Vår, vinter, ute og inneaktivitet og litt shopping i Tønsberg's området

God morgen. T har dratt på jobb tidlig og eg har ein heil åleine dag forann meg. Det er jammen lenge siden det. Litt rart, men sikkert litt godt av det også. Tenkte eg no skulle oppsumere å gjere meg ferdig med østlandsturen. 

Starta med nydelig ver der nede. T kjørte meg jo ned og vi hadde ein dag på shopping saman med Monika og Trym. Moste (morfar og Trym fann kvarandre heilt. Alt dreide seg o Moste. Det var kjekt å sjå. Vi  sa morfar og Trym sa Moste. No er det bare moste. Dagen på  shopping gjekk  fort. Det var da eg kjøpte garnet eg viste frem i går. Ellers så hugser eg ikkje kva det var vi kom heim med. Bortsett fra at det var fleire poser. Syns å huske det var noe til alle 4 pluss pappaen som var heime og las.


Dette bildet er nok fra den andre shopping turen eg og Monika hadde. Der vi fann masse til oss sjølv, og eg glemte å gå innom garnbutikken,. Trym fikk seg hvertfall egen ball og den slapp han ikkje taket i samme kva han skulle den dagen. :)

Om kvelden var det moste som sat i  sofaen og såg barnetv med Trym.


Ser da ut som dei koser seg begge to :)

Moste reiste heim lørdagen. Eg koste meg videre der i 13 dager til. Var masse ute. Trym og moste sparka litt ball når han var der og det ville Trym fortsette med. Her er eit bilde fra ein av gongene vi var på "bana"


Her har han tatt fart og skal sparke. Vi hadde med ball, men ofte låg der att baller etter alle treningene der på kveldstid også. Da var det gøy å sparke på alle. vi avruda som regle turen til bana med ein tur i skogen. Er så mange stier å gå i  der og  Trym går og går. vi har med vogna. Men den sitter han ikkje i, før han er klar for å kvile litt. Når han hadde sparka ball og gått tur i tilsammen halvanna time, sovna han fort. Og da var igrunnen eg og klar for ein kvil. Men beina fu nka utrulig bra der nede etter kvart. Bruker støtte bandasje, men alikevel. Det funket supert. Bare eg passa på å legge det opp og ise det viss det trengtest. 


Dette bildet er visst fra første besøket hos oldemora. Moja som trym kaller henne. Ho fann frem noe lege. Litt vanskelig for Trym enno, men veldig kjekt når moja bygget det sammen. Trym storkoste seg hos moja. Og ville gjerne tilbake dit flere ganger. Tida gjekk så fort og vi rakk berre to ganger til ho og ein gang til Tanta. Da var jo sjølvsagt Moja der også. 

Siste søndagen var det surt og litt snø. Skiftet voldsomt dette veret. Ikkje så mye snø  da. Da passet det med ein tur på open gård. Det var ikkje Trym som vart lei først, for å sei det slik. Ikkje mye redd etter kvart nei. 


Vi starta med å helse på noen av  kuene. Vel eg holdt meg godt i bakgrunnen. Men Trym gjekk etter kvart heilt bort til kua.


Han vart etter kvart så fortrolig med dyra at han gjerne ville klappe på dei. Her strikker han hånda inn til geitene :). 

Det var fleire flotte solskinn's dager, men dei vart det vist ikkje bilder fra. Men den store vinnteren som kom dagen før eg skulle dra heim, jo den har eg foreviga. 


Her har vi vel åkt i over ein time alt. fått vekk så passe at Trym klarte å gå rundt sjølv. I starten var det håpløst. Men det snødd i ett heile tida medan vi måkte også. Det var ein som skjønte kossen han skulle få seg ein tur da :)


Etter at skufla var tømt sat han på tilbake. Det tok 2 1/2 time å måke vekk så passe mye snø at Monika fikk rygga bilen inn i garasjen. Da kunne traktoren få måkt gårdsplassen seinare på dagen. Vi hadde håpt han skulle kome tidlig. Men det var fulstendig kaos der nede den dagen. Mange med sommerdekk. Det nytter ikkje på slikt føre. Og flere steder kom det opp til ein meter med snø. Det kom vel like mye snø i løpet av 12 timer, som det har kome heile vinteren før. Det gjorde hvertfall om på alle mine planer den dagen. 

Veit at mange syns østlendingene syter når det kommer litt snø, og det har vel eg og tenkt flere ganger. Men med sånne mengder så passe seint på vinteren, så blir det kaos. Kvar skulle in bli kvitt alt det kvite da. Heldigvis tiner det fort no. 

Eg liker å holde på med bordaktiviteter når eg er saman med små og større barn. Trym fikk seg plastelina og det er morro for både små og store. Har alltid likt å holde på med det. Og så tegne da. Vel eg er mildt sagt elendig til å  tegne. Men ikkje alle er like kritiske. hehe. 

Monika hadde lovd meg eplekake medan eg var der hos dei. Det hadde vi glemt begge to. Men kva passa vel bedre enn å avslutte oppholdet med eplekake og is. Spes når ein hadde vore ute å fjerna snø i så mange timer.


Det var syndig og  veldig veldig godt. 

Hadde 15 flotte dager der nede og trist å skulle dra heim. Sjølv om det var godt å dra heim til T også. Var jo så lenge siden eg hadde vore saman med dei der øst. Hdde bare sett Trym med foreldre på skyp siden juli. Det blir jo ikkje det same. Mor i og søstra mi hadde eg ikkje sett siden juli heller. Det er altfor lenge. Men når kroppen slo seg så vrang, vart det slik. No skal den holdes ved like, slik at det ikkje blir  så lenge mellom kvar gang.  

Blir ikkje så veldig lenge til neste tur. Men tidspunktet er ikkje heilt bestemt enno. Ikkje kor lenge eg skal vere hheller. No skal eg først og fremst ose emg saman med T her heime og kanskje får vi besøk, kanskje ikkje. Uansett så skal vi kose oss saman. Han er på jobb i dag, men så har han fri heile påska. :). Det treng han. Jobbet litt i overkant mye medan eg var vekk.

No hører eg at maskina på badet holder på å gjøre seg ferdig med ein klesvask. Da får eg vel  røyse emg og tømme kles stativet fra i går. Masse tørre klede der. Ellers blir  det ein tur på butikken. Og med handle lapp denne gangen. Kanv ere greit det, når det er ein del basisvarer so mangler. Ønsker dere ein fin dag 

28 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug.

30.03.2015 kl.08:48

Du fikk sannelig med deg mye på turen din--- og masse trim i tillegg.

Vår påskeaktivitet blir nok små turer når været " smiler" og slik blir det vel for dere og. No er det viktig og utnytte " sommerføret" og holde seg i bevegelse.

Ha en fin dag☀️☀️

Liv

30.03.2015 kl.08:56

Hei. Været viser seg fra den beste sida enda. Vi får sjå utover dagen.😊 Ser ut som du har hatt fullstappa daga østafor. Det blir det jo når en skal være bestemor, hektisk men kjekt. Så koselig med gårdsbesøk!😊

Ha en fin mandag. Klem.

malla

30.03.2015 kl.09:23

Høyrest ut som du har hatt ein kjempefin tur. Eg synest dety er lenge sidan eg møtte mine, men det er no ingen ting mot den tida det er sidan du møtte dine. Ha ein fin dag!

fruensvilje

30.03.2015 kl.09:28

god morgen og takk for turen ilag med deg :) dere hadde en opplevelsesrik tid sammen og det er jo hyggelig når en først er på tur.Snø på denne tid skulle ikke vært lovlig hi hi og jeg tror litt av kaoset også kommer av att litt for mange var sommerskodde,hvem skulle vel tro at så mye snø kom i mars.Du får nyte dagen og kos deg med T ,kan være hyggelig det også

Iselin Renée

30.03.2015 kl.09:52

God påske :)

Liv T gjesdal

30.03.2015 kl.09:59

Hei Så koselig Tur du hadde kjekt å få se mora de og ei fltooe dame,Høres ut som du hadde veldig godt av den turen ,Vi savner jo båda barn og barnebarn når det går litt tid uten vi får treffe de,Men det er nå sånn at det er alltid godt å komme hjem til seg selv,Jeg skal noen dager til min venn i Egersund,så det gleder jeg meg til.Lager rundstykker å ei kake og tar med meg,Nå må du ha en god påske sammen med din kjære,Goe påskeklem

gretashobby

30.03.2015 kl.10:24

Ellbjørg Skinderhaug.: Ja det gjorde eg. Men ikkje rakk eg alt og noen f\misforståelser vart det med når eg skulle vere der nede. Så neste gang blir det enda mer på planen. Det er eit anna liv enn eg er vand med, heilt klart. Kjekt det.
Ja det er det som er planen, så få vi sjå kva som skjer etter kvart. Får ta det meste på sparket tenker eg. Sjølv om eg ikkje alltid er så flink til det. Så har vi kome oss.
heilt klart. No skal sovna muskler vekkes til live og kroppen skal få den bevegelsen den har savna. Innen rimlighetens grenser. Ikkje for mye.
Takk det samme <3

gretashobby

30.03.2015 kl.10:27

Liv: Ja det gjør det Liv. Og slik vil vi ha det. Eg regner med at det blir slik heile dagen, og skal ikkje sjekke vermeldinga. hehe.
Ja det hadde eg og likevel rakk eg ikkje alt eg hadde lyst til. Hektisk men med mye avslapping innimellom. Kjempe kjekt.
Ja det var koselig. HAdde eg berre hatt litt varmere sko hm.
Fin mandag til deg også vennen. klem

gretashobby

30.03.2015 kl.10:28

malla: Hei, ja det ahr eg hatt. Kost meg masse. Føles alltid så lenge. Har heldigvis hatt flere besøk fra dei i Bergen da. Så eg har jo sett familie. Men ikkje dei østafore. fin dag til deg også

gretashobby

30.03.2015 kl.10:30

fruensvilje: God morgen. Bare hyggelig at du ville vere ned :). Ja fikk vere med på mye. Så sjølv om veret var varierende og eg ikkje rakk alt eg ahdde tenkt, så var det akkurat rett tidspunktet. Kroppen likte det veldig godt.
Å ja det er alltid hyggelig å vere saman med min T. Så vi skal kose oss. Enten åleine heile påsken, elelr saman emd besøk. Det tar vi som det kommer.

gretashobby

30.03.2015 kl.10:30

Iselin Renée: Takk det samme til deg :)

gretashobby

30.03.2015 kl.10:33

Liv T gjesdal: Hei. Ja det var ein kjekke tur. Ho holder seg godt den dama ja :). Eg hadde veldig godt av den turen. Savner alltid barn og barnebarn når det går litt tid mellom treffa. HAr jo heldigvis dei i Bergen som eg treffer oftere. Og ahtt besøk derfra flere ganger siden sist sommer. Men dei øst gjekk det for lang tid siden eg trefte no. Kroppen hadde også veldig godt av klima forandring.
Kos deg i Egersund saman med din venn og nyt dagene. Eg skal kose meg masse saman med T. Stor påske klem til deg

Hobbystua

30.03.2015 kl.10:34

Heisan Greta:-) Tror nok du hadde godt av disse dagene med din familie på Nøtterøy,og får håpe dere får solgt leiligheten så en flytting nærmere dine kan gjøre det enda lettere for deg også. Så da har du dine i nærheten:-) Koselige bilder av lille sjarmøren og så fikk du også med deg både vårsolen og værskiftet med masse snø. Ja mars er lunefull den. Du får ha en fortsatt fin dag med dine gjøremål og så får du slappe av med litt strikking også:-) Her regner det men skal ta dagen som den kommer uansett:-)) Klemmer fra Marianne:-)

gretashobby

30.03.2015 kl.10:39

Hobbystua: HEi på deg MArianne. Eg hadde veldig godt av turen no. Er ikkje så sliten og trøtt og kroppen ein del bedre.
Ja det håper eg også. Er to år att til T går av med pensjon, så innen da må vi vel få solgt den. HAr ikkje fått panikk enno.
Ja fikk alt av ver nesten. MArs er lunefull, men det er da ikkje nødvendig å vere så luneful vel hehe.
takk eg skal snart kle emg for ein tur i sentrum, og så blir det nok strikking utpå dagen tenker eg.
Da har vi bedre ver enn deg i starten på dagen hvertfall. Hadde ikkje fjellet vore så høgt, så hadde eg hatt sol no. Men den kjem vel om ei stund. Kos deg inne du da i dag og ta vare på deg sjølv. Klem fra Høyanger

Hekleri og Ra

30.03.2015 kl.11:11

Så flott det hørtes ut :-) Deilig å kunne kose seg og ikke minst når en kjenner at kroppen fungerer greit :-) Tenker T. syntes det var deilig å få deg heim ;-) Kos deg masse i dag. Her går det litt i rydding, og litt i pakking og så får vi se om det blir litt sying eller om det blir strikk/hekl i dag ;-)

Åse Helen

30.03.2015 kl.11:40

Så flott du har hatt det sørpå ser jeg :-) og du fikk med deg snøfallet som kom også ja. Det var mengder på kort tid. Er ikke så mye igjen av det nå da, så det begynner å ligne på vår her igjen.

Handlelapp er lurt for å få med seg alt man trenger. Jeg bruker også det.

Ha en fortsatt riktig fin dag :-) vår klem fra meg :-)

gretashobby

30.03.2015 kl.13:29

Hekleri og Ra: Det var kjekt ja. Ja, veldig bra når kroppen liker seg.
Ja han gjorde nok det :). Veldig kjekt det og da.
Eg nyter dagen eg. Kva pakker du til? klem

gretashobby

30.03.2015 kl.13:32

Åse Helen: Hadde det veldig kjekt ja. Fikk med meg det meste eg veit du. Det var virkelig mengder. Men ein får bare ta det med godt humør. Høres bra ut at det meste er vekke no da. Handlelapp er greit. I dag fikk eg med emg meir enn det som stod på lappen også. Så no tror eg at eg greier meg med mat til mai hehe. Ikkje av alt kanskje, men av mye.
Takk for vårklemmen. Sender ein tilbkae. Kasnkje vi ses til våren når den er heilt klart tilbake og eg er tilbake østpå :)

Oldemorbloggen

30.03.2015 kl.16:42

Ser ut so m du har hatt det kjekt, ja. Kroppen din fungerar vel betre der aust.

gretashobby

30.03.2015 kl.17:47

Oldemorbloggen: Ja eg hadde det kjekt. Og JAKroppen trives veldig mye bedre der aust.

mimouna

30.03.2015 kl.20:41

Koselig å se bilder. Og hjelp så mye snø! Litt av en måkejobb, da var det på sin plass med eplekake og is etterpå. :)

Hekleri og Ra

30.03.2015 kl.21:56

Pakker til en liten påsketur ;-)

Ann Karin

30.03.2015 kl.22:22

Koseligt innlegg :) Forstår du har kost deg masse med Trym. Han er så søt :) Vi er heldige som ar disse småtrolla vår :) ønske dere en fin påske. Klem

gretashobby

31.03.2015 kl.08:43

mimouna: Takk for det. Ja fortjente eit kakestykke den dagen :). Håper du har gode dager no og at veret blir flott i Bergen. Klem til deg

gretashobby

31.03.2015 kl.08:44

Hekleri og Ra: Så kjekt :)

gretashobby

31.03.2015 kl.08:45

Ann Karin: Takk for det. Koste emg masse ja. Er ikkje uenig i det. JA vi er veldig heldige. BArnebarn er berre viduderlig. Takk det samme til deg. Nyt påsken saman med dine. klem

31.03.2015 kl.14:04

Hei! Mange koselige bilder :-) Har et bilde av Torstein og Gunnar som barn! Syns Trym ligner! Kjempesøt! Kos dere i Påsken! Klem fra Tove i Oslo <3

gretashobby

31.03.2015 kl.18:08

Anonym: Hei tove. Så kjekt med kommentar fra deg. Hm, det må vi sjekke opp. HAr jo eit bilde av dei da dei var rundt 2-3 år. Må ta å finne frem det å sjekke. Han er søt ja og rampete også.
Klem fra oss til dere i Oslo.

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits