Kjøkkenklut, duftranke og bilder fra solfylt kort fjelltur

Gode morgen alle sammen. I dag treng eg vel ikkje å skrive anna enn overskrifta. Har jo fått med meg det meste der. Men eg får vel fylle ut litt mer hehe.  først den kjedelig kluten da. Fikk ferdig den i gårkveld da eg såg ein film. Veldig kjekt tv strikk.


Her var det mye anna på bildet også. Eg skal skifte duk i dag. HAr liksom bare ikkje kome så langt. T har arva den etter mora og den er så søt. Så da ligger den alltid fremme litt ekstra lenge. Det var hustrgi i gårkveld eller vi var hustrige, så vi  tente lysa. Bilen står fortsatt fremme og så var det kluten da. Vanlig enkelt mønster i Søstrene Green garn på p nr 3,5. Hverken meir eller mindre å  sei  om den :)

Hadde jo tenkt å fornye meg innen blomster. Har ikkje kome så langt enno, men eg har fått ei plante i hus. Det var ikkje noen sånn lapp i potta som stod kossen eg skal behandle den. Så her tar eg villig imot tips. 


Dette er ein duftranke tror eg. Er det det?

Da vi stod opp i går, var det fortsatt herlig vårver. T foreslo at vi skulle ta gåturen våres på snøen oppe på fjellet. Så fikk vi sett sola før regnet kom tilbake. Så tenkt så gjort.  No kan dere om dere vil nyte bildene eller bare skorlle forbi. Dei taler for seg. vi har mye fjell rundt oss og i går var vi oppe på eit av dei. Kan vel øye til at det tar ca 12 min å kjøre opp og så gjekk vi på beina bare litte grann.


Eg prøvde meg på selfie, men t sitt bilde av meg som tar selfi var bedre, mye bedre hehe

T prøver å ramme inn eit bilde


Utsiktsbilder fra der vi stod. kommer flere av dem


Syns det er vakkert, men det er når eg er der oppe og veret er fint. I  dag liker eg dei ikkje. I dag ligge skodda langt ned i fjella og tempen har dotte ned til 3+. I går hadde vi 12+ minst. Det liker vi bedre. Men vi får gjøre det beste ut av dagen i dag også. Og eg skal smile eg :). sjølv om kroppen er sur så er sinnet glad. Gjør det beste ut av dagen. Og husk bak skyene er himmelen alltid blå

37 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug.

12.04.2015 kl.08:46

Hører sangtimen på radio og leser om din gårdag. Vi leter etter lys og gode følelser i disse skiftende aprildagene. Kroppen henger igjen i vinteren mens hodet vil suge inn vår, lys og spirende liv:-)

Vi var i hagen hele dagen. Drakk kaffe innimellom arbeidsøktene og hadde en fin dag selv om vi ble slitne i musklene som hadde glemt hva hagearbeidet gjør med dem:-(((

I dag blir det nok enn gåtur for å løsne litt på lår og ryggmuskler.

Duftranken er en av mine favoritter, men kan ikke ha den nærme da jeg nyser " hull i hodet " av den når den blomstrer. Den kommer villig igjen med blomster om du klipper den ned noe etter blomstring. Ellers blir den bare en stor bladplante.

J. tok. bilde av en liten rådyrbukk som stod og spiste av krokusen nedenfor kjøkenvinduet tidlig i dag. En fjorkalv som ikke år være sammen me mamma si lenger når hun skal kalve. De er omkring her hele året og jeg har fortalt dem hva som er blomster og hva som er mat, men de sier blomster er dessær:-(((((

Vi satser på en fin dag !!!!! Sola er bak et tynt slør , morgenkaffen venter og vi skal avsted og se de nyfødde lammene hos Eli.

Iselin Renée

12.04.2015 kl.08:53

Så flotte bilder :)

gretashobby

12.04.2015 kl.08:55

Ellbjørg Skinderhaug.: du får sagt det fint og fornuftig. Ja kroppen henger ikkje med på dette skiftende veret. Men vi får takle det :)
Høres heilt hærligt ut. Syns eg ser dere. Men klarer ikkje heil å sjå kor stor hagen er. Men eg har eit bilde av den :)
Ja, det trengs vel det etter gårdsdagen. Vi får ta oss ein tur vi og tenker eg.
Ok, det skal eg tenke på. Bare knopper enno, men skal tenke på om nasen reagerer når den blomstrer. Vel eg trenger ikkje å tenke på det, merker det vel godt om eg reagerer. hehe
Hehe så kjekt med bilde og besøk av skogens dyr. Men ikkje så kjekt at dei spiser opp blomstrene. Dei liker dessert skjønner eg hehe. Da må eg gjere om litt bildet av hagen din, for eg hadde ikkje skogen heilt inn til.
Da ahr du bedre ver enn eg. Trodde det holdt på å lysne. Men så 5 min etter var himmelen heilt mørkegrå att og sjølv om skodda har letta noe, så regner det godt att. Jaja, vi får vente med turen og vere klar om det er opplett ei stund. Skal hvertfall ha ein god dag

gretashobby

12.04.2015 kl.08:56

Iselin Renée: Takk for det.

Hekleri og Ra

12.04.2015 kl.09:52

Hehe ... kan nok tenke meg at kluter blir lite utfordrende og kjedelige ;P

Det er jo flott med snø på fjellet, men må si jeg er veldig glad for å slippe noe mer av den nå :-) Flotte bilder, spesielt det med deg og selfie ;-)

Liv

12.04.2015 kl.10:18

Morgen. Er bare byger idag, så langt. Vi vet kor vi bur, og vet ka vi kan få av ustabilt vær. Sånn er den saken. 😊

Veldig fin duk T. har arva, koselig. Har jo en påskearveduk eg og, blant andre. Flotte bilder fra fjellet! Er ikkje noe tele i år, så vi får tru at snøen er vekke som i normalår. 😊 Fantastisk å ha et fjellområde med så lett tilkomst. Det opplevde vi i påsken. Kolossal trafikk rundt huset vårt, så kjekt atte. 😀 Blir vel en søndag foran TVen. Må jo få med oss om Kristoff vinner idag og. Ha det fint der nede, så snakket vi over helga. Klemmen.

irene

12.04.2015 kl.10:38

Hei. Nydelig blomst og mange fine bilder ute i naturen. Her er det ufyselig vær. Regn og vind. Eg mener at eg lest at det skulle komme mye regn og kanskje litt snø også. Kanskje det var til natten det skulle snø litt. Det blir vel mest innevær. Eg skal nå kose meg . Ha en fin søndag.

gretashobby

12.04.2015 kl.11:56

Hekleri og Ra: Det er lite utfordrende men så kjekt å ha lager av og så kjekt å strikke når ein skal følge emd på tv og lese tekst.
vil ikkje ah meir snø her nede eg helelr ei. Vi ahr ovre ute å gått tur mellom bygene. No regner det godt att her. Hehe takk for det. Stor klem til dere begge

gretashobby

12.04.2015 kl.12:00

Liv:Hei og god formiddag. Ja vi la merke tila t det var bygever, så vi ahr vore ute å gått tørrskodd. No nyter vi ein velfortjent men tidlig lunch. Ja eg veit at det er her eg bor hii.

tror den kommer i vaskemaskina i morra. Vi får sjå. Den er søt hvertfall og så syns eg det er så kjekt å legge på ho Gunhild. DA får ho vere med oss i påsken.
Ja det er jo det. Eg liker best desse fjella om sommeren og tidlig høst eg da.
vi er vel kalr for både Kristof og tippeligaen i etter middag vi. Og så noen omganger med strikking. får vel alge middag innimellom der da. Etter Kristof før fotballen hehe.
vi snakkes over helgen ja. Det blir stas. Klemmen

gretashobby

12.04.2015 kl.12:02

irene: HEi. Takk for det. Her er ufyselig i byger. HAr vore ute å gått i ein halvtime og vi gjekk tørrskodd. Men det var ei fæl byge før det og det er ei kraftig ei no.
Snø vil viikkje ha. Det toler ikkje kroppen no. Men vi få ta deg som kjem. Vi skal også kose oss. klem

annebe

12.04.2015 kl.12:20

Koselig bilde med lys , strikketøy og leketøy..hehe..noe for enhver smak..og duken var søt den :))

Har hatt slik plante ,tror den heter duftranke ja..men kan ikke huske hvordan jeg stelte den..håper du får den til :))

Så flott det var der oppe på fjellet...selv om jeg ikke akkurat lengter etter snø nå :))

Her fyller mannen år i dag..men han holder på med maling og snekring..så får se om vi får til å gå ei runde og ta en kaffekopp et sted litt senere..har hatt en liten markering av dagen tidligere..og blir litt mer med guttene til uka tenker jeg :)) Klem og kos deg med resten av dagen <3

gretashobby

12.04.2015 kl.12:27

annebe: Ja eit bilde for ein kvar smak eller rotete. Alt etter kven som ser det.
Det håper eg også at eg gjer. Vi får sjå det er vel berre å google tenekr eg. Får gjøre det etterpå.
Det blir på ein annan måte når det er oppe på fjelelt. Det var 10+ der oppe og hardtrampa av tråkkemskina så vi kunne gå på beina. Men eg er enig med deg, eg liker fjellet bedre på sommer og høst.
Gratulerer med dagen til din kjære mann. Feiringen kan man jo ta at når man er så godt voksen som vi er no. Kos deg du også. Du er vel fornøgd med laget ditt i går. Sjølv om duikje følger så godt med på sporten/fotballen. Kelm og nyt dagen.

Oldemorbloggen

12.04.2015 kl.13:04

Flott natur rundt deg, men no kan snøen godt dra seg attende og sleppe våren fram, syns eg.

gretashobby

12.04.2015 kl.13:19

Oldemorbloggen: EG er veldig enig med deg. Tar vel litt tid før snøen er vekke på fjelelt, men heldigvis er det ikkje frost i bakken

fruensvilje

12.04.2015 kl.14:01

herlige bilder da og disse klutane er fine og gode året gjennom.

Like greit å ikke gå den lange turen når det kun e snø der )goggla duftranken eg,den skal stå i full sol og vannes skikkelig godt gjennom men la den tørke noe før du vanner igjen,gjødsles annen hver uke og pottes om annenhvert år i vanlig blomsterjord .) i vill tilstand kan den bli 3 meter lang

Oddbjørg

12.04.2015 kl.15:18

Fine bilete i dag og!

Ja, det er duftranke du har. For fleire år sidan fekk eg ein stor slik, men den er dessverre ikkje meir.

Kjøkenklutar er ikkje det mest interessante å strikka, men dei er veldig nyttige. Eg strikkar klutar i periodar, og då i ulike fargar.

No er det snart tid for kjøkenteneste her i huset.

Ha ein triveleg søndagskveld!

gretashobby

12.04.2015 kl.16:00

fruensvilje: Tusen takk for det. Ja det er heil års produkt hehe.
Det var ein akkurat passe tur på snøen og veret slo jo om, så greit å kome seg ned at før det.
Eg kom jo på at eg kunne google eg og. hehe. Men tusen takk.

gretashobby

12.04.2015 kl.16:03

Oddbjørg: Tusen takk vennen. Eg googla den og veit no korleis eg bør behandle den. Så får vi sjå kossen det blir. Så får visjå kor lenge eg får beholde den.

Enig med deg i det. Dei er så gode og passer til film strikking.
Eg skal akkurat gå ein liten tur på kjøkkenet eg og no. Nyt resten av dagen inne. Det skal hvertfall eg. Drittver no. klem

foreignerat50

12.04.2015 kl.17:03

så vakre bilder. jeg kunne tenke meg slike fjelltur;)

Ellers var jeg også på fjelltur i går, men det var ikke snø der:)

strikkogtov

12.04.2015 kl.19:37

Ja visst er himmelen alltid blå bak skyene. Nydelige naturbilder, - og de "kjedelige" klutene har man alltid bruk for. :)

Hekleri og Ra

12.04.2015 kl.20:15

Det er veldig greit med et lager ja ;-) Flinke dere har vært da :) Har vært hos en venninne og hjulpet med å montere en genser i dag, mens mannen og døtra var på padling :-) Det har regna, hagle og sola har skint, men blåst skikkelig. Så det ble lite ut for min del i dag. Ha en flott søndags kveld!

Trulte H

12.04.2015 kl.20:30

wow for en duftranke. Jeg syns det er en av de fineste blomstene man kan ha inne.

gretashobby

12.04.2015 kl.21:08

foreignerat50: Tusen takk for det. Det er finere om sommeren. Da liker eg meg der oppe mye bedre. :).
skal inn å lese om fjellturen din no etterpå

gretashobby

12.04.2015 kl.21:10

strikkogtov: Ja den er det. Det err bare litt lett å glemme av og til. Som no når det snør tett og no legger det ned også. Ja ja, det reiser vel fort att får vi håpe.
Tusen takk for det. Det er sant man trenger slike kluter :)

gretashobby

12.04.2015 kl.21:14

Hekleri og Ra: Ein å gå når ein kan. No snør det tett her. Det er ikkje så kjekt. Da kan eg ikkje sykle på trening i morra. Må opp tidlig å kjøre T på jobb så eg får ha bilen.
Så flink du er da. Eg leverer fra emg slik montering eg. Du får ta att ute tida seinare. God natt til deg og fin dag i morra klemmen

gretashobby

12.04.2015 kl.21:14

Trulte H: Den er fin no, håper vi klarer å håndtere den så den holder seg fin.

Trulte H

12.04.2015 kl.21:17

Jeg hadde en i mange år, den satte frukt et år. Men den døde etter flytting, så tror den ikke liker å det. Mener at jeg har lest et sted at den som er som julekaktus at den ikke liker å flyttes rundt i huset.

gretashobby

12.04.2015 kl.21:22

Trulte H: Huff da. Jaja, men godt å vite da. Da får eg beholde den til vi flytter da, håper eg.

fjellgeitbundingen

12.04.2015 kl.21:27

Heisann, stikker litt hos meg hver gang du sier den kjedelige kjøkkenkluten. Får litt dårlig samvittighet for at jeg har lufta meininga mi om de. Flott påskeduk. Helt enig den er søt. Ser herlig ut med snø og fjellbilder. Så koselig å komme seg på tur.

gretashobby

12.04.2015 kl.21:30

fjellgeitbundingen: Hei på deg. Ja det bør du virkelig ha hehe. Tenker på deg kvar gang eg strikker kluter eg hihi. Men eg tenker jo på deg da.
Vel eg er ikkje så glad i snøen eg da. Men tenkte på deg når eg al ut bildene også. No snør det tett nede i bygda også og det er ikkje kjekt. No vil eg ha skikkelig vår og sommer. Men vi får ta det vi får

fjellgeitbundingen

12.04.2015 kl.21:50

Hei, He, he kjenner stikket rett som det er med disse klutene. Ha, ha og er om dagen lurte jeg på å strikke en å ha til å vaske møblene med. Kan ikke bruke mikrofiber til skinn ;) Ha, ha hadde jo vært ukult å bli bitt av bastillen eller klutefarsotten som går over landet ;) Spesielt når man ikke finner det..litt kjedelig..Men vet ikke om endeløse bilder av tova votter er så mye mer spennende heller.. var riktig herlige bilder av turen deres, synes jeg. Er jo ikke så bra når man ikke tåler det så godt. Liker snøen jeg, men vil også ha vår og sommer nå. Har dratt litt lengre sør i helga for å få følelse av litt vår i helga..Var riktig så herlig. Selvom jeg gjerne skulle tatt den siste ti på topp vinterturen jeg hadde planlagt..

gretashobby

12.04.2015 kl.21:57

fjellgeitbundingen: Strikk deg ein klut til å bruke på sofaen du. Du trenger jo å ikkje bli bitt av basillen. Eg har eit håp om å få emg eit lager av kluter også. Men så snart eg ahr ein så forsvinner dei. HAr ein no da. Men dei bruker ikkje å ligge lenge i kofferten.
Ferdig strikka ting er ikkje kjedleige viss ein skriv om andre ting også.
Alle vil vel ha vår no. Håper alle får ein fin vår og sommer. Så akn ein gå i fjelelt når snøen er borte.

fjellgeitbundingen

12.04.2015 kl.22:37

Ja, det er sant og det er best å gå i fjellet uten snøen da :)

rigmor sletten tuslevik

13.04.2015 kl.13:25

du suger til og striukke jeg er mye bedre en deg gamla

gretashobby

13.04.2015 kl.15:50

rigmor sletten tuslevik: Så bra for deg da

mimouna

13.04.2015 kl.17:09

Absolutt en informativ overskrift ja, hihi. Men kjekt med bilder og tekst likevel. Flott i fjellet når været er bra, skikkelig påskestemning på den turen.

gretashobby

13.04.2015 kl.17:21

mimouna: trengte ikkje å skrive så mye mer hehe. Var fint på fjellet den dagen. Ena bedre blir det til sommeren. i morra håper eg å skrive mail til deg vennen. klem

Skriv en ny kommentar

gretashobby

gretashobby

55, Høyanger

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits