein halvtimes tur før drittveret slo til at. Ja du kan få sagt det. Jamrer her også hehe.
Så spennende. Da får eg vel sjå den ferdig?
Voldsomt kravstor dokke du ahr hehe. Kos deg i drittveret du. Vi står an av denne vinteren også. Men jammen skal det bli godt med skikkelig vår i år.

gretashobby

18.02.2015 kl.08:36

venkesstrikk: Veldig veldig kjekt. Ja, og så kjekt at ho ville lære av ei gammel dame.
du koser deg på jobb, og da går dagene som ein leik. Nyt dagen i drittveret

Liv

18.02.2015 kl.08:38

Mornings! Dette besøket viser for en flink pedagog Lisbeth er. Dersom ho sjøl står fast i opplæringa, søker ho tips og råd hos deg. Dette gjør sitt til at Marlen fortsetter å strikke, i stedet for å kaste fra seg både tråd og pinna. Ho mestra nok meir når ho gjekk heim enn når ho kom. Her har vi noe å lære, alle og enkver.

Veldig kjekt å sjå desse unge som strikka. Må jo ha vært koselig for deg og, å få øse av all erfaringa di. Du kan jo fortsette med opplæring av besøket du får i helga, eller de kan vel kanskje allerede?😊

Ingenting spes. hos meg idag. Skal ta litt husarb., imorra starta jo VM...Så skulle eg hatt et VM strikk, eller fleire små. Får sjå ka eg finner på. Glad eg ikkje trenge ut idag, blir en spesielt våt dag.

Ha en finfin dag. Klem.

Lisbeth

18.02.2015 kl.08:47

Tusen takk til deg for at vi fikk komme på et så impulsivt besøk,Gretha😊 2 tima gikk som et knips, og vi kosa oss! Begeistring smitta, og vi lærte mye av deg😃

Marlén starta på den andre sokken i går kveld, så glad for at det går som en leik etter å ha lært triksa av deg😉

Vi kommer gjerne igjen. Ha en fin dag, Gretha😄

- Lisbeth

gretashobby

18.02.2015 kl.08:47

Liv: Morn morn. Ja du kan virkelig få sagt det. Er så enig. Ho er megadyktig den dama. Det var virkelig trivelig. Å så kjekt å få lære ho noko også. HAr jobba under ho ei ein periode og ho kan å motivere.
Vi har dreve på litt. Av og til blir det litt strikking andre ganger ikkje. Men vi tar det som dem vil :). Blir det slikt ver, må ein finne på ein del inneting. Du som er verekspert veit vel om det blir slik når dei er her også?
JA i morra får vi sitte klar med strikket når startskuddet går. Blir småstrikk her til etter at vi har levert jentene. Skal lage ei gave, men den tør eg ikkje begynne på før etterpå. Tror eg blir hekta og det passer ikkje når ein ahr besøk. Spes når det er mønster heile tida. Samme kva besøk ein har det.
Sopesielt vått i dag. Ja da får vi håpe det gjør fra seg i dag da?
Kos deg inne hvertfall. klemmen

gretashobby

18.02.2015 kl.08:50

Lisbeth: Som du skjønner, gleda var virkelig på min side. Er så kjekt å kunne lære deg noko også. Vi hadde det kjekt saman. Og har ein det kjekt så blir man kreativ og det er lettere både å lære og lære fra seg. Så bra. Gleder meg til å sjå dei på foten.
Kos deg med småtrolla i hus. Er ikkjea kkurat så mye ute ver i dag. Men dere må kanskje ut ein tur uansett? Takk det samme Lisbeth

Lisbeth

18.02.2015 kl.08:59

Tusen takk for fine ord☺️

Vi lova å sende deg bilde av Marlén når begge sokkane er på beina, og det skal du få:)

Nå har vi fått våre 3 søte små på besøk. Tanta lærte 6 åringen sjakk i går kveld, så nå er de opptatt💜

Strikke til kvelden😃

gretashobby

18.02.2015 kl.09:03

Lisbeth: Bare hyggelig. Kos dere masse med tre herlige smårolinger i i huset.

Liv

18.02.2015 kl.09:37

Ekspert på været? Nei det er vel ingen. Meldingane går vel på drittvær noen dager til. Støtter meg på YR eg.

Heldigvis er det ikkje VM i husarb. eller strikking, men forberedelsa blir det her og. Hehe.

Lisbeth Pedersen

18.02.2015 kl.09:41

Å så kjekt at de ville lære å strikke :-) Ja tenker du har kost deg. Men så fikk de verdens beste strikkelærer også da :-)

Ha en superfin dag :-)

Klemmer

fjellgeitbundingen

18.02.2015 kl.10:43

Hei, så kjekt da. Både for deg og for dem ;) Lær en mann å fiske..Du skal nok se at hun snart gleder mange med sokker..Håper du får en like bra dag i dag eller lever godt på gårsdagen i dag også.

annebe

18.02.2015 kl.12:21

Det hørtes veldig koselig ut..og så hyggelig at ei ung jente har lyst å lære å strikke (ikke bare sitte på data..som sikkert mange gjør)..og moro å lære bort også vil jeg tro..

Moro å få en slik positiv og hyggelig forandring av hverdagen..:)

Her er jeg bare hjemme i dag...men er bedt på lunsj til en svigerinne i morgen...og det pleier alltid å være hyggelig ...så det gleder jeg meg til :)

Håper du får til en gåtur..jeg gikk jo litt både på mandag og i går...så jeg er veldig fornøyd jeg :) Klem og kos deg videre i dag <3

gretashobby

18.02.2015 kl.12:33

Liv: Du har alltid rett hvertfall når du snakker om veret. Eg gjekk emg ein tur rundt bana i dag. Flink, sjølv om det regna.? hehe

gretashobby

18.02.2015 kl.12:34

Lisbeth Pedersen: Veldig kjekt. Å ja, koste eg masse masse. Å takk, det var da fint sagt. Takk det samme til deg. Klemmer i fleng

gretashobby

18.02.2015 kl.12:39

fjellgeitbundingen: Veldig kjekt. Ja, tror det var gjensidig. Det har eg virkelig tro på. Ho var lærevillig. Så kanskje det blir fleire slike stunder fremover. Lever nok godt på gårsdagen i dag. Tror ikkje det skjer store sprella i dag.

gretashobby

18.02.2015 kl.12:46

annebe: Det var det heilt klart. Eg tror det var gjensidig glede. Ho har starta på neste sokk, så det gav meirsmak. JA det er jo ikkje så mye som skal til. Og denne dagen vart topp av besøket.

i dag er eg åleine eg og. HAr vore ute å gått ein tur. Første etter sprøyta og det gjekk bra. ellers er det bare huslige sysler og strikking i dag.

Da er vi vel fornøgde begge to. Du kan glede deg tili morra og så gleder eg meg til fredagskvelden. Nyt dagen heime åleine. Klem fra regnfulle Høyanger <3

Lillemor

18.02.2015 kl.14:36

Moro med sånne flinke og lærevillige unge damer, du kan sikkert lære henne mer enn å strikke sokker. I går var vi på mammutsalg, så mange bøker å få kjøpt til halv pris, da har jeg noe å gjøre når VM starter, he he. Her går alt i sakte fart i dag, jeg våknet i natt med sår hals og hodepine, ikke noe bedre nå. Kan ikke huske sist jeg var så slapp, men influensaen herjer her østpå, men jeg pleier å gå klar, men....slutt på klagingen for i dag :-) Ha en fortsatt fin dag i regnfulle Høyanger, her er det +5 og sola titter gjenom nå og da. Klem fra meg<3

irene

18.02.2015 kl.15:11

Hei. Å så kjekt med besøk. At ungdommen vil lære å strikke. Du har nå mye å lære henne. Du får begynne å ha kurs. Her regner det mye,så her blir det sokkestrikking i kveld. Ha en fin kveld.

bodil

18.02.2015 kl.15:30

Forstår godt at de hadde det kjekt. Og så kjekt når dei unge vil læra. Og du som er så flink å strikka, har nok mange gode tips å læra bort vil eg tru. Viktig og kjekt at neste generasjon vil læra det. Ha ein fin kveld.

gretashobby

18.02.2015 kl.17:49

Lillemor: Veldig kjekt. Og når både mor og datter ville lære, så var det ekstra kjekt. Vil ho elelr dei lære meir av meg, så sei ikkje eg nei. Var veldig gøy det der.
Du ser ikkje på VM du med andre ord. Kjekt med mammutsalg det er klart. Kanskje eg skulle ta meg ein tur på bokhandelen i løpet av helga. Men Les ikkje mye bøker da. Eg hører heller litt og dei er sjelden på salg desverre. Hvertfall her.
Huff da. Influensa er veldig veldig kjedelig. Da får du ta vae på deg sjølv. HAr ikkje ahtt det på åresvis. Bank i bordet.
ta vare på deg sjølv og la eg få lov til å vere sjuk. Da går det fortare over. Stor og våt klem herfra. Den klarer ikkje å komme tørrskodd frem <3

gretashobby

18.02.2015 kl.17:53

irene: HEi på deg. Ja det var veldig kjekt med bsøk. Storkoste meg virkelig altså. Eg ahr meir å lære både ho og mora om dei vil. Dei får berre gi beskjed og det tror eg dei gjør.
Kannskje det hehe. Det får noen andre ta initiativ til i tilfelle.
Veit ikkje heilt om det blir lue, sokker er sjalstrikk i kveld. Får sjå Kos oss får v gjøre begge to, ikkje sant Irene?

gretashobby

18.02.2015 kl.17:58

bodil: Ja det er veldig kjekt når dei unge vil lære og mora ville også lære litt, så eg hadde noen fantastiske timer. HAr litt erfaring, men utlært nei det er eg ikkje. Det er viktig å kunne gi det videre. Og lettere å gjere det på denne måten enn å skrive ned ting. Slik eg lærte det. Fin kveld til deg også

Hobbystua

18.02.2015 kl.19:11

Så artig at du fikk besøk av noen som ville lære litt om strikkekunsten og da kom dem jo til rette personen også. Du har nok mye og lære bort du Greta. Og sokker er ikke det en ung strikker starter med men ser jo at dette gikk bra og fikk det til. Skjønner du var glad for den dagen og du skulle nesten hatt startet opp en strikkekafe om det ikke er hos deg alt da? Ha en fortsatt fin kveld og håper du hygger deg også:-)

irene

18.02.2015 kl.20:38

Hei. Eg har svart deg på bloggen min.

Hekleri og Ra

18.02.2015 kl.21:35

Så koselig med besøk som vil lære :-) Det er deilig med sånne dager :-) Stoor klem

fruensvilje

18.02.2015 kl.22:58

så koselig da :)kjekt nå noen treng hjelp og råd og det er jo hyggelig med besøk rundt strikkepinnane også.Håper du fikk en fin dag i dag,her er det iallefall ikke døtid :)

gretashobby

19.02.2015 kl.08:22

Hobbystua: Det var skikkelig kjekt ja. Vi hadde det koselig alle tre. Litt erfaring har eg jo, men noe organisert strikke kafe tror eg ikkje eg satser på nei. Men vil noen komme hit å lære så sei eg ikkje nei til det.
Syns ho er dyktig eg ja. Og fint strikker ho også. Ho blir nok ein storstrikker med tida om ho vil det.
Ser ut som veret kanskje er litt lettere her no, men i dag har eg ingen planer om å ut å gå. Ha ein flott dag og så starter VM i dag, så da er vel du og pippen klar. Kos dere begge. Klem fra Greta

gretashobby

19.02.2015 kl.08:22

irene: Takk eg var inne å las ja

gretashobby

19.02.2015 kl.08:23

Hekleri og Ra: sånne dager lever ein lenge på. Det var stas. Stor klem til deg også

gretashobby

19.02.2015 kl.08:24

fruensvilje: Det var kjempekjekt ja. JA det er kjekt å kunne bruke litt av si n kunnskap og veldig kjekt med så hyggelig besøk. Skjønner at det ikkje er døtid hos deg og etter denne natten som du har hatt no, er du nok ganske så utslitt. Men slik er livet.

Gørill A. Oelschlägel

19.02.2015 kl.09:12

God morgen Greta :)

Du sier at du leter etter oppskrift på lue litt utenom det vanlige til jenter. Strikk Odessa da vel, den er like fin både med og uten perler, og kjempegrei å strikke :) Du finner oppskriften på norsk i bliggen min! Ha en flott dag!!!

gretashobby

19.02.2015 kl.09:14

Gørill A. Oelschlägel: Takk for tipset, men eg fann ei i går. Så eg er berga. Odessa lua har eg tenkt på før ja, så aknskje det blir neste gang

mimouna

23.02.2015 kl.20:14

Så koselig det så ut! Mye bedre å lære av noen som kan vise og forklare, og veldig kjekt å få dele erfaring og kunnskaper også. Godt at en ny generasjon tar opp strikkepinnene og holder tradisjonen ved like.

gretashobby

23.02.2015 kl.21:05

mimouna: Det var veldig trivelig. Det er sant. Mye enklere å forstå. Og eg koste meg masse.Det er eg heilt enig i

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits